Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון המצבר הינו 38A בכל מקרה, בדקתי את הנושא המצבר 45 אמפר של וורטה/ בוש לא נכנס יש דגם של בוש של 40 אמפר שאמור להיכנס , אני ממתין שיזמינו לי, אמנם זה מצבר רגיל אבל אני מניח שהוא יהיה הרבה יותר זול מהמצבר בחברה.

נקווה שיעשה גם עבודה טובה.

מצברים הסטנדרטיים תוצרת בוש/וורטא אינם באותה איכות כמו המצבר המקורי. בתא המטען חשוב להתקין מצבר העומד במפרטי ייצרן הרכב מבחינה בטיחותיית.

איזה כייף לי :)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי מושג אני מנניח שיש להם את המצבר המקורי, ברכבים רגילים הם משתמשים בשנפ, וולטה.

מאחר ודיברתי עם נציג של שנפ הוא אמר לי שיש דגם שלהם שמתאים אני מניח שהם השתמשו בו.

להערכתי הדגם הבא אמור להתאים:

http://www.justcarbatteries.co.uk/index.php/bosch-car-batteries/bosch-blue-s4-car-batteries/bosch-blue-055-battery-s4019.html

אשמח לקבל עצות, עולה 450 ש"ח עם שנתיים אחריות,

בסופו של יום המצבר הזה משמש כמו בכל לרכב להנעה , רק שכאן זרם ההנעה צריך להיות הרבה יותר נמוך מכיוון שהמצבר מחזיק את המחשב ההיברידי,

אני אבדוק מחר בדיוק מה מציעים שם, כמו שאני מכיר אותם זה יהיה מחיר מופקע,האם יש מקום שניתן לקנות מצברי AMG בגודל הנ"ל או מצברים של OPTIMA? בירושלים?

בכל המצברים הנ"ל יש פתח ניקוז לגזים מעבר לזה לא ראיתי משהו מיוחד במצבר, למה שיהיה הבדל משמעותי בין המצברים הסטנדרטים למצבר הנ"ל?

דרך אגב היום פירקתי את המצבר ומסתבר שיש מים באוזר שלו ( מתחת לו יותר נכון), אני מניח שחדר מהגשמים עם איזה חומר מומולץ לסגור?

פורסם

ברכב היברידי או חשמלי המצבר אינו משמש להתנעת המנוע אלא רק לספק חשמל למערכות האלקטרונית והחשמליות למשל מגבים תאורה נעילה וכו ולכן המצבר גם נמוך בקיבולת שלו

אם יש מצבר תואם חליפי לא הייתי מהסס להתשמש בו אבל הכי נכון זה להתייעץ עם מוסך מורשה שבטוח מכיר את הנושא ולא כאן בפורום

פורסם
אין לי מושג אני מנניח שיש להם את המצבר המקורי, ברכבים רגילים הם משתמשים בשנפ, וולטה.

מאחר ודיברתי עם נציג של שנפ הוא אמר לי שיש דגם שלהם שמתאים אני מניח שהם השתמשו בו.

להערכתי הדגם הבא אמור להתאים:

http://www.justcarbatteries.co.uk/index.php/bosch-car-batteries/bosch-blue-s4-car-batteries/bosch-blue-055-battery-s4019.html

אשמח לקבל עצות, עולה 450 ש"ח עם שנתיים אחריות,

בסופו של יום המצבר הזה משמש כמו בכל לרכב להנעה , רק שכאן זרם ההנעה צריך להיות הרבה יותר נמוך מכיוון שהמצבר מחזיק את המחשב ההיברידי,

אני אבדוק מחר בדיוק מה מציעים שם, כמו שאני מכיר אותם זה יהיה מחיר מופקע,האם יש מקום שניתן לקנות מצברי AMG בגודל הנ"ל או מצברים של OPTIMA? בירושלים? - אתה מתכוון למצבר AGM ולא AMG.

בכל המצברים הנ"ל יש פתח ניקוז לגזים מעבר לזה לא ראיתי משהו מיוחד במצבר, למה שיהיה הבדל משמעותי בין המצברים הסטנדרטים למצבר הנ"ל? - מבנה המצבר שונה ומתאים מבחינת חוזק ועמידות להתקנה גם בתא המטען.

דרך אגב היום פירקתי את המצבר ומסתבר שיש מים באוזר שלו ( מתחת לו יותר נכון), אני מניח שחדר מהגשמים עם איזה חומר מומולץ לסגור?

לעניות דעתי בפורום תקבל תשובות יותר מקצועיות מאשר במוסך המורשה של טויוטה.

כאשר ייצרן הרכב מתקין מצבר בתא המטען הוא דואג להתקין מצבר השונה במספר קריטריונים ממצבר המותקן בתא המנוע.

אתה מתייחס אל המצבר בשני אספקטים בלבד של קיבולת המצבר ומידות המצבר אך החיים טיפה יותר מסובכים.

1. מצבר המותקן בתא המטען חייב להיות ב-100 אחוז ללא טיפול ובעל חריר לניקוז אדים רעילים הנוצרים במצבר בזמן הטעינה ולסלקם מחוץ לרכב.

2. במצבר המקורי מותקן שסתום ביטחון בחריר לניקוז הגזים הרעילים וגם שסתום ביטחון בפני כניסת אש דרך החריר למצבר.

3. המצבר חייב להיות עמיד בפני נזילות של חומצה כאשר הופכים את המצבר על צידו או כאשר הרכב מתהפך.

המצבר היחיד שאני מכיר שעשוי לעמוד בדרישות האלה הוא מצבר תוצרת אופטימה.

פורסם

אז לשאלה השנייה האם אתה מכיר מישהו שמתעסק עם המצברים הללו בירושלים?,

האם יש צורך לשלול באופן מוחלט את המצבר של בוש? (יש לו פתח לניקוז גזים) לגבי שאר הדרישות אני לא מבין גדול בנושא ולכן לצערי לא יכול לענות עליהן.

האם קיים סיכון בעת שימוש במצבר כזה ברכב ההיברידי?

פורסם

עזוב אותך מיניסיון רב מאוד עם רכבים חשמליים ועל אותו משקל היברידיים למוסכים מורשי יבואן יש הכי הרבה ניסיון

כדי להכנס ולהתעניין לפחות באיזה מצבר הם משתמשים

פורסם
אז לשאלה השנייה האם אתה מכיר מישהו שמתעסק עם המצברים הללו בירושלים?,

האם יש צורך לשלול באופן מוחלט את המצבר של בוש? (יש לו פתח לניקוז גזים) לגבי שאר הדרישות אני לא מבין גדול בנושא ולכן לצערי לא יכול לענות עליהן.

האם קיים סיכון בעת שימוש במצבר כזה ברכב ההיברידי?

אני לא שולל על הסף את המצבר של בוש. השאלה הנשאלת האם ניתן לחבר את צינורית הניקוז למצבר ועל זה אינני יכול לענות לך מכיוון שאינני מכיר את סוג החיבור אצלך ברכב.

בשביל הסקרנות אשמח אם תברר במוסך המורשה איזה מצבר מומלץ על ידם והאם הם מחברים גם את צינורית הניקוז.

פורסם

אז ככה מכמה בדיקות עולים הדברים הבאים:

בשני מוסכים מורשים אמרו לי שמתקינים ורטה או שנפ 45 אמפר, במצבר הקיים יש פתח ניקוז רעלים סטנדרטי, בדיוק כמו במצבר הקיים, הבעיה היחידה היא שהמצבר גדול בכמה סנטימטרים ואז הם צריכים לכופף את המחזיק של הסוללה. לא קיבלתי תשובה לגבי סוג המצבר . בשנפ אומרים שזה מצבר רגיל 40 אמפר, וולטה גם כן.

אני מנסה להבין אם זה כשר או קומבינה של מאכרים.

המצבר של בוש הוא ללא טיפול להבנתי, לגבי זרם פריקה זה נתון שלא ברור לי מה ניתן לעשות איתו ואם הוא זהה.

פורסם

טוב, 23 תגובות, ועוד לא הצלחתי להבין למה המצבר הזה משמש.:oops:

סתם בשביל ללמוד משהו חדש-

(האמת, אף פעם לא ראיתי רכב היברידי "מבפנים") :oops::oops:.

מישהו מוכן להסביר למה משמש המצבר הזה, מה כ"כ מיוחד בו, ולמה הוא יושב בבגאז' ולא בתא המנוע?

אני מניח שזה איננו המצבר שמניע את המנועים החשמליים, לשם כך יש וודאי מצברים גדולים וחזקים שמיועדים לפריקה עמוקה.

למה הם לא יכולים להשתלט (גם) על העבודה שהוא עושה?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
עזוב אותך מיניסיון רב מאוד עם רכבים חשמליים ועל אותו משקל היברידיים למוסכים מורשי יבואן יש הכי הרבה ניסיון

כדי להכנס ולהתעניין לפחות באיזה מצבר הם משתמשים

עכשיו אתה מבין למה במוסכים המורשים לא מבינים כלום במצברים !

המצברים שהציעו לפותח האשכול לא עומדים בכלל במפרטי המצבר המקורי חוץ מאשר בקיבולת המצבר.

התשובה שלי פי 1000 יותר מפורטת ומדוייקת 8)

בשני מוסכים מורשים אמרו לי שמתקינים ורטה או שנפ 45 אמפר, במצבר הקיים יש פתח ניקוז רעלים סטנדרטי, בדיוק כמו במצבר הקיים, הבעיה היחידה היא שהמצבר גדול בכמה סנטימטרים ואז הם צריכים לכופף את המחזיק של הסוללה. לא קיבלתי תשובה לגבי סוג המצבר . בשנפ אומרים שזה מצבר רגיל 40 אמפר, וולטה גם כן.

אני מנסה להבין אם זה כשר או קומבינה של מאכרים. - זה קומבינה מחוסר ברירה ואישית ברכב שלי לא הייתי מכופף את מחזיק הסוללה או מתקין מצבר לא מתאים.

המצבר של בוש הוא ללא טיפול להבנתי, לגבי זרם פריקה זה נתון שלא ברור לי מה ניתן לעשות איתו ואם הוא זהה.

כתבתי לך קודם לכן שהמצבר המקורי הוא AGM מסוג VRLA לא מצבר של בוש או שנפ עונים לדרישה הזו.

לוורטא וגם לבוש יש מספר סוגי מצברים. איזה מצבר הציעו לך וכמה הוא עולה.

צור קשר עם נציג שנפ או וורטא ובדוק איתו את פשר התשובה הלא מקצועית שקיבלת.

פורסם

אני מנסה להבין אם זה כשר או קומבינה של מאכרים.

פנה לשרות לקוחות או למחלקה הטכנית של יוניון ותקבל תשובה אם זה כשר או לא

צריך לקחת בחשבון שתחום המצברים רוב להלקוחות לא יסכימו להתקנת מצבר מקורי כי לרוב הוא עולה פי שתיים ממצבר שניתו להשיג בשוק או לא ניתן להשגה בכלל ומוסכים מחפשים פתרונות ללקוחות שלהם ופה בא הניסיון הרי אתה לא היחיד שהחליף מצבר בכזה רכב ומי שעשה את העבודה שוב שוב אלו המורשים ולא חברי הפורום שחוץ מיעוץ תיאורטי על בסיס חיפושים באינטרנט לא ממש יכולים לעזור לך

פורסם

בכל מקרה מבדיקה בארבעה מוסכים מורשים המצבר המקורי כמו גם החליפי אינו מצבר AMG, אל מצבר פשוט אטום (בכלל שהוא מורכב בתא מטען), המבצר המוצע הינו של וורטה במוסך אחד ושל שנפ בכל שאר המוסכים (40 אמפר).

משיחה עם שנפ עולה כי מדובר במצבר רגיל גם כן 40 A, אותו הדבר עם וולטה , השוני הוא רק בגודל.

אז אני מנסה להבין מאיפה ה AMG עלה ...

מצאתי מצבר של וורטה 40 אמפר שמתאים בדיוק לרכב, טיפונת קטן יותר מהמצבר המקורי, כמו כן על המצבר הישן אין זכר להיותו AMG.

דרך אגב האם המצבר עזר עלול להשפיע על הצריכת דלק ?

פורסם

עם מי דיברת במוסך המרכזי ?

המצבר המקורי הוא בהחלט מצבר בטכנולוגית AGM מסוג VRLA. זה שבארץ מתקינים מצבר לא מתאים זה לא חדש לי. גם ברכבי קונצרן VAG היכן שמותקן מצבר AGM מתקינים מצבר סטנדרטי.

כמו שאתה כבר הבנת בארץ המכונאים יודעים טוב יותר מייצרן הרכב איזה מצבר מתאים.

מצבר שונה מהמקורי לא ישפיע על צריכת הדלק.

אני ממליץ לך על מצבר אופטימה צהוב או מצבר תוצרת בוש מסדרה S6 בטכנולוגית AGM.

בדוק מול הייבואן של מצברי בוש בארץ האם קיים במלאי מצבר מתאים מבחינת מידות למצבר שלך. (הייבואן לדיקו).

פורסם
עם מי דיברת במוסך המרכזי ?

המצבר המקורי הוא בהחלט מצבר בטכנולוגית AGM מסוג VRLA. זה שבארץ מתקינים מצבר לא מתאים זה לא חדש לי. גם ברכבי קונצרן VAG היכן שמותקן מצבר AGM מתקינים מצבר סטנדרטי.

כמו שאתה כבר הבנת בארץ המכונאים יודעים טוב יותר מייצרן הרכב איזה מצבר מתאים.

מצבר שונה מהמקורי לא ישפיע על צריכת הדלק.

אני ממליץ לך על מצבר אופטימה צהוב או מצבר תוצרת בוש מסדרה S6 בטכנולוגית AGM.

בדוק מול הייבואן של מצברי בוש בארץ האם קיים במלאי מצבר מתאים מבחינת מידות למצבר שלך. (הייבואן לדיקו).

הי

כרגיל כמות השטויות לא נגמרת .... מי שלא מבין שלא יענה כולם יודעים לעשות חיפוש בגוגל.....

מצבר העזר בכל הרכבים ההיברידיים הם מסוג עופרת חומצה ( כמו מצבר רגיל) .

השוני היחידי הוא שהמצבר מותקן בתא הנוסעים / תא מטען ( כמו בטויוטה פריוס ) ולכן יש לוודא שמתקינים מצבר סגור ( ללא פקקים ) וזאת על מנת למנוע יציאת גזים ברכב .

המצבר המתאים הוא מצבר מצבר 40 אמפר במידות 197/128/225 סגור עם פתח ליציאת גזים לצינורית מקורית של הרכב .

המצבר המקורי של הרכב הוא לא AGM ואין לאף יצרן רציני מצבר בגודל כזה AGM(למעט לאופטימה ) ( מרק אתה סתם מטעה סדרת S6 היא לרכבי סטרט סטופ ולא מיוצר בגודל הזה ) .

אז כמו שהמליצו לך במרכזי השרות של טויוטה המצבר הוא רגיל רק סגור ( או כפי שנקרא בסלנג אטום)ואפשרות לחיבור צינורית פליטת גזים המקורית .

כמובן שאין השפעה על צריכת הדלק .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...