Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורת רוחב ברגים . מזדה 3 2009 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

רכב שאני מעוניין מאזדה 3 2009 שלקחתי לבדיקה בקומפיוטסט.

תחת הסעיף "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" כתוב"קורת רוחב ברגים הוחלפה".

מדוע זוהי בעיה שקוטלגה כבעלת משמעות נמוכה . האם זוהי אינה פגיעה בשלדה ?

בעל המכון אמר לי שזוהי אינה פגיעה בשלדה , האם כך הדבר?

מהו ירידת הערך בגין החלפה שכזאת ?

תודה.

פורסם

דלג,דלג.

יש מזדה 3 עם קורת רוחב מקורית בשוק כמו זבל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

העובדה אומרת שהיתה תאונה עם פגיעת משמעותית בקורה שהצריכה את החלפתה.

לא ציינת אם כתוצאה מהתאונה הזאת יש פגיעות נוספות.

קורת רוחב = חלק מהשלדה ואני מעריך שחוץ מהפגיעה קורה עצמה יתכן שהיתה גם פגיעה בנכפיים שהצריכה מתיחה ויישור.

מתיחה ויישור הם אלמנטים הפוגעים בחוזקו המבני של הרכב והופכים אותו לפחות בטוח במקרה של תאונה.

מאחר שנמכרו כמה עשרות אלפים(!) של מאזדה 3 בשנת הדגם הזאת, מומלץ לחפש רכב שלא עבר תאונה, גם אם מדובר בתאונה עם "משמעות נמוכה".

יהי לך קשה מאד למכור את המכונית בעתיד בשל ההיצע הגדול בשוק גם אם היא לא עברה תאונה - ועל אחת כמה וכמה אם היא עם עבר תאונתי.

לכן מומלץ לחפש אחת אחרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצאתי בתקנות התעבורה את הפסקה הבאה : "נזק בטיחותי" - נזק שגרם לעיוות, הסטה, סדק או שבר מהותיים באחד מעמודי המרכב, במסגרת גג המרכב, באחת מקורות השלדה הקדמית

או האחורית שבין ציר הגלגלים הקדמיים והאחוריים ולפגיעה

במרכב הרכב שגרמה לעיוות או לשינוי במבנה הגאומטרי של רצפת

המרכב, למעט נזק לחלקים הניתנים לפירוק ולהחלפה באמצעות

ברגים ולא באמצעות ריתוך"

לפי מה שאני מבין קורת הרוחב שהוחלפה ע"י ברגים ולא בריתוך לא עברה פגיעה שסי

פורסם

גם אני זוכר שדובר פה שאם זה בברגים זאת לא שילדה,אלא אם זה היה מרותח,מציע להריץ חיפוש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

avish200 היקר!

אם אתה נורא רוצה לרכוש את הרכב, אתה יכול לעשות זאת.

רק קח בחשבון שמדובר בנזק תאונתי ברכב נפוץ שגם ללא פגיעה משמעותית י/ש בעיה למכור אותו בשל ההיצע הגדול בשוק.

לו אני במקומך לא הייתי רכוש את הרכב מהסיבות שמניתי לעיל - זכותך לחשוב אחרת...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה ,אני באמת מעריך את תשובותיכם המקצועיות .

אני אכן רוצה לקנות את הרכב . אבל רוצה לדעת האם הבעיה שהצגתי נחשבת בלשון העם "פגיעת שאסי " או לאו ?

האם ההוא שאני אמכור לו את הרכב בעתיד ( נתעלם לרגע מזה שזה רכב נפוץ) האם בבדיקה שהוא יעשה יאמרו לו שזה פגיעת שאסי ואני אצטרך לשלם לו

על הבדיקה ?

ובכלל מהו ירידת הערך המקובלת בעקבות תאונה שכזאת ?

תודה

פורסם

1. קח בחשבון שיתכן שקורת הרוחב היא רק חלק מהפגיעה.

2. תלוי בבוחן שיבדוק את הרכב אז.

3. ירידת הערך תלויה בפגיעה הספיציפית - יש לשאול שמאי. סביר שירידת הערך ע"פ מחירון אם מדובר בתאונה קלה יכולה להיות כ-10%.

במצב השוק הנוכחי ההפחתה בפועל יכולה להגיע גם ל-50% תלוי בצב הכללי של הרכב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

avish, קורת רוחב היא חלק מהשלדה. בניגוד לחלקי שלדה אחרים ועקב רגישותה לפגיעות, הקורה מחוברת למרכב עם ברגים (כמו שניתן לראות בשרטוט שלמעלה) על מנת לפשט את תהליך החלפתה. כדי לסבר את האוזן, אין רכב אחד בארץ שלא נוסע עם קורת רוחב מעוכה בצורה זו או אחרת. הקורה הזו ממוקמת סנטימטרים ספורים מהפגוש הקדמי, כך שאפילו "מכות חנייה" יכולות להגיע אליה ולהתיר בה צלקות.

החלפה של קורת רוחב נובעת לרוב בגלל משהו יותר משמעותי ממכת חנייה, החל מתאונה קלה בפקק או משהו רציני יותר.

לא הייתי פוסל אוטומטית רכב עם פגיעה כזו, אבל יש כאן משמעות מסחרית, וככל שהרכב מבוקש ו/או נפוץ יותר כך עולה גם הצורך בהפחתת מחיר חדה.

מבחינתך זו הזדמנות לרכוש רכב במחיר מצויין (כמובן שאם אין ברכב פגמים נוספים ומשמעותיים), אך קח בחשבון בתהליך המכירה לא יהיה קל, גם אם נדמה לך שבאמתחתך הרכב המבוקש בישראל. קונה זול - מוכר זול.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אז בעצם הבוחן שאמר לי מפורשות שזו אינה פגיעה בשלדה בעצם עבד עליי ?

כנראה שלא לקחת בעצמך בעבר רכבים לבדיקה, או שלא קראת מספיק בדיקות שהועלו כאן בפורום.

את הסיבות להגדרה הזו - כבר הביאו בפניך קודם (ואם החליפו חלק - אז כנראה גם מה שסביבו ניזוק גם, בצורה זו או אחרת).

אני גם מסכים שזה אמור להיות מקוטלג כ"פגיעה בשלדה". בכתב זה נרשם. בע"פ הבוחן סתם חירטט אותך.

alfa 156 2.5.

פורסם

החלפת
קורת
רוחב המחוברת בברגים , בד"כ לא נחשבת לשילדה או קצה .

כמו רדיאטור המוחלף , או כנף קדמית המחוברים בברגים .

ראה דיון -
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=28816

יש קורות רוחב המחוברות בריתוך לשילדה , או אז עקב הריתוך , יש נגיעה בשילדה .

יש
קורת
רוחב אשר עליהן מורכב הרדיאטור , הם נקראות גם גשר קדמי , או גשר רדיאטורים .

צריך לבדוק שאזור הברגים המחברים לא קיבל עיוות , או גזרה עקב תזוזות הקורה או לחץ הברגים
.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...