Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בקנייה בין הפיאסטה והפונטו איבו בשנים 2010-2011.

במקרה של הפיאסטה ישנו רק גיר אוטומטי ואשמח לשמוע על התפקוד שלו, כמו כן על האמינות הכללית של הרכב.

בנוגע לפונטו איבו שמעתי רעות על הגיר הרובוטי ולכן אעדיף לרכוש את הגרסה הידנית.

דברים שחשובים לי (מה שלא מצויין לא כל כך חשוב):

-בטיחות (להבנתי שתיהן עם 7 כריות אויר ובסה"כ בטוחות יחסית)

-עלויות אחזקה (טיפולים שוטפים) + צריכת דלק

-מזגן טוב

אשמח לנקודות כלליות לגבי הדגמים (נקודות חוזקה\חולשה אחת מול השנייה)

תודה רבה מראש.

פורסם

בנקודות שהעלית אני לא חושב שלאף אחד יש יתרון ממשי על השניה.

אני יכול לספר שמחיפושים שאני עשיתי עלה כי איבו תהיה זולה יותר מפיאסטה (עבור שני רכבים עם נתונים זהים), עם זאת היא מגיעה עם אבזור זהה או עשיר יותר, והמושבים שלה מתקפלים למצב שטוח (מאוד עוזר כשצריך להעביר דברים).

תא מטען די זהה, מרווח פנים די זהה, שני הרכבים נוחים לנהיגה ונסיעה.

מה שהכריע את הכף עבורי הוא ההפרש הכספי. את איבוד הערך הגדול ספג מי שרכש אותה כחדשה, עכשיו בהינתן תקציב מסויים אתה יכול לבחור בין שני רכבים כאשר הפרמטרים של האיבו יהיו עדיפים (שנתון, ק"מטראז', אבזור). היתרון של הפיאסטה הוא בעיקר בשמירת ערך עדיפה - אבל זה לא מעניין אותי כי איבוד הערך גולם במחיר ההתחלתי הנמוך יותר ששילמתי... בנוסף יש מגמה ברורה בשוק המשומשות לקפוץ על האיבו'ס (ובצדק, הרכב מדהים), ככה שאני מניח שאובדן הערך לא יהיה גדול כמו למי שמכר לי את הרכב.

בכל מקרה זה WIN WIN SITUATION, המתחרה ה'אמיתית' היחידה של האיבו היא הפיאסטה, ואולי גם הקליאו אבל מלא אנשים סולדים מהיצרן והיבואן בארץ.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הנדסת האנוש של הפיאט מדהימה.. בפעם הראשונה שנסעתי בגשם ושילבתי לרוורס - ואז ראיתי שהמגב האחורי החל לפעול אוטומטית (האחורי היה כבוי, רק הקדמי פעל), עלה לי חיוך ענק על הפנים!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על ההמלצות.

יש ביד 2 אחת עם 55K שנת 2011 שרוצים עליה 47K (דגם דינאמיק עם הסאנרוף+מגנזיום), נראה לכם מחיר סביר בהנחה שאין הפתעות במוסך?

מה כדאי לבדוק כשאני במוסך? וכמה יעלה לי הטיפול הקרוב (60 אלף כאמור)?

פורסם (נערך)

לגבי הבדיקה. סה"כ מדובר ברכב די פשוט לטוב ולרע. אין טורבו, המנוע הוא מנוע פשוט ותיק ואמין. אם אתה לוקח ידני חסכת כאבי ראש עתידיים.

למה לרעה? כי מדובר במנוע חלש יחסית למנועים המודרניים, וחבל כי מגיע לרכב הזה יותר.

הרכב נוסע בסדר ובשקט(למרות שהסל"ד בשיוט ב100 לא נמוך כלל), אבל אל תצפה לרכב מהיר. אם אתה נהג ממוצע שלא מחפש עקיפות ותאוצות מטורפות המנוע הזה בסדר ויעשה את העבודה.

האיבו היא גם רכב מאוד אמין, ומזדקנת טוב מאוד.

זה מנסיון של אבי עם אחת שצברה 125 אלף ק"מ ונמכרה לא מזמן. הבדיקה שלה הייתה מעולה, וגם הרכב היה אמין לאורך כול התקופה ובמצב מעולה כשנמכר.

אפשר ליחס את זה לעובדה שהרכב נשמר טוב, אבל היו לנו עוד רכבים בעבר והפונטו הזדקנה טוב מהם.

לגבי המחיר אכן ניראה נמוך, אבל יש מציאות.

אנחנו קנינו אחת לפני שלושה חודשים גם במחיר טוב. אצלנו גילינו בבדיקה תיקון בדלת+כנף שהוחלפה.

הם דורגו במשמעות נמוכה-שולית, יש כאלו שלא היו לוקחים את הרכב כי רוצים רכב נקי לחלוטין, ואני יכול להבין אותם. אנחנו העדפנו להוריד 10K למוכר מאשר לחפש רכב אחר, כי פרט לכך הרכב היה עם נתונים מצוינים.

בדוק את הרכב מה שהיה מדאיג אותי יותר הוא מצב המרכב והשלדה. הרכב סך הכול חדש, היה צריך לעבור טיפול אחד לפחות גג שניים, ויש לכך תיעוד אז בפן המכני פחות הייתי דואג.

אם הבדיקה יוצאת טובה הרווחת אחלה רכב במחיר מצוין.

לגבי הפיאסטה לא מכיר את הרכב ממה שקראתי מדובר באופציה טובה מאוד.

בגלל שאתה מחפש יד 2 אני מסכים עם קודמיי קח את הרכב שמציע יותר ביחס לתקציב(שנתון, ק"מ, יד).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...