Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לחוק. במקרה של הונאה או לקוח שמחליט להכחיש עסקה, לא יהיה לך שום גיבוי מחברת האשראי.

פורסם

לא יודע למה לא יהיה גיבוי מצד חברת האשראי, אבל מצד שני לא יודע איך העסקה באינטרנט תתבצע ללא הקוד.

מה עם תאריך? שכחת לרשום או שמדובר בעסקה של מספר כרטיס ותאריך?

פורסם

no-risk - אכן השאלה מתאימה לכינוי שלך. מכל מקום - עסקאות בחו"ל מתבצעות בלי מספר זהות ולעתים גם ללא CVV. מובן שהעסקה פחות בטוחה, וכאן השיקול שלך האם למסור מספר כרטיס אשראי לסוחר שאינו דורש אמצעי אבטחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כן, ניתן להגדיר במערכת הסליקה שתיבת ת.ז ו-CVV לא יופיעו. והמערכת עדיין תחייב את הכרטיס.

עריכה אחרונה על ידי no-risk
פורסם
השאלה היא יותר לגבי בית העסק - ולא לגבי ביטוח וכו'. בית העסק יכול להעביר כרטיס אשראי ללא תעודה מזהה?

בודאי שכן.

אנחנו רגילים שיש לנו מספרי ת.ז. אבל זה שגעון ישראלי. בלא מעט מדינות בעולם אין כלל תעודות מזהות, יש אפילו התנגדות עקרונית לתעודות כאלה משיקולים של שמירת פרטיות. למשל, באנגליה, היה ניסיון להנפיק תעודות זהות אשר נקטע בשלב מוקדם מאד. בארה"ב אנשים מזוהים על ידי רשיונות נהיגה שכן אין תעודה מזהה רשמית. יש גם מדינות מערביות אשר, בדומה לישראל, מחייבות נשיאת תעודה מזהה בכל עת (למשל - גרמניה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

social security card בארהב זה תז

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הכרטיס מכיל את השם והמספר, בלי תמונה, ואתה מראה אותו במעט מאוד סיטואציות. בכל אופן, המספר סודי ואתה לא מוסר אותו כל פעם שצריך להזדהות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
השאלה היא יותר לגבי בית העסק - ולא לגבי ביטוח וכו'. בית העסק יכול להעביר כרטיס אשראי ללא תעודה מזהה?

בהחלט אפשרי, אם כי מאד לא רצוי.

אצלי אני מבצע את הסליקה באמצעות מכשיר של כספיט, שם מספיק להקליד את המספר כרטיס והתוקף ("עסקה טלפונית"). אין צורך במספר זהות או ב-3 ספרות.

את הנתונים האלו אני מקפיד למלא בעצמי על גבי החשבונית (נייר, אולד-פאשן), אלא אם כן הכרטיס מועבר ישירות במכשיר, ואז אין צורך ב-3 הספרות.

אני חוזר על עצמי- זה מאד לא רצוי. זה יכול לגרום לכל מיני בעיות וצרות עם כל מיני גורמים, החל מלקוח שמתלונן שלא קיבל כלום או אפילו לא רכש כלום בעצמו, דרך בעיות עם רשויות המס ועוד רעות חולות שאין שום צורך להכניס את עצמך אליהן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תקרא שוב בבקשה את מה שכתבתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפני שעה חידשתי מנוי ל-Scientific American. ביקשו מספר כ"א ותאריך תפוגה - וזהו.

פורסם
הכרטיס מכיל את השם והמספר, בלי תמונה, ואתה מראה אותו במעט מאוד סיטואציות. בכל אופן, המספר סודי ואתה לא מוסר אותו כל פעם שצריך להזדהות.

אמת, שם אנשים מאוד נזהרים כאשר הם מוסרים את המספר ואילו כאן בארץ בכל סופר אתה נותן את המספר בכדי להזדהות כחבר מועדון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חברת האשראי בדרך כלל גם גובה עמלה גבוהה יותר מבעל העסק אם זו עסקה בלי חתימה פיזית וגיהוץ של הכרטיס, לפעמים רישום של CVV מקטין את העמלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...