Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, אתמול עשיתי תאונה. יצאתי מחניה ואחרי שכבר יצאתי לכביש(!) שמעתי חריקה ורכב התנגש לי בצד מאחורה ודפק עוד רכב חונה(הוא פשוט נכנס בין שתינו). הוא טס על 200. בכל אופן, מה החוק היבש אומר? משום שהייתי כבר 10 מטר כמעט אחרי היציאה מהחנייה עד ההתנגשות עצמה. אני יודע שאם אני יוצא אשם אני צריך לשלם 2,250 ש"ח השתתפות עצמית על התיקון שלו + לתקן לעצמי את הרכב שזאת הוצאה לא קטנה ביחד.

עכשיו לדבר העיקרי -

הנהג היה בלי מלווה! היה רשום אצלו עד ה-30/1/14 שהוא צריך מלווה והשעה הייתה 23:00. כששאלתי אותו איפה המלווה שלו הוא ענה לי "אני לא צריך, היום בדיוק נגמר לי". הוא כל הזמן היה לחוץ אבל משום מה באותו רגע האמנתי לו שאם רשום עד תאריך מסוים זה לא כולל אותו. רק כאשר נכנסתי הביתה ובדקתי הבנתי שטעיתי שלא הזמנתי ניידת על המקום.

מפה לשם, דיברתי איתו היום והצעתי לו שאני לא אגש למשטרה ואתלונן והוא יקח את האשמה עליו וישלם. הוא לא הסכים. יש בידיי הקלטות שלו שמעידות שהוא נסע בלי מלווה ויש גם את התמונות המקוריות ואת השיחות שבוצעו לפני השעה 00:00. הוא מבחינתו אמר לי שהוא יביא מישהו שיעיד שהיה לו בתור מלווה.

מה לעשות במצב כזה? יום ראשון בבוקר אני רוצה לגשת לתחנה להגיש תלונה. מצד שני, לא רוצה לדפוק ילד בן 17 לכל החיים. מצד שלישי, למה שאני אהיה פריאר של מישהו שנוסע בפראות בלי מלווה(גם אם שעה לפני הסיום)? אם לפי החוק היבש בלי קשר למלווה הוא יוצא אשם אז אני יכול לחסוך את כל זה, בגלל זה שאלתי בהתחלה את השאלה.

תודה לעוזרים ושבת שלום!

עריכה אחרונה על ידי Oran147
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדפוק אותו? אתה עושה טובה לאנושות, אמן ישללו ממנו את הרישיון ואת הזכות לרישיון, לך ותגיש תלונה, אם זה היה פורום אחר הייתי רושם עליו עוד מספר מילים.

פורסם
לדפוק אותו? אתה עושה טובה לאנושות, אמן ישללו ממנו את הרישיון ואת הזכות לרישיון, לך ותגיש תלונה, אם זה היה פורום אחר הייתי רושם עליו עוד מספר מילים.

יש בזה משהו. אבל מה אם לא יהיו מספיק ראיות? אי אפשר לדעת איך המשפט יתפתח וזה מתסבך.

פורסם (נערך)

1. עש כמצוות נחמן שי, שתה כוס מים והרגע.

2. כדי למנוע חסימת השרשור - מחק את המילה "דחוף" מהכותרת בדחיפות.

3. אני מניח שמדובר בתאונת נזק בלבד. לא צריך לעניין אותך עניין המלווה, זו בעיה שבין הנהג, בעל הרכב ורשויות החוק. מה שצריך לעניין אותך הוא הנזק לרכבך. אם יש לך ביטח מקיף אין בעיה - פנה לסוכן הביטוח שלך, מסור לו את כל הפרטים, ובמיוחד פרטי הרכב הפוגע ונהגו, ותן לו להדריך אותך. עקרונית הוא יתבע את הביטוח של הרכב הפוגע וקרוב לודאי שתוכל להמנע גם מתשלום השתתפות עצמית וגם מאבדן זכויות בפוליסה. רק תזקק למעט סבלנות. אם אין לך ביטוח מקיף תאלץ להתנהל בעצמך מול בעל הרכב הפוגע, מה שצפוי לגזול לא מעט זמן ועצבים, ואולי גם ביקור בבית המשפט לתביעות קטנות (או בית משפט השלום, בהתאם להיקף הנזק לרכבך).

4. אל תתן לנהג הפוגע שוך הזדמנות להוציא ממך איזו הודאה בכך שיצאת מחניה או משהו כזה. מבחינתך הוא פגע בך מאחור בדרך, ובמצב כזה סיכוי של 99% שהנזק יהיה על חשבונו.

5. אתה יכול להגיש תלונה במשטרה, ספק רב אם המשטרה תעשה משהו למעט פתיחת תיק וסגירתו. עם זאת בצורה כזו תוכל לקבל פרטים על הרכב, בעליו והביטח שלו, אם חסרים לך נתונים אלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. עש כמצוות נחמן שי, שתה כוס מים והרגע.

2. כדי למנוע חסימת השרשור - מחק את המילה "דחוף" מהכותרת בדחיפות.

3. אני מניח שמדובר בתאונת נזק בלבד. לא צריך לעניין אותך עניין המלווה, זו בעיה שבין הנהג, בעל הרכב ורשויות החוק. מה שצריך לעניין אותך הוא הנזק לרכבך. אם יש לך ביטח מקיף אין בעיה - פנה לסוכן הביטוח שלך, מסור לו את כל הפרטים, ובמיוחד פרטי הרכב הפוגעונהגו, ותן לו להדריך אותך. עקרונית הוא יתבע את הביטוח של הרכב הפוגע וקרוב לודאי שתוכל להמנע גם מתשלום השתתפות עצמית וגם מאבדן זכויות בפוליסה. רק תזקק למעט סבלנות.

1. חחח אני באמת קצת לחוץ.

2. תודה, שיניתי את הכותרת.

3. אין לי מקיף.. ככה שאם אני יוצא אשם אני משלם כפליים. ואני לא מוכן שזה יקרה במיוחד כי לא אני אשם.

דיברתי עם סוכן הביטוח שלי והוא לא ידע מה להגיד לי מי יצא אשם בגלל שיצאתי מחניה. אז הוא גם המליץ לי ללכת למשטרה כי בעצם אם זה מתקבל, הוא נסע בניגוד לחוק, משמע הוא אשם בכל דרך. אבל זה יכול לקחת עוד יותר זמן..

אני פשוט לא מוכן לשלם על הרכב שלו השתתפות עצמית בשום פנים ואופן...... כל הכביש עדיין חריקות באורך 5-6 מטר שצילמתי.

בכל מקרה, איך בעצם אתה אומר שאני יכול להימנע מתשלום השתתפות עצמית אם בסופו של דבר אני אצא אשם? זה קצת בעייתי הנושא.

4. רק עכשיו אחרי העריכה שלך קראתי והבנתי.. זה מעניין. אני צריך לדבר לגבי זה עם הסוכן ביטוח שלי.

5. תודה!!!

פורסם

אתה אשם בתאונה וזה אין ספק אתה לא יכול להפיל את זה עליו ולא ״ לנגן״ על זה שהיה ללא מלווה,אתה חסמת את דרכו בנתיב שנהג, יצאת מחניה , אז את מי אתה מאשים?, בגלל זה סוכן הביטוח שלך לא ידע לתת לך תשובות כי אן לך ביטוח מקיף,

זה מצער אבל זה המצב, זה תאונת נזק והמשטרה לא מתערבת בזה.

פורסם

לפות"ש : העניין די פשוט - אם הנהג השני התנגש בחלקו האחורי ואחורי בלבד של רכבך, משמעות הדבר שהספקת להתיישר לפני הפגיעה - האשמה תיהיה שלו ב-99% מהמקרים.

אם המכה הינה גם בצד הרכב (שמאלי או ימני) זה אומר שהתאונה כבר באשמתך-יצאת מהחניה מבלי לוודא שאין רכב במרחק סביר. לדווח למשטרה על תאונה אצה חייב בכל מקרה.

לעניין מלווה- אין לזה כל קשר לאשמה בתאונה. אם אתה רוצה בנפרד מהתאונה לדווח למשטרה גם שהנהג היה ללא מלווה - אתה מוזמן, אך ללא הוכחות מוצקות קשה לי להאמין שהעניין יזכה לטיפול משמעותי כלשהוא, בגלל שאין נפגעים בתאונה, אלא רק רכוש ניזוק.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הבחור כותב שהוא אמנם יצא מהחניה, אבל התאונה ארעה בהמשך הדרך, לא בעת התמרון. אתה מנוסה בנהיגה ומכיר מגבלות שדה ראיה בעת יציאה מחניה, גם כאשר אתה יוצא עם הפנים לדרך (לא לדבר על יציאה ברברס). פות"ש לא העלה תמונות של המקום בו ארעה התאונה, תמונות העשויות לשפוך אור על שהתרחש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנהג שנסע כמו מטורף, סטה לצד ולכן פגע לי בצד האחורי של הרכב(פגע קודם בגלגל האחורי, שבר את הג'אנט ועיקם את הפח שנמצא ממש בין הגלגל האחורי לדלת האחורית). וכך פגע גם ברכב אחר שחנה במקום. אבל פגע בצד ולא בחלק האחורי.. אז בגלל שהוא פגע לי בצד של הרכב אני אשם?

פורסם
אם הוא פגע עם חלקו הקדמי של רכבו בצד רכב שלך (לפי התיאור שלך זה מה שקרה) אז זו אשמתך.

אחלה. אז אני מבין שאכלתי חרא וזה לא משנה אם הוא נהג בלי מלווה ונהג כמו פסיכופת. אני נהג כבר 4 שנים ומעולם לא עשיתי תאונה. הסתכלתי במראה לפני שיצאתי מהחנייה והוא היה במרחק כל כך גדול ממני.. עזבו את זה שהוא פגע בי רק כ-10 מטרים אחרי שיצאתי מהחנייה ואפשר לראות את זה לפי מקום החניה שלי ולפי החריקות שעל הכביש.

פורסם

יש דברים שלא מסתדרים בסיפור שלך. אם יצאת מהחניה ,ונסעת 10 מטרים זה אומר שהיית ישר בתוך הנתיב שלך. במקרה כזה איך ייתכן שהוא פגע בך באזור דלת אחורית?

כמו כן ,אם הסתכלת במראה והוא היה רחוק, איך אתה יודע שהוא נסע כמו מטורף, לדבריך?

דבר נוסף - מדוע לא זימנת משטרה למקום מיד עם קרות הארוע?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני לא מצליח להבין איך הוא פגע בך מהצד וגם ברכב חונה. בבקשה, העלה תרשים של התאונה ואם אפשר גם צילומים של שלושת כלי הרכב הפגועים.

פורסם

נכון, הייתי ישר, הוא נטה ימינה בכדי לא לפגוע בי ולכן נכנס בי דרך הגלגל לכיוון הדלת. הרחוב שלנו צר ולכן הרכב שהיה בצד גם נפגע כתוצאה מהסטייה של הרכב. בהכי פשטות, הוא נכנס ביני לבין הרכב החונה.

ואיך אני יודע? כי ברגע שהסתכלתי במראה, הוא היה רחוק, וכמה שניות אחרי שיצאתי לדרכי, הוא כבר היה בתוכי, וחריקות ארוכות על הכביש, יש הסבר אחר לזה?

ולא הזמנתי משטרה כי אני תמים ולא העליתי בדעתי שהוא נסע בלי מלווה, אלא רק לאחר האירוע.

תכף אני יעלה תמונות.

פורסם

תגיש עליו תלונה,אם אני וכל החברים שלי התאפקנו עד שיסתיים לנו המלווה ולא עשינו שטויות אני לא רואה סיבה שהוא לא יעשה זאת.

ובאמת אין לך מה לרחם עליו אתה תעשה טובה לכולם אם הוא יקבל שלילה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...