Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני נוסע ברכב רק בסופי שבוע, לכן מה שקורה זה שביום חמישי במקום להיות בדרכי הביתה אני עומד עם כבלים ומחפש צדיקים.

חשבתי על מפסק שינתק את המינוס (יותר נוח מלשחרר ברגים כל פעם)

http://e-shetach.co.il/Product.asp?Pid=130006-000&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=68

האם זה יפתור לי את הבעיה?

100A זה מספיק?

פורסם

אם המצבר מתרוקן תוך שבוע יש 3 אפשרויות:

1- המצבר גמר את חיו.

2- יש זליגת חשמל מעל מקובל (לא יותר מ-50 מיליאמפר)

3- מצבר חלש וזליגה.

הסיבה לזליגה בדרך כלל התקנות לא טובות של של מערכות אזעקה - אודיו -

בעיה זאת מקצר אורך חיים של המצבר.

בנוסף לא מומלץ להתקים ניתוק כזה ברכבים מודרנים עם מחשב כהמחשב מתאפס וגורם לבעיות.

הניתוק הזה היה דבר טוב ברכבים ישנים בלי מחשב.

פורסם
אם המצבר מתרוקן תוך שבוע יש 3 אפשרויות:

1- המצבר גמר את חיו.

2- יש זליגת חשמל מעל מקובל (לא יותר מ-50 מיליאמפר)

3- מצבר חלש וזליגה.

הסיבה לזליגה בדרך כלל התקנות לא טובות של של מערכות אזעקה - אודיו -

בעיה זאת מקצר אורך חיים של המצבר.

בנוסף לא מומלץ להתקים ניתוק כזה ברכבים מודרנים עם מחשב כהמחשב מתאפס וגורם לבעיות.

הניתוק הזה היה דבר טוב ברכבים ישנים בלי מחשב.

תודה על התשובה (:

1. המצבר נבדק ע"י חשמלאי רכב, תקין

2. החשמלאי אמר שמדובר בעיקר על זליגה מהמערכת, איך אני בודק זליגה?

יש לי מגבר ברכב, האם לשים מפסק רק על חיבור המגבר יפתור לי את הבעיה. במידה וכן, איזה מפסק יספיק לשימוש הזה?

הרכב שלי לא חדש, יש לו מחשב, אבל הדברים היחידים (הנראים לעין) שנפגעים כתוצאה מניתוק הם תחנות רדיו ושעון (אני מוכן לחיות עם זה).

מה עליי לעשות?

פורסם

למה החשמלאי לא בדק לך זליגה ומהיכן היא בדיוק? בגדול אתה לוקח רב מודד ומכוון אותו על מצב זרם, מנתק את הקוטב החיובי מהמצבר, לוקח אחד הפרובים של הרב מודד ונוגע איתו בחוט המצבר המנותק ועם הפרוב השני בקוטב המצבר המנותק עצמו ואז רואה כמה זרם מופיע על הצג. אם צריכת הזרם גבוהה באמת אתה פשוט מוציא פיוז אחרי פיוז ואז רואה איזה פיוז מוריד את הזרם למינימום. לפי הפיוז זה הרכיב שצורך הרבה.

פורסם

הרכב שלי לא חדש, יש לו מחשב, אבל הדברים היחידים (הנראים לעין) שנפגעים כתוצאה מניתוק הם תחנות רדיו ושעון (אני מוכן לחיות עם זה).

מה עליי לעשות?

היה לי סופר לנסר 93: כל פעם שהמחשב נותק עשה בעיות בהזרקה כמה דקות (גימגום או עצירה בניוטרל) עד שהמצב היה מיתייצב.

בקורולה 2003 כול ניתוק מצבר היה גורם בעית בפתיחה/סגירה של החלונות חשמל משך הפתיחות/סגירות הראשונות.

פורסם (נערך)

מה שמאור אמר יכול לעזור מאוד. (חשוב מאוד שתעשה בידיוק כמו שהוא אמר, משמע חיבור טורי, כדי שלא תשרוף את הרב מודד).

ואם כבר אתה מתעסק במדידות, אם יש ברכב פיוז ראשי, תוודא שהוא מנתק הכל בעת הוצאתו (תמדוד זרם על קוטבי המצבר), ואז אולי תחסוך קניה והתקנה של המתג.

בכל אופן, מפסק כזה אם הוא יעודי למצברים (ויש חנות מאחוריו) כנראה שכדאי להתקין אותו.

קודם כל תבדוק אם המחשב לא משתגע מניתוק שכזה.

אצלי ברכבים מאותם שנים לא היו בעיות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אני פועל כבר כמה שבועות עם ניתוק והחזרה של המצבר, עד כה לא נצפתה שום בעיה ברכב כתוצאה מזה.

בכל אופן, אני אבדוק את הזליגה, אני חושד שמרביתה נובעת מהמערכת.

ההגיון אומר לי שאם הזליגה העיקרית ונובעת מהמערכת, עדיף לי לשים מפסק בחיבור המערכת (שם אני מאמין שאין צורך במפסק של 100A, ואפשר להסתפק במפסק יותר שכיח, מה גם זה אומר שאפשר לעשות את זה בתוך הרכב עצמו ולא לפתוח מכסה מנוע בכל פעם.

אני אבדוק הכל בסופ"ש ואעדכן אם זה עבד.

תודה רבה לכולם :)

פורסם

אני מקווה שברור לך שיש כמה דברים שתצטרך לתת עליהם את הדעת.

1. הוספת חיווט חשמלי עם נעל כבל.

2. חיבור יציב ועמיד של המפסק.

3. מפסק באיכות יירוד+חיבורים באיכות גרועה עלולים לגרום להוספת מפל מתח מסויים בזמן ההתנעה דבר שעלול במקרים מסויימים לקשיי התנעה.

אני אישית לא ממליץ על התקנת מפסק למצבר במקרה שלך אלא בדיקה מקיפה של מערכת החשמל. מצבר שנמצא רוב הזמן במצב פסיבי כלומר לא בתהליך טעינה/פריקה אורך החיים שלו נפגע.

מצבר שלא מחזיק מעמד 5 ימים ללא טעינה=מצבר חלש.

מנסיוני רב השנים בדיקת המצברים שמבצעים החשמלאים לא שווה את הזמן שאתה משקיע כי רובם לא יודעים לבדוק מצבר בצורה נכונה.

דרך אגב איך בוצעה הבדיקה של המצבר ?

מבלי להכיר את רכבך אני משער שהמצבר תוצרת שנפ/וולתא ?!

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מבין במערכות, לא יודע כמה זרם המערכת בולעת, אבל לפי הדיבורים הן צורכות, אתה תצטרך יותר ממפסק שכיח.

מי שמבין שיעזור לך, אני לא יודע כמה למה ואיך המערכת צורכת ולכן אין לי איך לעזור לך.

• תוכן חדש...