Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי להכנס ליתרונות וחסרונות... האימפרזה עדיפה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הדרישות הן רכב משפחתי שכמה שפחות צורך מוסך.

ושיהיה חסכוני בדלק.

הניו אייג באיזור 85 אלף ק"מ ויונדאי באיזור ה120...

אבל המחיר של הניו אייג באיזור 2000 שקל יותר והיונדאי שנה יותר חדשה..

פורסם

עכשיו גיליתי שהניו אייג בנפח מנוע 2000 אז אני מתלבט אם הוא עדיין שווה כי אפילו שהוא ידני בנפח הזה הצריכת דלק תהיה גבוהה...

פורסם

אימפרזה ידנית עם מנוע 2000? היא צריכה להיות עם הנעה כפולה (ולכן עם ידית HIGH/LOW ליד ההילוכים).

אני בספק אם בשנתונים האלה הגיעו מכוניות כאלה לארץ.

או שאינה ידנית, או שאינה עם מנוע 2000, או שהיא נדירה מאוד.

פורסם

האם דיאודורנט של אולד ספייס זה טוב?

לא יודע. תלוי מה אתה רוצה.

אני עדיין בספק שמדובר באימפרזה 2 ליטר אטמוספרית ידנית. אבל נניח.

מכונית כזו תהיה בהכרח גם עם הנעה כפולה.

האם אימפרזה כבדה עם הנעה כפולה ומנוע 2 ליטר תצרוך יותר דלק מאקסנט 1.5? בוודאי. לפחות 10-15% יותר.

האם יהיה לה יתרון בכל פרמטר שתבחר? בוודאי. היא בטוחה יותר, נוחה יותר, מאובזרת יותר, מהנה יותר, חזקה יותר, בקיצור - היא הכל הרבה יותר.

אם המכונית הזו קיימת בארץ, היא סופר נדירה, וסופר מבוקשת.

שוב, אני מפקפק בקיומה. אבל אם היא קיימת, אזי ייתכן שהמוכר לא יודע מה יש לו ביד, ואתה הולך לעשות את עסקת חייך.

פורסם

תודה רבה על התגובות והסבלנות שלך לחוסר ידע שלי... עזרת לי מאוד.

זה שהיא נדירה אני מבין אבל למה היא מבוקשת?

פורסם

משום שאם היא קיימת, אזי קיימת מכונית אחת או שתיים כאלה.

האימפרזה 2 ליטר נחשבת למכונית עם פוטנציאל גדול מאוד להנאה מנהיגה. יש לה הנעה כפולה, שלדה מעולה, מושבים תומכים והרבה תהילת עולם בזכות הWRX.

הגרסה האוטומטית סבלה מתיבה עצלה במיוחד, שפגעה ביכולות הדינמיות.

התיבה הידנית מחזירה את המכונית הזו למשבצת הראויה לה.

בנוסף, עם הגבהה קלה, זו הופכת למכונית עם יכולות שטח לא מבוטלות.

אימפרזה 2.0 ליטר ידנית היא מושא חלומותיהם של רבים, שנאלצו להסתפק באימפרזה TS (מנוע 1600 ידנית עם הנעה כפולה), להתפשר על אימפרזה GX (הגרסה האוטומטית של ה2 ליטר), או פשוט לוותר וללכת על משהו אחר.

פורסם

המכוניות הללו שונות מאוד ולא בגלל שקטגורית הן בקבוצות שונות.

היונדאי היא מכונית שתיקח משפחה מא' לב' במינימום הוצאות וכאב ראש (אולי פרט לדלק, זה לא התחום החזק שלה).

יש לה מספיק מקום, מספיק איבזור, מספיק בטיחות, הכל בסדר כזה, בסיסי אבל עושה את העבודה.

האימפרזה, לא תהיה מרוווחת בהרבה, היא אמנם מקטגוריה מעל, אך מבוססת על האימפרזה המקורית מ93', עם הרבה שיפורים לאורך השנים, אך מבחינת מרווח פנים, פינוקים ואולי גם בטיחות היא כן פתחה פער מול משפחתיות מודרניות יותר.

מה שכן נשאר הם שלדה מעולה, הנעה כפולה ומנועי בוקסר ייחודיים.

כל אלה מעניקים לה חווית נהיגה אחרת, כייפית יותר ובטוחה יותר.

במקרה שלך גם מדובר על ידנית, כך שלא תסבול מהגיר האוטומטי העייף והבזבזני ותוכל להינות מהאופי הנהדר של המנוע.

בקשר לחשש מעלויות הדלק, חשוב לדעת מה כמות הנסועה השנתית שלך ובאילו תנאים.

כי עבור 12-15 אלף ק"מ בשנה ההבדל לא יהיה עצום, ואם אתה נוסע הרבה עם רכב עמוס או בדרכים הרריות, יש סיכוי סביר שהאימפרזה החזקה והידנית תחזיר מעט יותר ק"מ עבור כל ליטר בנזין מול היונדאי שתצטרך להוציא את נשמתה ע"מ לשמור על קצב.

בעוד בעיר, פקקים או שיוטים רגועים המנוע הקטן והמשקל הקל של היונדאי ישחק לטובתה.

פורסם

נשמעטוב מאד,אימפרזה 2 ליטר ידני,הרכב לא יאכל יותר דלק מיונדאי אוטומטי.

הסובארו בגרסה 2.0 אוטומט באמת צמאה,הגיר הידני זה סיפור אחר לגמרי.

בכל מקרה כמו שאמרתי,אין מה להשוות בין שני הרכבים.

• תוכן חדש...