Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון העברת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם . אחרי הרישיון התחלתי להתעניין בטכניקות נהיגה מתקדמות בידני . בשיעורי נהיגה הייתי מחליף פשוט שהייתי שומע שהמנוע מתאמץ. בערך 2500-3000 סלד. אחרי שיטוט פה ובעוד כמה מקומות הבנתי שלכל רכב יש רצועת תיאום בין הגיר למנוע שבה עדיף שהסלד ימצא. אני נוהג על פונטו ידנית 1400 77 כ"ס . לפי נתוני הרכב ההספק המירבי עומד על 77 כ"ס ב6000 סל"ד המומנט הוא 11.7 ב3250 סל"ד . האם השיטה שאני נוהג להעביר בה תמיד נכונה ? לאחרונה הסתכלתי ונראלי שבפונטו בידוד הרעשים מהמנוע לא כזה טוב ויוצא שאני מעביר לפני 3000 סלד. האם שאני מעביר ככה בסביבות 2700 אני בעצם מפספס את שיא המומנט . האם עדיף למשוך עוד קצת בהאצות ? ומה יאכל יותר דלק למשוך הילוך או להעלות.

אם לפי מה שקראתי מומנט הוא כמה שהאוטו דוחף קדימה בעצם מאיץ אז מה זה הספק ואיך זה מתבטא ? אני זוכר שלמדנו לפני כמה חודשים הספק ונצילות בפיזיקה 5 יחידות המורה ידע שאני מתעניין במוטוריקה והגיע לנוסחה שממנה נגזר שהספק הוא מהירות כפול כוח להראות את מטרת ההילוכים וכו' . P=F*V. תודה רבה לעוזרים .. זה תחום ממש מעניין .

פורסם

זה תלוי מה אתה מחפש:

אם אתה מחפש להיות חסכוני אתה צריך להעביר את ההילוכים מוקדם ולא למשוך אותם.

אם אתה מחפש מהירות אתה צריך להחליף הילוכים מעל הסל"ד של המומנט המירבי.

זה ממש על רגל אחת, אם אתה מתעניין תעשה חיפוש בפורום, דובר על זה הרבה מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נתחיל מכך שלא מדובר בטכניקות "מתקדמות" אלא בנהיגה רגילה ויומיומית על רכב ידני. לשאלתך, לכל רכב יש "רצועת כוח" אשר כדבריך נמצאת בין שיא המומנט לשיא ההספק. שיא המומנט הוא הנקודה, על קשת מהירות המנוע (הנמדדת בסיבובים לדקה - סל"ד), בה המנוע מפיק את הכוח (מומנט) הרב ביותר שלו.

הספק הוא מושג פשוט מאוד שמסבכים אותו שלא לצורך: זה פשוט כוח (מומנט) כפול מהירות מנוע (סל"ד), וכמובן שנהוג לחלק במספר כלשהו כדי שיצאו מספרים עגולים. בשיא ההספק המנוע אולי לא מספק הכי הרבה כוח בכל "פעימה" אבל הוא עובד כל כך מהר שבפועל שם תתקבל ההאצה הכי חזקה.

עם זאת, רצועת הכוח מתייחסת לנהיגה שבה מנסים להשיג ביצועים כמו נהיגה מהירה או נהיגה תחת עומס (עליות, למשל). בנהיגה רגילה במישור ובזמן שהרגל קלה יותר על דוושת הדלק, אפשר להעביר הילוך גם לפני שיא המומנט שבלא מעט מכוניות מגיע במהירות מנוע מאוד גבוהה.

כדי לחסוך בדלק ולמתן את תגובות ההאצה וההאטה בנהיגה יומיומית, ברוב המכוניות מומלץ להעביר הילוך מוקדם ככל הניתן מבלי להיקלע לתחום הלא יעיל של מהירות המנוע, שבה המנוע אטי מדי ו"לא סוחב". בהרבה מכוניות ניתן לאפיין את התחום הזה באופן פשטני כשליש הראשון של קשת מהירויות המנוע, ובחלק מהמכוניות החדישות התחום הלא יעיל אפילו קטן יותר.

מתי כן תרצה להישאר בתחום שבין שיא המומנט לשיא ההספק? עקיפות מהירות, נהיגה בעומס (עליות) וכן במצבים שבהם תרצה שליטה טובה יותר ברכב על ידי דוושת הדלק, כמו בכבישי הרים מפותלים. במצב כזה, אתה מסוגל לבצע שינויים קלים במהירות בשינויים מאוד קלים בלחץ על דוושת הדלק במקום לסגור ולפתוח מצערת כל הזמן ולקפץ בין בלם לגז.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בנוסף למה שחן פירט - תבין דבר פשוט מאד, כמות הדלק שאתה מכניס למנוע נשלטת על ידי מחשב ההזרקה, הוא מתאים אותה לכמות האוויר שנכנסת למנוע שנשלטת על ידי רגל ימין שלך, תלחץ יותר גז - תבזבז יותר דלק, אין הרבה הבדל בין פול גז בהילוך 5 ב20 קמ"ש לבין פול גז בשני ב70, בשניהם הדלק זורם בכל הכח, רק שבמצב הראשון הוא לא מנוצל.

רוצה לחסוך? תלחץ פחות, רוצה להאיץ מהר? תביא את הסל"ד לתחום היעיל ותן גז.

בקשר לפיסיקה, הספק הוא מלשון להספיק, כלומר יש פה עניין של זמן או דרך. יש בפיסיקה מושג שנקרא עבודה, זה בדיוק זה. כח לאורך זמן.

מומנט נמדד בכח*זרוע (למרות שבמקרה של מנוע מה שרלוונטי הוא מומנט פיתול, והספק נמדד ברכבים בכוחות סוס, אבל בתכלס - היחידה הנכונה יותר נמצאת בשימוש אצל האוסטרלים והיא קילוואט, שהם 1000 וואט, וואט אחד הוא ג'אול לשנייה, וג'אול הוא ניוטון כפול מטר (שזאת גם אחת היחידות בהן מודדים מומנט), כלומר הספק, זה מומנט ליחידת זמן.

והנה הסבר מפורט יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...