Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא שקט כשאשתי לבד עם הפונטו, מד חום המנוע לא ממש מעניין אותה.

החלטתי שעלי לפעול בעניין ולעשות מערכת שתתריע בפני התחממות בצורה אור קולית, כזאת שלא ניתן להתעלם ממנה.

הכל התחיל בשרשור הזה כשעוד חשבתי שאולי קיימת הכנה כלשהי בלוח השעונים, מכשגיליתי שלא, התחלתי לחשוב על מערכת חיצונית שתעשה זאת.

באותו שירשור הפנו אותי לראות את השרשור הזה, בו התוקנה מערכת חיצונית בעלות של כמעט 400 שקל.

אחרי שקצת חשבתי על העניין וחשבתי על הרבה רעיונות מסובכים, הגעתי לפתרון הפשוט ביותר שאין לי מושג איך לקח לי כל כך הרבה זמן לחשוב עליו:

חיבור זמזם דרך טרמוסטט NO (סוגר מעגל כשמגיע לטמפ' מסויימת) ומיקום הטרמוסטט בסביבת ראש המנוע.

הזמנתי את החלקים הדרושים:

טרמוסטט NO שנסגר ב-110 מעלות. (1.5 דולר)

זמזם לא רציף - כזה שמשמיע ביפים (1.1 דולר)

את הטרמוסטט מיקמתי על תושבת מתכתית שמחוברת לראש המנוע, מתוך הנחה שהטמפ' בה מאוד קרובה לטמפ' ראש המנוע. הראש מאלומניום שהוא בעל מוליכות טרמית גבוהה מאוד, והתושבת היא ממתכת וסביר להניח שגם המוליכות הטרמית שלה לא נמוכה.

עוד אני מניח שהעליה בטמפ' היא יחסית הדרגתית, כך שהטרמוסטט מרגיש כמעט כל הזמן את טמפ' הראש.

את הזמזם הצמדתי לצידו האחורי של לוח המחוונים, והוספתי גם נורה שתידלק יחד עם הזמזם (במקביל), את הנורה מיקמתי מאחורי כיתוב STOP שכבר קיים בלוח המחוונים אך לא מנוצל בדגם זה של הפונטו.

החיווט נעשה כך שיש חוט + שיוצא מהמצבר, ומתחבר אל הטרמוסטט דרך פיוז, מהטרמוסטט החוט נכנס לקבינה ומתחבר לזמזם והנורה במקביל, כאשר הזמזם והנורה מחוברים למינוס המשותף שבלוח השעונים. מצורף תרשים הממחיש את החיבור.

תרשים.jpg

ולהלן וידאו המציג את התוצאה, הוידאו צולם כאשר אישתי מקצרת את החוטים המגיעים לטרמוסטט:

[video=youtube_share;C0ewKxvWE4o]

מוזמנים לשאול/להעיר/להאיר,

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מעניין איך אשתך הגיבה לחוסר האמון הזה ;) נראה מגניב מאוד ושימושי, מעניין אותי לדעת האם יש במכוניות קיום לא רק מד חום מנוע אלא גם התראה קולית על התחממות יתר בדומה למה שעשית

פורסם

השאלה היא מה הכיול הנדרש: אין לי מושג מה הטפרטורה החיצונית כשנוזל הקרור נושק ל110 מעלות.

אם היה מדובר במד רציף הייתי מודד מה הטמפרטורה שהוא מראה כשהמאוורר מתחיל לעבוד (אצלי 98 מעלות)

פורסם

אני שמעתי רק על נורות שמתריעות על התחממות.

בד"כ גם לא שמים לב אליהן.

כשפונטו דור ראשון כיכבה בהשכרות עם הדגם הפשוט ללא מד החום, בחברות ההשכרה חיברו זמזם לנורה ובכך הוסיפו התראה קולית.

פורסם

בזמנו בלנדרוברים שהיו לי היה רגש חום מחובר על ראש המנוע עם חיווי מדוייק לנהג מה חום המנוע. ראית כל הזמן מה הטמפרטורה, ראית כשהיא עלתה וכשהיא ירדה, כמובן שבכל הזמן הזה מד חום המקורי לא זז.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה הטרמוסטט: http://www.ebay.com/itm/291152964834?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

זה הזמזם: http://www.ebay.com/itm/261429864657?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

הנורה היא נורת "אורז" כמו שיש אצלי בכל שאר הנורות בדשבורד.

פורסם (נערך)

הארות/הערות

אני מציע לך להעביר את הפלוס למעגל אחרי הסוויץ' מכמה סיבות:

1. במקרה של תקלה בתרמוסטט (תפוס במצב סגור) הזמזם והמנורה יעבדו ללא הפסקה דבר שעלול להתבטא בצריכת זרם של 80-200 מיליאמפר תלוי בצריכת הזרם של המנורה בלוח השעונים.

2. לתרמסוטט למכשירים ביתיים כמו שרכשת יש טולרנס גדול גם בטמפ' הסגירה ובמיוחד בטמפ' הפתיחה כלומר אם הטמפ' היא 110 מעלות צלזיוס והתרמוסטט נסגר תצטרך להמתין זמן רב יחסית עד שהוא נפתח ובמשך הזמן הזה הזמזם ימשיך לעבוד.

אומנם בדף הנתונים מופיע שהתרמוסטט נפתח כאשר הטמפ' יורדת מתחת ל-105 מעלות צלזיוס אבל עלייך לקחת בחשבון טולרנס של לפחות 5-10 מעלות צלזיוס כלומר הזמזמם ימשיך לעבוד זמן רב אחרי כיבוי המנוע עד שהטמפ' תרד מתחת 95 מעלות צלזיוס.

אני מציע לך לבדוק את הטמפ' האמיתיית של ראש המנוע אחרי נסיעה ולאחר מכן לבדוק האם התרמוסטט שבחרת מתאים או לרכוש תרמוסטט עם אפשרות לכיוון טמפ' הסגירה.

ברמת העקרון תרמוסטט כמו שרכשת הוא לא אידאלי לניטור טמפ' ראש המנוע ובדרך כלל יש צורך לנטר את טמפ' נוזל הקירור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על ההערות וההארות.

רציתי לעשות כמו שהצעת, אך הדבר דורש ממני להעביר את החוט הלוך ושוב מהקבינה, ובקושי הצלחתי להעביר את החוט למערכת הזו לצד חוט נוסף להזנה אחרי סוויץ'.

במקרה של צפצוף מטריד ניתן להוציא את הפיוז ממקומו ולעקוב אחר ההתפתחויות בשעון החום. הודעתי על כך גם לאישתי בסוף ההתקנה.

יש לי טרמומטר קטן מאיביי שמראה טמפ' של פלוס מינוס 90 מעלות על הראש, אני מניח שהוא מזייף טיפה, אני אבדוק בקרוב עם טרמומטר אחר כשיתאפשר, והפעם אבדוק בסמוך למיקום הטרמוסטט.

במקרה של חוסר בנוזל קירור עקב תקלה, דווקא עדיף טרמוסטט שמודד טמפ' במקום אחר.

בכל אופן, הטרמוסטט הוא בנוסף למד חום תקין שיש ברכב.

אגב, לכל המעוניין, מצורף סרטון בדיקה של המערכת על השולחן:

פורסם (נערך)

במקרה של חוסר בנוזל קירור עקב תקלה, דווקא עדיף טרמוסטט שמודד טמפ' במקום אחר.

בכל אופן, הטרמוסטט הוא בנוסף למד חום תקין שיש ברכב.

[

תרמוסטט מכני המבוסס על ביי-מטאל הוא רכיב יחסית איטי ולא מדוייק לעומת NTC/PTC לכן כתבתי שהרכיב אינו בחירה אידאלית לניטור חום מנוע.

אינני יודע בוודאות כיצד מתפשט החום הנוצר בתא השריפה לשאר חלקי המנוע במקרה של איבוד נוזל קירור (בכול מנוע ההתפשטות קצת שונה).

חלק מהחום המועבר לראש המנוע נעשה גם על-ידי נוזל הקירור לכן השאלה שצריך לשאול האם במקרה של איבוד נוזל קירור האם באמת התקנה של תרמוסטט על ראש המנוע הוא הפיתרון הנכון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כל מה שאתה אומר נכון,

אבל עניין של כמה שניות לפה או לשם לא יכריעו את הכף.

המנוע עובד ב-90 עד 100 מעלות, מרגע תקלה ועד סגירה של הטרמוסטט אני יכול להרשות לעצמי להניח שלא יקרה נזק בלתי הפיך, בגלל הפרש הטמפ' הנמוך בין עבודה לסגירת הטרמוסטט.

הרי כמעט כל התקלות הפוטנציאליות הן הדרגתיות, ומרגע שתתרחש תקלה עד שהמנוע יגיע לטמפ' שתזיק לו, יעברו לפחות כמה דקות.

ודווקא ידוע שראש המנוע הוא הראשון שניזוק בהתחממות.

בוא נסכים שתקלה שלא תספיק להפעיל את הזמזם בזמן למניעת נזק, גם לא היתה מספיקה להיקלט אצלי בעין, כי אני לא מסתכל על המחוג רצוף לאורך כל הנסיעה.

בשורה התחתונה זה עושה את העבודה בצורה טובה, כמובן שיש יותר טוב, אבל לא ניתן להשוות את יחס העלות מול תועלת שלדעתי מנצחת כאן.

פורסם

עדיין אתה לא יודע ואני מקווה שלא תדע אם המעגל שבנית עושה את העבודה כאשר הוא מותקן ברכב וחלילה אתה מאבד מים או המאוורר מפסיק לעבוד.

פורסם

פרוקסימה, כנראה דילגת על המשפט הזה:

באותו שירשור הפנו אותי לראות את השרשור הזה, בו התוקנה מערכת חיצונית בעלות של כמעט 400 שקל.

בתוך השרשור ניתן לראות מה הייתה העלות:

הבקר הנבחר הוא של דיקסל www.dixell.co.il מדגם XR20CX שכולל חיישן לטווח טמפרטורות של 40- עד 150 מעלות. החיישן מסוג PTC

ומחובר לכבל איכותי עטוף שרוול מסיליקון שאמור לעמוד בטמפרטורות גבוהות. הזמזם הוא פנימי ביחידת הבקר. המערכת הזו עלתה לי 376 ש"ח כולל משלוח.

אני חייב לציין את השירות האדיב הסבלני והמקצועי של החברה, ענו על כל השאלות בסבלנות, נתנו מידע מקצועי ומדוייק, ודאגו למשלוח מהיר באמצעות דואר שליחים – יום למחרת המערכת כבר הייתה אצלי.

ולהשוות לעלות של מה שאני עשיתי:

הזמנתי את החלקים הדרושים:

טרמוסטט NO שנסגר ב-110 מעלות. (1.5 דולר)

זמזם לא רציף - כזה שמשמיע ביפים (1.1 דולר)

פורסם (נערך)

אני התקנתי את הדיקסל אצלי בבלנו. מאד מרוצה מהתוצאה ורגוע כשאשתי לוקחת את הרכב.

המערכת הצילה את המנוע פעמיים מאז ההתקנה. פעם אחת כשהייתה דליפה מהרדיאטור חימום הפנימי, ופעם אחרת בדליפה מהניפל של הרדיאטור. באחת מהפעמים נהגה אשתי ברכב.

ממליץ מאד.

פרוייקט התקנת בקר טמפרטורה למנוע בלנו 98

דרך אגב יש תופעה שגיליתי בקיץ רק אחרי ההתקנה של המערכת. כיילתי את הזםזם לצפצף בטמפרטורה של 97 מעלות שהיא כ 2 מעלות מעל המקסימום שראיתי אחרי הרבה נסיעות בקיץ.

במצב שהרכב אחרי נסיעה, מכבים את המנוע מחכים 5 דקות ומניעים שוב הטמפרטורה ברגעים הראשונים אחרי ההתנעה מגיעה לפעמים ל 99 מעלות והאזעקה מופעלת. אחרי כחצי דקה הטמפרטורה יורדת שוב לתחום הנורמה. שים לב פותח השירשור איך אתה מטפל בנושא הזה. בבקר של דיקסל אפשר לבטל את האזעקה (בלי זה הייתי בסכנה להסתבך עם האשה).

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תוכן חדש...