Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' והעברת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל תמיד ישנו את הרגע מאז שאתה לוחץ על המצמד ועד שאתה משחרר אותו, שבו המנוע מנותק מההנעה, ולכאורה בהכרח שתתבצע האטה.

אני פשוט לא מצליח להבין למה אתה מתכוין - במקביל. תמיד יהיה את השניונת שבה הגז לא יבוא לידי ביטוי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל בין האטה (בלימה) לבין גלישה מכוח האינרציה.

- האטה - מנוע שפועל ללא גז אך מחובר לגלגלים מפריע לרכב לנסוע.

- גלישה מכוח האינרציה - מנוע מנותק מגלגלים, ולא מפריע לרכב להתקדם. זה המצב שאמור להתקיים בעת החלפת הילוך, ולא המצב הראשון.

הכוונה ב"במקביל" - רגל שמאל יורדת למטה ולוחצת על המצמד, במקביל רגל ימין עולה למעלה ומשחררת את הגז.

יד מעבירה הילוך.

רגל שמאל עולה למעלה ומשחררת את המצמד ובמקביל רגל ימין יורדת למטה ונותנת גז.

פורסם

אבל עדיין הייתי מבקש איזושהי תוספת חידוד: האם בכל מצב מומלץ להחליף הילוך בעזיבת הגז במקביל ללחיצה על המצמד, או שבמקרה שאני נתתי הרבה גז קודם בהילוך שני למשל, ונוצר מצב שכבר עברתי את המהירות הרצויה לשני, ועלי להעביר לשלישי, האם יקרה משהו אם אחכה שניה שתיים ותהיה לי איזושהי האטה ועדיין אהיה במהירות המתאימה לשלישי, ואז אלחץ על המצמד ואעביר לשלישי?

בקיצור אני עדיין מנסה לחתור לכך שלא בכל מצב חובה לללחוץ על מצמד במקביל לעזיבת הגז, בשונה מהשלב השני של שחרור המצמד וסיום העליה לשלישי, שאז תמיד אהיה חייב ללחוץ על הגז במקביל כדי לא לחוות את הקפיצה המדוברת.

אני מקווה שהובנתי, ואשמח אם תגיב לזה

פורסם
אבל עדיין הייתי מבקש איזושהי תוספת חידוד: האם בכל מצב מומלץ להחליף הילוך בעזיבת הגז במקביל ללחיצה על המצמד, או שבמקרה שאני נתתי הרבה גז קודם בהילוך שני למשל, ונוצר מצב שכבר עברתי את המהירות הרצויה לשני, ועלי להעביר לשלישי, האם יקרה משהו אם אחכה שניה שתיים ותהיה לי איזושהי האטה ועדיין אהיה במהירות המתאימה לשלישי, ואז אלחץ על המצמד ואעביר לשלישי?

בקיצור אני עדיין מנסה לחתור לכך שלא בכל מצב חובה לללחוץ על מצמד במקביל לעזיבת הגז, בשונה מהשלב השני של שחרור המצמד וסיום העליה לשלישי, שאז תמיד אהיה חייב ללחוץ על הגז במקביל כדי לא לחוות את הקפיצה המדוברת.

אני לא בטוח שהבנתי את מה שכתבת, אך אם הבנתי נכון את השאלתך אתה לא חייב תמיד לתת גז בהעברת ההילוך.

אם לפני ההעברה דוושת הגז לא היתה לחוצה אין טעם ללחוץ עליה בסוף העברת ההילוך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אבל עדיין הייתי מבקש איזושהי תוספת חידוד: האם בכל מצב מומלץ להחליף הילוך בעזיבת הגז במקביל ללחיצה על המצמד, או שבמקרה שאני נתתי הרבה גז קודם בהילוך שני למשל, ונוצר מצב שכבר עברתי את המהירות הרצויה לשני, ועלי להעביר לשלישי, האם יקרה משהו אחכה שניה שתיים ותהיה לי איזושהי האטה ועדיין אהיה במהירות המתאימה לשלישי, ואז אלחץ על המצמד ואעביר לשלישי?

לא יקרה שום דבר אם תעזוב את הגז לפני הפרדת מצמד.

יהיה רק "קליק" לא נעים באוטו - כל יחידת הכוח (מנוע + גיר) זזה קצת על התושבות עקב שינוי בכיוון הפעלת הכוח. עם גז פתוח מנוע מפעיל כוח על הגלגים, עם גז סגור גלגלים מפעילים כוח על המנוע. במעבר בין שני המצבים האלו מורגשת תזוזה מסויימת של יחידת הכוח, בחלק מהמכוניות מרגישים אותה יותר, בחלק פחות.

חשוב מכך, אתה תפסיד תנופה ותאריך את זמן ההאצה.

לא משנה עד איפה משכת את ההלוך השני.

נניח במקרה קיצוני משכת את ההילוך השני ל 70 קמ"ש וכבר מזמן הגיע הזמן להעביר.

עזבת את הגז לפני הפרדת מצמד - מנוע בלם מעט את האוטו, ירדת נניח ל 67 קמ"ש ומשם אתה מתחיל בשלישי.

לא כל כך קריטי אבל מיותר וזה לא תפעול נכון.

• תוכן חדש...