Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום שמתי לב לבעיה שהצרכני חשמל ברכב פועלים חלש, תאורת לוח שעונים, חלונות עולים לאט ורדיו מגמגם.

עכשיו ביצעתי בדיקת מתח קצרה והמתח הוא 11.8v גם בסרק וגם כשאני מעלה סלד.

לא בדקתי אם יש מפלי מתח גדולים בין האלטרנטור למצבר, הכבלים נראים מצויין.

מציין שהמצבר בן חודשיים.

האלטרנטור בן שנה בערך (התקנתי חדש)

הרכב מניע בנגיעה.

מציין שלפני שבועיים בערך שמתי לב שלפעמים נדירות, כאשר אני עומד ברמזור עם מזגן, התאורה והפנסים נחלשים קצת.

מה לדעתכם יכולה ליהיות הבעיה?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

בדוק מתח גם במצבר וגם על האלטרנטור, מה נמדד?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לפני הכול בדוק שמד-המתח שלך תקין.

המצב נראה קצת מוזר במיוחד שאתה טוען שהרכב מניע בנגיעה והמתח שאתה מודד הוא 11.8 וולט כאשר המנוע עובד.

בדוק את כול החיבורים של האלטרנטור/מצבר.

האם מנורת הבקורת בלוח השעונים דולקת או מהבהבת ? האם היא בכלל תקינה ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הנורה תקינה.

היום המצבר לא סחב יותר והרכב סרב להניע.

הזמנתי את השירותי דרכים, הוא הניע לי עם בוסטר אבל העדפתי להשאיר את הרכב בנקודה שהיה בה ובשבוע הקרוב אזמין גרר.

המוסך שהחלפתי אצלו אלטרנטור מלפני שנה דפק אותי. (טען שהאלטרנטור חדש, בעוד שהאלטרנטור החזיק אצלי שנה, אני ראיתי בעיניים שלי שהאלטרנטור נראה כמו חדש, כנראה שלמדתי עוד דבר בחיים)

כרגע אין לי זמן להתעסק עם הרכב הזה, אבל בהחלט אני לא יחזור אליו וגם לא ימליץ לאף אחד לגשת אליו.

יש למישהו מקום מומלץ לשפץ אצלו אלטרנטור בב"ש?

פורסם

אני זוכר שבאחד האשכולות רכשת אלטרנטור חדש במחיר מציאה ואני כתבתי לך שזה לא יכול להיות.

אין מה לעשות איכות השיפוצים כפי שקראת כאן בפורום וגם מנסיונך שווה לתחת. תגיד תודה שהוא החזיק שנה :|.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הרכב נלקח אליו, אני מודה שהשמצתי יותר מידי בהודעה הקודמת.

בכל אופן הוא מצא שיש מפל מתח גדול מידי בכבל מהאלטרנטור למצבר.

הוא הוסיף כבל, הרכב שירת את המשפחה במשך 3 ימים של נסיעות בינעירוניות לרוב.

כשהגעתי הבייתה וביצעתי בדיקה האלטרנטור סיפק מתח של 14.6v.

עשיתי נסיעה קצרה בעיר, כשבאתי להניע בערב שוב האלטרנטור לא סיפק מתח בכלל.

האם יש כיוון לבעיה?

כי אני לא רוצה לשפץ סתם ולגלות שזה לא עזר.

לגבי בעיות חשמל, במשך ההסטוריה לא היו בעיות באף מכלול חוץ מהאלטרנטור.

נניח ויש קצר, מי נפגע קודם?

האם יש מנגנון שמגן על האלטרנטור?

(בדקתי כל דבר אפשרי, השאלה היא לידע כללי ולא כי ישנו קצר ברכב, כל המכלולים החשמליים ברכב פועלים טפו טפו)

יש דרך לבדוק את העירור של האלטרנטור?

פורסם

אהה, בגלל זה אמרתי לך לבדוק מתח גם על מצבר וגם על אלטרנטור. בזמנו בקוואליר שלי עם מצבר בוש (1200₪ !!! ) היתה לי בעיה זהה, והיה מפל מתח גדול על הכבל. פינקתי בוואחד כבל עבה ויפה ( החלפתי, לא הוספתי) וזה טיפל בטעינה הגרועה. למחרת הרכב נמכר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בדקתי על המצבר ועל האלטרנטור לחוד, אין מפל מתח מורגש.

כרגע אין מתח מהאלטרנטור בכלל.

אבל לפעמים הוא חוזר לעבוד ועובד טוב (14.6v ככה)

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...