Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי אנחנו לא פוריטנים!

רוצה לראות, תלחץ על הלינק.

לא רוצה (כמוני), אל תלחץ על הלינק והשורה הכחלחלה לא תפגע בך מעצם היותה כחלחלה.

זה לא ששמנו תמונות מרוטשות בעמוד השער של הפורום.

מה פוריטני בגישה האומרת שיש טעם לפגם בשיתוף תעמולה של האויב? בטח ובטח בעת מלחמה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא רואה בזה כלל "שיתוף פעולה עם תעמולת האויב", הדבר שיגרום לשינוי הכי מהיר בצה"ל הוא ביקורת נוקבת מהעם ומהתקשורת ובלי לדעת, לא תהיה ביקורת.

עדיף שיגנזו את הסרטון ועוד שבוע תהיה אותה תקרית עם אותן תוצאות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התעמולה הספציפית הזאת לא מיןעדת לציבור הישראלי, זה מיועד ללוחמי ותומכי חמאס שלא יתייאשו מהלחימה. הסרט שבתקשורת שלנו צונזר על ידינו כי אין תקשורת שלנו טעם שנראה את כל מה שיש שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני שוב אומר, התפיסה הזו של "יתוש שמעצבן אותך" הנה תפיסה מתנשאת, טיפשה ושגויה מטבעה

נכון. אני רואה אותה כחלק מהחשיבה - שהזכרתי בשרשור זה - של "האוייב רוצה כך וכך, כי אנחנו אמרנו, למרות שהוא אומר שהוא רוצה דברים אחרים וגם מתנהג כאילו הוא רוצה דברים אחרים, אבל הוא פשוט לא מביןמה הוא באמת רוצה".

אכן, הטעות הבסיסית היא של זלזול ביריב - או פשוט יוהרה.

במילים אחרות: אנחנו מרשים ליריב לאיים עלינו, לנסות לפגוע בנו וגם להצליח קצת מדי פעם, ומתייחסים לכל הנ"ל כאל מטרד פעוט ותו לא. מאחורי הגישה הזו עומדת ההנחה - הלחלוטין לא מבוססת - שאנחנו נמצאים ותמיד נמצא בעמדת יתרון מובהקת, ולכן היריב לעולם לא יוכל לאיים על קיומנו. ביוני '67 חרגנו לזמן קצר מהחשיבה הזו ("גבולות אושוויץ") - ומיד חזרנו בחזרה, ולכן זלזלנו במצרים ובסורים לפני מלחמת יום כיפור.

והגישה המוטעית הזו נשארה עמנו עד היום.

דני

פורסם
אני לא רואה בזה כלל "שיתוף פעולה עם תעמולת האויב", הדבר שיגרום לשינוי הכי מהיר בצה"ל הוא ביקורת נוקבת מהעם ומהתקשורת ובלי לדעת, לא תהיה ביקורת.

עדיף שיגנזו את הסרטון ועוד שבוע תהיה אותה תקרית עם אותן תוצאות?

לחלוטין לא - כמו שלימדו את כולנו בטירונות, יש הוראות שנכתבו בדם, ומי שכותב את ההוראות צריך לחרוש את הסרטון ולחדד נהלים לחיילים בשטח. זה לא אומר שסרטוני סנאף שרואים בהם וידוא הריגה בחייל ישראלי צריכים לזכות לצפיות מצידנו.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

הגישה הזו היא יוהרה כאשר עומד מולך צבא סדיר של מדינה כמו מצריים או סוריה.

עם כל הכבוד לחמאס, הוא לא מצריים ולא סוריה ולא מסוגל בכלל להתמודד ככח צבאי מול צהל ומכאן ה"זלזול".

אז הוא בהחלט עוקץ בירי טילים, מה שמדינת ישראל לא יכולה להשלים עם זה, וחייליו מתגלים כלוחמים מיומנים אבל לא מדובר באיזה כח צבאי שמאיים על קיום ישראל ומכאן ה"זלזול" ושוב, אין שום זלזול, פשוט הכרה מלאה ביכולותיו של חמאס.

הרי כולנו מסכימים שבתאוריה, בהינתן ההוראה לכיבוש מוחלט של הרצועה והשמדת לוחמי ומפקדי חמאס עד האחרון שבהם, למרות שימותו מאות חיילים, אין שום בעייתיות מבצעית לביצוע ההוראה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתאוריה זה יפה אבל אין סיכוי בעולם שזה יקרה ולכן היתרון הזה לא באמת קיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב פעם זה לא מוצב, אלא משימה בדיוק כמו יזומה או סיור, זה לאייש את הבולם, הבעיה שהפעם הבולם לא בלם כלום, והמחבלים שהיו בשוק מעצמם, היו יכולים אם היו קצת יותר חכמים ללכת למוצב, חיילים חדשים לא מכירים את כל הכוחות, ובינינו מי שלא מגדיל ראש, כמו לבצע הבנה של מה התצפית שולטת בו, מהם כיווני השמיים, באיזה נקודה אתה נמצא על הגדר, ומה המענה שלך, וכוחות ומשימות בגזרתך, שזה כל חייל חייב לדעת, כי כשמפקד נהרג, אסור שכולם יהיו בוקים. הקטנת ראש, זה כנראה מה שהייתה שם, ואמונה שלא יקרה כלום כי אנחנו לפני הגדר, אחרת הם לא היו עומדים בסרטון ככה. חיילים שבא אליהם המ"פ והמג"ד כל כמה שעות, אפילו בפתיחת ובסגירת ציר, פותח להם מפה, אומר להם חבר'ה כאן אנחנו נמצאים, זאת המשימה שלנו, הכוחות שלנו בקשר נקראים א' ב' ג', לרשות הפלוגה יש סיוע אש קבוע של סתם דוגמא מחלקת גיל שנמצאת באיקס, ומחלקת טנקים בשעה כזאת, אני רוצה לתרגל את הבולם, לפחות שלושה תרגולים ביום, לראות איך אתם עובדים. אני רוצה שתכווינו תצפיות, אני רוצה שתלמדו להרים מע"ד לדבר עם החבר'ה של השריון, אם מ"פ לא ידרוש את זה מהמפקדים שלנו, אנחנו נאכל אותה כמו פה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)

שאלה מסקרנות... למה בכיבוש הרצועה צריכים להיהרג לנו מאות חיילים כמו שתמיד כולם אומרים? אולי מחשבה מפגרת, אבל מה הבעיה אם מודיעים לאוכלוסיה באזור מסוים לעבור לאזור אחר, משטחים שם את האזור ונכנסים רגלית. סיימנו שם, יפה, מודיעים באזור אחר ועושים אותו הדבר. מי שלא מתפנה בעיה שלו.

על פי מה כתוב בוואלה, כנראה שאין שום מחבל פצוע או הרוג. כולם הצליחו לברוח

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם
שוב פעם זה לא מוצב, אלא משימה בדיוק כמו יזומה או סיור, זה לאייש את הבולם, הבעיה שהפעם הבולם לא בלם כלום, והמחבלים שהיו בשוק מעצמם, היו יכולים אם היו קצת יותר חכמים ללכת למוצב, חיילים חדשים לא מכירים את כל הכוחות, ובינינו מי שלא מגדיל ראש, כמו לבצע הבנה של מה התצפית שולטת בו, מהם כיווני השמיים, באיזה נקודה אתה נמצא על הגדר, ומה המענה שלך, וכוחות ומשימות בגזרתך, שזה כל חייל חייב לדעת, כי כשמפקד נהרג, אסור שכולם יהיו בוקים. הקטנת ראש, זה כנראה מה שהייתה שם, ואמונה שלא יקרה כלום כי אנחנו לפני הגדר, אחרת הם לא היו עומדים בסרטון ככה. חיילים שבא אליהם המ"פ והמג"ד כל כמה שעות, אפילו בפתיחת ובסגירת ציר, פותח להם מפה, אומר להם חבר'ה כאן אנחנו נמצאים, זאת המשימה שלנו, הכוחות שלנו בקשר נקראים א' ב' ג', לרשות הפלוגה יש סיוע אש קבוע של סתם דוגמא מחלקת גיל שנמצאת באיקס, ומחלקת טנקים בשעה כזאת, אני רוצה לתרגל את הבולם, לפחות שלושה תרגולים ביום, לראות איך אתם עובדים. אני רוצה שתכווינו תצפיות, אני רוצה שתלמדו להרים מע"ד לדבר עם החבר'ה של השריון, אם מ"פ לא ידרוש את זה מהמפקדים שלנו, אנחנו נאכל אותה כמו פה.

+10.

לצערי בסירטון נראה כאילו החיילים שומרים על מחסום בכניסה לחניון תת קרקעי בקניון גבעתיים. בהחלט יש צורך לבדוק מי אחראי למחדל ויפה שעה אחת קודם מכיוון שיש עוד חיילים בקרב.

למה צה"ל הודיע שהיה קרב והמחבלים ירו טילי נ"ט ?

איזה כייף לי :)

פורסם
הגישה הזו היא יוהרה כאשר עומד מולך צבא סדיר של מדינה כמו מצריים או סוריה.

עם כל הכבוד לחמאס, הוא לא מצריים ולא סוריה ולא מסוגל בכלל להתמודד ככח צבאי מול צהל ומכאן ה"זלזול".

אני חושב שדבריך אלו מדגימים היטב את מה שאמרתי.

אנשי החמאס מבינים יפה את מה שאמרת, ולכן דואגים שלא להתמודד עם צה"ל במלחמת ש' בש', אלא בתנאים אחרים שנוחים להם יותר.

אתה אומר שהם לא יותר ממטרד, ולכן אנחנו מאפשרים להם לאגור טילים (לפני לבנון2 היו שהסבירו שאין שום בעיה עם הטילים של חיזבאללה). אח"כ הם גם יורים אותם, ואנחנו מתרגלים. בהמשך - שכבר הגענו אליו - הם עוברים לטילים חזקים יותר ויותר, עד כדי השבתת נמל התעופה העיקרי (בינתיים - לזמן קצר בלבד). גם כאן אנחנו עוצמים עיניים.

ועכשיו נריץ קצת קדימה: טילים עם ראש כימי או ביולוגי. לא נלך יותר רחוק מזה כרגע. אם טיל אחד כזה יורד על ירושלים, ת"א או חיפה, הנזק חמור. אם עשרה - הנזק עצום.

ומה הם צריכים כדי לעשות את זה מעבר למה שכבר יש להם? אם נמשיך ב"מדיניות היתוש" - לא הרבה:

• טילים מתאימים. מבחינה טכנית לא קשה כל כך.
  • יכולת הברחת הטילים לאיזור עזה - כבר יש.
  • יכולת שיגור גם תוך כדי התקפות שלנו - כבר יש.
  • יכולת כיוון הטילים - כבר יש.
  • יכולת להתגבר על כיפת הברזל - כמו שנאמר כאן, מטח טילים גדול ייורט באופן חלקי בלבד. אם יורים 100 טילים על ירושלים, מתוכם 10 כימיים - הסבירות היא שאחד לפחות יפגע, עם ובלי כיפת הברזל.
  • יכולת/רצון לשגר למרות תגובת הנגד שלנו - יש, תמיד היתה, ואין שום סיבה לחשוב שבעתיד לא תהיה.

ומעבר לכל זה, האיום העיקרי הוא שאנחנו מרשים לכל זב חוטם ומצורע לאיים עלינו, ובכך אנחנו קובעים כעובדה שדמנו מותר. אחרי זה, כל מיני מדינות כבר עומדות בתור.

דני

פורסם
שאלה מסקרנות... למה בכיבוש הרצועה צריכים להיהרג לנו מאות חיילים כמו שתמיד כולם אומרים? אולי מחשבה מפגרת, אבל מה הבעיה אם מודיעים לאוכלוסיה באזור מסוים לעבור לאזור אחר, משטחים שם את האזור ונכנסים רגלית. סיימנו שם, יפה, מודיעים באזור אחר ועושים אותו הדבר. מי שלא מתפנה בעיה שלו.

זה בדיוק מה שעושים כרגע בשלוש שכונות ויש לנו מעל 50 הרוגים.

לעשות את זה בכל הרצועה זה מאות הרוגים ולא שלדעתי זו הסיבה לא לעשות את זה אבל אם כן, צריך להכנס למהלך בעיניים פקוחות.

פורסם

סביר להניח שהפסקות האש הן דרך שלנו למשוך זמן, בלי להפסיק לרגע את הטיפול במנהרות. אז זה עובד לטובתנו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...