Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה לרכב זול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שיש כאן סתירה לוגית.

אם המוכר לא מוכן לגשת איתי למכון בדיקה, שיחכה לקונה הבא, אין פה דילמה בכלל.

אין סתירה, למעשה אין קשר.

כוונתי בחלק הראשון היא שכנראה מי שלא מוכן בדיקה יודע שהבדיקה תצא רע. ואז חסך לפותח השרשור את הזמן והכסף.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העינין שהבעלים באמת לא רוצה לבזבז את הזמן וללכת למכון בדיקה שיסמן שהכל ברכב לא תקין, גם מה שתקין הם יסמנו בתור כסת"ח שזה לא תקין.

לא מספיק זה, בדרך כלל קונים שלוקחים רכב למכון בדיקה לא מבינים כלום ומצפים שרכב ב10K יצא כמו רכב 2014 שרק יצא מסוכנות, הם חושבים שהבדל בין רכב 1994 ל2014 הוא רק בשנתון ואיבזור, כל השאר חייב להיות בדיוק אותו הדבר.

גם אני בתור מוכר לא הייתי מבזבז את זמני על קונה שרוצה לקחת למכון בדיקה כי זה מראש חורץ גזר דין לרכב, לכן אין טעם לבזבז על זה יום עבודה וזמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעולם לא נתקלתי בתופעה. לא משנה באיזה סכום קונים רכב, לא לקחת אותו לבדיקה זה טימטום. נעזוב בצד רגע את פן האמינות. רכב יכל להיות גם מלכודת מוות שמסכנת את הנהג, הנוסעים וכמובן את משתמשי הדרך והולכי הרגל. יש חשש מובן מרכבים בתקציב כזה בבדיקה, שברכבים חדשים עם ק''מ אפסי נמצאים פאקים. אך את עלות הבדיקה משלם הקונה כמובן ולכן לא אמורה להיות לבעלים בעייה. שורף את כל היום? ואללה אתה מוכר רכב, כמה כסף שאתה 'תפסיד'' הקונה יפסיד יותר כי הוא גם שורף יום עבודה וגם אולי קונה רכב.

פורסם

Taipan, חייבים לקחת את הרכב לבדיקה. צריך לקחת את הרכב לפחח שיבדוק שאין תאונות שלדה ולמוסך מומחה לדגם שיבדוק את הליקויים (או אם אותומוסך מבין גם בשלדה ותאונות פח - זה אפילו עדיף ואז לא צריך לקחת לפחח). קונה רציני שמבין מה הוא לוקח, עושה בדיוק את זה. מי שלא מבין, רכב ישן לא בשבילו גם ככה. יש כאלה שיודעים מספיק ובודקים לבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper,

את מה שציינת, הגיוני לעשות לרכב יקר יותר. לרכב זול מספיקה לדעתי בדיקת רכב רגילה. (בבדיה רגילה מציינים נזקי שילדה, פחחות, ואפילו צביעה חוזרת)

פורסם
אין סתירה, למעשה אין קשר.

כוונתי בחלק הראשון היא שכנראה מי שלא מוכן בדיקה יודע שהבדיקה תצא רע. ואז חסך לפותח השרשור את הזמן והכסף.

עכשיו הבנתי אותך. צודק

Taipan, חייבים לקחת את הרכב לבדיקה. צריך לקחת את הרכב לפחח שיבדוק שאין תאונות שלדה ולמוסך מומחה לדגם שיבדוק את הליקויים (או אם אותומוסך מבין גם בשלדה ותאונות פח - זה אפילו עדיף ואז לא צריך לקחת לפחח). קונה רציני שמבין מה הוא לוקח, עושה בדיוק את זה. מי שלא מבין, רכב ישן לא בשבילו גם ככה. יש כאלה שיודעים מספיק ובודקים לבד.

על מכון בדיקה אתה לא רוצה לבזבז זמן אבל להסתובב בין מוסכים ופחחים שונים אין לך בעיה. גישה מעניינת.

נכון שבדיקה של רכב בן שנתיים לא תראה כמו בדיקה של רכב בן 11, אבל בשביל זה אתם יושבים בסוף הבדיקה עם הבודק שמסביר את משמעות הליקויים המכניים והקוסמטיים בו זמנית.

מצחיק אותי שבפורום השכן כולם מקפידים להמליץ לקונים לא לוותר על בדיקה, אבל ברגע שזה מגיע לרכב שבבעלותכם זה בזבוז זמן.

בן אדם שמתעסק במכירה של רכב ששווה 10k הסכום הזה משמעותי עבורו בדיוק כמו בשביל הקונה. ככה ששני הצדדים צריכים להראות נכונות ומאמץ אחד בשביל השני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

tzvipper,

את מה שציינת, הגיוני לעשות לרכב יקר יותר. לרכב זול מספיקה לדעתי בדיקת רכב רגילה. (בבדיה רגילה מציינים נזקי שילדה, פחחות, ואפילו צביעה חוזרת)

רכב יקר גם ככה צריך לקחת למוסך מומחה לבדיקה. אבל רכב זול לקחת למכון בדיקה זה לזרוק 600ש"ח לפח. הם ישחירו את הדף בליקויים ויהיה בלתי אפשרי לסנן מה כסת"ח ומה אמיתי.

על מכון בדיקה אתה לא רוצה לבזבז זמן אבל להסתובב בין מוסכים ופחחים שונים אין לך בעיה. גישה מעניינת.

זאת גישה נכונה. כי מכון בדיקה לרכב ישן זה בזבוז זמן על ריק. בדיקות במוסך זה השקעה של זמן במכירה.

לקחת למכון בדיקה זה הגיוני לרכב עד גיל 7 בערך. כי אז יהיו פחות כסת"חים מאשר לרכב מאוד ישן ויהיה אפשר להבין מה אמיתי ומה לא. בדיקה במכון עושה מי שלא מבין, זה המיינסטרים.לעשות בדיקה כזאת זה מאוד כון עבור רוב. אבל בעלים נבון של רכב ישן לא יבזבז את זמנו על כך, כי טופס בדיקה ילחיץ א הקונה עד כדי כך שהוא יברח.

אני בודק את הרכבים שלי תמיד לבד, אבל תמיד ממליץ לחברים לקחת את הרכב למוסך מומחה בדיקה או למכון בדיקה אם הרכב יחסית חדש.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
רכב יקר גם ככה צריך לקחת למוסך מומחה לבדיקה. אבל רכב זול לקחת למכון בדיקה זה לזרוק 600ש"ח לפח. הם ישחירו את הדף בליקויים ויהיה בלתי אפשרי לסנן מה כסת"ח ומה אמיתי.

מי שמבין מעט יבין מה חרטא ומה קריטי.

פורסם

מי שמבין מעט גם יהיה לרוב בקשרים טובים עם מוסך נורמלי, ולא יצטרך מכון מכסת"ח מלכתחילה. למה שאבזבז חצי אלפיה והמון זמן המתנה בשביל לקבל טופס שאצטרך עוד לברור ממנו שטויות אח"כ?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רכשתי שבוע שעבר רכב שנמצא 16 שנים על הכביש עם מחירון פחות מ-9.

בעל הרכב התחייב על בדיקה ועל הכל. אמר שהרכב במצב מעולה. אם הרכב במצב טוב יחסית לשנתון, אין שום סיבה שהמוכר ייסרב לקחת אותו לבדיקה.

מה שכן, הייתי ממליץ לקחת את הרכב למוסך מתמחה (לא חייב מורשה) או למוסך אחר שאתה סומך עליו. יתנו לך לדעתי אינדיקציה הרבה יותר טובה למצב הרכב כולל מחירים לתיקונים וטיפולים...

פורסם (נערך)

לקחת למוסך מוכר זה תמיד טוב, כשאתה קונה רכב שנמצא באיזור שלך.

רצה הגורל ואתה מעוניין ברכב שנמצא במרחק של שעה נסיעה מהמוסך שאתה מכיר. אני לא מצפה מהבעלים לצאת למסע כדי שהרכב יבדק, הרוב לא מכירים מוסכים טובים בכל רכבי הארץ, ככה שמה שנשאר זה לחפש מכון בדיקה מכובד.

אגב, אותו רכב שדיברתי עליו בעמוד הראשון של השרשור, עבר את הבדיקה יפה מאוד למרות הגיל שלו, נמצא ללא תיקוני צבע כלל, וההערות של הבודק התאימו ב90% לנעשה במוסך במסגרת ישור קו (שנעשה במוסך מורשה רחמנא לצלן). אני לא חושבת שהקונה המאושר מצטער על אגורה אחת מתוך ה400 ששילם למכון בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...