Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 159 במקום אאודי A3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האודי היא בחירה של הראש.

האלפא היא בחירה של הלב.

למרות ההגיון של הראש, הלב לא מפסיק להציק.

אם תלך אחרי הלב, אתה עלול להתאכזב, אך לב זה לב.

וכנראה שרק כפה (או שעון מעורר) יעבירו את הלב לראש.

גם אני חולם לפעמים על פורסטר טורבו, אולם הראש מעביר אותי לפורסטר אטמוספרי, והמציאות מחזירה אותי לפיקנטו...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פיני, המשפט האחרון שלך צריך לככב בחתימה. :)

תגידו, איך הדיזל 2.4?

200 כ"ס עם טורבו, אולי יש איזה פוטנציאל שיפורים.

כזאת למשל:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=6ffe7750d156d0fb45159d177a41e1e1ec3

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בקצרה, אנסה להמשיך כשאתפנה.

אקסודוס למעשה כבר תיארת את רוב מה שרציתי לכתוב, עם אי דיוקים מינוריים.

למעט עניין העגלה הנוספת, אין שום סיבה לדעתי להחליף בשלב זה.

אכן יש לעמיגר סטיישן טורבו מוצלחת מאד ושמורה, אך היא נסחרת בערך פי שתיים מתקציבך לפחות אאל"ט.

דיזל מוצלחת כמכונית אך חלפיה נדירים בישראל עקב מספר אקזמפלרים נמוך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
כיום יש לי אאודי A3 2.0T עם קצת חמוצים שמגיע לכ230 כ"ס, אני מת על הרכב הזה, הוא יפה, סולידי ואגרסיבי, חזק בטירוף, הDSG שלו זה פשוט קסם של גיר ועם צריכת דלק של 1-10 ועלויות אחזקה שפויה אין לי באמת סיבה להחליף (שלא לדבר על זה שהאקזמפלר שלי שמור ומטופל מאוד).

אבל כל פעם שעוברת לידי אלפא 159 אני מסובב את הראש, זה גם היה הרכב ששקלתי כנגד האאודי שלבסוף נצחה.

עכשיו המשפחה עומדת להתרחב ולילד הקיים תצטרף אחות קטנה, תרוץ מעולה לשכנע את עצמי שאני צריך רכב גדול יותר. :)

האלפא לא הרבה יותר מרווחת מהאודי שלך בכל הנוגע למושב האחורי

אז מה דעתכם, האם האלפא תאכזב אותי?

האם הגיר שלה ירגיש לי אוטיסטי אחרי הDSG הנהדר ואולי בכלל כדי לשקול ידנית?

ידני עדיף כמובן. את הסלספיד אני אישית אוהב בדיוק כי מרגישים את העברת ההילוכים, במיוחד במצב ספורט, נותן מכה קטנה בגב בכל העברת הילוך ומרגישים קצת כמו במכונית מירוץ... מצד שני הוא מבאס בזחילת פקקים ובכלל במעבר מראשון לשני שהוא קופצני למדי.

איך הכוח והעדר הטורבו אחרי כור אטומי כמו הTFSI המטורף (אני מדבר על ה2.2, ה3.2 ירד מהפרק עקב צריכת דלק, הנעה כפולה ורכב כבד מדי), ומה צריכת הדלק?

צריכת דלק בנסיעה סבירה ב2.2 תתן בסביבות 1:10 אבל רק אם תצליח להחזיק את עצמך מללחוץ, וזה קשה כי היא מבקשת את זה. אני מכיר אנשים שמקבלים 1:7 מ2.2 כי הם לוחצים כל היום. ב1.8 טורבו זה יותר דואלי כיאה למנוע טורבו. אפשר לקבל 1:12 ואפשר לקבל 1:6.

בקיצור, עזרו לחבר לעשות קצת סדר בראש, כי כרגע אני חושב רק מהלב.

בקיצור, לפי מה שאתה מתאר, הייתי מחכה לילד הבא ו/או לירידת מחיר של הטורבו לכוון התקציב שלך. המעבר ממנוע חזק כמו שלך ל2.2 אטמוספרי נראה לי ירידה גדולה מידי.

וכן, גם אני חושב שהסטיישן היא אחת היפות.

יש מעט מאוד בארץ ודווקא באיזור שלי יש עוד אחת (שלי לבנה ושלו שחורה), בכל פעם שאנחנו נפגשים בדרכים נושא השיחה הוא כמה המכונית הזו יפה למתבונן מהצד.

1008246_495860060487377_1429331763_o.jpg

פורסם

אגיד לך את דעתי.

האלפא נראית פשוט מושלמת חיצונית, גם בפנים זאת חוויה כל פעם שאתה מתיישב ברכב.

פה בערך מסתיימים היתרונות שלה על האאודי.

המושב האחורי מאוד צפוף, הגיר הרובוטי נוראי ולא מיטיב עם סובלים ממחלות ים (רק אבל רק ידני),

המנוע בסדר גמור מבחינת הכוח אבל ממש לא קרוב ל-2.0T משופר, היא נשמעת סביר+ (ה-3.2 נשמעת מדהים),

שיוט באוטו הזה מרגיש יותר לכיוון אוטו סאלון, תחושה ממש טובה, תנהג ותבין.

אני בטוח שהאחזקה תעלה יותר מהאאודי (שאני מכיר היטב) כי ה-159 פחות אמינה מהאאודי לדעתי.

כשחיפשתי 159 עברתי על כל כך הרבה רכבים ובכולם החליפו משהו, בחלקם החליפו חצי אוטו, חלקים שלא ידעתי שקיימים בכלל.

אחרי זה, לשם השוואה, הלכתי ללקסוס/טויוטה, אין שם דברים כאלה. אולי 1 ל... רק טיפולים תקופתיים וזהו זה.

למרות זאת גם לי עדיין בא 159, זאת קניה מהלב, אין מה לעשות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אם הגענו למסקנה שה2.2 סלספיד נחותה בגלל הספק צנום וגיר קופצני,למה לא לשקול שוב את ה3.2 שמגיעה עם גיר אוטומטי רגיל או ידני,אומנם היא צרכנית דלק לא קטנה,והבנתי שדרייבשאפט שלה נוטה לצאת מאיזון,ובגדול הוצאות התחזוקה ההיו גבוהות מהאודי,השאלה היא בכמה?,ומה אתה מקבל בתמורה חזרה.

לגבי דגמי הדיזל,כמו שפנדוב אמר,מדובר ברכב מעולה אך לא מתפקד טוב בארץ כנראה בגלל איכות הסולר.

Porsche 944 turbo

פורסם

לדעתי ה3.2 תהיי יקרה מדי לתחזוקה עם צריכת דלק זוועתית.

כמו כן אני מודה דלא נהגתי עליה אבל היא עושה רושם של רכב כבד מאוד עם הנעה מיותרת שמוציאה קצת את הכיף מנהיגה.

אשמח לרשמים שונים מבעלי הדגם.

נ.ב

הסטיישן אכן פורנוגרפיה, פשוט דוגמנית.

פורסם

ה-2.2 אמינה, ה-3.2 הרבה פחות. לדעתי תמתין עד שהטורבו תיכנס לתקציב שלך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה חברים, ירדתי מה2.2 וכנראה שאצטרך להמשיך לסובב את הראש ברחוב. :)

אגב, מה דעתכם על המועמדת הזאת?

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=1d7efa3d5e4922e54c09e1badfe52e25940

B4-R SPEC B ידנית עם ק"מ נמוך.

למישהו יד מושג בנושא האחזקה ואמינות הדגם?

מפחיד לרכוש רכב כל כך נדיר במיוחד כאין מיליון סדנאות שמתמחות בו כמו שיש לVAG.

פורסם

אין סיבה לשדרג בשביל היל, אלא אם הרכב 3 דלתות. זו לכשעצמה לא תמיד מגבלה, אבל ב-A3 הגישה לספסל האחורי קשה.

אני שוקל כרגע לקנות אודי כמו שלך. אם אתה מוכר, שלח הודעה פרטית.

אגב, מה מאזן היתרונות\חסרונות של האוטו ובאיזה אופן אתה חושב שה-159 תשנה את המאזן הזה?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?246431-Audi-A3-2-0-TFSI-DSG&highlight=TFSI

אני רוצה לאמר כאן משהו פרובוקטיבי.

לאון 1.8 TSI היא רכב מוצלח יותר לכל שימוש יומיומי.

להוציא פלסטיקה, איכות המושבים הקדמיים, אחיזה אבסולוטית, וקצת חוסר בביצועים (ממש קצת) - כל השאר לטובת הלאון.

היא נוחה יותר (איזון טוב יותר בין אחיזה לנוחות), מרווחת הרבה יותר, שקטה יותר (צמיגים), חסכונית יותר בדלק, המזגן טוב יותר, הארגונומיה טובה יותר ואפילו המערכת טובה יותר. היא פשוט מכונית נעימה יותר ליומיום.

אם ה-A3 היתה מפצה על חוסר הנוחות שלה עם יכולות ספורטיביות אמיתיות - ניחא. היא לא. באמת שמדובר ברכב מאוד סטרילי ולא מעניין לנהיגה.

כמובן שאם אתה בקטע של מקסימום אחיזה וביצועים, לא משנה מה, אז היא עדיפה.

ברור שאם אתה חייב פלסטיקה חסינת פצצת אטום, אז היא עדיפה.

אבל ככה, ליומיום, ה-A3 לא שווה את חוסר הנוחות שלה. ואני מדבר בתור מישהו שהיה האפי-פאפי גם עם קליאו ספורט דור ראשון וגם עם WRX, ככה שרגיש לנוחות ורעש אני לא. פשוט ב-TFSI אין תמורה לאגרה.

עכשיו אני יודע מה יגידו. ל-A3 DSG 6. יופי.

כמה כסף יותר במחיר הקנייה/ירידה במודל זה שווה?

B4-R SPEC B ידנית עם ק"מ נמוך.

בת זונה של מכונית.

אם במצב טוב - לחטוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

5 דלתות.

במבי, קראתי את הסקירה שלך על הסוברו, עושה תאבון.

ברור שהרכב מוצלח אך איני מצליח למצוא בשום מקום רשמים על אחזקתו, אמינותו ומוסכים מתמחים.

שוב, זה לא שרע לי עם האאודי, אבל אולי יש אלטרנטיבות טובות יותר?

• תוכן חדש...