Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,:oops:

אחרי שניפגעתי בתאונת דרכים,

(ניכנס בי מאחור בעוצמה טנדר בעומדי ברמזור אדום)

שוטר,אמבולנס,קופ''ח קרובה,ואז הפניה למיון,

(שוטר ואמבולנס הגיעו אחרי כ 10 דק' הייתי כבר בהכרה אבל מעורפל)

הגעתי למיון מלווה בשני חברים כאשר אני כאוב מאד,

מבולבל,עם בחילות וסחרחורת,לאחר בדיקות שוחררתי באותו יום עם

הפניה לאורטופד ושלל משככי כאבים (מרשמים).

כעבור מספר ימים קראתי את הדו''ח מהמיון ומצאתי שלפחות חצי ההתלונות

שמסרתי במיון לא נירשמו בדו''ח,והתלונות שלא ניכתבו הינן משמעותיות מאד,

כגון אבדן הכרה זמני,כאב ראש,בחילות קשות,ועוד,

התחלתי טיפולי פיזיו' ומאז אינני עובד...

כעת שאני מתכוון לתבוע נזקי גוף

ואינני יודע מה אני אמור לעשות עם הרשום החסר הנ''ל,אגב שני החברים אשר

היו אתי שמעו היטב את תלונותי...

דיברתי אמש עם מנהל הבית חולים והוא אמר שהוספה בדיעבד

יכולה להזיק לי כי ירשם ''לדבריו''....

לפיכך,מה ניתן לעשות אם בכלל?

תודה מראש ליועצים..

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

צריך להיות לך גם דו"ח של צוות האמבולנס ורופא קופ"ח שבדק אותך. דו"ח האמבולנס בדרך כלל תמציתי עם הרבה תיבות סימון. יתכן שהדו"ח של רופא קופ"ח לא נמא בידך כיון שקיבלת הפניה למיון ולא סיכום הביקור - אבל לא צריך להיות קושי לקבל את העתקב דו"ח הביקור וההפניה, הרי הכל רשום במערכת ממוחשבת. מכסימום יעלה עמלה קטנה.

לגבי ה"לדבריו" - זהו נוסח סטנדרטי בכל פניה לרופא בעקבות חבלה, הרופא אינו שוטר ולא יכול להתחייב על כך שהתרחשה תאונה.

אין אפשרות לשנות את מסמך המיון - שים לב שזה מסמך משפטי. אולי אפשר לקבל מסמך נוסף.

בכל מקרה - כעת אתה בהכרה מלאה - דאג לבדוק כל מסמך רפואי שאתה מקבל ותעד כל מפגש עם צוות רפואי (בדיקות, צילומים, טיפולי פיזיותרפיה וכו') - בתיק המיועד לכך. כל מסמך כזה השוי להיות חיוני בתביעה עתידית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

safari1 תודה על תגובתך העניינית!!(:oops:)

לדאבוני אין לי דו''ח פרמדיק,האמבולנס שהגיע דיי באחור בכלל מיהר

מאד לארוע אחר,מצא אותי במצב דיי טוב יחסית,נתן לי מים וטיפול ראשוני קצר,שאל

אם אני מעוניין בפינוי לבית חולים או שאוכל להגיע לקופ''ח בעצמי,

קופ''ח ממש נמצאת ליד

מקום הארוע.אז לא רשם דו''ח ארוע,לפיכך אין לי דו''ח פרמדיק לצערי.

לא ראיתי רופא בקופ''ח,טיפלו בי צוות חדר אחיות משך כ 30 דק' ואז נתנו לי הפנייה למיון,

עשיתי טעות כי ההגעה למיון עם כאבים עזים,עם פקקי תנועה רבים היתה קשה מנשוא.

פורסם

פנה למד"א ולמרפאה - למד"א חייב להיות דו"ח פעילות, במרפאה על האחיות לבצע רישום, אם כי לא בטוח שאיכותו טובה. מכל מקום - מדובר בפניות למוסדות מסודרים, וקרוב לודאי שניתן יהיה למצוא משהו.

לגבי קופ"ח - לא בטוח שתוכל לקבל את המסמכים בעצמך, כיון שיש עניין משפטי יתכן שיהיה צורך לבקש את המסמכים דרך הנהלת הקופה\המחוז בהתאם לנוהלים של הקופה. קצב מסורבל אבל לא מעבר לכך. השאלה היא, כמובן, מה התוכן שבמסמכים, ואת זה תוכל לגלות רק כאשר יהיו בידיך.

דבכר נוסף - תוכל לקבל מבית החולים את העתק כל המסמכים בשבגליון המיון. שוב, איני יודע איך בדיוק זה פועל מבחינה פרוצדורלית וכמה זה עולה, אבל מציע לך לפנות למשרד קבלת חולים או למשרד המיון, שם כבר ינחו אותך. מדובר בדברים שבשגרה שלהם כך שלא צריכים להיות מורכבים מדי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי זה היה רופא שעבד קצת יותר מדי שעות ברציפות, אבל כעקרון זה לא משנה. גם לרופא לא משנה אם איבדת הכרה. הוא החזיר אותך להכרה [או שחסרת לבד] אבחן את הבעיות ונתן טיפול. מבחינתו זה גמור. לחברת הביטוח זה לא משנה, כי מיון עולה כמו מיון וזה לא משנה אם הגעת לשם עם כאב ראש קל או קשה. המחיר אותו מחיר. מה שרלוונטי זה עלות טיפול שקיבלת [בדיקה במיון] ועלות המשך טיפול [כולל הפירוט שלו, שהבנתי שקיים], כמו למשל תרופות והפניות לפיזיותרפיה.

רפואה שלמה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תודה safari!

כל החומר הנ''ל שציינת נימצא ברשותי,חסר לי התיעוד של אובדן ההכרה והבחילות

זה לא נירשם במיון,רופא משפחה רשם את זה אחרי יומיים/שלושה..

ת'אמת ימים יגידו אם אתבע בכלל לא שווה לי לבזבז זמן על כמה אלפים בודדים,

במידה ולא יהיו סיבוכים חלילה אבל אני מרגיש שזילזלו בי וזה לא אתי.

הוצע לי לפנות לנציבות פניות הציבור למקצועות רפואיים במשרד הבריאות להתלונן

לצערי זו הדרך היחידה,אעשה זאת לאחר שאכתוב מכתב להנהלת הבית חולים.

ניקו פ. זה חשוב מאד ציון אבדן ההכרה במידה ויש חלילה בעיות נירולוגיות,

בעיות זיכרון,כאבי ראש וכו' אבדן ההכרה חשוב לקשר הסיבתי,

מניסיון עברתי 3 שנים של תלאות בבית משפט על ת''ד בעבר,

תקוותי לחזור לאיתני ולחסוך לעצמי את הסיוט הזה של בית משפט שהוא

לפעמים קשה לא פחות מהתאונה עצמה.

תודה על תגובתך אגב.:oops:

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
(שוטר ואמבולנס הגיעו אחרי כ 10 דק' הייתי כבר בהכרה אבל מעורפל)

הגעתי למיון מלווה בשני חברים כאשר אני כאוב מאד,

מבולבל,עם בחילות וסחרחורת,לאחר בדיקות שוחררתי באותו יום עם

..

"לדאבוני אין לי דו''ח פרמדיק,האמבולנס שהגיע דיי באחור בכלל מיהר

מאד לארוע אחר,מצא אותי במצב דיי טוב יחסית,נתן לי מים וטיפול ראשוני קצר"

אתה סותר את עצמך.

בכל אופן - כל רופא רושם ברשומה רפואית רק דברים שהוא מאבחן אובייקטיבית ולא מסיפורים של המטופלים, כך שאין לך מה לדאוג בעניין - אם היית בהכרה במיון וקופ"ח -הרופאים פעלו כדין. מעבר לכך, אם צוות מד"א היה רואה אותך ללא הכרה, הוא היה מפנה אותך לבי"הח מיידית .משמע - מצבך היה טוב בכל שלב שנבדקת ע"י גורם רפואי כלשהוא.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

שום סתירה,

לדעתי,איבדתי את ההכרה בשניות הראשונות ואף ניפצעתי קלות בראש

ממכה של הראש שנפל על צופר ההגה. זה קרה מייד אחרי המכה,

אבדן ההכרה נימשך כניראה מספר שניות אבל הצופר פעל לסירוגין משך

כמה דק' אינני זוכר בדיוק,(ניסיתי להרים את הראש ממהגה והתקשתי מאד)

תודה על תגובתך,ברור שניפצעתי קל,כיום אחרי חודש אני עדיין עם כאבים

בגב ובצוואר,מחכה לפיזיו'.

פורסם
.

בכל אופן - כל רופא רושם ברשומה רפואית רק דברים שהוא מאבחן אובייקטיבית ולא מסיפורים של המטופלים,

ממש לא נכון. מה שמספר החולה הוא חלק מרכזי ביותר ברשומה הרפואית. הבעיה היא שכל רופא מדגיש דברים שונים, ואם אותו חולה יספר אותו סיפור לכמה רופאים יתקבלו סיפורים כתובים שונים, ואפילו אותו רופא יכול להתרשם באופן שונה כאשר הוא מקבל את הסיפור מאותו נבדק. לא רק החולה אינו אוביקטיבי - גם הרופא הוא אדם ולא מכונה, ובהתאם לכך גם הוא סובייקטיבי.

בכל מקרה - ספק אם תלונה על הרופא תביא לך תועלת כלשהי, וספק אם יהיה לה בסיס. זה בדיוק כמו מול דו"ח תנועה: מילה שלך מול מילה של השוטר. יתכן שבמשפט תהיה לכך משמעות - גם זה תלוי מאד בשופט (שכמובן - גם לו יש התיחסות סובייקטיבית).

הסיפור של מד"א הרבה יותר מטריד - העדר רישום רפואי הוא עניין חמור מאוד, אתה עשוי לזכות במשפט בגלל העדר תיעוד כיון שמצב זה נחשב כפוגע בך מבחינה ראייתית.

פורסם

מתגובתך ניכר כי אינך קשור לעולם הרפואה בכל דרך שהיא. הרופאים וחברי צוות הרפואי מונחים ואף מחוייבים לרשום את הממצאים האובייקטיבים כגון :ל"ד, דופק, חום, רפלקסים, תוצאות של בדיקות דם, דימות, בדיקות יציבות למפרקים, בדיקות הולכה עצבית ועוד - כל אלה ממצאים אובייקטיבים לחלוטין, שאינם תלויים בזהות האדם המטפל בך.כמובן שהרופא ירשום את תלונתך כפי שמסרת לו אותה, אך יוסיף "לדבריו" כמתחייב לפי הפרוטוקול.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

טעות בידך. ה"לדבריו" שכותב הרופא דומה ל"לכאורה" שכותב עיתונאי הפלילים. איזו הנחתה מטופשת של המערכת המשפטית.

למעשה מבחינת הרופא תלונתו של הפצוע או החולה הוא הבסיס לאבחנה. למעשה, במקרים רבים, הנתון החשוב ביותר שיש בידי הרופא, בודאי בשלבים הראשונים של בירור וטיפול. במקרה תאונה - היא המציירת לו את מנגנון הפציעה, האברים שנפגעו, עצמת הכוחות שפעלו, אברים נוספים שיש לבדוק גם אם הפצוע אינו מתלונן עליהם. בקיצור - מבחינת הרופא מדובר במידע קריטי שנותן לו את הכיוון המרכזי בקביעת הבדיקות והטיפול הנדרשים.

פורסם
טעות בידך. ה"לדבריו" שכותב הרופא דומה ל"לכאורה" שכותב עיתונאי הפלילים. איזו הנחתה מטופשת של המערכת המשפטית.

למעשה מבחינת הרופא תלונתו של הפצוע או החולה הוא הבסיס לאבחנה. למעשה, במקרים רבים, הנתון החשוב ביותר שיש בידי הרופא, בודאי בשלבים הראשונים של בירור וטיפול. במקרה תאונה - היא המציירת לו את מנגנון הפציעה, האברים שנפגעו, עצמת הכוחות שפעלו, אברים נוספים שיש לבדוק גם אם הפצוע אינו מתלונן עליהם. בקיצור - מבחינת הרופא מדובר במידע קריטי שנותן לו את הכיוון המרכזי בקביעת הבדיקות והטיפול הנדרשים.

אני רק רוצה להגיד לך שאין שום קשר בין "לדבריו" לבין "לכאורה ,כתבת נכון "שלכאורה " זה במשפט פלילי אבל "לדבריו" אותו ניפגע בתאונה מספר לאותו רופא בבית חולים וכך אותו רופא חייב לכתוב את המילה "לדבריו" כי זה מה שהניפגע מספר לו,

בכול מיקרה פות"ש יכול להגיש תביעת נזיקין עם כל החומר הרפואי שיש בידיו

פורסם

זו בדיוק הנקודה: הרופא יכתוב מה שהפצוע מספר לו. הכתב יכתוב מה שהשוטר ידליף לו. בשני המקרים מדובר במתן אמון במספר הסיפור, ובשני המקרים מצאו ביטוי כדי לסייג אותו. יותר מזה: מהרופא מצפים לתת אמון בפצוע, ולא מצפים ממנו להיות חוקר תאונות, ואף אחד לא יתיחס ל"נפגע בתאונת דרכים" במסמך רפואי להוכחה שאכן ארעה תאונה - אלא רק כהוכחה שהאדם נפצע, תאר תלונות מסויימות והרופא מצא בבדיקתו ממצאים כאלה או אחרים. וד"א - יש כללי אתיקה שלפיהם על הרופא לתת אמון בפצוע, אבל אין שום כללי אתיקה המחייבים את הפצוע לספר אמת לרופא. מצפים מהם לעשות זאת על מנת שיקבלו את הטיפול המיטבי.

פורסם

תודה על ההתייחסות

לא הבנתי,מד''א לא פעל כהלכה?לדברי נפרמדיק שהגיע

הם מיהרו מאד לנקודה אחרת,האם זו סיבה לא לרשום פרטי ארוע?

הוא טיפל בי משך כמה דק' ואף נתן עזרה ראשונה,אבל ניכר שנחפז מאד.

מעניין לדעת..

• תוכן חדש...