Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנני חשמלאי במקצועי בכלל אך יש לי תיאוריה שאינני יודע אם נכונה אבל שווה לבדוק.

כנראה אופציית הרמת החלונות ברכב חוברה באופן רשלני מידי , ובוצע מן מעקף כלשהו.

כלומר מגיע חשמל קבוע לחלק שאחראי להעלות את החלונות שזה כאילו תשב באוטו ותלחץ ולא תשחרר את המתג שמרים את החלונות באופן קבוע במשך לילה שלם

פורסם
צריך לבדוק מה בדיוק גורם לזליגה. האם יש מרים חלונות אוטומטי בחיבור לאזעקה או שהיה כזה גם אם מנוטרל אך עדיין קיים ברכב?

הנני חשמלאי במקצועי בכלל אך יש לי תיאוריה שאינני יודע אם נכונה אבל שווה לבדוק.

כנראה אופציית הרמת החלונות ברכב חוברה באופן רשלני מידי , ובוצע מן מעקף כלשהו.

כלומר מגיע חשמל קבוע לחלק שאחראי להעלות את החלונות שזה כאילו תשב באוטו ותלחץ ולא תשחרר את המתג שמרים את החלונות באופן קבוע במשך לילה שלם

כשקניתי את האוטו , השלט המקורי (במפתח) היה עובד, המרים חלונות+נעילה מרכזית היו תקינים והרסיבר גם היה תקין (אחרי בדיקה) אבל אין אפשרות לבצע פעולות באמצעות השלט. ניסיתי לפתור את הבעיה הזו בהרבה מוסכים (כולל רשמיים של הונדה) ואף אחד לא הצליח לתת לי מענה. גם לעשות שלטי נוחות 3 חשמלאים נכשלו ורק לפני שנה וחצי הגעתי למישהו שהצליח להתקין . כרגע אני עם שלטי נוחות אבל הבעיה של הזליגה קיימת עוד מהיום הראשון שקניתי את הרכב.

umardekar מה שאתה אומר נשמע מאוד הגיוני. השאלה מה ניתן לעשות?

פורסם
כדי לשלול או להוכיח, נתק את הפיוזים של הנעילה המרכזית וחלונות החשמל למספר ימים.

אין קרדיט להוגה הרעיון?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אין קרדיט להוגה הרעיון?

חחחח מגיע! :wink:

למרות שאחרי שנים הגעתי למסקנה שהמרים חלונות הוא סביר להניח הגורם לבעיה, אבל אתה (איפה שהרבה בעלי מקצוע נכשלו) עזרת לי למצוא אותה.

אבל עדיין אני לא יודע איך להתקדם מכאן...

פורסם

תקשיב , אתה חיייב למדוד זליגת זרם במצבר , ועשה זאת כך:

1. החזר את כל הפיוזים בחזרה.

2. נתק את כבל המינוס של המצבר, וחבר אותו בצורה ארעית ע"י חוט כלשהו.

3. המתן כמה דקות להתייצבות המערכות, והוסף במקביל לחוט מד זרם (רב מודד מכוון על מדידת זרם, בטור כמובן), מכוןן על 10A בתור התחלה.

4. לאחר שביצעת את 3, נתק את החוט שחיברת ב-2.

ברגע שתנתק את החוט, כל הזרם יעבור דרך המד זרם וכך תוכל לראות כמה זרם הרכב צורך ב"מנוחה". ערכים של 100ma ומעלה נחשבים גבוהים. 50ma זה סביר, תלוי מה מחובר ברכב (אזעקה/קודנית/מחמם אשכים וכו').

במצב כזה, בו אתה רואה את זרם הזליגה, אתה יכול להוציא פיוזים ולראות מתי הזרם זליגה יורד לערך הגיוני, וכך תדע על איזה קו נמצא הצרכן הזללן, משם נותר לברר מי אלו צרכנים מחוברים על אותו קו.

שים לב : אם אתה צריך להגיע לפיוזים מפנים הרכב , דרך לדלת פתוחה מראש, דאג למשהו שילחץ את הלחצן של התאורה בדלת קבוע, אתה לא רוצה לפתוח דלת פתאום ותאורת הסלון תידלק והזרם יעלה ויבלבל אותך. הקו המנחה הוא לבצע את הבדיקות כאשר הרכב במצב מנוחה לגמרי, ללא שום הפרעה כגון פתיחת דלת, נטרול אזעקה וכו'.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
תקשיב , אתה חיייב למדוד זליגת זרם במצבר , ועשה זאת כך:

1. החזר את כל הפיוזים בחזרה.

2. נתק את כבל המינוס של המצבר, וחבר אותו בצורה ארעית ע"י חוט כלשהו.

3. המתן כמה דקות להתייצבות המערכות, והוסף במקביל לחוט מד זרם (רב מודד מכוון על מדידת זרם, בטור כמובן), מכוןן על 10A בתור התחלה.

4. לאחר שביצעת את 3, נתק את החוט שחיברת ב-2.

ברגע שתנתק את החוט, כל הזרם יעבור דרך המד זרם וכך תוכל לראות כמה זרם הרכב צורך ב"מנוחה". ערכים של 100ma ומעלה נחשבים גבוהים. 50ma זה סביר, תלוי מה מחובר ברכב (אזעקה/קודנית/מחמם אשכים וכו').

במצב כזה, בו אתה רואה את זרם הזליגה, אתה יכול להוציא פיוזים ולראות מתי הזרם זליגה יורד לערך הגיוני, וכך תדע על איזה קו נמצא הצרכן הזללן, משם נותר לברר מי אלו צרכנים מחוברים על אותו קו.

שים לב : אם אתה צריך להגיע לפיוזים מפנים הרכב , דרך לדלת פתוחה מראש, דאג למשהו שילחץ את הלחצן של התאורה בדלת קבוע, אתה לא רוצה לפתוח דלת פתאום ותאורת הסלון תידלק והזרם יעלה ויבלבל אותך. הקו המנחה הוא לבצע את הבדיקות כאשר הרכב במצב מנוחה לגמרי, ללא שום הפרעה כגון פתיחת דלת, נטרול אזעקה וכו'.

הבעיה היא, כמו שכבר ציינתי שכל החשמלאי רכב טענו שאין לי זליגת חשמל , לאחר שהם ביצעו את הבדיקה הנ"ל.

אבל זה שהם אומרים שאין זליגה, לא נתן לי כלום כי בפועל המצבר היה מתרוקן.

אין לי מד זרם, אולי אני פשוט אגש לחשמלאי עם האינפורמציה הזו (שמקור הבעיה נמצא במרים חלונות)? או שעדיף שאחסוך את העלות ואפתור אותה לבד בכל זאת?

פורסם

נראה לי שאתה במצב שבו עדיף לקנות רב מודד פשוט ב 40₪ ולבצע בעצמך. כמו שאמרתי צריך להמתין זמן מסויים עד שהרכב במנוחה ב״מצב יציב״, אולי החשמלאים היו חסרי סבלנות.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

שמע גבר המתגים ממשיכים לעבוד כל עוד הbcm מחליט שהם יעבדו . כשהסוויץ פתוח הbcm מבין שיש נהג ברכב והוא מאפשר פתיחה וסגירת חלונות. כשהוא סגור הוא מבין שהנהג עדיין ברכב טך כנראה שהוא רוצה לסגור חלונות כי אולי הוא שכח לסגור שהרכב היה מונע. ואז הוא יתנתק בהתניה להוצאת מפתח מהסוויץ ופתיחת דלת. אם אחד משלושת הסוויצים אינו מתפקד נכון אז הוא ישאיר טת המתגים ואת עצמו במצב דולק ולא יעבור ל sleep mode כי אחד המתגים מטעה והbcm לא מבין את המצב האמיתי

כמובן יש מקרים נדירים של ריליי שנתפסו לו המגעים או מינוס לריליי מקצר ומאפשר המשך עבודה.

אם לא הבנת כלום ממה שאמרתי פשוט תראה את מה שרשמתי לחשמלאי נורמלי ואני מאמין שהוא יבין .

Bcm=body control module

פורסם
נראה לי שאתה במצב שבו עדיף לקנות רב מודד פשוט ב 40₪ ולבצע בעצמך. כמו שאמרתי צריך להמתין זמן מסויים עד שהרכב במנוחה ב״מצב יציב״, אולי החשמלאים היו חסרי סבלנות.

אף אחד מהם לא חיכה! כמובן שהגעתי אליהם לאחר נסיעה ומיד הם ביצעו את הבדיקה.

כמה זמן מומלץ להמתין?

שמע גבר המתגים ממשיכים לעבוד כל עוד הbcm מחליט שהם יעבדו . כשהסוויץ פתוח הbcm מבין שיש נהג ברכב והוא מאפשר פתיחה וסגירת חלונות. כשהוא סגור הוא מבין שהנהג עדיין ברכב טך כנראה שהוא רוצה לסגור חלונות כי אולי הוא שכח לסגור שהרכב היה מונע. ואז הוא יתנתק בהתניה להוצאת מפתח מהסוויץ ופתיחת דלת. אם אחד משלושת הסוויצים אינו מתפקד נכון אז הוא ישאיר טת המתגים ואת עצמו במצב דולק ולא יעבור ל sleep mode כי אחד המתגים מטעה והbcm לא מבין את המצב האמיתי

כמובן יש מקרים נדירים של ריליי שנתפסו לו המגעים או מינוס לריליי מקצר ומאפשר המשך עבודה.

אם לא הבנת כלום ממה שאמרתי פשוט תראה את מה שרשמתי לחשמלאי נורמלי ואני מאמין שהוא יבין .

Bcm=body control module

הבנתי מה התכוונת. השאלה היא איך אני מתקדם עם האינפורמציה הזו? רק ע"י גישה פיזית לחשמלאי רכב?

פורסם

התקלה לא כל כך מסובכת כמו שזה נשמע. לא ברור לי איך מספר חשמלאים לא עלו על התקלה, למי בדיוק נגשת (לא צריך שמות) עדיף שתמצא מישהו באמת טוב .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אין זמן מדוייק להמתנה, בד״כ זה לא יותר מכמה דקות. בכל הבדיקות שעשיתי לרכבים ראיתי צריכת זרם של 100ma ולאחר כמה דקות היא צנחה ל 30-50 מילי, עוד דקה שתיים עם קריאה כזו ואז בטוח שזה המצב היציב. דני אמר ובצדק, שזה לא מסובך לאתר את המקור, ומוזר שכה חשמלאים לא איתרו את הגורם. אני מנסה לכוון אותך למצוא את הקו (פיוז) שעליו יושב הצרכן הזללן, ואז רשימת החשודים מצטמצמת רק לצרכנים על אותו הקו.

פורסם

אם אתה מגיע לאשדוד והסביבה וצריך רב מודד שלח הודעה.

לפי דעתי זה הפיוז של ה"חלון נהג" כי ממנו בדרך כלל שאר החלונות מקבלים פיקוד.

פורסם (נערך)
התקלה לא כל כך מסובכת כמו שזה נשמע. לא ברור לי איך מספר חשמלאים לא עלו על התקלה, למי בדיוק נגשת (לא צריך שמות) עדיף שתמצא מישהו באמת טוב .

אין זמן מדוייק להמתנה, בד״כ זה לא יותר מכמה דקות. בכל הבדיקות שעשיתי לרכבים ראיתי צריכת זרם של 100ma ולאחר כמה דקות היא צנחה ל 30-50 מילי, עוד דקה שתיים עם קריאה כזו ואז בטוח שזה המצב היציב. דני אמר ובצדק, שזה לא מסובך לאתר את המקור, ומוזר שכה חשמלאים לא איתרו את הגורם. אני מנסה לכוון אותך למצוא את הקו (פיוז) שעליו יושב הצרכן הזללן, ואז רשימת החשודים מצטמצמת רק לצרכנים על אותו הקו.

המוזר זה שכולם בדקו עם המודד מולי ואפילו הראו\הסבירו לי שהזליגה מופיע על מצב תקין. (לצערי אני לא מבין בזה הרבה)

שוב, המדידה כנראה לא מראה על זליגה, אבל זה לא משנה את המצב בשטח שהמצבר מתרוקן אחרי 24 שעות של חוסר פעילות. אז אני מניח שהחלק הבעייתי שגונב חשמל במרים חלונות (או מה שקשור אליו) , לא מתגלה בבדיקה של המודד.

מה ש

אמר הכי נשמע לי הגיוני: "

זה כאילו תשב באוטו ותלחץ ולא תשחרר את המתג שמרים את החלונות באופן קבוע במשך לילה שלם"

אם אתה מגיע לאשדוד והסביבה וצריך רב מודד שלח הודעה.

לפי דעתי זה הפיוז של ה"חלון נהג" כי ממנו בדרך כלל שאר החלונות מקבלים פיקוד.

אני גר באשדוד אחי! אשמח לעזרה.

עריכה אחרונה על ידי shalom1981
  • תוכן חדש...