Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטין מאסטרו ...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש הגזמתם פה.

במקרה יש בבעלותנו אוסטין מונטגו סטיישן 88' (שעומדת בחנייה מזה מספר שנים, ומשמשת אותנו בתור אחלה מחסן :lol: *נא למחוק הערה זו מן הפרטוקול*), כפי שאני מבין זה רכב די דומה למאסטרו.

עכשיו, אומנם זו אכן גרוטאה (מבחינה מכנית בלבד), אך לזכותה יצויין: נוחות הנסיעה המדהימה, כמות האביזרים שמקדימים את זמן יצורה ועוד הרבה מאוד פלוסים (אמממ... לא)...

לגבי הצד המכני, פשוט צריך להבין את הראש הבריטי (המטומטם משהו) ואז אולי תושג הצלחה בלתקן חלק אולי שניים :| .

הדברים נאמרו בזמן סערת רגשות שתקפה אותי לאור קריאת הטופיק,

וכמובן שאני מסכים כי הרכב הוא גרוטאה לחלוטין :wink:.

שבוע טוב!

פורסם

אגב, לא כל מה שיצא מבריטניה הוא חרא. (mg, landRover, Rollsroyce...)

אבל האוסטין.....

כן - חרא

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
בשביל מה לך תמונה?

קח תמונה של ערפאת,, אותו דבר!

בברכה

סוהא

סליחה

צביקה

לא נכון!!

המאסטרו היתה רכב יפה ומעוצב לתקופתו ואפילו להיום. חבל שלא היה שום קשר בין העיצוב ליכולות ולטיב הרכב.

אגב, עם היופי של המאסטרו והיכולות של עראפת,הרכב היה הופך להצלחה מסחררת....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

המאסטרו אכן היה אוטו מחורבן למדי, ביחוד בסעיף האמינות. למרות זאת, באנגליה ארץ הולדתו הוא זוכה לפופולאריות עד היום, וישנן ליגות מרוצים לחובבים של דגם הטורבו (שכמובן נשא את הלוגו MG). בארץ היו כמה MG-Maestro בזמנו, אבל למיטב ידיעתי אף לא טורבו אחת.

לטורבו היו כ-150 כ"ס. לא רע בכלל לשנות ה-80. מצ"ב תמונה ונתונים למתעניינים.

popemobile.jpg

specifications1040V2.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אגב, גם לדעת היצרן לא היה מדובר בהצלחה היסטרית או במקדמת תדמית.

הוראיה, שעם הופעת סדרת הדגמים 200 / 600 / 800 בשיתוף הונדה, הוחלט להרוג את המותג אוסטין וכך קבלה האוסטין מטרו את שמה החדש Rover 100.

ומה עשו עם המאסטרו / מונטגו ?

אנשי השיווק הגיעו למסקנה שלמותג Rover ייגרם נזק תדמיתי אם המאסטרו והמונטגו יקבלו את השם.

ולפיכך עד גמר חייהן נשאו המאסטרו והמונגו רק את שם הדגם ללא שם יצרן....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המותג אוסטין דווקא היה מותג מוערך במשך שנים רבות אך לאור הניהול הכושל והמכוניות הכושלות שבאו לאחר מכן - המותג אוסטין הלך בדרך מותגים לא פחות טובים ממנו - כדוגמת מוריס.

לצערי גם המותג רובר מצוי באותה הדרך...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

היתה לי מטרו עד לפני שנתיים. המנוע שלו דווקא סחב לא רע (1300) והאוטו עצמו היה בנוי מאסיבי אבל היה לה פטנט חדשני של בולמים מלאים בגליצרין (נראה לי שזה היה החומר) ולא שמן או גז. החיסרון היה שהגב נשבר מהם. לא היה טיפה שיכוך ובנוסף כל שנה שנתיים צריך לפמפם בהם עוד נוזל כי היו נזילות (ולכן הרבה מטרו תמיד נראו שקועות). אותי תמיד הלחיצה המחשבה שיתפוצץ לי בולם (= 700 ש"ח למשופץ).

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

למי שיש סבלנות לקרוא אנגלית - מצ"ב קישור לאתר מעניין שסוקר את ההסטוריה של Austin-Rover בשנות השישים והשבעים, כולל צילומים נדירים של אבי טיפוס וכתבות על פיתוח הדגמים השונים. האתר מכסה את כל הדגמים שיוצרו במסגרת BMC, British Layland ורובר, עד להפרטה של החברה.

מדהים לראות איך ניהול כושל, בעלות ממשלתית ויחסי עבודה עכורים הרסו תעשית רכב משגשגת.

התמונה המצ"ב מהאתר מראה את אב-הטיפוס המכוער להפליא של המאסטרו.

http://www.austin-rover.co.uk/

devmaestro_10.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הדיון כאן מזכיר לי מוטציה נוספת של מוריס משנות ה70 -מוריס מרינה ,אין ליספק שאין אפילו אקזמפלר אחד ממנה שעדיין נוסע בארץ.

פורסם
הדיון כאן מזכיר לי מוטציה נוספת של מוריס משנות ה70 -מוריס מרינה ,אין ליספק שאין אפילו אקזמפלר אחד ממנה שעדיין נוסע בארץ.

כראה אתה טועה. ראיתי אחדבאחד המפגשים שהיו פעם באיצטדיון רמת גן.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

מוריס מרינה במפגש? לא סכלו את הרכב באבנים? יש בעולם הרכב לא מעט רכבים מכוערים, אבל אמינים בצורה מדהימה. יש הרבה יותר רכבים מדהימים ביופיים אבל אמינים כמו סוהא ("בחיית אללה שהראיס הוריש לי את החשבונות") ערפת. אבל לייצר אוטו מכוער ולא אמין? זאת הגזמה שאי אפשר לעבור עליה לסדר היום!!! מי שיש לו מוריס מרינה, מגיע לו שיחליף אותה לדציה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איני מליץ היושר של המוריס מרינה - אבל אני חושב שבשונה מרוב המגיבים אני גם נהגתי עליה!!!

אז היא מכוערת לא פחות מפורד אסקורט - והיא נוחה הרבה יותר!!

היא לא אמינה באופן מיוחד, אך גם אין לה נקודות תורפה מסויימות.

ולזכותה יאמר שהיא פשוטה מכנית - וכל בר דעת עם ידע בסיסי במכונאות יכול לבצע בה את מרבית התיקונים בעצמו.

ודרך אגב יש לי 2 כאלו במצב נסיעה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
איני מליץ היושר של המוריס מרינה - אבל אני חושב שבשונה מרוב המגיבים אני גם נהגתי עליה!!!

אז היא מכוערת לא פחות מפורד אסקורט - והיא נוחה הרבה יותר!!

היא לא אמינה באופן מיוחד, אך גם אין לה נקודות תורפה מסויימות.

ולזכותה יאמר שהיא פשוטה מכנית - וכל בר דעת עם ידע בסיסי במכונאות יכול לבצע בה את מרבית התיקונים בעצמו.

ודרך אגב יש לי 2 כאלו במצב נסיעה.

האם יש לך מרינה / אלגרו עם "גלגל" הגה מרובע ???

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...