Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק לפני תחילת המבצע אמר פונקציונר ישראלי שהוא לא שולל על הסף תסריט שבו ישראל נלחמת על אדמת ירדן כנגד דאעש אם יתעורר הצורך ואם ירדן תבקש עזרה.

יהיה מצחיק לראות גולנציקים בעמאן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בדיוק לפני תחילת המבצע אמר פונקציונר ישראלי שהוא לא שולל על הסף תסריט שבו ישראל נלחמת על אדמת ירדן כנגד דאעש אם יתעורר הצורך ואם ירדן תבקש עזרה.

יהיה מצחיק לראות גולנציקים בעמאן.

אם וכאשר ישנה אפשרות גבוהה שצה"ל ילחם על אדמת ירדן. זה אינטרס ישראלי מובהק לשמר את בית המלוכה האשמי כשליטה של ירדן ולמנוע מגורמים עויינים להשתלט עליה.

פורסם
1. כיפת ברזל שמגינה על התעשיה בחיפה מגינה על כל האיזור כולל התושבים.

2. בינתיים מיוצרות סוללות נוספות של כיפת ברזל ובחודשים הקרובים יעברו על כל הנתונים שנאספו בסיבוב הנוכחי ובטוח שיהיו שיפורי תוכנה שישפרו את הביצועים של כל הסוללות.

3. הרקטות של חיזבאללה הן בלתי-מונחות בדיוק כמו הרקטות של החמאס. גם אם ישוגרו 100 כמעט במקביל, רק 10-15 יזוהו כאיום על שטחים מאוכלסים ושתי סוללות של כיפת ברזל יכולות לטפל במטח כזה.

4. כמו שכבר נכתב פה - בניגוד לעזה העניה שמתקיימת על 2 דולר לאדם ליום, לבנון היא מדינה עם הרבה הרבה יותר מה להפסיד. זו מדינה עם פוטנציאל להתפתח הרבה מעבר לכל השכנים האחרים שלנו. ואחרי שיצאנו משם לחיזבאללה יש הרבה פחות מוטיבציה להתחיל איתנו שוב.

דעאש בינתיים לא פועלים מחוץ לגבולות סוריה+עיראק.

הם גם יודעים למה.

סוריה ועיראק הן מדינות מפורקות. לאף אחד בעולם לא ממש אכפת כרגע מרצח העם שהולך שם (250K הרוגים זו כבר התחלה של רצח עם. הבקושי 1.5K שאנחנו הרגנו בעזה - לא ממש)

אם הם ינסו לגעת בירדן הם עומדים מול:

1. צבא ירדן שהוא צבא סדיר ומאורגן (אם כי לא באמת הכי חזק בסביבה).

2. ארה"ב שיש לה אינטרס שירדן תישאר יציבה ובשלטון הנוכחי שהוא ידידותי לארה"ב.

3. ישראל שיש לה אינטרס זהה שהשלטון הנוכחי בירדן יישאר ולא ייכנסו מיליציות זרות לירדן.

ולארהב אין אינטרנס שעירק תישאר יציבה אחרי שהם הקיזו שם דם של אלפי חיילים?

פורסם (נערך)

החמאס פרסם את התקפתו על המוצב בנחל עוז שלשום בסרטון וידיאו (**לכל מאן דבעי, מדובר בסרטון לא ערוך, קשה לצפיה!**) נראה שהיתה רשלנות מצידינו ששער המוצב לא היה סגור, והדלת בפילבוקס היתה פתוחה. חבל מאוד שנהרגו לנו 5 חילים בפילבוקס למטה למרות שידענו על המנהרה הקרובה. חיל אחד מהשלושה שהיו בפילבוקס למעלה ירה חזרה על המחבלים ומנע חטיפת גופה. מדוע השניים האחרים לא ירו? חבל מאוד.

ושלשום בערב נהרגו לנו עוד 4 חילים: "פצצת המרגמה הקטלנית נחתה אתמול בשטח כינוס של כוח השריון סמוך לרצועת עזה וגרמה לתוצאות קשות - ארבעה הרוגים וכעשרה פצועים. ההרוגים: סמל ראשון אליאב אליהו חיים כחלון, בן 22 מצפת; רב־טוראי מידן מימון ביטון, בן 20 מנתיבות; רב־טוראי נירן כהן, בן 20 מטבריה; ורב־סמל עדי בריגה, בן 23 מבית שקמה. ארבעת ההרוגים הם מעוצבת השריון "סער מגולן".

בשטחי כינוס של כוחות אמורה להיות כורזית שנותנת התרעה לפני נפילת פצצת מרגמה, ובצה"ל יצטרכו לחקור כיצד נהרגו החיילים.

בתחילת מבצע צוק איתן הבהירו בצה"ל כי הצבא ניסה להרחיק את הכוחות מעוטף עזה ופיזר אותם במקומות מרוחקים מספיק ובעלי מיגון מתאים. עם זאת, מאז הכניסה הקרקעית לפני כשבוע וחצי ריכז הצבא כוחות רבים סביב רצועת עזה. צה"ל יצטרך לבדוק עוד אם היה נכון לכנס כך את הכוחות."

החילים שנהרגו לא היו לוחמים אלא חילי מנהלה. מה ההגיון שמחיב מיקום חילי מנהלה בטווח מרגמות החמאס (כ 7- 8 ק"מ), כאשר אפילו אם יש התראה, היא בת כמה שניות בלבד?

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

אחרי שראיתי את הסרטון המלא והלא ערוך אפשר להגיד שהייתה שם רשלנות. על פי הסרטון נראה שמוצב שנמצא על הגבול ועוד בעת מלחמה, צריכה להיות שם שמירה יותר הדוקה ועירנית. נראה שלא כך היה. איך אף אחד לא זיהה אותם מתקרבים בכלל למוצב?? והכניסה למוצב הייתה כלכך קלה. היה שם מחדל וחבל. לפי איך שזה נראה מהסרטון אני מתפלא שהם לא הצליחו לחטוף יותר מגופה אחת

פורסם

גם אני הזדעזעתי שראיתי את הסירטון- רשלנות וחוסר עירנות נטו הם הסיבה למוות המיותר של החיילים- לא שום טיל נ"ט וחירטוטים שדובר צה"ל מפרסם.

אני עוד יכולתי להבין את החוסר עירנות והשעננות של החיילים במידה וזה היה קורה ביום הראשון וזו הייתה ההתקפה הראשונה מהמינהרות והם הופתעו- אבל ראבעק! זה קרה אחרי הרבה תקיפות מהמינהרות שאיבדנו בהם הרבה חיילים - איך הם יכלו להרשות לעצמם ליהיות שאננים כאלה באיזור הזה שהם יודעים שכל רגע יוצאים מחבלים מהמינהרות באיזור??

אני יכול לחשוב על סיבה אחת מדוע דובר צה"ל שיקר ואמר שנהרגו מאש נ"ט- בשביל לא ליפגוע בכבודם של החיילים שנפלו, כי מול נ"ט כביכול לא היה להם סיכוי, אבל אם היו אומרים שהם נורו מטווח קרוב כי נירדמו בשמירה זה היה פוגע מאוד במורל ובמישפחות החללים.

עצוב, עצוב לי ליראות כל כ הרבה חיילים נהרגים סתם כי לא תיפקדו נכון, יש מספיק סירטונים של חמאס שאפשר ליראות כיצד החיילים מתו ואפשר ליראות שהם עשו שטויות ולכן נהרגו.

כואב לי הלב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם החייל למעלה לא היה יורה, כל הגופות היו נחטפות. מה שהיה שם לפי הסרטון במילה אחת - ביזיון. השמירה במוצב נראתה כאילו המוצב נמצא כמה קילומטרים מהקריה סך הכל. למה הפילבוקס היה פתוח?? והטיל נ"ט.. באמת איפה היה הטיל נ"ט? לא היה שום דבר כזה אלא אם כן הם לא צילמו את זה וצהל אמר את זה כדי לכסות על הרשלנות שהייתה שם. כואב הלב על צעקות החיילים.

אם היו עירניים אז לפחות חצי מהמחבלים היו צריכים למות שם

פורסם

באמת כואב הלב על הסרטון הזה.

לא יודע כמה נכון להיכנס לזה ולשאול שאלות,

אבל אותו חייל בפילבוקס למעלה, מצד אחד מנע חטיפת גופה ( יש שיגידו שעשה בשכל שלא ירה מלכתכילה, הרי היו עולים לשם 5 ואי אפשר לדעת איך זה ייגמר, נתן להם טיפה להרחק ופתח באש כשמבחינתם כניראה מאוחר מדיי לחזור ) ומצד שני אני לא יודע כמה הראות טובה משם, אבל מה שבטוח זה שאם הם רצו דקה בשטח הפתוח כשהם רואים את הפילבוקס, כניראה מהפילבוקס היה ניתן לראות אותם בדרך כלשהי.

היו רדומים וחבל, חבל גם שהשער תלוי שם כמו לולב, סרטון מזעזע ועצוב.

פורסם

לא ברור לי למה כאן שמים לינקים לנקרופיליה של החמאס כשבטמקא וכל האתרים האחרים נמנעו מכך

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כי אנחנו לא פוריטנים!

רוצה לראות, תלחץ על הלינק.

לא רוצה (כמוני), אל תלחץ על הלינק והשורה הכחלחלה לא תפגע בך מעצם היותה כחלחלה.

זה לא ששמנו תמונות של גופות מרוטשות בעמוד השער של הפורום.

תכלס, רק עפ"י הסרטון הערוך של ערוץ אחד ברור שמדובר בפאדיחה בקנה מידה קולסאלי.

בסיס שנמצא ממש בקו החזית עם מנהרות שיודעים עליהן והשער פתוח, אין שומר חמוש, השומר שבתצפית ככל הנראה ישן (ישן? ישן? האללו, אתה במלחמה פה, מה ישן?).

בושה ופאדיחה!

איזה חיילים אלה? קשה לי להאמין שמדובר בחי"ר מיומן.

יכול להיות ג'ובניקים שהביאו לשמור על בסיסים בזמן שהלוחמים בשטח? (יש נוהל כזה בצהל).

פורסם

אכן פאדיחה וכניראה חיילים שלא מאומנים כמו קרביים, בנוסף אאל"ט הגילאים של חלק מההרוגים היה סביב ה18~19 לא? כלומר חיילים חדשים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

קיבלתי בה"פ מחבר פורום שעדיין לא יכול להכנס לאוף:

לא רק שהם היו לוחמי "חי"ר מיומן", כולם חניכים בקורס מפקדי כיתות של ביסל"ח, לא פחות ולא יותר.

פורסם (נערך)

חיילי קורס מ"כים חי"ר של ביסל"ח, אבל מ"כים מוקדם שעלו מהבא"ח ישר לקו הזה. הייתי בקו הזה 8 חודשים, הייתי נכנס ויוצא משוג'עיה, המקום ששהו בו הוא לא מוצב, זה נקרא בולם, זה עמדות תצפית והגנה הממקומות קרוב לגדר, כדי לתת מענה ראשוני וגיבוי לכוחות בעת חדירה, או כל אירוע אחר.

ההתבזות שלנו היא שחיילים שם צריכים להיות עם כדורים בקנה, שרשירי מאג בכלים (כשכלי כזה קורע לגזרים מטרה, ואני מדבר מניסיון), והחייל למעלה היה צריך לקחת את הברוס רימונים שיש לו, או את הרימונים שהיו לו ולחברים שלו בווסטים ולהתחיל להשליך מהחלון של הפילבוקס, לא לחשוב פעמיים בכלל, ואז לרדת למטה, ולירות מהזיגים כשדלת הפילבוקס מגנה עליו, או הקיר בצידה השני.

במקום זה עמדו למטה חיילים בלי קסדות על הראשים, כמו ברווזים, וחשבו שבאו לתת להם שוקו ולחמניה, העמדה הייתה חייבת להיות סגורה, היה עדיף להתבצר בפילבוקס, ולא להיות מחוץ לו עם שער כזה רעוע, האופציות שלך כשאתה שולט במימד הגובה טובות יותר.

אישית, אני חושב שיש כאן פספוס ושגיאה בבחירת הכוחות, יש לנו חטיבות חיר"מ במילואים בכשירות סופר גבוהה שלא גוייסו, חיילי מילואים עם ניסיון לא היו נותנים לדבר כזה לקרות, תהיה בטוח שצרורות המאג והכדורים של הA3 היו עמוק בראשי המחבלים, עוד כשהם היו מתחילים לצאת מהמנהרה, כי חשוב להרים משקפת, או עזוב משקפת להרים טריג' ויש לך מטרת כתף ואפילו גוף מלא בטווחים האלה.

כשל נוסף הוא ברמת התצפיות, שלא ברור לי מדוע לא הייתה התראה באמצעות האמצעים הקיימים בחמ"ל נחל עוז, ויש אמצעים ספציפיים לזה, שגילינו בעזרתם כ"כ הרבה פעמים ניסיונות, בין אם חדירה או סתם קידום מטען לגדר. יש לנו את האמצעים, יש לנו את היכולת, גם חוזי ששולט כרגע בכל האיזור, וגם בלונים.

עריכה אחרונה על ידי agent_amos

התענוג שמוביל אותך

פורסם

זה סיפור על היתקלות בקו חזית בשנת 90, בטח לא השתנו מערכים של פריסת כוחות בחזית ?

או שחזרנו לקו בר לב וזה כל מוצב לעצמו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...