Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לוקח את עצמי בתור דוגמא, מישהו שאין לו את "מקצוע החלומות" שלו, והוא אינו יודע באמת מה הוא רוצה ללמוד ומה מעניין אותו. למישהו כמוני יש כיום 2 בעיות :

1.ברוב המקצועות הוא לא יודע באמת מה עושים בהם - עד היום אין לי שמץ של מושג מה עושים בפועל אנשים שלמדו הנדסה כלשהי/מדעי המחשב/ או אפילו מקצועות ממש טריוויאלים מהטלוויזיה- כמו עריכת דין. ברוב המקרים, אנשים מתחילים להכיר את המקצוע שלהם, רק מתי שהם מתחילים לעבוד.שזה אומר אחרי שהם "שרפו" עשרות אלפי שקלים וכמה שנים מהחיים שלהם. הימור "קצת" גדול הייתי אומר.

2.אין לו ידע ממשי אמיתי לגבי המשכורות בענף והקידום. יש טבלאות שכר אבל מהנסיון שלי(בתחום הפארמה), הן מהוות פרומיל לגבי הידע האמיתי בנושא הזה. כך ששוב, האופציות לגבי ידיעה של שכר ותנאים מעוגנת בכך שהוא : שולח קורות חיים פיקטיביים,טרום הלימודים, ובכך "מסבן" את המערכת, או שמסיים ללמוד ואז נכנכס למערבולת הזאת של חיפוש עבודה, ורואה מה התנאים בפועל בתואר שהוא למד.

למה עדיין לא קם גוף/ארגון כלשהו(אפילו בתשלום) שנותן ניתוח לגבי עיסוק בפועל/רמת שכר אמיתית במקצועות השונים בישראל?

פורסם

איזה אינטרס יש לגוף כזה להיות קיים?

ואם בתשלום, אז בתשלום של מי?

אגב, אני לא מאמין בללכת ללמוד לתואר לפני שיש לך כיוון תעסוקתי (כיוון- הכל בין רצון לבין נסיון. משהו שיתן לך מטרה ללימודים).

מתחדשת*

פורסם

החיים היום הרבה יותר דינמיים מאשר פעם.

בגיל 29 הייתי בטוח שאני יודע מה אני רוצה לעשות כל חיי, הייתי קם בבוקר עם חיוך לעבודה למרות שהמשכורת הייתה לא פחות ממזעזעת. אחרי שש שנים של שחיקה זה נגמר ולמזלי גם פיטרו אותי כך שהייתי צריך למצוא כיוון חדש בחיים.

אין מה לחפש מקצוע אחד לעבוד בו. צריך לבוא עם ראש פתוח לחיים ולעבוד במה שיש עד שמוצאים כיוון.

ללמוד באוניברסיטה הפתוחה יכול להיות רעיון טוב בשבילך. מצא קורס שנראה לך מעניין ולמד אותו וכך סיכנת 2,500 ש"ח ולא עשרות אלפי שקלים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אין גוף/ארגון כזה, כי לחברות זה לא משתלם. חברות יפרסמו תפקידים ומשכורות רק אם זה ישתלם להם.

יותר פשוט בשבילך יהיה להסביר בערך מה מעניין אותך, באיזה תחום אתה רואה את עצמך, מה הקישורים... יש פה המון חברים שעובדים בתחומים שונים ואולי אחד או כמה יוכלו לייעץ ולחוות דעה.

פורסם
איזה אינטרס יש לגוף כזה להיות קיים?

ואם בתשלום, אז בתשלום של מי?

אגב, אני לא מאמין בללכת ללמוד לתואר לפני שיש לך כיוון תעסוקתי (כיוון- הכל בין רצון לבין נסיון. משהו שיתן לך מטרה ללימודים).

בתשלום של המועמד.

אם היה גוף כזה לפני שהתחלתי ללמוד, בכיף הייתי משלם לו סכום מסויים על מנת לדעת את מה שאני יודע עכשיו. היה חוסך לי הרבה תסכול.

אין גוף/ארגון כזה, כי לחברות זה לא משתלם. חברות יפרסמו תפקידים ומשכורות רק אם זה ישתלם להם.

יותר פשוט בשבילך יהיה להסביר בערך מה מעניין אותך, באיזה תחום אתה רואה את עצמך, מה הקישורים... יש פה המון חברים שעובדים בתחומים שונים ואולי אחד או כמה יוכלו לייעץ ולחוות דעה.

אני לצערי כבר עשיתי את הטעות ולמדתי תחום שלא מתגמל במיוחד(תואר בביולוגיה).

כרגע אני בוחן אופציות, ולצערי הדרך היחידה שלי היא לשלוח קורות חיים פיקטיביים עם האופציות הנ"ל ולראות מה הדרישה ורמות השכר. הבעיה היא שזה לוקח לי הרבה זמן, וזה לא מביא לי מענה לבעיה הראשונה( קח לדוגמא תואר שני בניהול. מה זה ניהול? איך זה עובד? בחיים לא עבדתי בסוג כזה של עבודה, איך אני אמור לדעת אם זה בכלל יעניין אותי? )

פורסם

כל תחום יכול להיות מתגמל ויכול להיות לא מתגמל.

הרוב תלוי באדם וביכולת שלו לקחת מצב נתון ולמנף אותו.

מתחדשת*

פורסם
בתשלום של המועמד.

אם היה גוף כזה לפני שהתחלתי ללמוד, בכיף הייתי משלם לו סכום מסויים על מנת לדעת את מה שאני יודע עכשיו. היה חוסך לי הרבה תסכול.

אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה בעוד X שנים. (ולדעתי, אפילו לא מה הולך להיות בשנה הקרובה.

כמו שכתבו פה, החיים דינמיים מאוד. והם יהיו אפילו יותר דינמיים.

אם פעם, לפני 100 שנה, היית לומד להיות סנדלר, היית נשאר סנדלר כל החיים.

היום, גם אם תלמד להיות סנדלר, תצטרך לדעת גם לתפור נעליים, תיקים ועוד דברים מעור.

אמנם הכל אותו דבר, אבל חייבים לדעת לעשות הכל.

כך זה גם בהייטק או בכל מקום אחר. תמיד יעדיפו עובד שיודע להסתגל ולא כזה שצריך ללמד אותו כל דבר. לכן חייבים לשפר את יכולת הלמידה העצמית ואת יכולת ההיסתגלות.

• תוכן חדש...