Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגני, להזכירך הדיון בנושא החל היות ואתה בעמוד הקודם גרסת שעליונותנו הרציונלית אל מול הפלסטינים מתמוגגת. מכך יש להסיק כי אתה חושב שהציבור כאן שותף לדעתו הקיצונית הדתית של האל"מ, ואילו אני לא מסכים איתך מסיבות שפירטתי לעיל ועם דוגמאות ממדינות מערביות ומודרניות. האלמ לא התנסח נכון, מכאן ועד לטענה שהגישה ללחימה אצלנו ואצל הפלסטינים זהה צריך לגלוש המון זמן במדרון מאוד חלקלק.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

slowride, פה כנראה ההבדל בתפיסה שלנו. אני כן חושב שזו המטרה כבר די מזמן, לא רק שלו. זה נכון שזו פרספקטיבה כוללנית קצת יותר, אבל המכתב הזה הוא רק סממן אחד לתופעה יותר נרחבת. תופעה שסממן אחר שלה, למשל, זה נפתלי בנט והניכוס של ציונות שהוא עשה ועושה, תוך הפיכת אנשים שלא מסכימים איתו ל"בוגדים" בשיח היומיומי כאן. המבצע הנוכחי הרי לא נולד באיזה ריק.

אבל בסדר, אני לא אחזיר אותנו עשרה עמודים אחורה בויכוח כאן. אני כן אטען שגם אם אני יכול לקבל רעיונית את זה שיש תפיסה ציונית מתגוננת, שבסך הכל רוצה שתתקיים פה מדינה יהודית בשקט (בלי להכנס בכלל למה זה אומר וכו'), זו לא הציונות של בנט ווינטר. המטרות של הציונות שלהם שונות לחלוטין מאלו שלי וגם מאלו של לפחות חלק מהוגי הרעיון הציוני של לפני מאה ומשהו שנה.

באמת שהייתי מאוד שמח לגלות שאני טועה, אבל קשה לי להאמין בזה.

mystopp, הדוגמאות שהבאת ממדינות מערביות ומודרניות לא רלוונטיות לטענה שלי.

אתה כל הזמן מנסה משום מה לרדד את הויכוח לאיזו טענה שלא טענתי לעולם שלהתפלל זה פגום.

זה שהציבור בחלקו כאן שותף לדעתו של האל"מ (שמח שהגעת למסקנה שהיא קיצונית) זו לא דעה שלי. זו עובדה שבאה לידי ביטוי בחלוקת העוגה השלטונית בכנסת ישראל. זו הסיבה לזה שגדוען סער מוצא לנכון להלחם בפתיחת הסופרים בתל אביב בשבת, סתם כדוגמא.

כפי שכתבתי לעיל, אני לא חושב, עדיין, שכל הציבור שותף לגישה כזו. אני כן משוכנע, לצערי הרב, שהבסיס הדתי לצדקת הדרך של ישראל, כפי שהיא נתפסת על ידי רבים מאזרחיה, תופס מקום מרכזי יותר ויותר.

זה בא לידי ביטוי בכל מיני פרמטרים. מכתבו של וינטר הוא אחד מהם. השתיקה הרועמת של צמרת צהל בנושא זה פרמטר אחר - למי מהם בדיוק יש אומץ להסתכסך עם הציונות הדתית?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תבין מהדברים שלי שאני מסכים עם התפיסה של בנט. ההבדל המשמעותי בין זה למכתב הוא שכאן מדובר בדעה אישית של מישהו. הוא לא אונס אותה על אף אחד. אם ההשקפה הזאת נותנת לו כח נפשי לצאת למבצע צבאי, שיהיה לו לבריאות. נזק לך ולי ולחברה זה לא יכול לגרום. לעומת זאת עם הבית היהודי הסיפור אחר לגמרי. אני לא חושב שזה סממן של התופעה הזאת שאתה מציין, שגם לדעתי היא בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

"wil", אני לא יודע אם שכחת או שאתה בוחר להתעלם מכך, ישראל היא לא זו שבחרה לפתוח במערכה.

ביבי נהג ביתר איפוק בתגובתו ועל כך ספג לא מעט ביקורת מהימין.

תגובת צה"ל באה בגלל ירי בלתי פוסק מרצועת עזה, תגובת צה"ל היא תגובה עדינה והומנית מאוד.

מי שמגן על מחבלים בגופו ומסכים להיות מגן אנושי הוא טרוריסט ודינו לעלות באוויר יחד עם חבריו הטרוריסטים.

הירי מעזה התחיל אחרי שאנחנו פתחנו במבצע "שובו אחים" (או יותר נכון "שובו גופות"?) בגדה, כאשר תוך כדי מבצע מיותר זה צה"ל הרג בגדה כמה פלסטינים, כולל חפים מפשע, כולל נער בן 13.

לנוחיות הקוראים, זה הסדר הנכון:

1. מחבלים (מארגון שאינו קשור לחמאס כנראה) חוטפים ורוצחים בדם קר את 3 הישראלים שתפסו טרמפים בשטחים.

2. ביבי יודע בשלב מוקדם שהם כבר מתים, ובכל זאת מסתיר את זה מהציבור ופותח במבצע "שובו אחים" בו נהרגים (לא בכוונה, אני מניח) פלסטינים שאינם קשורים לחטיפה או לחמאס או לטרור בכלל.

3. מחבלים יהודים חוטפים, מתעללים ורוצחים בדם קר נער פלסטיני.

4. החמאס משגר רקטות מעזה אל ערי ישראל.

5. חיל האוויר מפציץ בעזה, משמיד מאות מטרות שקשורות לחמאס והורג 120+ איש. רובם (לפי הפרסומים שלנו...) קשורים לחמאס. כמה עשרות לפחות חפים מפשע לחלוטין.

6. חמאס כמובן ממשיך לשגר רקטות אל ערי ישראל, כולל רקטות ארוכות טווח.

7. המשך יבוא.

שורה תחתונה - כן, "הם" (במובן מאוד כללי של "הם". לא מדובר אפילו בחמאס) התחילו. ביצעו רצח מתועב של 3 ישראלים.

אבל התגובה המטומטמת שלנו היא זו שהביאה להסלמה הנוכחית ואנו עוד עלולים לשלם מחיר בחיי אדם (של אזרחי ישראל. המדד שלי הוא טובת אזרחי ישראל.) על הטמטום הזה.

אה, ואפילו לא הצלחנו למצוא את המחבלים שהתחילו את כל הסיפור הזה עם החטיפה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הירי מעזה התחיל אחרי שאנחנו פתחנו במבצע "שובו אחים" (או יותר נכון "שובו גופות"?) בגדה

ממליץ לך בחום לתפוס שיחה עם מס' אזרחים מהדרום. הירי לא ממש פוסק אף פעם, הוא פשוט דליל (ולפיכך גם לא תמיד זוכה לאזכור תקשורתי) ומתמקד בעיקר ביישובי עוטף עזה, שם לא ממש סופרים אף אחד לדאבונינו.

פורסם

אני לא מתרגש מסדר הפעולות שהצגת, wil. אם הסבב הנוכחי לא היה פורץ עכשיו הוא היה פורץ בעוד חודש או חודשיים או חמישה. ברגע שהחמאס והארגונים הג׳יהאדיסטים הכפופים למרותו מתחילים להפר את הפסקת האש ולירות, זה עניין של זמן עד שיתפתח סבב נוסף. אם לא בגלל החטופים אז בגלל שאחד ממנהיגי חמאס ברצועה דפק את הזרת בפינה של המיטה.

לצערי הרב אינני רואה פיתרון אמיתי לבעיה. כל פעולה שתסתיים בפחות מכיבוש של הרצועה תחזיר במוקדם או במאוחר את הטילים. וכיבוש של הרצועה? טוב, על זה כבר לא נחזור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זו גישה שאומרת "לנצח נידונו לשחק את הסבבים חסרי התועלת האלו, ובואו נמצא תירוץ להפציץ אותם, ומוטב מוקדם מאשר מאוחר".

אם זו הגישה של המנהיגים שלנו אז באמת חבל.

כי במקרה הנוכחי באמת שהיה אפשר גם אחרת.

נכון, אולי היינו באותה סיטואציה בעוד שנה בגלל אירוע זה או אחר. אז מה.

אבל אולי בשנה הזו היינו מצליחים להשיג משהו מדיני מול ממשלת פתח-חמאס ולהתקדם לפתרון יותר טוב לכל הצדדים (למעט הקואליציה עם בנט).

פורסם

ההסכם המדיני היחידי שאתה יכול להשיג, וזה אך ורק על הנייר, הוא מול אבו-מאזן (טרם האיחוד עם החמאס), שהוא לא יותר מסתם בובה. אין לו שום שליטה מעשית בטרור העזתי.

הסכם שלום איתי יהיה משכנע ואמין יותר.

פורסם
הירי מעזה התחיל אחרי שאנחנו פתחנו במבצע "שובו אחים" (או יותר נכון "שובו גופות"?) בגדה, כאשר תוך כדי מבצע מיותר זה צה"ל הרג בגדה כמה פלסטינים, כולל חפים מפשע, כולל נער בן 13.

לידיעתך, הירי מעזה לא התחיל עכשיו, הוא נמשך כבר תקופה ארוכה (אלא אם כן לדעתך גם שדרות אינה חלק ממדינת ישראל).

אני מבין שציפית שלא תהיה כל תגובה לחטיפת שלושה אזרחי המדינה ורציחתם (או שאולי לדעתך אפשר כי הם מתנחלים?).

לנוחיות הקוראים, זה הסדר הנכון:

1. מחבלים (מארגון שאינו קשור לחמאס כנראה) חוטפים ורוצחים בדם קר את 3 הישראלים שתפסו טרמפים בשטחים.

זאת השערתך שאינם קשורים לחמאס. כמו כן, התניידות בטרמפים הינה צורת התניידות נהוגה באזורים אלו.

2. ביבי יודע בשלב מוקדם שהם כבר מתים, ובכל זאת מסתיר את זה מהציבור ופותח במבצע "שובו אחים" בו נהרגים (לא בכוונה, אני מניח) פלסטינים שאינם קשורים לחטיפה או לחמאס או לטרור בכלל.

שוב, אתה משער שכך. כל עוד לא יודעים בוודאות שהם מתים ההשערה שהם חיים וכך זה צריך להיות.

3. מחבלים יהודים חוטפים, מתעללים ורוצחים בדם קר נער פלסטיני.

לא רלוונטי. קיבל גינוי חד משמעי מכל הצדדים, כולל מהצד אותו אתה כניראה מגדיר "ימין קיצוני".

4. החמאס משגר רקטות מעזה אל ערי ישראל.

5. חיל האוויר מפציץ בעזה, משמיד מאות מטרות שקשורות לחמאס והורג 120+ איש. רובם (לפי הפרסומים שלנו...) קשורים לחמאס. כמה עשרות לפחות חפים מפשע לחלוטין.

כשחמאס משגרים טילים הם מפללים לכך שיפגעו אזרחים חפים מפשע ומה שיותר, יותר טוב.

6. חמאס כמובן ממשיך לשגר רקטות אל ערי ישראל, כולל רקטות ארוכות טווח.

7. המשך יבוא.

שורה תחתונה - כן, "הם" (במובן מאוד כללי של "הם". לא מדובר אפילו בחמאס) התחילו. ביצעו רצח מתועב של 3 ישראלים.

אבל התגובה המטומטמת שלנו היא זו שהביאה להסלמה הנוכחית ואנו עוד עלולים לשלם מחיר בחיי אדם (של אזרחי ישראל. המדד שלי הוא טובת אזרחי ישראל.) על הטמטום הזה.

אה, ואפילו לא הצלחנו למצוא את המחבלים שהתחילו את כל הסיפור הזה עם החטיפה...

תשובות באדום +

נו ו...?

אתה צריך להבין שמולך עומד אויב, תצא מהסרט שיש "פרטנר", אפילו השמאלנים הכי הזויים כבר עזבו את הרעיון הזה.

אפילו ערביי ישראל השפויים והנאמנים למדינה טוענים שוב ושוב, בצד השני מבינים רק כוח.

חמאס הוא אירגון טרור, ואירגון טרור לא מבין הידברות, הוא מבין כוח.

במבצע הקודם עצרו הכל ברגע שהם צייצו שהם רוצים להפסיק ועכשיו אנחנו אוכלים את הדייסה.

כצעד ראשון, הפסקת אספקת חשמל, סחורות ודלקים יביאו תוך שבוע את הציבור להתהפך על החמאס.

מבחינתי, שהאוייב שלהם יהיה החמאס ולא מדינת ישראל.

איננו מחוייבים לספק להם את כל השירותים אותם ציינתי, שירותים אלו משמשים אותם בין היתר על מנת לתקוף אותנו.

איננו מקבלים נקודות זכות מהעולם על כך.

פורסם
תשובות באדום +

נו ו...?

אתה צריך להבין שמולך עומד אויב, תצא מהסרט שיש "פרטנר", אפילו השמאלנים הכי הזויים כבר עזבו את הרעיון הזה.

אפילו ערביי ישראל השפויים והנאמנים למדינה טוענים שוב ושוב, בצד השני מבינים רק כוח.

חמאס הוא אירגון טרור, ואירגון טרור לא מבין הידברות, הוא מבין כוח.

במבצע הקודם עצרו הכל ברגע שהם צייצו שהם רוצים להפסיק ועכשיו אנחנו אוכלים את הדייסה.

כצעד ראשון, הפסקת אספקת חשמל, סחורות ודלקים יביאו תוך שבוע את הציבור להתהפך על החמאס.

מבחינתי, שהאוייב שלהם יהיה החמאס ולא מדינת ישראל.

איננו מחוייבים לספק להם את כל השירותים אותם ציינתי, שירותים אלו משמשים אותם בין היתר על מנת לתקוף אותנו.

איננו מקבלים נקודות זכות מהעולם על כך.

0. אני מקבל את התיקון לגבי הרקטות על שדרות (שהיא כמובן חלק ממדינת ישראל בדיוק כמו מגדלי עזריאלי) - אכן היו "טפטופים" לאורך כל הזמן מאז 2012.

0.5. כבר כתבתי מה התגובה שהיתה ראויה בעיני לחטיפה והרצח - הפעלת המודיעין שלנו בגדה מתחת לפני השטח על מנת לאתר את האחראים, ואז לבוא איתם חשבון. ישירות. נכון שזה לא היתה תגובה מיידית. אז מה. זו היתה תגובה הולמת.

1. ייתכן שקשורים לחמאס. ראיתי הערכות שאינם קשורים, יכול להיות שההערכות כרגע הן שכן. עוד לא יודעים.

1.5. ההתניידות בטרמפים היא צורת התניידות מטומטמת במיוחד באיזורים האלו ובשעות האלו.

זה בשום אופן לא מצדיק את הרצח.

אבל זו התנהגות מטומטמת.

אתה תמליץ לבת שלך לקחת טרמפים בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב ב1 בלילה? נכון שלא?

2. כבר התפרסם מצב הרכב השרוף שנמצא אחרי החטיפה.

לא היה יותר מדי מקום לספק.

בנוסף - אחרי שעוברים יום-יומיים ואף ארגון לא בא בדרישות, כנראה שיש לזה סיבה. מנסיון העבר.

3. רלוונטי בדיוק כמו שרלוונטי הרצח של ה3 שלנו.

להזכירך גם הרצח הזה קיבל גינוי מאבו-מאזן ומכל מנהיגי העולם. ובכל זאת פשטנו על הגדה.

5. אמרתי משהו אחר?

אה, ולגבי הפסקת אספקת החשמל לעזה - בלתי ישים.

גם משפטית:

http://gisha.org/he/updates/4918/

ובנוסף יש התחייבות שלטונית של ישראל (ע"י ראש הממשלה שרון ב-2004) כלפי ארה"ב להמשיך לספק חשמל ושאר התשתיות לעזה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%AA_%D7%A2%D7%96%D7%94#.D7.AA.D7.A9.D7.AA.D7.99.D7.95.D7.AA_.D7.90.D7.96.D7.A8.D7.97.D7.99.D7.95.D7.AA_.D7.90.D7.97.D7.A8.D7.99_.D7.AA.D7.95.D7.9B.D7.A0.D7.99.D7.AA_.D7.94.D7.94.D7.AA.D7.A0.D7.AA.D7.A7.D7.95.D7.AA

פורסם
זו גישה שאומרת "לנצח נידונו לשחק את הסבבים חסרי התועלת האלו, ובואו נמצא תירוץ להפציץ אותם, ומוטב מוקדם מאשר מאוחר".

אם זו הגישה של המנהיגים שלנו אז באמת חבל.

כי במקרה הנוכחי באמת שהיה אפשר גם אחרת.

נכון, אולי היינו באותה סיטואציה בעוד שנה בגלל אירוע זה או אחר. אז מה.

אבל אולי בשנה הזו היינו מצליחים להשיג משהו מדיני מול ממשלת פתח-חמאס ולהתקדם לפתרון יותר טוב לכל הצדדים (למעט הקואליציה עם בנט).

לא לנצח אבל לדעתי כן בדור הנוכחי.

אני מקווה שלמנהיגים שלנו יש פיתרון אחר, לי אין.

אני גם לא רואה איך אפשר להגיע לפיתרון כזה כשאבו-מאזן הוא בובה חסרת תמיכה בציבור הפלסטיני והפשרה היחידה שהחמאס מוכן לקבל היא שאנחנו לא נחייה כאן.

זה המצב, צריך ללמוד לחיות עם זה. אולי בעוד 15-20 שנה יקום דור חדש של פלסטינאים שיבין איזה חיים סילאן יכולים להיות לכולנו אם רק נפסיק להילחם על דת ואדמה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
0. אני מקבל את התיקון לגבי הרקטות על שדרות (שהיא כמובן חלק ממדינת ישראל בדיוק כמו מגדלי עזריאלי) - אכן היו "טפטופים" לאורך כל הזמן מאז 2012.

0.5. כבר כתבתי מה התגובה שהיתה ראויה בעיני לחטיפה והרצח - הפעלת המודיעין שלנו בגדה מתחת לפני השטח על מנת לאתר את האחראים, ואז לבוא איתם חשבון. ישירות. נכון שזה לא היתה תגובה מיידית. אז מה. זו היתה תגובה הולמת.

1. ייתכן שקשורים לחמאס. ראיתי הערכות שאינם קשורים, יכול להיות שההערכות כרגע הן שכן. עוד לא יודעים.

1.5. ההתניידות בטרמפים היא צורת התניידות מטומטמת במיוחד באיזורים האלו ובשעות האלו.

אבל זו התנהגות מטומטמת.

בנוסף - אחרי שעוברים יום-יומיים ואף ארגון לא בא בדרישות, כנראה שיש לזה סיבה. מנסיון העבר.

להזכירך גם הרצח הזה קיבל גינוי מאבו-מאזן ומכל מנהיגי העולם. ובכל זאת פשטנו על הגדה.

5. אמרתי משהו אחר?

אה, ולגבי הפסקת אספקת החשמל לעזה - בלתי ישים.

גם משפטית:

http://gisha.org/he/updates/4918/

ובנוסף יש התחייבות שלטונית של ישראל (ע"י ראש הממשלה שרון ב-2004) כלפי ארה"ב להמשיך לספק חשמל ושאר התשתיות לעזה:

1.5 לגבי טרמפים - חד משמעית לא הייתי נוסע כך או מציע למי מחברי. אף על פי זאת, עליך להבין כי מדובר בנורמה מושרשת

באיזור ואל לנו להאשים את הנערים (אם כבר את הישיבות/המדינה שלא סיפקו תחבורה הולמת).

2. מצב הרכב לא אומר כלום - זה שיש דם עשוי לסמן שמישהו נפגע או אחד נהרג במקרה של דם. זה שהרכב היה שרוף, אז מה?

יכלו להעביר אותם לרכב הבא אל מנת להקשות מציאתם.

3. קשור אבל לא קשור, להבדיל מהגינוי החד משמעי כמעט ב 100% מהאוכלוסיה הישראלית לגבי מה שעשו לנער הערבי, בחברה הערבית (כולל החברה הישראלית הערבית) לא נשמעו כמעט גינויים אלא ההפך הוא הנכון, שמחתם על כך הייתה גדולה (אפילו המציאו לכך סימן "3").

אל תשכח גם שמשטרת ישראל והשב"כ הפכו את המדינה כדי למצוא את מי שביצע זאת ולהעמידו לדין, להבדיל מהרשות שכמובן שלא איתרה את המחבלים.

לגבי הפסקת האספקה - זה כביכול לא ישים אך בפועל זה ישים.

לאור החוב של הרשות הפלסטינית שאינו משולם לחברת החשמל בגודל של 1.5 מיליארד (ואותו אגב סופג כל אחד מאיתנו בדמות עלויות חשמל גבוהות), ולאור המצב הביטחוני והפיכת עזה למחנה טרור המסכן את ביטחון מדינת ישראל באופן יומיומי - הדבר בר ביצוע.

אולי אחרי שנחזיר להם את החשמל כאקט של רצון טוב, העולם ידע להעריך את רוחב ליבנו כלפי אלו הטוענים כי אנו כה אכזרים.

פורסם
אתה לא צריך לפרט, כי אתה מסכם את מהות ההסברה הישראלית בתגובה שלך. אתם יוצאים מתוך נקודת ההנחה שאנחנו צודקים ומהפוזיציה הזו מנסים להסביר כל דבר של עוינות של הצד השני, שנבעה משנאה דתית או סתם מחיבה יתר לאלימות.

לא מתיישבת אצלכם בראש ההבנה הפשוטה, שכשקבוצת אנשים מגיעה לשטח ארץ כלשהו, שיושבים בו אנשים אחרים, וקובעת שהיא פועלת להבטיח לעצמה את השלטןו הבלדעי בשטח ארץ זה - זה מעורר אנטגוניזם. אתם (כלומר הישראלים הממוצעים) פשוט לא מצליחים להבין שהתנועה הציונית הציגה גישה מאוד אבל מאוד אגרסיבית בכל מה שקשור לשליטה כאן. היה גוף אחד בדיוק שאני מכיר, שחשב שיש לנסות ולבנות כאן שלטון ייצוגי משותף כלשהו עם הערבים. והגוף הזה לא היה למשפיע והחזק בקונגרס הציוני אף פעם. לכן כל דבר גם נתפס ומפורש כ"סתם" עוינות של הערבים, נטייה טבעית שלהם לאלימות, אנטישמיות ושאר הירקות.

תראה, למשל, את הספרים הלבנים. אותי בבית ספר למדו על שהיה מדובר בנסיגה מהצהרת באלפור, ושזה היה סממן למדיניות בריטית שהפכה לאנטי יהודית. ומישהו בכלל העלה את השאלה הפשוטה מה עם הערבים שהיו כאן? למה הם היו צריכים לקבל בחיוך את ההכרזה של אימפריה אירופאית, שהשתלטה על האזור, שעכשיו הולכים להקים כאן מדינה או יישות מדינית אחרת כלשהי, בשליטה יהודית מובהקת - בטח כשבקושי בכלל היו כאן יהודים?

אז מה זה בדיוק ה"רצון לשלום" הזה? איך הוא בא לידי ביטוי בתנועה התיישבותית, שחותרת להקים מדינה, בה יהיה ייצוג שלטוני רק לקבוצה אתנית אחת מן השתיים שיש כאן? איך הרצון של המיעוט היהודי בארץ של לפני מלחמת העולם השניה להשליט כאן הגמוניה יהודית בלבד מסתדר עם טענה לרצון בשלום? מה היה מצופה מהערבים במצב כזה? פשוט לקבל את זה שהגיעו אירופאים נאורים ומתקדמים יותר, שעכשיו מפריחים את השממה, ולהכנע להם?

שוב, זה קולוניאליזם במיטבו. אתה תומך בזה? בסדר, בעיניי זו גישה מוסרית מעוותת. אני מצטער, כי אני יודע שאתה ורבים אחרים לא רואים זאת, אבל זה פשוט סממן לגישה אירופאית מתנשאת, על פיה אפשר פשוט לא "לספור" את ילידי המקום, שבמקרה הטוב עוד "יבינו" שכל מה שנעשה זה גם לטובתם. ובמקרה הרע? במקרה הרע הם פשוט יעלמו, יכחדו, או סתם יהיו לאזרחים סוג ג', כפי שקרה במגוון אחר של קולוניות ומדינות שהוקמו על ידי האירופאיים.

יבגני הטענות שלך לא עומדות במבחן המציאות, עליות היו במספרים גדולים החל מ-1881, איפה הייתה האימפריה הבריטית באותם שנים? בטח לא בארץ ישראל / פלשתינה.

אי אפשר להרוג את ההורים שלך ולבקש רחמים כי אתה יתום, או שהפלשתינים קיבלו את השלטון העות'מאני שהיה עד 1917 (עובדה, עד 1920 לא הייתה להם אפילו תנועה לאומית) ואז זכות השלטון לאפשר עליית יהודים, מכירת קרקעות ועוד, ולהם אין זכות לבוא בטענות, מקסימום יכולים לצאת להפגנה (לא מעשה מומלץ, השליטים העות'מאנים לא היו רחמנים מי יודע מה לגבי התקוממויות נגדם), או שהפלשתינים לא קיבלו את השלטון העות'מאני ואז יבואו ויסבירו למה לא ביקשו אפילו הגדרתם כעם (מה שהיה מותר אפילו ל"יהודים", וגם לעמים אחרים תחת אותו שלטון עות'מאני).

אז במשך 36 שנים הייתה עלייה במספרים גדולים, לארץ מזרח תיכונית, שנשלטת ע"י אימפריה מוסלמית, והגישה היא אירופאית מתנשאת? מאיפה הגיעו האירופאים לסיפור?

להזכירך היהודים עשו בא"י תחת השלטון העות'מאני מה שהתיר הסולטן.

סרטון שממחיש עם מי יש לנו עסק. תראו מה הם עושים לאחד משלהם.

זהירות, לא לבעלי לב חלש.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152254632474810

אתם באמת חושבים שיש סיכוי לשלום ? אתם באמת רוצים לגור ליד מישהו כזה? שתי מדינות לשני עמים וכמה שיותר מהר.

אני לא אתפלא אם הגופה נזרקה באחד הבתים שהופצצו, ואז הוסיפו את השם שלו ל"הרוגי צה"ל".

אבל זו התנהגות מטומטמת.

0. הטפטוף התגבר (ויש שיאמרו שחמאס הצטרף לראשונה מאז "עמוד ענן" לירי הרקטות על ישראל), וכל זה מיד לאחר פתיחת המבצע ועל מנת להקשות על צה"ל (לכאורה, לך תסביר להם שהחיילים בכיפת ברזל לא הולכים הביתה אם אין רקטות ליירט, ושהם גם לא נניח יילכו לבצע סריקות ברחובות או בשדות חברון).

0.5. יש דברים שצריך רגליים על הקרקע על מנת לקבל מודיעין, יש דברים שמצריכים כיתת חי"ר וחוקר של מודיעין בשעה 1 בלילה מושכים את הנחקר מהמיטה כדי להוציא מידע שלא היה יוצא בדרך אחרת.

ולא רק זה אלא הפעלת לחץ מתמשך על פעילי החמאס ובני משפחותיהם, אסיפת משוחררי עסקת שליט שהפרו את התנאים שלהם, אכיפת עוצר ברחובות הערים הפלשתיניות, כל זה נועד להיות Game Changer ולגרום לחמאס להבין שהפעולות שלהם יצא שכרן בהפסדן, מה יצא להם כתוצאה מהחטיפה והרצח? פעילי חמאס? נעצרו בערך 200, שוחררו 0, דעת קהל? תשאל את תושבי חברון שחיו "על הקצה" האם יהיה עוצר גם בזמן הרמדאן, תשתיות? איבדו תשתיות טרור, מצבורי נשק וכו' בגדה המערבית ובמיוחד באיזור חברון.

הם אמנם לא יגידו את זה בפה מלא, אבל הם מצטערים על החטיפה, וזו המטרה של המבצע!

1. לא רק קשורים לחמאס, אלא משפחות שמקושרות לעטינים של החמאס לאורך שנים, מה גם שאותם אנשים נעצרו בעבר, ישבו בכלא בעבר, על מעשים שביצעו בשם החמאס, אז פתאום הם עברו אירגון?

2. על גופות מעולם לא בוצע מו"מ? אז במבצע הזה אפילו את המו"מ מנעת, לא שיחררת אפילו לא מחבל אחד, אדרבא, הוספת לך כמה וכמה משוחררי עסקת שליט שהפרו את התנאים "בקטנה" ולא היה שווה להתחיל בלאגן בגללם, אבל אם יש בלאגן למה לא לאסוף אותם? ובנוסף אספת עוד איזה מאה ומשהו פעילי חמאס בדרגות כאלה ואחרות? פגיעה ישירה בחמאס וביוקרה שלו בתור "משחרר האסירים הפלשתינים".

3. האם הרצח של ה-3 גונה ע"י החמאס? הג'יאהד האיסלאמי? הג'יאהד העולמי? דעאש?

בוא נסתפק רק בחמאס, גוף ששולט בחצי מהאוכלוסיה הפלשתינית?

אה לא, הם בדיוק היו עסוקים בלהתחיל לירות רקטות על ישראל.

התגובה הרשמית שלהם הייתה אגב - זה לא אנחנו, אבל אנחנו בעד.

חוץ מזה איך נפגע אבו-מאזן מהפשיטה על הגדה? פירקו את התשתיות של החמאס ומנעו ממנו מתחרה.

ובאופן כללי לגבי החשמל - אם אתה צובר חוב כלפי חח"י, האם אסור להם לנתק אותך מהחשמל כי כתוב בחוזה שלך (וכנראה גם באיזשהו חוק שמסדיר את אספקת השירותים החיוניים) שהם יספקו לך שירותי חשמל?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בינתיים מה שחשוב זה שהעורף לא יהיה שאנן.

בפועל כמות הפספוסים של כיפת ברזל גדולה מהמדווח ופשוט מה שניתן להשתיק משתיקים (במטח היום שנפגע הנער באשקלון זו לא היתה הנפילה היחידה. אני הייתי על גג מכבש בזמן האזעקה ולא יכולתי לרדת ממנו בזמן אז ראיתי את הנפילות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...