Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אולי מה שאני אכתוב יעורר קצת אנטגוניזם אבל היי, גם אני חולה מכוניות כמוכם, תקראו עד הסוף :).

היום לקחתי את היונדאי I20 של אישתי לבדיקה לפני טסט.

את הבדיקה ביצעתי במוסך "הסרן" בבאר שבע שהיום נמצא במתחם של צמיגי "ליבוביץ".

ובכן- לבעלים של ה"סרן" קוראים חיים, בחור נחמד שאני מכיר כבר המון זמן וביצעתי אצלו החלפה של בולמים לסיויק הקודמת שלי (בילשטיין, שנתיים אחריות וחצי מחיר מהמוסך המרכזי).

הסיבה שניגשתי אליו שיבדוק את הרכב לפני טסט היא מנסיון העבר כי הוא משתמש רק בחלקים טובים ולא מתקרב לחלקים מסוג נמוך, מלבד שהוא אדם ישר והמחירים שלו מאוד הוגנים.

הכל היה תקין מלבד דבר אחד שידעתי שהוא לא תקין והתכוונתי להחליפו- הצמיגים.

הצמיגים כבר היו ישנים ויבשים (יוצרו בתחילת 2011). מידת הצמיגים היא 175/70/14.

ביקשתי רבעיית צמיגים מסוג איכותי ואז חיים אמר לי דבר כזה- "איתמר תשמע, אתה מכיר אותי שאני לא ממליץ על זבל. אני אתן לך איזה צמיג שתרצה, אבל בוא ותראה, יש לי צמיגים סיניים טובים שנותנים אחלה תמורה למחיר - Jinyu YH11, יש לי גם מותגים, יש לי מה שאתה רוצה, אבל תחשוב על זה, זה אחלה צמיג".

.

בהתחלה התנגדתי נחרצות ואז חיים הראה לי רכבים של כל מיני חברות, נתן לי לדבר עם קצין רכב בחברה מסויימת ואותו אחד אפילו אמר לי שלבן שלו הוא שם את הצמיגים הללו ושהם צמיגים טובים ושאין לי מה לדאוג.

חיפוש קטן בגוגל ואני רואה שיש להם דירוג לא רע בכלל:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Jinyu/YH11.htm

מה גם שרמת ה Treadwear הייתה 360, ואני זוכר שבקורס הנהיגה המתקדמת נאמר לי ע"י המדריך שצמיג טוב בד"כ יהיה עם treadwear נמוך מ- 400 (אגב, במישלין אנרג'י שהיו לי בעבר היה 400).

הרגשתי את הצמיג, רך מאוד ותאריך ייצור שבוע 11 שנת 2014 שזה אומר צמיג מאוד חדש. המחיר- 1000 ש"ח לרבעייה כולל כיוון פרונט, עבודה ומע"מ, 3 שנים אחריות על הצמיג.

השתכנעתי, ברגשות מעורבים. אני, איתמר הפדנט, זה שקונה תמיד מותגים, שלא מתקמצן בשקל על הרכב, שם צמיגים סיניים בפעם הראשונה.

חששתי. באמת שחששתי. ואז לקחנו את הרכב לנסיעת מבחן. חברים יקרים, הצמיגים הפתיעו אותי לטובה. אני לא יגיד לכם שהם סופר שקטים אבל כן, הם דיי שקטים. האוטו עולה על מהמורות ופתאום לא מרגישים מכות חזקות.

עדיין חששתי, אבל החלטתי בכל זאת לא להחליף את הצמיגים. נסעתי מחוץ לעיר כ 50 ק"מ, האוטו הרבה יותר שקט.

אני יודע שזה עדיין מסוכן כי הצמיג עד 500 ק"מ ראשונים עדיין לא אוחז ב 100% אבל הלכתי למקום שומם, ובדקתי בלימה.

וואלה לא רע אני אומר לעצמי, חסר רק להחליף את הרפידות והצלחות לחברה יותר איכותית (הרכב היה בליסינג, זה דיי מסביר הכל...) ואני אהיה מרוצה ב 100%.

בקיצור חברים, אני עדיין בעד לקנות רק צמיגים מאיכות טובה ולא להתפשר אבל הצמיג הזה הפתיע אותי.

הוא לא מגיע לרמה של הקונטי פרימיום קונטאקנט אבל ביחס למחיר שלו התמורה דיי טובה.

יצא לי לנסוע ברכבים עם צמיגי זבל אפילו שהם חדשים, אבל יש לי תחושה (וגם לפי האתר http://www.tyrereviews.co.uk/ ) שמדובר בצמיג לא רע בכלל למי שמחפש משהו טוב באמצע.

ערב טוב לכולם,

איתמר.

פורסם

חיפוש קטן בגוגל ואני רואה שיש להם דירוג לא רע בכלל:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Jinyu/YH11.htm

שמת לב שהדירוג ה"לא רע בכלל" שלהם מתבסס על חוות דעת אחת בודדת, נכון? זה בערך כמו שאני אכין לעצמי אומלט (ואני גרוע במיוחד בלהכין אומלטים), ואז אחמיא לעצמי על האומלט המשובח שהכנתי.

אישית אני לא הייתי קונה לעצמי או לקרובי צמיג כזה.

פורסם

יכול להיות שאתם צודקים, אבל אני אגיד משהו. בעבר היו לי דאנלופ ספורט 2000 בפולו שנת 2002. על כביש יבש הצמיג היה טוב, שהיה מתחיל לרדת גשם זו הייתה סכנה לנסוע איתו, ממש ככה. אחרי 30 אלף ק"מ הצמיג דרש החלפה, בזמנו למידה ההיא (185/55/14) לא היו יותר מדי אפשרויות כי זו הייתה מידה נדירה אז, האפשרות הייתה סיני זול או משהו טוב ויקר. קניתי שוב את הדאנלופ ספורט 2000, יש לציין שהאוטו ננהג רק בנסיעות רגועות. אחרי יומיים הצמיג התפוצץ באמצע נסיעה! אתם חושבים שמישהו לקח אחריות ושילם לי על צמיג? לא. וזה דאנלופ,צמיג מחברה טובה לכל הדעות, שהיה עם תאריך ייצור מתקדם.אגב דבר כזה קרה גם לאחי הגדול לפני כמה שנים עם צמיגי יוקוהמה.

הסיבה העיקרית שכן קניתי לא נעוצה באתר, אלא הסיבה היא ההמלצה של חיים שאני מכיר אותו שנים, אני דווקא רציתי להרכיב צמיגים של קלבר או מישלין, אבל חיים הראה לי את ה treadwear של הצמיג (במישלין אנרג'י שהיו לי הוא היה 400,גם Goodyear שיש כרגע ברכב של הוריי יש 400, וככל שהוא נמוך יותר, זה טוב יותר), יכלתי להשים משהו יותר יקר אבל כפי שהבאתי בדוגמאות על הדאנלופ, לא בהכרח מה שיקר יותר טוב יותר, בדיוק כמו בתחום הדיטיילינג לרכבים.

אני לא אומר שהוא מגיע לרמה של קונטי פרימיום קונטאקט 2, אבל לדעתי, ולפי מה שהתרשמתי ממנו הוא בהחלט עושה עבודה טובה באחיזה ושיכוך מהמורות בכביש.

פורסם

שמע, מילא הצמיגים הסינים היו זולים כמו שאתה מתאר, אלפיה בשביל צמיגים במידה הנ"ל זה יפה מאוד ולא זול בכלל בשביל צמיג סיני.

סתם לצורך השוואה פאלקן z912 שזה צמיג טוב עשרות מונים מהצמיג שאתה שמת ועולה אותו הדבר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה בטוח לגביי המחיר של הפאלקן? איפה מוכרים אותו במחיר כזה, עשיתי חיפושים ולא מצאתי. אגב שים לב למה שכתבתי, המחיר כולל גם כיוון פרונט ובדיקה כללית לטסט.

פורסם

זה כבר נשמע יותר הגיוני.

הפאלקן נסחרים סביב המחיר שציינתי במידות דומות לשלך, לא חיפשתי את המידה המדוייקת.

בכל מקרה ראיתי גם צמיגים של הנקוק ב210 במידה שלך

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מישהו מתייחס בכלל על מרחק הבלימה עד העצירה של הצמיגים הללו?

זה אחד הגורמים מהחשובים ביותר, אם לא הכי חשוב מביניהם כאן.

הצמיג אולי נוח, ושקט, וזול, אבל הזנחתם את הבטיחות?

פורסם (נערך)

מה שאמרו לך בקורס נהיגה מתקדמת נכון באופן כללי, אבל זה לא בהכרח אומר שהצמיג שרכשת יהיה טוב:

treadware rating הוא מדד יחסי לאורך חיי הצמיג (רמת השחיקה שלו). זה נכון שלצמיגים ספורטיביים יהיה מדד שחיקה נמוך יחסית מכיוון שהם מקריבים את רמת השחיקה על חשבון הגדלת מקדם החיכוך של הצמיג. בהכללה צמיג העשוי חומר רך יותר ייהיה בעל מקדם חיכוך (friction coefficient) גבוה יותר אך יישחק מהר יותר.

את מדד treadware קובע הייצרן עצמו באופן סובייקטיבי ובהשוואה לצמיגים אחרים שהוא עצמו מייצר, לכן הוא משמש כיום בעיקר כלי שווקי של הייצרנים כדי לסווג את הצמיגים שלהם כ"פרימיום" או "אקונומי".

ההתנהגות של הצמיג בכביש רטוב מושפעת באופן מכריע מיכולת פינוי המים אשר נובעת ממבנה החריצים על הצמיג וגם ממקדם החיכוך שלו. אם יכולת פינוי המים לא מספקת, גם צמיג עם מקדם חיכוך גבוה (ביבש) לא יספק אחיזת כביש ובלימה.

קשה להתייחס להתרשמות מצמיג אחרי זמן כל כך קצר, נשמח לשמוע את חוות דעתך על הצמיג בעוד שנה או שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם (נערך)

תודה רבה, למדתי משהו נוסף לגביי צמיגים, כניראה זו הסיבה שלא הייתי מרוצה מה Dunlop SP Sport2000 בכביש רטוב.

אגב לגביי הדוגמה שלא תמיד מה שיקר יותר טוב יותר- לפני חודשיים החלפתי את הצמיגים בהונדה סיויק שלי- מישלין פרמסי ולא בגלל יובש או שחיקה אלא מכיוון שמישהו כנראה גרם לי לנזק בזדון לצמיגים (ניראה היה שניסו לחתוך אותם עם סכין או משהו כזה בדופן).

על אותם מישלין ביקשו ממני 700 ש"ח ליחידה. רכשתי קונטיננטל פרימיום קונטאקט 2 ב- 500 ש"ח ליחידה שיוצרו לפני חצי שנה ולדעתי, גם בסיבובים, בבלימה וגם בשקט של הנסיעה הם הרבה יותר טובים מהמישלין.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי לעדכן.

עברו מאז כמעט 30000 ק"מ (נוסעים המון) של שמש, גשם, סיבובים, בלימות וכו'.

יש לציין שגם בגשם האחיזה מעולה והפתיעה אותי מאוד לטובה, יצא לי לנהוג על רכבים עם צמיגים סיניים, עכשיו למשל להורים שלי יש זוג צמיגים חדשים סיניים מקדימה תוצרת "גולדין" או שקר כלשהוא והאחיזה פשוט זוועה!

מה גם שהצמיגים הקודמים היו של OVATION והאחיזה שם היתה בוא נגיד ככה....מפחידה. היה מפחיד להיכנס לסיבובים.

הצמיגים עדיין מציגים אחיזה מעולה. בשבוע שעבר נהגתי בכביש מפותל שהתנועה בו ריקה ואני מאוד אוהב לנהוג בו (עוד שהיתה בבעלותי פולו ידנית מאוד אהבתי לנסוע בכביש הנ"ל) ובחנתי את היונדאי. אז נכון, היונדאי לא הכי מהנה לנהיגה, אבל רציתי לבחון את הצמיגים.

ביטלתי את ה ESP והתחלתי לנהוג, יש לציין שהאחיזה פשוט מצויינת, לא להאמין שמדובר בצמיג סיני.

בדקתי בלימת חירום וגם, האחיזה מעולה. הרכב מגיב יפה מאוד, לדעתי, למי שמחפש צמיג זול וטוב- זו הבחירה הנכונה.

לדעתי, הוא אפילו יותר טוב מה- Falken ze912 שהיה לי ב 2 רכבים.

פורסם

הדגשה למשהו חשוב שנכתב:טיב הצמיגים לא נמדד לאחר 500 ק"מ אלא לאחר אלפי ק"מ לאמור:צמיג טוב

נמדד בכך שהביצועים (הטובים שלו קרי מרחק בלימה שקט אחיזה ועוד) שלו נשמרים לאורך זמן.

דבר שני מדד חשוב בבואנו להבין מה איכות הצמיג זה "תווית התקינה של האיחוד הארופי" ה EU LABEL אני יודע שיש לה כמה וכמה סייגים ממספר חברים אבל עדיין שווה להשתמש בפרמטרים החשובים שם.

• תוכן חדש...