Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי

כרגיל כמות השטויות לא נגמרת .... מי שלא מבין שלא יענה כולם יודעים לעשות חיפוש בגוגל.....

מצבר העזר בכל הרכבים ההיברידיים הם מסוג עופרת חומצה ( כמו מצבר רגיל) . - ברור שמצבר חומצת עופרת ולא ליתיום או אלקליין.

השוני היחידי הוא שהמצבר מותקן בתא הנוסעים / תא מטען ( כמו בטויוטה פריוס ) ולכן יש לוודא שמתקינים מצבר סגור ( ללא פקקים ) וזאת על מנת למנוע יציאת גזים ברכב .

המצבר המתאים הוא מצבר מצבר 40 אמפר במידות 197/128/225 סגור עם פתח ליציאת גזים לצינורית מקורית של הרכב .

המצבר המקורי של הרכב הוא לא AGM ואין לאף יצרן רציני מצבר בגודל כזה AGM(למעט לאופטימה ) ( מרק אתה סתם מטעה סדרת S6 היא לרכבי סטרט סטופ ולא מיוצר בגודל הזה ) .- גם לקרוא ולהבין יש לך בעיה ? כתבתי שיש לבדוק מול הייבואן בארץ אם קיים מצבר מתאים מסדרה S6 מכיוון שסדרה זו היא מצברי AGM.

גם מצבר סטרט סטופ מתאים להתקנה כמצבר התנעה או מצבר להפעלת ציוד בפריוס אלא המחיר יקר יותר.

ומאיפה אתה יודע איזה מצבר זה S6 ? בלילה מישהו לחש לך ? ברור שקראת באתר של בוש.

אז כמו שהמליצו לך במרכזי השרות של טויוטה המצבר הוא רגיל רק סגור ( או כפי שנקרא בסלנג אטום)ואפשרות לחיבור צינורית פליטת גזים המקורית .

כמובן שאין השפעה על צריכת הדלק .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ

מתחזה לאבי ? או שזה אבי ?

זה ממש מראה לאיזה רמה ירדת וחוסר הידע המוחלט שאתה מפגין בנושא מצברים.

המצבר המקורי הוא מצבר AGM והיצרן לא מאשר התקנת מצבר אחר אלא רק AGM.

המצבר המקורי מגיע עם שסתום כפול בחריר ולא רק פתח ליציאת גזים לך תלמד מה זה מצבר VRLA ותחזור להתווכח איתי.

אם תראה לי מסמך של הייצרן המאשר התקנת מצבר שאינו AGM או VRLA אני הוריד את הכובע בפנייך.

איזה כייף לי :)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים,

אני כבר מבולבל...

לגבי בוש בדקתי את הנושא גם כן אין מצברי AGM בגודל הנ"ל, כמו שאמרו באמת יש מצברים של אופטימה שגם לא מצאתי איש שמתעסק איתם.

במוסכים המורשים משתמשים במצברים אטומים אך הם לא מסוג AMG כולם טועים???

פורסם
טוב, 23 תגובות, ועוד לא הצלחתי להבין למה המצבר הזה משמש.:oops:

סתם בשביל ללמוד משהו חדש-

(האמת, אף פעם לא ראיתי רכב היברידי "מבפנים") :oops::oops:.

מישהו מוכן להסביר למה משמש המצבר הזה, מה כ"כ מיוחד בו, ולמה הוא יושב בבגאז' ולא בתא המנוע?

אני מניח שזה איננו המצבר שמניע את המנועים החשמליים, לשם כך יש וודאי מצברים גדולים וחזקים שמיועדים לפריקה עמוקה.

למה הם לא יכולים להשתלט (גם) על העבודה שהוא עושה?

המצבר הנ"ל משמש רק להפעלת הרכב ולהחזקת המחשב ההיברידי והמערכות הנוספות, בקשר למיוחד אני עוד לא עליתי על התשובה לשאלה הזו , המקום מאוד מוגבל חוצמזה המצבר עשה עבודה יפה מאוד החזיק כבר יותר משש שנים.

פורסם
מתחזה לאבי ? או שזה אבי ?

זה ממש מראה לאיזה רמה ירדת וחוסר הידע המוחלט שאתה מפגין בנושא מצברים.

המצבר המקורי הוא מצבר AGM והיצרן לא מאשר התקנת מצבר אחר אלא רק AGM.

המצבר המקורי מגיע עם שסתום כפול בחריר ולא רק פתח ליציאת גזים לך תלמד מה זה מצבר VRLA ותחזור להתווכח איתי.

אם תראה לי מסמך של הייצרן המאשר התקנת מצבר שאינו AGM או VRLA אני הוריד את הכובע בפנייך.

מרק יקירי כרגיל את מתעקש להתווכח ולרדת לרמה נמוכה יבושם לך ואני לא מחפש זאת !כולם טועים רק מרק צודק ......

( אני כותב מהיוזר הפרטי שלי ).

כמו שאמרתי PORTNIR בדוק בטויטה ותגלה שמה שאמרתי מדוייק .

פורסם

מרק יקירי כרגיל את מתעקש להתווכח ולרדת לרמה נמוכה יבושם לך ואני לא מחפש זאת !כולם טועים רק מרק צודק ......

( אני כותב מהיוזר הפרטי שלי ).

כמו שאמרתי PORTNIR בדוק בטויטה ותגלה שמה שאמרתי מדוייק .

אני לא יקיר שלך.

אתה כתבת תגובה לא נעימה לקריאה לכן עניתי לך באותו מטבע.

למה אתה כותב מהיוזר הפרטי שלך ולא כנציג של שנפ מצברים ? אתה מתבייש במשהו ?

לא כולם טועים אלא רק אלה שכתבו בפורום כולל היוזר החדש. לא מעניין אותי על איזה מצבר ממליצים במוסכי טויוטה אלא על איזה מצבר ממליץ ייצרן הרכב.

אם יש לך מסמך שחור על גבי לבן המאשר התקנת מצבר אחר ולא AGM או VRLA אני אשתוק ואתנצל.

פורסם

בכל מקרה כדי לשפוך אור , אני במוסך הבוקר , הפתרון פשוט מחליפים את התושבת במוסך ומתקינים מצבר 45 אמפר של ורטה סדרה כחולה או שחורה, , המצבר הינו מצבר רגיל לחלוטין! הוא ניתן למוסך מחברת טויוטה...

מרק אכן צודק שהפתח פליטת גזים הינו גדול יותר במצבר המקורי, וגם אותו מחליפים שיתאים לפתח הסטנדרטי של כלל המצברים.

פורסם

אתה יכול בבקשה לעלות צילום של המצבר החדש ? איזה מצבר ניתן על-ידי חברת טויוטה ? לי זה נשמע מוזר...

המצבר המקורי הוא לא רגיל. עובדה פתח יציאת הגזים גדול יותר בגלל שבתוך המצבר קיים שסתום כפול והמצבר הוא מסוג VRLA.

פורסם

זה חדש שבארץ עושים מה שרוצים?!

הרי כל בעלי המקצוע הישראליים חכמים יותר ממהנדסי הרכב של החברה.

מימן, לא מימן, את מי זה מעניין...

פורסם

http://www.justcarbatteries.co.uk/index.php/varta-car-batteries/varta-blue-dynamic-car-batteries/varta-blue-dynamic-155-battery-b33.html

מצורפת תמונה של המצבר שהציעו לי במוסך המורשה , הם נותנים עם זה גם תושבת חדשה, אני בסוף התקנתי מצבר 40 אמפר בגודל המתאים של חברה ורטה גם כן מהסדרה השחורה.

זה אותו מצבר מתוצרת בוש:

http://www.maxautoparts.co.uk/car/s4023-057-bosch-silver-car-battery-12v-45ah-83-14770-239.php

לגבי המצבר שהתקנתי זה מצבר שחור של וורטה מסדרת Startup

http://matzberim.co.il//vitem.asp?model=45Ah%202

לא מצאתי בדיוק את אותה תמונה אבל זו הסדרה:

המצבר הינו 40 אמפר (קטן ) ללא פקקים מהסדרה המוצגת בתמונה,

פורסם

נו ומכל הבילבולי המוח של כל החובבנים שיודעים קצת רק מקריאה באינטרנט בסוף התיקון זה זה שמומלץ על ידי מוסך מורשה

עם כל הכבוד לכולם בסופו של דבר יש אוטו במוסך עם בעיה שצריך לפתור ללקוח ולא כל דבר נסגר לפי הוראות יצרן ועם מקטים מקוריים

ולמי שחושב שזה רק פה בארץ העניניים מתנהלים ככה טועה ובגדול

פורסם
http://www.justcarbatteries.co.uk/index.php/varta-car-batteries/varta-blue-dynamic-car-batteries/varta-blue-dynamic-155-battery-b33.html

מצורפת תמונה של המצבר שהציעו לי במוסך המורשה , הם נותנים עם זה גם תושבת חדשה, אני בסוף התקנתי מצבר 40 אמפר בגודל המתאים של חברה ורטה גם כן מהסדרה השחורה.

זה אותו מצבר מתוצרת בוש:

http://www.maxautoparts.co.uk/car/s4023-057-bosch-silver-car-battery-12v-45ah-83-14770-239.php

לגבי המצבר שהתקנתי זה מצבר שחור של וורטה מסדרת Startup

http://matzberim.co.il//vitem.asp?model=45Ah%202

לא מצאתי בדיוק את אותה תמונה אבל זו הסדרה:

המצבר הינו 40 אמפר (קטן ) ללא פקקים מהסדרה המוצגת בתמונה,

אכן זה מצבר סטנדרטי תוצרת וורטא ללא טיפול אשר שווה ערך למצבר מהסדרה הכחולה שהצעתי לך באחת ההודעות הקודמות.

המצבר אינו שווה ערך למצבר המקורי מבחינת אורך חיים, איבוד מים וגם מבחינה בטיחותית.

תהנה

פורסם

שזה אומר שקיים סיכון בטיחותי שיכנס לתא מטען גזים.. אתה חושב שהחברה הייתה לוקחת אחריות זו על עצמה?

קשה לי להאמין.

אני מניח שהגבר נבדק ואושר מה גם דאגתי שיהיה איטום של הצד השני וקוננקטור מתאים לניקוז הגזים,

אולי כדאי לנקז משנמ צידי המצבר?

בנוסף אם זה המקרה כמו שאתה טוען למה שום מוסך לא מציע פתרון של מצבר שווה ערך למצבר המקורי?

אין כאלו בארץ?

פורסם

בצד אחד של המצבר צריך להיות פקק ובצידו השני מחובר צינור הניקוז.

המוסך לא מציע מצבר אחר כי כנראה אין מצבר אחר בארץ המתאים לספיקציות של המצבר המקורי קרי מצבר AGM.

למצבר המקורי יש הרבה יתרונות אבל במקרה שלך זה אבוד ואין שום דרך לשפר את המצבר שהתקנת.

לדוגמא:

המצבר המקורי הוא מצבר AGM. במקרה של סדק במצבר כמות האלקטרוליט שתשפך לאוטו היא מינימלית או בכלל לא מכיוון שחומצה ספוגה או משוקעת לתוך לוחות פיברגלס.

במידה והמצבר שהתקנת נפגע בתאונה ונסדק כול החומצה תשפך לתוך תא המטען (נזק בלתי הפיך לחלקים מסויימים בתא המטען).

האם ביררת כמה עולה מצבר מקורי והאם קיים אחד כזה במלאי בארץ ?

פורסם
שזה אומר שקיים סיכון בטיחותי שיכנס לתא מטען גזים.. אתה חושב שהחברה הייתה לוקחת אחריות זו על עצמה?

קשה לי להאמין.

אני מניח שהגבר נבדק ואושר מה גם דאגתי שיהיה איטום של הצד השני וקוננקטור מתאים לניקוז הגזים,

אולי כדאי לנקז משנמ צידי המצבר?

בנוסף אם זה המקרה כמו שאתה טוען למה שום מוסך לא מציע פתרון של מצבר שווה ערך למצבר המקורי?

אין כאלו בארץ?

כפי שציינו בפנייך, יש מעט מאוד חברות שמביאות לארץ מצברי AGM והמחירים שלהם בהתאם.

בעבר כבר היה מקרה שמוסכים של מאזדה התקינו במיאטות הישנות מצברים רגילים למרות שהיצרן מחייב מצברי מיוחדים כמו במקרה של הפריוס.

מרק, אני חושב שבשביל לפתור את הסאגה הזו צריך לפנות ליצרן בחו"ל ולראות מה תגובתו לנידון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...