Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"תופעה" שמעצבנת אותי בתור פראיר שקנה רכב חדש מהניילונים היא אנשים שלא מפסיקים לדבר על ירידת ערך כשהם מחפשים אוטו. אנשים רק אומרים "אבל רק הכנסת את המפתח וכבר איבדת 10 אלף!" או "ואחרי 3 שנים, כמה כסף איבדת?!"

אנשים מדברים שהם רוצים לקנות רכב, וכל הזמן אני שומע "השוק גרוע" ו"השוק מת" ו"ירידת ערך גבוהה" ו"אני לא רוצה לקנות קורולה אבל חבל לי על הירידת ערך!" ועוד ירקות.

אני מבין שאנשים לא רוצים לאבד יותר מדיי כסף כשהם מחליפים את האוטו, אבל כבר ראיתי אנשים קונים לימונים במקום לקנות את הפיז'ו או את היונדאי או את הקיה כי הרכבים הנ"ל מדממים כסף בירידת ערך וטויוטה או שברולט או מה שלא יהיה מאבד פחות ערך. אבל חבר'ס, למה לקנות רכב שאתם לא באמת רוצים, שאתם תהנו ממנו פחות, ושאפילו יעלה לכם יותר להחזיק אותו, רק בשביל הירידת ערך?

זה ממש מטורף איך זה הפך להיות שיקול עיקרי. במיוחד בדור שלנו שלהחליף רכב כל 3 שנים נחשב בסדר, ולי זה נראה מטורף לחלוטין להחליף רכב תקין שנוסע בסדר אחרי 3 שנים.

אז מה הולך? מישהו יכול לתת הצדקה יותר סולידית להתנהגות הזאת?

גילוי נאות: אני יודע שהמהלך הכי כלכלי זה לקנות רכב בן 3-5 שנים שעבר את ירידת הערך העיקרית שלו. המהלך הכי הכי כלכלי זה לקנות רכב מאוד ישן אבל במצב מכאני מצויין שלא קרוב לסיום החיים שלו, אבל זה לא תמיד ריאלי.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למה? כי אתה חי במדינת ישראל וכשאתה קונה רכב, אתה קונה אחד לעצמך ואחד למדינה. אתה חייב למצוא דרך לכסות את ההוצאה הזו (בהנחה ואתה רוצה להתחדש בהמשך הדרך) ואחת הדרכים היא למצוא איזון בין הכסף שאתה משלם היום לבין מה שתקבל בעוד 5 שנים (דהיינו, ירידת ערך).

עם זאת, יש אנשים שלוקחים את העניין לקיצוניות וקונים רכב עבור הקונה הבא ולא עבור עצמם (לא קונים את הצבע שהם רוצים, לא את האבזור שהם רוצים, לא את המנוע שהם רוצים וכו' וכו').

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הרוב רוצים "לחיות כמו מלך" ושאף אחד לא יגיד שיצאו פרייארים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

לדעתי זה חלק מבעיה תפיסתית שמתייחסים לרכב כאל "השקעה" או "נכס". אם היית משקיע בנדל"ן וקונה דירה שבאותו יום הערך שלה ירד ב-20% עשית השקעה גרועה והפסדת.

רכב הוא לא השקעה אלא מוצר, קנית טלויזיה והיא מיד הופכת ל"יד שניה" ושווה חצי, אם תרצה למכור אותה, אבל זה לא מרגיש הפסד.

(אגב, בדיוק קניתי רכב חדש והתגובות היו בסגנון "תתחדש! לא כואב לך על הירידת ערך?")

עריכה אחרונה על ידי Yotamz

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

כול אחד עושה את השיקולים שלו,אני כשרכשתי את הפנדה הדבר האחרון שעניין אותי זה ירידת ערך,והיום כמעט 3 שנים אחרי,כשאני רואה כמה הרכב שווה,זה לא מעניין אותי,כי הדרישה שלי הייתה חדשה עם אחריות,רכב עם 0 ק"מ ולהיות יד 1 וזה מה שקיבלתי.

לכן,יש אנשים שבשבילם רכב זה רק לנסוע מנקודה לנקודה ואין להם שוב אהבה למוטוריקה ולכן השיקול העיקרי שלהם הוא כלכלי,כשאני קונה רכב אני​ רוצה להנות ממנו וכך לדעתי זה צריך להיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שאמרו מעליי, הבעיה היא שרכב זה מוצר כל כך יקר בארץ שעד שקונים אחד זה כואב וישר מחשבים את הסכום שיוחזר לנו לאחר מספר שנים של שימוש

פורסם

אולי מפניי שאכן רצוי לחשב ירידת ערך,וממש אבל ממש לא להתעלם מן הנתון הזה,

מצחיק אותי אנשים שאובססיבים לצריכת דלק ולגמרי שוכחים מירידת הערך של הרכב כאשר הם באים לרכוש רכב חדש.

ירידת ערך היא חלק בילתי נפרד מהוצאות על הרכב,הסיבה שהיא לא נלקחת בחשבון,כי היא קלה יותר לעיכול פסיכולוגית.

Porsche 944 turbo

פורסם

העניין הוא כזה, מי שקונה רכב חדש מסוכנות ומוכר אותו אחרי שנתיים -שלוש , הוא באמת טיפש, כי הוא זורק כסף לפח. ואם אתה עושה את זה כל 3 שנים אתה כל שנה בערך זורק 15-20 אלף בשנה רק ירידת ערך.

מי שקונה רכב חדש, במטרה לשמור עליו ולהנות ממנו 8-10 שנים ויותר, אין בעיה לדעתי ברכישה של רכב חדש כי הוא משרת אותך נאמנה לאורך זמן ואתה יודע בדיוק מה עובר על הרכב...

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

טיפש או אחד שיש לו כסף,בסופו של דבר הוא יהנה עם רכב חדש,אחריות,איבזור,בטיחות.

בגלל זה היום לחלק מהאנשים כדאי לשקול אופציית ליסינג ואחרי 3 שנים להתקדם לרכב חדש

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה ממש מטורף איך זה הפך להיות שיקול עיקרי. במיוחד בדור שלנו שלהחליף רכב כל 3 שנים נחשב בסדר, ולי זה נראה מטורף לחלוטין להחליף רכב תקין שנוסע בסדר אחרי 3 שנים.

אז מה הולך? מישהו יכול לתת הצדקה יותר סולידית להתנהגות הזאת?

כי אנשים לא קונים ממתוך שיקולים וחשיבה רציונאלים.

אכן, מישהו שלא קונה רכב כתחביב, ומחליף רכב כל 3 שנים, בטח ובטח לא יכול לטעון שהשיקול הפיננסי הוא מרכזי אצלו.

גם לא מי שקונה רכב משפחתי בשעה שרכב זול וקטן יותר יכול לשרת את שימושיו לא פחות טוב.

וכו'.

אבל כן, אנשים קונים מכוניות (וכל דבר אחר) מכל מיני שיקולים לא מבוססים. זה נכון לא רק במכוניות.

כל עולם הפרסום והשיווק מתבסס על זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז הנה סוג האדם שאני מדבר עליו: לוקח רכב ליסינג ומחליף כל 3 שנים, משלם יפה יפה חודשי על הרכב, וחושב שככה הוא לא משלם את ירידת הערך כי הוא לא קונה אוטו אלא רק משתמש באוטו. כי מבחינתו הוא יכול להוציא 2000 שקל בחודש כשהוא קונה רכב או 1000 שקל בחודש כשהוא לוקח ליסינג! כאילו דא! זה זול יותר! ואז גם אין לו ירידת ערך כי הוא לא צריך למכור את האוטו. :brickwall::brickwall::brickwall:

לצורך העניין, אני מתכנן להשאיר את הרכב שלי עד שהוא ישב בפירוקייה באום-אל-פחם, בברזלים באיזה מסגריה, או עד שהוא יחמיץ ויהפוך ללימון.

פורסם

גם לליסינג הזה יש יתרון,נכון בכללי אתה יכול הלהפסיד אולי כמה אלפים לעומת קניה מלאה של הרכב,מצד שני אתה לא תבלה במוסכים,תיסע על רכב עם בטיחות ברמה גובהה,איבזור טוב,לחלק זה שווה.

פורסם

כפי שכבר נכתב כאן - העניין נובע מהעלות הגבוהה של רכב בארץ. באומדן העלות צריך להביא בחשבון את הסיכוי למכור את הרכב במחיר סביר על מנת לממן את הרכב הבא. כמובן שמדובר בנסין לנבא את העתיד, דבר בלתי אפשרי.

Yanlin - הגישה שלך קיצונית. גם אני בעד החזקת רכב תקופה מושכת כיון שלהערכתי מדובר בדרך החסכונית ביותר. אבל צריך להפטר מהרכב כאשר הוא הופך למעמסה - הן מבחינת עלויות תיקונים והן מבחינת זמן הבילוי במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד סיבה שישר קופצת לי לראש- תהליך המכירה בארץ, כמו כל תהליך משא ומתן בארץ, הוא לפעמים בלתי נסבל.

ישר קופצים עליך סוחרים, אנשים שמחפשים להוריד אותך למחיר לא ריאלי אבל ימשיכו להתעקש עליו, אנשים שסתם באים להעביר את הזמן, אנשים שיתווכחו איתך על כל פרט קטן בחוסר טעם ועוד.

אנשים מחפשים רכב שיהיה קל למכור אחר כך ולא להכנס לכאב ראש הזה של שוק היד שנייה הישראלי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

התשובה לשאלה שלך היא בדיוק המחשבה שלך, עוד לפני שרכשת רכב, להחזיק אותו עד שייגרט= חישוב כלכלי.

לכל אדם מערכת השיקולים שלו ברכישת רכב וכל אדם מאזן אחרת בין הרצונות ו/או הצרכים שלו לעומת היכולת או/או המוכנות שלו להוציא את הכספים הנדרשים כדי לממש אותם.

לצורך העניין ירידת ערך היא פרמטר מרכזי אם לא הגדול ביותר בהוצאה על הרכב וזה טיפשי מאד להתעלם ממנו.

זה פרמטר שחייבים לפחות להכניס אותו למשוואה ואז להחליט לגבי כל רכב ורכב האם אתה מוכן לשאת בעלות של ירידת הערך אם לאו. אבל לא להתעלם ממנו. זה כמובן פרמטר שלא ניתן לדעת אותו מראש במדוייק אבל ניתן בחלק גדול מהמקרים לאמוד אותו בקירוב, בעיקר לפי סוג היצרן המדובר.

מאחר ושיעור ירידת הערך יכול להשתנות בין רכב לרכב, ישנם מצבים שעלות רכישת רכב חדש לא תמיד גבוהה יותר מרכישת רכב משומש (או לצורך העניין רכישת רכב חדש יקר, בעל שיעור ירידת ערך נמוך, לעומת רכישת רכב חדש זול בעל שיעור ירידת ערך גבוה, יכולה לגרום למצב שסה״כ העלויות יהיו דומות או נמוכות יותר דווקא לגבי הרכב היקר יותר).

לצורך הדוגמה נניח שיש שני רכבים, משני יצרנים שונים, האחד משומש כשנתיים על הכביש ועולה 100 אלף ש״ח והשני חדש ועולה 125 אלף ש״ח.

אתה חושק כמובן ברכב החדש שעולה 125 אלף ש״ח, אבל מבחינה כלכלית אתה חושב שהעלות תהיה גדול יותר ולכן הנטייה שלך היא לרכוש את המשומש.

אבל אם תכניס את הפרמטר של ירידת הערך המצב יכול להפתיע אותך.

אם נניח שהרכב המשומש יורד בערכו 15 אחוז לשנה והרכב החדש יורד רק 10 אחוז לשנה (כאשר בשנה הראשונה יורד גם 15 אחוז לשנה) ונניח שאתה תחזיק את הרכבים חמש שנים ונעשה חישוב של ירידת הערך, נגיע לתוצאות הבאות:

מחיר הרכב המשומש לאחר חמש שנים: 100,000 כפול 0.85 כפול 0.85 כפול 0.85 כפול 0.85 כפול 0.85= 44,000 ש״ח. כלומר ירידת ערך של 56,000 ש״ח.

מחיר הרכב החדש לאחר חמש שנים: 125,000 כפול 0.85 כפול 0.9 כפול 0.9 כפול 0.9 כפול 0.9 = 70,000 ש״ח. כלומר ירידת ערך של 55,000 ש״ח בלבד.

ואולם נכון שעל ה- 25,000 ש״ח שהוספת לרכב חדש תוסיף הפסד ריבית ששילמת על הכסף הזה בהלוואה או הפסד ריבית על הכסף הזה אם היה לך אותו והיית מפקיד אותו בפיקדון. ריבית סולידית של 2.5 אחוז לחמש שנים= כ- 4 אלף ש״ח.

אבל עדיין סה״כ עלויות ברכישת רכב חדש= 59,000 ש״ח.

כלומר למעשה הבדל העלויות זניח, יכולת לרכוש רכב חדש, לא חבל :-) וזאת לאור כך שמדובר בשני רכבים בעלי שיעור ירידת ערך שונה.

אם תיקח מצב שאת הרכב החדש רכשת גם בהנחה אז הרווחת עוד יותר מאשר אילו רכשת רכב משומש.

ועכשיו אני לא אומר שאתה חייב לרכוש דווקא את החדש, אם אתה לא רוצה אותו, אתה יכול לרכוש דווקא את הרכב המשומש, כי אתה רוצה אותו, אבל לדעתי אתה צריך לדעת מראש את החלופות והכל בגלל הבדלים בשיעור ירידת הערך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...