Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מעוניין לקנות סיאט לאון ידנית 1.6 2003, מצאתי אחת עם ק"מ מאוד נמוך 71 אלף, שמורה.

המוכר רוצה עליה 5 אלף מעל המחירון של לוי יצחק ו3 אלף מעל המחירון של יד2.

האם זה מצדיק את המחיר? איזה מחיר הגיוני ניתן להוסיף למחירון עקב מצב "שמור מאוד" ?

תודה

פורסם

השאלה היא כמה זמן המודעה מתפרסמת. אם המון זמן זה לטובתך. הוא גמיש. אם המודעה חדשה, תתקשר תגיד לו :"אני מוכן לשלם מחיר X וזה הטלפון שלי". תעקוב אחרי המודעה ותרים טלפון אחרי כמה ימים. בכל מקרה ה-1.6 לא מבוקשת כמו ה-1.8 אז תן לו להתבשל קצת.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם המצב הוא מצוין+ פנימי חיצוני ומכני, בנוסף יד שנייה וקילומטר מאוד נמוך האם 4-5 אלף מעל המחירון זה משהו שכיח או הבן אדם חי בסרט? מה הקרטריונים של לקנות רכב מעל המחירון?

פורסם

הקריטריון העיקרי הוא התחושה שלך. ברור שסוחר רכב לא היה קונה במחיר כזה. אך מכיוון שאתה לא סוחר תחשוב אם זה שווה לך. הרי כל רכב שהייתי קונה היית משקיע בו כסף כדי לסדר אותו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש כאן 2 חסמים שצריך לשבור (לאו דווקא נכונים):

1. שוק הרכב "מת" ואין דבר כזה "מעל מחירון".

2. מחירון חישוב מבחינה ביטוחית הוא לוי יצחק ו-5 מעל זה די הרבה.

5 מעל מחירון לרכב בסדר גודל כזה זה די הרבה גם באחוזים.

מצד שני, ישור קו גם עולה כסף. בדיקה עשית (אולי במוסך)? יצא נקי? גם רכב שנראה טוב יכול להיות תקול במכלולים שלו ואז ודאי שאין מקום לשלם מעל מחירון.

אם זה לא הכיוון או שהרכב באמת נקי ושמור מאוד, שים לו 2 מעל מחירון ואז כולם מרוצים. בשיחת סלון של יום שבת הוא יוכל להגיד שמכר מעל מחירון במצב של שוק מת ואתה תוכל לומר שקנית רכב מעולה בן 10 פלוס. :-D

פורסם

הכי חשוב לזכור-

אל תשלם אף סכום אם אתה לא שלם איתו, ואל תקנה רכב מסוים אם אתה לא מרגיש טוב לשלם את מה שמבוקש עבורו.

לא כדאי לקנות רכב ולהרגיש ש"דופקים" אותך במחיר. לא מתאים, אל תקנה. ועבור לחפש את הרכב הבא.

כמו שכבר אמרו, ה- 1.6 ממש לא מבוקשת כמו ה- 1.8..

ואם אתה שואל אותי, אני מלכתחילה הייתי מחפש 1.8 ישר ולא 1.6. אחלה רכב, מהנה מאוד יחסית.

פורסם

מה פתאום לרכוש סיאט לאון מעל המחירון, מדובר ברכבים שנמכרו כחדשים בעשרות אלפי ש״ח מתחת המחירון (לגבי שנת 2003 אני לא זוכר אבל אני מעריך שההנחות שהיו לגבי הדגם החדש יותר היה גם לגבי הדגם הישן יותר). כלומר גם המחירון של הרכב כמשומש, הוא פיקציה שנובעת ממחיר מחירון מנופח כחדש.

בשביל הדוגמה, נניח שאתה רוצה לרכוש סיאט לאון 1.8 שנת 2011. מחיר המחירון של הרכב הזה כחדש היה בסך של 150 אלף ש״ח. בפועל הרכב הזה נמכר כחדש במחירים של 130 ואחר כך גם 120 אלף ש״ח.

מחיר המחירון של הליאון 2011 הזאת כמשומשת לצורך הדוגמא הוא נניח סביב 100 אלף ש״ח, משום שירידת הערך הייתה ממחיר המחירון ולא מהמחיר שבו הוא נמכר בפועל. האם תשלם לרכב כזה במצב הכי מושלם שיש, קילומטרז נמוך במיוחד ללא תאונות, מלוקק, 110 אלף ש״ח?

התשובה ברורה אני חושב, לפחות בשבילי. לא רק שאין מקום לשלם מעל המחירון, אלה שאין מקום לשלם גם מחירון, אלא אך ורק מתחת המחירון, ללא קשר למצב הרכב הספיציפי ולו בגלל כאמור שהמחירון של הרכב כמשומש, נובע מהמחירון המנופח של הרכב כחדש.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

צודק +

עוד דוגמה: ניסן מיקרה. מופיע במחירון בתור חדשה 100000 שקל! כמה היא נמכרת בפועל בתור חדשה? הרבה פחות. וזה כבר הרבה זמן ככה. מי נהנה מזה? חברות הליסינג שמוכרים אותה אחר כך בתור משומשת.

פורסם

אל תתרשם יותר מדי מכל המייעצים לא לשלם מעל מחירון. התיאוריות נכונות לגבי רכב עד 4 שנים שאז אין הצדקה לשלם הרבה מעל מחירון כי קל למצוא אקסמפלר דומה באיכותו במחיר עדיף.

כאשר מדובר ברכב בן עשר+ קיימים הבדלי רמה ענקיים בין רכב אחד לשני. הרוב עייפות וקרועות ואחזקתן לא מיטבית , עבר תאונתי כזה או אחר. רכב ממוצע בן עשר יצריך יישור קו לא זול להבאתו למצב ראוי.

לדעתי לרכב בן עשר +/- הייתי משלם גם עד 30-40% מעל המחירון בהתקיים התנאים הבאים :

- קילומטראז' מוכח נמוך.

- יד נמוכה , ועבר פרטי, לא השכרה,ליסינג, חברה.

- נקי מתאונות לחלוטין.

- שמור מאוד פנימית (פלסטיקה, אביזרים מתפקדים לחלוטין) וחיצונית.

- היסטוריית טיפולים מתועדת ואיכותית.

- טסט בתוקף ארוך.

- אין בעתיד הקרוב תיקונים/טיפולים משמעותיים (טיימינג, קלאץ' , 4 צמיגים וכו').

- כמובן מצב מכני תקין וברמה גבוהה.

- הכל תקין ועובד(מזגן,חימום,חלונות,נעילות, מתזים,מחוונים ונוריות אזהרה וכו').

פורסם

אכן השוק מוצף ברכבים, זהו שוק של קונים.

יחד עם זאת, על אקזמפלר טוב, אולי טוב מאוד, שמור מאוד, שווה לעתים לשלם מעל המחירון.

ישנם דגמים מסוימים שהם מבוקשים וכאשר אדם מוכר אקזמפלר במצב מעולה ומושקע מאוד- זה ברור שהוא יקבל מעל המחירון.

קח לדוגמה דגמים מסוימים של ב.אם.וו. סדרה 3 עם מנועי 6 צילינדר.

תעשה טוב טוב את השיקול שלך.

בהצלחה

• תוכן חדש...