Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנה בזול , שלם ביוקר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחור שרצה לחסוך בעלויות החלפת רפידות ודיסקי בלימה שילם כמעט בחייו ושילם מחיר כפול ממה ששילם בהתחלה.היום הגיע לנו רכב למוסך בגרירה. בעל הרכב טען שלא היו לו בלמים באמצע נסיעה. איך הוא בלם ? אני לא יודע.

איך לא ? הרפידות עפו לו במהלך נסיעה. בתשאול בעל הרכב שנעשה במוסך, גילינו שבעל הרכב הרכיב דיסקים לא מקוריים ובעלי עובי שונה מהוראות היצרן (עובי של 4 מ"מ מינימום פחות מהמקוריות שהן 20 מ"מ מינימום) במוסך קטן וחאפרי בבית שמש. הרפידות נשחקו ונוצר חופש רציני בין הבוכנה לבינהן. במהלך נסיעה הן פשוט עפו לו. הבוכנה פרצה החוצה וחרטה את הדיסק.

שימו לב למה שמרכיבים לכם. עכשיו בעל הרכב שילם כפול ממה ששילם בהתחלה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

זה מרגיז

אני מקווה שמישהו קרא את התגובה שלי לדף

הקישור של איציק נ.

אומנם לפי מה שנכתב נעשתה העבודה הנ"ל ב"מוסך".

אלא שלפי הוראות ההרכבה המפורטות כולל צילומים

יכולות לגרות את המחשבה של אנשים לא מיקצועים

לבצע תיקון שיעלה בחיי אדם.

נא להכנס אך ורק למוסך לביצוע עבודות

שקשורות לבטיחות.

תודה על תשומת הלב nko:-P

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
אפשר לדעת איזה אוטו ????
...מה זה משנה , באיזה רכב מדובר?!

בכל רכב, הנע בכביש, אין לשחק בבלמים ,ללא מימונות מקצועית וחסמכה!

ואין לחסוך באיכות הרפידות/הדיסקיות /הצלחות בלם!

נכון לכל רכב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בחור שרצה לחסוך בעלויות החלפת רפידות ודיסקי בלימה שילם כמעט בחייו ושילם מחיר כפול ממה ששילם בהתחלה.היום הגיע לנו רכב למוסך בגרירה. בעל הרכב טען שלא היו לו בלמים באמצע נסיעה. איך הוא בלם ? אני לא יודע.

איך לא ? הרפידות עפו לו במהלך נסיעה. בתשאול בעל הרכב שנעשה במוסך, גילינו שבעל הרכב הרכיב דיסקים לא מקוריים ובעלי עובי שונה מהוראות היצרן (עובי של 4 מ"מ מינימום פחות מהמקוריות שהן 20 מ"מ מינימום) במוסך קטן וחאפרי בבית שמש. הרפידות נשחקו ונוצר חופש רציני בין הבוכנה לבינהן. במהלך נסיעה הן פשוט עפו לו. הבוכנה פרצה החוצה וחרטה את הדיסק.

שמוליק

לדעתי בעל הרכב חייב לתבוע את המוסך על רשלנות !

פורסם

שמוליק

תרשה לי לגכח שמוליק, אבל אין שום קשר בין חלק חליפי להרכבה או התאמה לקויה של חלק לדגם של רכב מסויים !

גם כשהרפידות נשחקות הם נמצאות בתוך מסילות והן אינן אמורות לעוף החוצה בשום מקרה ! ש-ו-ם מ-ק-ר-ה !

אין לי ספק שמדובר בהרכבה לקויה ובעל מקצוע חרא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה מרגיז

אני מקווה שמישהו קרא את התגובה שלי לדף

הקישור של איציק נ.

אומנם לפי מה שנכתב נעשתה העבודה הנ"ל ב"מוסך".

אלא שלפי הוראות ההרכבה המפורטות כולל צילומים

יכולות לגרות את המחשבה של אנשים לא מיקצועים

לבצע תיקון שיעלה בחיי אדם.

נא להכנס אך ורק למוסך לביצוע עבודות

שקשורות לבטיחות.

תודה על תשומת הלב nko:-P

מה הקשר בכלל ? המוסך התאים לו חלקים לא נכונים מה הקשר לביצוע עבודה לא טובה ?

למעלה מ3 שנים שאני מבצע לבד ביותר מ6 מכוניות שונות "ברקסים" ומעולם לא עפה לי רפידה, אפילו בנהיגות ממש מאומצות ודורשניות

אני סומך על עצמי הרבה יותר מכל מכונאי\מוסכניק, אבל כל זה קשור לאם אתה יודע את העבודה, אם לא עשית את זה בחיים זה לא חוכמה להגיד "אני אראה איך זה מורכב, וארכיב...מה כבר יכול להיות"

ובקשר למוסך הנ"ל, אין קשר ולא קטן ביותר, בין ציוד תחליפי, לבין ציוד לא מתאים...ציוד תחליפי יכול להוביל לשחיקה מוגברת, רעשים, איכות ירודה....אבל בשום אופן רפידה תחליפית לא תעוף מהקאליפר אם היא זהה בגודלה לרפידה המקורית, מדובר פה בהתאמה לקויה שבוצעה ע"י מוסך ולא אדם פרטי (מר nko היקר) וזאת הוכחה חותכת למה אני סומך על עצמי יותר מאשר על כל מוסך.....

פורסם
ובקשר למוסך הנ"ל, אין קשר ולא קטן ביותר, בין ציוד תחליפי, לבין ציוד לא מתאים...ציוד תחליפי יכול להוביל לשחיקה מוגברת, רעשים, איכות ירודה....אבל בשום אופן רפידה תחליפית לא תעוף מהקאליפר אם היא זהה בגודלה לרפידה המקורית, מדובר פה בהתאמה לקויה שבוצעה ע"י מוסך ולא אדם פרטי (מר nko היקר) וזאת הוכחה חותכת למה אני סומך על עצמי יותר מאשר על כל מוסך.....

ובדיוק מהסיבה הזו, כל מה שאמר שמוליק לא רלוונטי.

"בחור שרצה לחסוך בעלויות החלפת רפידות ודיסקי בלימה שילם כמעט בחייו ושילם מחיר כפול ממה ששילם בהתחלה.היום הגיע לנו רכב למוסך בגרירה. בעל הרכב טען שלא היו לו בלמים באמצע נסיעה. איך הוא בלם ? אני לא יודע.

איך לא ? הרפידות עפו לו במהלך נסיעה. בתשאול בעל הרכב שנעשה במוסך, גילינו שבעל הרכב הרכיב דיסקים לא מקוריים ובעלי עובי שונה מהוראות היצרן (עובי של 4 מ"מ מינימום פחות מהמקוריות שהן 20 מ"מ מינימום) במוסך קטן וחאפרי בבית שמש. הרפידות נשחקו ונוצר חופש רציני בין הבוכנה לבינהן. במהלך נסיעה הן פשוט עפו לו. הבוכנה פרצה החוצה וחרטה את הדיסק. שימו לב למה שמרכיבים לכם. עכשיו בעל הרכב שילם כפול ממה ששילם בהתחלה"

אדם פרטי לא יכול לשים לב ל"מה שמרכיבים לו", הוא סומך על המוסך שלו. אין לו את הידע המקצועי והזמן לעמוד ולראות מה מרכיבים לו (ולא כולם מאפשרים לראות מה מרכיבים).

בין מוסך "קטן וחאפרי" לבין מוסך "גדול ולא חאפרי" לא תמיד יש הבדל היסטרי בידע המקצועי - ככבר שמענו וראינו אין ספור "פנינים" של מוסכים גדולים ולא חאפריים...מזל שאין לי צורך להתעסק איתם ב 99% מהתיקונים.

בקיצור, סתם סיפור שבא לעודד פרובוקציה בפורום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תרשה לי לגכח שמוליק, אבל אין שום קשר בין חלק חליפי להרכבה או התאמה לקויה של חלק לדגם של רכב מסויים !

גם כשהרפידות נשחקות הם נמצאות בתוך מסילות והן אינן אמורות לעוף החוצה בשום מקרה ! ש-ו-ם מ-ק-ר-ה !

אין לי ספק שמדובר בהרכבה לקויה ובעל מקצוע חרא.

איציק

איציק, ממה שהבנתי מהסיפור שהורכבו צלחות בילום דקות מידי (לא דיסקיות) כנראה צלחות לא מאווררות כאשר היה צריך כאלה.

ואז, כאשר הדיסקיות נשחקות, ובוכנה בקליפר יוצאת את כל מהלכה, נוצר חופש רב בין הבוכנה לדיסקיות והן 'עפות' ממקומם. נתקלתי במקרים כאלה בעבר, גם רכבים שיצאו ממוסכים מורשים!

זאת לא בעיית חלק תחליפי או מקורי, פשוט טעות פאטאלית של התאמת החלק הנכון לרכב.

פורסם

אף אחד לרגע לא אמר שאין פה טעות בהתאמת החלק, או שהמכונאי רכב הספציפי לא אדיוט אבל מפה לבוא ולהגיד "זה מה שקורה שמתקינים בזול" הריי זה מוסך מסודר ולא מעניין עד כמה הוא קטן או גדול, זה מטומטם ולא קשור למקרה, סתם עוד הודעה שבא למלא חלל ריק בוויכוח סרק על "למה השמיים כחולים"

ואם כבר, הכי "הדליקה" אותי הקפיצה המוזרה הזאת של ידיד המלומד "נוק" בקשר לאותם אנשים שמתקנים לבד....אין שום סיבה באם יש את הידע הטכני המתאים, לבצע כל תיקון לבד (תוך הקפדה אישית תחת אחריות אישית על כללי בטיחות מאוד נוקשים שבאים להגן עלינו מעצמנו)...מ..החלפת נורת ברקס עד... אוברול מנוע..שוב : באם יש הידע המתאים

פורסם
אף אחד לרגע לא אמר שאין פה טעות בהתאמת החלק, או שהמכונאי רכב הספציפי לא אדיוט אבל מפה לבוא ולהגיד "זה מה שקורה שמתקינים בזול" הריי זה מוסך מסודר ולא מעניין עד כמה הוא קטן או גדול, זה מטומטם ולא קשור למקרה, סתם עוד הודעה שבא למלא חלל ריק בוויכוח סרק על "למה השמיים כחולים"

ואם כבר, הכי "הדליקה" אותי הקפיצה המוזרה הזאת של ידיד המלומד "נוק" בקשר לאותם אנשים שמתקנים לבד....אין שום סיבה באם יש את הידע הטכני המתאים, לבצע כל תיקון לבד (תוך הקפדה אישית תחת אחריות אישית על כללי בטיחות מאוד נוקשים שבאים להגן עלינו מעצמנו)...מ..החלפת נורת ברקס עד... אוברול מנוע..שוב : באם יש הידע המתאים

אני מסכים חלקית - כי, הבעייה האמיתית היא עם אלו שחושבים שהם יודעים ובעיקר מסתמכים על זה שעד היום הם החליפו ב 6 רכבים ולא קרה כלום.... בלי לפגוע בבחור שכתב את זה ויכול להיות שהוא מקצועי ביותר בעולם. ברקסים עושה מכונאי ולא מי שיודע איך עושים. עקירת שן עושה רופא שיניים ולא מי שיודע איך עושים... גם אם הוא עקר 6 שיניים לחברים שלו ולא קרה להם אח"כ כלום. אולי לא יקרה אף פעם ואולי כן...

בכל מקרה - הסיכוי שטעות תקרה במוסך מקצועי קטנה יותר מהסיכוי שתקרה טעות אצל אדם פרטי שבאמת יודע או שחושב שהוא יודע...

זו "רק" דעתי אז לא מעוניין להתווכח אם מי שלא מסכים....

אלון

פורסם
איציק, ממה שהבנתי מהסיפור שהורכבו צלחות בילום דקות מידי (לא דיסקיות) כנראה צלחות לא מאווררות כאשר היה צריך כאלה.

ואז, כאשר הדיסקיות נשחקות, ובוכנה בקליפר יוצאת את כל מהלכה, נוצר חופש רב בין הבוכנה לדיסקיות והן 'עפות' ממקומם. נתקלתי במקרים כאלה בעבר, גם רכבים שיצאו ממוסכים מורשים!

זאת לא בעיית חלק תחליפי או מקורי, פשוט טעות פאטאלית של התאמת החלק הנכון לרכב.

וזה בדיוק מה שקרה.

איציק, אתה מכיר אותי כפרובוקטור ? נו באמת. אנחנו מדברים פה על חיי אדם. אני כמעט משוכנע שאותו מוסכניק/בעל המוסך החאפרי דחף לו את זה כדי לעשות עליו קצת רווח. מה, לא היו מקרים כאלו ? נולדתם אתמול ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק, איציק טוען שאין קשר בין העובדה ששמו לו חלק לא מתאים כדי לדחוף לו לבין העובדה שזה יצא מהמקום.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...