Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטין מאסטרו ...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התמונה שצירפת היא של דגם הקופה - אבל למרינה ישנן מספר ורסיות של מרכב - וגם מספר שינויים חיצוניים קלים שעברה במשך השנים.

צבי - למרינה לא היה הגה מרובע - הפטנט "הגאוני" הנ"ל הגיע רק באלגרו (וגם רק בראשונים למיטב ידיעתי).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום יש נטייה לשקם קצת את התדמית של המרינה, ולהודות שהיא לא הייתה כל-כך גרועה כמו שאמרו פעם.

באנגליה נחשבת גרסת ה-1800 TC לאטרקטיבית לאספנים עם מגבלות תקציב, מכיוון שהיא (כנראה) זהה מכאנית ל-MGB GT, והרבה יותר זולה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אגב בשיטוטי ברשת מצאתי תמונה של ההגה הגאוני:

square_wheel.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם יש לך מרינה / אלגרו עם "גלגל" הגה מרובע ???
תחליט - או מרינה או אלגרו. אלו שתי מכוניות שונות. רק לאלגרו היה הגה מרובע, ורק בשנה-שנתיים הראשונות לייצור. אח"כ הם עיגלו אותו...

allegro_02.jpg

morris_marina.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
המאסטרו הוצגה באמצע 83 כמחליפתה של האלגרו הכושלת,קומפקטית 5 דלתות נאה,שעיצובה הזכיר את זה של המטרו הקטנה.היא הוצגה עם שני סוגי מנועים-1.3(1275)עם 69 כ"ס מסידרה A ו 1.6 עם 81 כ"ס מסידרה R שנילקח מהמקסי.היא הוצגה ברמות גימור מגוונות,שגם מקומה של הוונדן-פלאס לא נפקד,כמובן.מאחר והמאסטרו הוצגה בשנים בהם חיסכון בדלק(או יותר נכון נתוני המעבדה...)עמד בראש מעייני היצרנים,היא הוצגה בגירסאות "חסכוניות" שצויידו ביחס דחיסה אסטרונומי ובהילוך רביעי(הגיר נלקח מ..פולקסווגן-אודי)חסר שימוש לחלוטין.האסטרו היתה בין במכוניות הראשונות שהשתמשו בבקרה אלקטרונית למערכת הדלק(מאייד SU,כמובן),לוח מחוונים דיגיטלי שנראה היי-טק כמו מחשב כיס משנת 67,והשוס הגדול,סינטיסייזר דובר בקול כאילו-אנושי,שאמור להתריע על תקלות שונות.על פניו,המאסטרו נראתה כקומפקטית המושלמת,אבל בכביש היא היתה אכזבה גדולה,המנועים היו מיושנים,הגירים היו בעלי חלוקת הילוכים גרועה,ההיגוי היה כבד ומת לחלוטין,ובנוסף כמצופה ממכונית בריטית,גם האיכות היתה נמוכה.מעט מאוחר יותר הוצגו גירסאות ספורטיביו שנשאו בלי בושה את סמלה האגדי של M.G,והיתה אפילו גירסת טורבו בעלת 152 כ"ס.בנוסף לכל,הן בשל שערו הגבוה של השטרלינג,והן בשל הצרות הפיננסיות שבהן היתה נתונה בריטיש-ליילנד,מחירה של המאסטרו היה מופקע בעליל.מחוץ לבריטנייה המכירות היו אפסיות,וגם מתיחת הפנים הקלה שחלה ב 87 לא הועילה לה.לארץ יובאה המאסטרו בין השנים 84-88,כשבשנת 84 יובאה גירסאת ה LE,שהיתה אמורה להיות גירסאת החיסכון,צויידה בגיר 3+E של אודי,ביצועים של עגלה ומחיר של גולף...

תאור מוצלח של המאסטרו.

לאבא שלי היה מודל 88 1300 במשך כמה שנים, ומה שכתבת על ההיגוי, המנוע וההילוכים פשוט נכון.

הנוחות היתה בסדר, אבל בולמי הזעזועים היו רכים מדי בשביל תמרונים חריפים. ההיגוי היה מעורפל לחלוטין ותגובת המנוע היתה איטית יותר מטום קרוז כשהוא תלוי מהתקרה בסרט "משימה בלתי אפשרית".

האוטו הספציפי של אבא שלי לשעבר (כחול כהה עם שילוב הספרות 5-6-7-8 בלבד בלוחית) נצפה על ידי מספר פעמים באזור התעשיה של כפר סבא מול מגדל הפעמון (אני מניח שליאור ברוך גם ראה אותה שם) ונראה באותו מצב שהיה כשאבא שלי מכר אותו לפני משהו כמו 9-10 שנים - כלומר במצב ממש טוב (אם נתעלם מכל הפנלים השמאליים שהוחלפו אחרי שגירדתי גדר בטיחות, ואת הפגוש, גריל, פנסים ורדיאטור שהוחלפו כשנכנסתי בפאסאט מאחור.... איך שנהגתי כשהייתי בן טיפש-עשרה...)

אולי תשאיר פתק....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
תאור מוצלח של המאסטרו.

האוטו הספציפי של אבא שלי לשעבר (כחול כהה עם שילוב הספרות 5-6-7-8 בלבד בלוחית) נצפה על ידי מספר פעמים באזור התעשיה של כפר סבא מול מגדל הפעמון (אני מניח שליאור ברוך גם ראה אותה שם) ונראה באותו מצב שהיה כשאבא שלי מכר אותו לפני משהו כמו 9-10 שנים - כלומר במצב ממש טוב (אם נתעלם מכל הפנלים השמאליים שהוחלפו אחרי שגירדתי גדר בטיחות, ואת הפגוש, גריל, פנסים ורדיאטור שהוחלפו כשנכנסתי בפאסאט מאחור.... איך שנהגתי כשהייתי בן טיפש-עשרה...)

אולי תשאיר פתק....

ג'רמי,אני מאחל לך שתצליח לקנות אותה שוב...

אגב איך 5678 בלבד אם הרכב 88,או שלא מדובר על אותו אחד?

פורסם
הדיון כאן מזכיר לי מוטציה נוספת של מוריס משנות ה70 -מוריס מרינה ,אין ליספק שאין אפילו אקזמפלר אחד ממנה שעדיין נוסע בארץ.
אךךךךךךךךך נוסטלגיהההההה..... כשהיינו עדיין ילדים בני 16 ללא רישיונות, ו"עולים חדשים", אבא של חבר שלי הביא מאיפשהו מוריס מרינה 75. היא הייתה חצי-מתה, עם דיפרנציאל מרוסק, וחורי חלודה, אני חושב, שקנה אותה ב-500 ש"ח. הוא מכונאי, בעצמו תיקן אותה, ויום אחד היא התחילה לנסוע!!! זה היה אירוע מרגש!

מאז, כמעט לא עבר יום, שלא היה מתקלקל משהו אחר באוטו הזה! לאט לאט הוא שופץ למצב "חדש", בפנים והחוץ, ועדיין המשיך להיתקלקל, כשהבעיה הבולטת ביותר שלו הייתה הגיר. עד שיום אחד, נישבר לו ממנה, אחרי שבפעם 11169 התפרקה לו ידית מהגיר, הוא פשוט יצא מהאוטו, הוריד לו מספרים, והמשיך ללכת! האוטו היה כמה ימים אחרי אוברול מנוע ובמצב חדש! מאד הצטערתי לשמוע, עד כדי שבאותו היום באתי ופירקתי משם את כל מה שיכולתי...

אבל, "עשינו" עם האוטו הזה כמעט את כל הארץ, והוא היה רך ונעים לנסיעה. ואני לא חושב, שהוא כזה מכוער...

סתם, פינת הנוסטלגיה...:wink:

ואגב, יש כמה שנוסעים עדיין...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני בזמנו פרסמתי פה איפשהו על מוריס מרינה כחולה שראיתי למכירה בראשל"צ, ונראתה במצב ממש טוב.

אני לא מצליח למצוא את זה בחיפוש...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
ג'רמי,אני מאחל לך שתצליח לקנות אותה שוב...

אגב איך 5678 בלבד אם הרכב 88,או שלא מדובר על אותו אחד?

אני?? לקנות אותה שוב?? חס ושלום!!

זאת היתה המכונית ההכי גרועה שאי פעם היתה ברשותנו!! שנאתי אותה.

באותו זמן לאבא שלי היה גם סיאט איביזה 1.5 מודל 89. גם היא לא משהו, אבל היא היתה תענוג לעומת המאסטרו - בעיקר בזכות המנוע עם הקרבורטור הכפול. זכורה לי במיוחד נסיעה אחת מרגשת ביותר במעלה הר חרמון, מול פג'ו 205 1.4 צבאית. בישורת הראשונה עקפתי אותו השארתי אותו מאחור כאילו הוא היה 1100.

ולגבי הספרות - התכוונתי שהמספר עשה שימוש רק בספרות אלה. אני לא זוכר בדיוק את המספר, אבל זה היה משהו בסגנון 57-658-88, ואם מישהו מסתובב שם באזור, הוא מוזמן לבדוק אם זכרתי נכון.

פורסם

מצב נורמאלי????

עד כמה שזכור לי המצב הנורמאלי של הרכב הזה היה: האוטו חונה בצד הדרך, מכסה המנוע מורם, עשן,אדים,מיתמירים מכיוון המנוע, שלולית של חומר לא מזוהה שפוכה מתחת למנוע, והמון ברגים וחלקים מפוזרים לאורך נתיב הנסיעה... לא לשכוח כמובן המון בקבוקי מים בתא המטען, שמן, כיבלי התנעה, ארגז כלים גדול, אזיקונים והמון חלקי חילוף ו...זהו בערך. אם שכחתי משהו אשמח לשמוע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מצב נורמאלי????

עד כמה שזכור לי המצב הנורמאלי של הרכב הזה היה: האוטו חונה בצד הדרך, מכסה המנוע מורם, עשן,אדים,מיתמירים מכיוון המנוע, שלולית של חומר לא מזוהה שפוכה מתחת למנוע, והמון ברגים וחלקים מפוזרים לאורך נתיב הנסיעה... לא לשכוח כמובן המון בקבוקי מים בתא המטען, שמן, כיבלי התנעה, ארגז כלים גדול, אזיקונים והמון חלקי חילוף ו...זהו בערך. אם שכחתי משהו אשמח לשמוע-רן

אלה בעיות האופייניות למנוע ה 1600 שהיה במונטגו (בעיקר עניין ההתחממות).

ה 1300 שהיה במאסטרו שהגיעו לארץ לא סבל מהבעיות האלה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא את המאסטרו אבל היו לאבא שלי שני מונטגו .קודם כל אוטו בטיחותי הייתה לאמא שלי תאונה בין מרצדס לוולוו והנזקים היו שווים -+ בשלושת הרכבים ולא היו נפגעים .חוץ מזה המוטגואים התחממו כי הביאו אותם לארץ אם מנועים יותר קטנים (1600 במקום 1800 ו2000 אם אני זכור נכון)ולא זכור לי יותר מדי בעיות .סה"כ אהבתי ת'אוטו

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...