Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי כמה שבועות של התלבטויות הגעתי להחלטה להחליף את הרכב הישן.

האפשרויות שהתכנסתי אליהן הן אלה. אני זקוק לעזרתכם בחישוב העלות החודשית למשך 3 שנים קדימה:

1. ליסינג מהעבודה - העלות שחישבתי יחד עם מחלקת פיננסים כולל ה כ ל (הורדת עלות רכב, שווי מס, פגיעה בשכויות פנסיוניות \ השתלמות \ פיצויים וכו') - סה"כ 3150 לחודש כולל דלק. זה בזכות עסקה יחסית טוב שהשיג המעסיק.

2. קניית טויוטה קורולה (או דומה אבל כנראה קורולה) שנת 2013 ב - 90-100 אלף. נגיד 100. .

- ירידת ערך - כמובן קשה להעריך בייחוד כאשר המחירון לא משקף כלום, אבל כיוון שהוא בכל זאת מהווה עוגן מסויים, ההבדל מחירון בין 2010 ל - 2013 הוא 20K, כלומר 550 לחודש, נעגל ל - 600.

- דלק - שוב כמובן קשה להעריך מה יהיה בגורל מחיר הדלק, אבל בוא נגיד 7.5 לליטר, K15 קילומטר לשנה, צריכה 1:10 סה"כ - 937, נעגל ל - 1000.

- עלות מימון - הכסף קיים אצלי, בוא נניח שאם אני משקיע אותו באפיקים סולידיים יחסית ניתן לייצר 3500 לשנה, סה"כ 300 בחודש.

- טיפולים - פה אני באמת זקוק לעזרתכם. בהנחה שבמשך 3 שנים הרכב יעבור כ - 4 טיפולים תקופתיים, מצבר אחד ו 4 צמיגים, מה העלות הכוללת הצפויה?

- שכחתי עוד משהו?

תודה!

פורסם

בקניה יש להוסיף עלות ביטוח + טסט - 500 לחודש.

סה"כ הוצאה חודשית על רכב קנוי אם נניח 200 שקל לחודש טיפולים -

2600.

פורסם

כמה נקודות:

לא הכל כסף בחיים: היתרון של הליסינג זה הנוחות. היתרון של הבעלות זה הכסף ואולי היכולת לרכוש יותר לפי טעמך.

אני לא מכיר את הסכומים המדוייקים אבל ככלל אצבע בנסועה של 15,000 ק"מ עדיף לרכוש לבד. וזה כשמדובר בליסינג לעומת רכב חדש מהסוכנות. אתה שוקל רכב משומש כך שזו חלופה קצת פחות נוחה אבל עוד יותר זולה.

כמו כן באפיקים סולידיים לא תקבל 3.5% לשנה.

פורסם

נחלק את התשובה ל2:

1. למה אתה צריך רכב בסכום הזה בנסועה נמוכה כשלך באופן יחסי, תיקח לדוגמה לנסר 2011 ב 60K לאחר ירידת הערך הגדולה ועדיין הרכב אמין וטוב וחסכת כמה מאות שקלים ירידת ערך בחודש.

2. לדעתי ההפרש אצלך יהיה בערך כ500 ש"ח בחודש ויותר מה שאומר 6000 ש"ח לשנה ולתקופת ליסינג 18K וזה כבר הרבה כסף...

כנס לאתר הזה תוריד את טבלת הxls ותכניס את הנתונים תקבל תמונה מדויקת, בכל מקרה כמה שווה לך לשלם עבור שקט נפשי זה תלוי בך.

• תוכן חדש...