Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אי מסירת רכב חדש במועד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למי מכם זה קרה ?

קניתם רכב חדש , הבטיחו לכם זמן אספקה מסוים ובפועל מועד המסירה היה מאוחר הרבה יותר .

אכן לי זה קרה . סוכנות "קיה" במפרץ חיפה " אילן נחימוב " הבטיחו זמן אספקה סביר של שבועיים.

בפועל לאחר תלאות וברורים , תרוצים ומה לא , נמסר הרכב לאחר חודש וחצי מתאריך האספקה

המובטח.

ואני שואל את עצמי , מה לא ידעתם בעת ההזמנה כי האניה לא תגיע כלל בתאריך שאתם מבטיחים ?

כיום הרי יודעים בדיוק היכן האניה נמצאת ומתי תגיע ליעדה ,אגב הרכב מיוצר באירופה,

אז מדוע להבטיח מועדים שלא יהיה ניתן לעמוד בהם ?

אולי כדי לתפוס הזמנה בטוחה ואח"כ ,,, שיחכה הלקוח , את ההזמנה ביצע , את הכסף שילם .

אחרי תלאות אלו טלפונים שלא נענים ועד שמשהו מוסר תשובה שבסוף מתבררת כלא נכונה ....

מסירת הרכב - בזיון , מתחת לכל ביקורת .

מי היה רוצה לקבל את רכבו החדש שחסך את כספו וטורך לקנותו , חיכה לרגע המיוחל לקבלו בצורה

הולמת ומכובדת ולבסוף....

מסירת הרכב מתבצעת לא אחרת מאשר ב....

במוסך החברה . כן מוסך , על כל המשתמע מכך, רעש של פטישי אוויר , צעקות המכונאים , על ניקיון שלא לדבר בכלל

מכונאים ואנשים חולפים על פני הרכב בעת ההדרכה . דמיינו את האווירה . לא חלמתי לקבל רכב בתנאים כאלו.

אגב - רכבי הקודם היה חדש אף הוא , ניסן קשקאי , פשוט תענוג כל תהליך הקניה ליווי מסירה הדרכה - הכל.

אז לא כולם כמו קיה - מפרץ חיפה אילן נחימוב, יש לו המון מה ללמוד !!!!

אז בימים אלו מעורבים גורמים שונים במקרה ונראה לאן יתפתח .

לא תקין , זה בלשון המעטה .

דרור .

עריכה אחרונה על ידי דרור

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

עברתי תהליך מסירה דומה בקיה חדרה.

שמש, חום 100 מעלות בצל, הרכב עומד מחוץ לסוכנות "קח מפתח תבדוק שהכל בסדר".

הייתי בין הראשונים בארץ שרכשו פיקנטו ולכן הנציג שעשה טובה ויצא איתי לרכב בכלל לא ידע עליה שום דבר, ושתי השאלות הבודדות ששאלתי אותו - אמר לי לבדוק בספר.

gee thanks.

כמו כן מסרו לי אותה עם כמות דלק ממש אפסית 'כי יש תחנה מחוץ לאזור התעשייה', אני כמעט יכול להישבע ששמעתי קרטועים של המשאבה.

הרכב היה מפוצץ מדבקות אפילו שאמרתי והדגשתי בזמן ההזמנה שאני לא מעוניין בהן ורוצה את הרכב 'נקי'.

יש להם -הרבה- מה ללמוד בעניין הזה.

לצורך ההשוואה שני רכבים חדשים שנמסרו לי בשקודה נתניה - פשוט תענוג, אבל פה אני כבר סוטה מהנושא.

עזוב שטויות, תתחדש, שילכו לעזאזל. חפש לך מוסך מורשה אחר ואל תחזור אליהם בכלל, רק ככה ילמדו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מעצבן לקבל כך אוטו חדש, ולא משנה כמה הוא עלה. זו חוויה שיכולה לחבר אותך למותג או להרחיק אותך ממנו.

אני מודה שאת הקיאה שלי קיבלתי לפני המועד, כשהלחצתי את המערכת כולה.

חזרתי מחו"ל למצב בו לא היה לי אוטו. מארה"ב ניהלתי עם אנשי קיאה את התיאומים למסירה, וקיבלתי את הרכב בחולון, אחרי שעות הסגירה, כשאני מגיע ישירות מנתב"ג.

הפאק היחיד היה שהרכב לא היה נקי, והנציג שהדריך אותי, כשאני אומר לו "באמש'ך, הרגע נחתתי מטיסה מ LA, זה ריו ידני. מה שאני לא אדע אני אקרא לבד" סירב, והתעקש על הדרכה מלאה.

בגלל שהרכב לא היה שטוף הוא ביקש ממני לשטוף את האוטו במכון לפי בחירתי, ולהביא לו את הקבלה. שטפתי את האוטו לבד בבית, כך שהתוודענו זה לזו באינטימיות...

אני לא שוכח לאנשי קיאה, ולקובי התותח מהסוכנות בת"א את המאמץ שהם עשו בשביל להקדים לי את המסירה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המתקן הלוגיסטי של קיה נמצא באשקלון, ייתכן שהעיכוב במסירה נובע מהמלחמה בעזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לצורך ההשוואה שני רכבים חדשים שנמסרו לי בשקודה נתניה - פשוט תענוג, אבל פה אני כבר סוטה מהנושא.

סקודה*

ולעומתך, לי מסרו את הרכב במוסך, בשמש, היה גם קול של פטישי אוויר של הגלגלים... אז מה?!

מסירת רכב בחדר מסירה כאשר הוא מכוסה, והמזגן פועל וממזג את כל החדר זה נחמד - אבל זה לא מה שיגרום לי להתלהבות יתר. אנחנו לא ילדים קטנים.

לי יותר חשוב המחיר והשירות עצמו מאשר שטויות נלוות, נקרא לזה התחנפויות ללקוח כדי שלא ירגיש שדפקו אותו על דברים אחרים.

באשר לזמן ההמתנה עד קבלת הרכב לעומת מה שהובטח - לא תקין והייתי מבקש פיצוי הולם, בטענה ששכרתי רכב עד מועד קבלת הרכב החדש. אולי היו נותנים טיפולים חינם.

פורסם

היתה לי תחושה שמדובר ברכב מתוצרת קיה עוד לפני שפתחתי את השרשור!!

כמו שציינו מקודם, זה קשור למלחמה - חבר שהזמין ריו בכרמיאל לפני 12 יום עסקים עוד לא קיבל את הרכב - למרות שהוא נמצא במלאי.

כתוצאה מהמלחמה עובדי הבונדד לא מגיעים לעבודה..

בזמנו כשקניתי את הריו, וגם את הפיקנטו לפניה - הרכב נמסר לי שבוע אחרי התשלום המלא.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
סקודה*

לי יותר חשוב המחיר והשירות עצמו מאשר שטויות נלוות, נקרא לזה התחנפויות ללקוח כדי שלא ירגיש שדפקו אותו על דברים אחרים.

*שקודה

אם המחיר לא היה מתאים לו - לא היה קונה.

והשירות היחיד שקיבל הבחור בינתיים זה חווית המסירה, ועליה הוא נותן פה פידבק, לא רואה בזה שום דבר פסול.

יש האומרים שהיו מעדיפים לקבל מסמל"ת מחיר נורמאלי במקום בקבוקי בירה ומכוניות על שלט בכל חג, ויש כאלה שלא, כל אחד ומה שחשוב לו.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
המתקן הלוגיסטי של קיה נמצא באשקלון, ייתכן שהעיכוב במסירה נובע מהמלחמה בעזה.

זה הרבה לפני המלחמה בעזה.

הזמנה ב 29 באפריל , הבטיחו בעת ההזמנה שאספקה תוך שבועיים דהיינו עד 15 במאי .

בפועל מסירה ב 29 ביוני ,

חודש וחצי אחרי ההבטחה בעת ההזמנה .

ושוב , הרבה לפני הלחימה בעזה , כך שאין לזה כל קשר .

עריכה אחרונה על ידי דרור

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם
*שקודה

אם המחיר לא היה מתאים לו - לא היה קונה.

והשירות היחיד שקיבל הבחור בינתיים זה חווית המסירה, ועליה הוא נותן פה פידבק, לא רואה בזה שום דבר פסול.

יש האומרים שהיו מעדיפים לקבל מסמל"ת מחיר נורמאלי במקום בקבוקי בירה ומכוניות על שלט בכל חג, ויש כאלה שלא, כל אחד ומה שחשוב לו.

אתה לא רואה שום פסול בלרכוש בידיעה שאתה מקבל מוצר בתאריך מסוים

ובפועל מקבל אותו חודש וחצי אחרי התשלום ?

נראה אותך למשל עובר דירה ומזמין ארונות לחדרי ילדים ומבטיחים לך יום לאחר הכניסה שלך לבית החדש.

אבל בפועל הארונות מגיעים חודש וחצי לאחר מכן , כל הבגדים בארגזים , בלגן שלם .

האם איך בונה על מועד האספקה שמובטח לך ?

אגב ,

זה לא הרכב הראשון החדש שאני קונה .

למשל האחרון היה בניסן.

כל התהליך היה למאפת - ניסן קרסו מפרץ חיפה .

מסירה בחדר נפרד שקט וממוזג , נעים לקבל כך רכב ,

לשמוע את ההדרכה .

אין לזה כל קשר למחיר ,

אפשר גם אחרת .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם

התכוונתי שאני לא רואה שום דבר פסול בפידבק שלך, בשרשור הזה.

בחוויה עצמה אני רואה די והותר דברים פסולים.

פורסם

אני רכשתי את הרכב שלי בסוכנות בראשון לציון. קיבלתי את הרכב תוך שבועיים מהתאריך של התשלום המלא כמו שהובטח. (אני לא זוכר אם בדיוק שבועיים, אבל זה לא איחר. אולי הקדים ביום-יומיים, לך תדע)

קיבלתי את הרכב נקי גם בלי לבקש. שליש מיכל דלק, אודומטר על 8 ק"מ, נקי לגמרי. בהתליך המסירה הסוכן הראשי ועוד סוכנת יצאו למסור לי את הרכב שחנה מחוץ לסוכנות, מבריק ונוצץ. (באותו הזמן היה עוד לקוח אחד בסוכנות, שטופל ע"י הסוכנת שמכרה לי את הרכב בזמנו)

הסוכנת נכנסה למושב הנוסע לאחר שנכנסתי לרכב, והיא שאלה אותי אם אני צריך איזשהו הסבר על איך לתפעל את הרכב, או איך לתפעל ידני. כמובן שאמרתי שאני לא צריך, ואני כבר יודע איך לתפעל ידני כמו שצריך. היא שאלה אותי אם יש לי שאלות על הרכב. אמרתי שאין לי (כבר חרשתי אותו כמו שצריך לפני המסירה) ובתודה, היא יצאה מהרכב. בינתיים הסוכן הראשי הביא לי מתנה נוספת. מראה פנורמית וכיסוי הגה דיי סבבה. אני לא משתמש בהם היום, אבל העיקר הכוונה.

חווית מסירה שונה לגמרי ממה שמתואר פה. מה שאומר שזאת לא בעייה ארצית של קיה. אבל אני יודע שבנס ציונה יש סוכנות שמדביקה לכולם מדבקות של "היי, קנו אותי בX!" ועוד שטויות כאלו, ושמעתי שהמוסך שלהם רמאי.

פורסם

אני לא מבין משהו, בחוזה המכירה אין פיצוי מוסכם לכל יום איחור (כמו ברכישת דירה)?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מבלי להיכנס ליבואן כזה או אחר, מועד אספקה מושפע מהמלאי אותו מספק היצרן ליבואן בישראל.

מניסיון של כמה שנים במכירת רכב חדש כמנהל אולמות תצוגה אצל 3 יבואנים ומאות מכוניות שעברו תחת ידי אני יכול להעיד שכשהרכב נמצא בארץ אני יכול זוכר לא יותר מ-20 מקרים בהם הרכב נמסר ללקוח מעבר לזמן שהובטח לו. אותם 20 מקרים נבעו בעיקר בגלל מצב ביטחוני או החלפת הרכב במהלך ההכנה (מסיבות כאלו ואחרות).

כן יש מקרים של עיכוב במועד האספקה מהיצרן וזה כבר סיפור אחר שהיבואן שלא תמיד בשליטת היבואן (זה גם כתוב בתנאי ההזמנה). זה קורה בעיקר בדגמים חדשים או פופולריים במיוחד להם לרוב יש המתנה של מספר שבועות עד ההגעה לארץ.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כשקניתי את הרנו במאי ביקשתי לקבל אותה בספטמבר. אבל מסרו בתחילת יוני המניאק. כשקניתי את הבמוו ביקשתי לקבל בינואר וקבלתי בפברואר. אגב גם רכב ב700 אשח נמסר לי לא ממש מבריק ומנצנץ. רק את הקיה קיבלתי בזמן, נקיה ונוצצת. נכון, בחצר אחורית של מוסך. רק החלפת מסגרות ללוחית שהוברגו מול עיניים שלי ישר לתוך הפגוש גרמה לי להתרגשות. בכל זאת סורנטו ולא פיקנטו.

פורסם

מן הראוי ולאור הניסיון שמראה שזו ממש לא הפעם היחידה של איחור באספקה הן מלקוחות תמימים

והן מאדם המציין כי ברשותו ניסיון רב גם כמנהל בתחום מכירות רכב , יש לציין כי זמן האספקה

לא יהיה שבועיים כפי שמבטיחים בשאתה בא לעשות הזמנה ולתפוש אותך ואת ההזמנה.

אפשר לומר את האמת , למשל חודש .

הכל ייראה אחרת .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...