Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לך תמי-4 פמלי ? כנס לכאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב לדעת שיש חלקים מקוריים במחיר שפוי יותר, אבל אני אמשיך עם השירות של תמי 4 שכולל חלקים + אחריות.

הייתי בטוח שהאחריות זה פרט נוסף ושולי שאמור למשוך את הקונים, אבל לפני חודש שמתי-לב לתקלה שציינת עם הנזילה של המים, טכנאי של תמי 4 הגיע יומיים אחרי והחליף את אחד החלקים במכשיר, הטכנאי אמר לי שאם לא הייתה לי אחריות הייתי נאלץ להיפרד מ-1000 ש"ח!

אני במקומך הייתי מסביר לו שלא הייתי נפרד מאלפייה אלא מהמכשיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שרובכם לא מכירים את המכשיר או מדברים סתם ב"שלוף" אז אציין כמה דברים:

1. למכשיר יש מנגנון מובנה של חיסכון בחשמל. ברירת המחדל עומדת על 30 דקות זמן כיבוי מיכל המים החמים מהכוס האחרונה שנמזגה.

אם בבוקר שתית קפה ב 7:00, ב 7:30 המכשיר מכבה את מערכת החימום עד להודעה חדשה. אין יותר חסכוני מזה.

יש גם מפסק ידני צמוד לחיבור החשמל בגב המכשיר שמבטל את גוף החימום.

2. טמפ' המים ברתיחה ניתנה לכיוון לאחר איפוס המכשיר (יש דרך ספציפית לאפס את המכשיר). אולי יש טכנאים שמורידים אותה אבל ברירת המחדל עומדת על 100 מעלות (רתיחה מלאה).

3. הודות לכך שמדובר במיכל פלסטיק עשוי פוליפרופילן, מבודד עם קלקר עבה מסביבו, טמפ' המים החמים נשארת לאורך זמן רב וחימום חוזר של המים לוקח בה-ר-ב-ה פחות ממה שאנחנו נוהגים להרתיח בקומקום. לציין כי המיכל שעשוי מהחומר הנ"ל אינו רעיל ולא מפריש שום חומרים רעילים למים (ולפי הצהרת היצרן, גם לא ביספנול A).

4. צריכת החשמל של המכשיר (הכל כולל הכל) עבור 5 ליטר מים קרים ו 5 ליטר מים חמים (ביממה) עומדת על כ 38-40 שח לחודש (כולל צריכת החשמל של המכשיר בהמתנה). לי זה בהחלט שווה סחיבה של בקבוקים או אפילו הרתחה בקומקום והתעסקות עם בקבוקים במקרר.

5. בנוגע למים הקרים, אני מסכים באופן חלקי - ואסביר.

יש לי בבית מכשיר אחד שנת יצור 2005, וקניתי אחד נוסף שנת 2009 ב 300 שקל לפני כמה ימים (תקין לחלוטין, עובד מצויין, עם סנן לעוד 9 חודשים ונורה לעוד חודשיים).

במודל הישן קיימים 2 חיישני טמפ' למיכל המים הקרים, ואילו בחדש רק חיישן אחד. מורגש, לטעמי, הבדל בטמפ' המים הקרים בין המכשירים - ולעניות דעתי לחיישנים יש קשר לזה. בכל זאת, עדיין לא בדקתי את העניין בקיץ ולכן קחו את המידע בערבון מוגבל. אצלנו המכשיר עובד בקיץ מעולה ונותן הרבה יותר מ 2-3 כוסות מים קרים בכל פעם.

6. מתוך הכרות עם מכשירי מיני-בר זולים, זהו המכשיר הטוב ביותר מבחינת חיסכון בחשמל ואיכות הרכיבים. יש בידוד מצויין ל-2 המיכלים, יש מערכת בקרה מדוייקת שלא משאירה את החימום דלוק לשווא אלא מכבה אותו תוך 30 דקות, ויש רתיחה מלאה במכשיר. כבר מעל 6 שנים משתמשים במכשיר והוא מאוד אמין ועושה עבודה מעולה, בניגוד למכשירים הזולים שם גוף החימום חיצוני ונשרף מהר, אין בידוד למים החמים והם יותר גדולים ומסורבלים. טרם נתקלתי במכשירים אחרים ברמה הזו או טובה יותר, בטווח המחירים הזה (1500 שח לפמלי טאצ' חדש מהשקית).

7. בנוגע לגובה המכשיר ומילוי בקבוקים: כמדומני הבעיה נפתרה ב"פרימו", אבל אם זה כ"כ מפריע ב"פמלי", אפשר לשים איזה הגבהה דקורטיבית מתחת למכשיר שתאפשר מילוי של בקבוק מים גדול. לא קריטי.

בנוגע ללחץ המים, יש מגבלה תיכנונית במכשירים כאלה לתת לחץ גבוה יותר, אחרת יפרצו אטמים והמים שיוצאים מפיית המזיגה לא יהיו בטמפ' המתאימה (זרם חזק יוצר עירבול מים רציני במיכלים, מה שיערבב את טמפ המים בכניסה עם טמפ המים במיכל דיי מהר - ולא יתן לך מים חמים\קרים בטמפ' נכונה).

אני לא זז בבית אם אין לי מכשיר כזה עובד :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא יודע לגבי תמי 4, אבל באלקטרה בר אפשר להגדיר שעות כיבוי והדלקה וזה חוסך די משמעותית בצריכת החשמל.

אין הרי סיבה שהוא ישמור על מים קרים וחמים כל הלילה, ולפחות אצלנו - גם לא בין שמונה בבוקר לארבע-חמש אחה"צ.

אז מכוונים אותו להדלק חצי שעה לפני שמתעוררים, ולחזור למצב כבוי עד שחוזרים מהעבודה. כך, לא צריך "להתקמצן" על טמפרטורות נמוכות או גבוהות מדי, ואפשר להנות מזמינות מלאה של מים חמים וקרים.

הערת אגב- לאלקטרה בר שלושה יתרונות מהותיים על התמי 4:

1. הזרם חזק יותר, בעיקר במים החמים (אצלי לפחות, ובהשוואה לתמי 4 אצל חברים, אז יכול להיות שזה מקרה שלא מעיד על הכלל).

2. יש אפשרות למלא מיכל מים חמים (כמו שיש בתמי למים קרים בלבד), מה שהופך מילוי סיר במים רותחים לפשוט מאוד.

3. המחיר של החלפים/שירות.

יש לו גם חסרונות:

1. הוא רועש הרבה יותר.

2. הוא פחות יפה (בעייניי).

3. כשצריך להסיר ולהחזיר את המגש (על מנת למלא בקבוק או סיר לדוגמא), זה משמעותית מעצבן יותר מאשר בתמי.

יש לך ניסיון עם שני המוצרים? יש הבדל בטעם המים שלהם? אני שואל כי אני שוקל לעבור מתמי 4 לאלקטרה בר בקרוב, וטעם המים חשוב לי מאוד.

פורסם

1. למכשיר יש מנגנון מובנה של חיסכון בחשמל. ברירת המחדל עומדת על 30 דקות זמן כיבוי מיכל המים החמים מהכוס האחרונה שנמזגה.

אם בבוקר שתית קפה ב 7:00, ב 7:30 המכשיר מכבה את מערכת החימום עד להודעה חדשה. אין יותר חסכוני מזה.

יש גם מפסק ידני צמוד לחיבור החשמל בגב המכשיר שמבטל את גוף החימום.

אצלי, משום מה, גם כשמצב "חסכון בחשמל" מופעל, אם אחד הילדים מוזג לעמו כוס מים קרים, כמה דקות אח"כ המכשיר מתחיל להרתיח.

ניסיתי אפילו לכבות אותו לגמרי דרך התפריט על הצג. ברגע שאתה מדליק אותו, הוא מתחיל להרתיח.

מיד אחרי הפסקת חשמל (שלרובן הנבלה גורם:lol:) הוא מתחיל להרתיח.

היום אנסה את מה שפלג הציע לגבי המתג מאחורי המכשיר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קיראו את הסיפור שלי ותבינו שיש צדדים טובים וצדדים רעים לתמי 4.

קיבלתי לאחרונה מכשיר משומש מקרוב משפחה.

המכשיר ישב במחסן במשך שנה והתמלא בחול.

כשהפעלתי אותו יצאו מים מסריחים.

התקשרנו לתמי 4 (המכשיר היה מבוטח), בשביל שישלחו טכנאי שידאג להחליף כל מה שצריך כדי שיצאו מים ראויים לשתיה.

אמרו שאין בעיה, ועל הדרך כמובן יוחלפו סנן + נורה, ונקבל גם ערכת חידוש (להחלפת הפלסטיק הצבעוני לחדש).

מפגש ראשון - הגיע מתקין (ולא טכנאי). כל מה שיכל לעשות זה לחבר צינור לברז בקיר (במקום הצינור שאני חיברתי).

כשהטכנאי שלף את הנורה הישנה נדף "ריח של ג'ורה" (ציטוט דבריו), וכמובן שהוזמן טכנאי לטפל בעניין המים.

מפגש שני - הגיע טכנאי. הוא דאג להחליף את לוח הכפתורים ודוד המים החמים בלבד, וטען שצריך לעשות שטיפה למיכל המים הקרים.

שטיפה? כן, רק להזרים כמה ליטרים החוצה וזהו. ואכן לאחר שטיפה יצאו מים נקיים והריח נעלם.

מפגש שלישי - הגיע מתקין להרכיב את ערכת החידוש (טכנאי לא אמור לעשות זאת במסגרת תפקידו, למרות שלפרק ולהרכיב את הקיים הוא יודע טוב מאוד). כששלף את הנורה החדשה - ראיתי שהיא מלאה בחול, ואז הבנתי שיש פה משהו מסריח... למרות שיוצאים מים "נקיים", יש בוצה בתחתית המיכל, ואני לא מוכן לזה.

דרשתי שוב להזמין טכנאי שיחליף את מיכל המים הקרים והם סירבו להתחייב על כך ורק אם הטכנאי ימצא שזה נדרש, הוא יעשה זאת.

מפגש רביעי - הגיע טכנאי שלבסוף הסכים שהמים במיכל עכורים, אבל הוא לא יכול לעשות זאת, כי הוא לא טכנאי קירור.

מפגש חמישי ואחרון! - הגיע טכנאי קירור - שהחליף את המיכל, הקומפרסור + מילוי גז, צנרת הגז בגב המכשיר, צנרת מים פנימית, וברזים.

בעצם נשאר לי מהמכשיר המקורי רק פלסטיקה של גוף המכשיר וחוטי חשמל :)

אני חייב לציין שאין לי אף תלונה כנגד המתקינים והטכנאים שכן הם עשו את המוטל עליהם כמו שצריך.

הטכנאי קירור הוא בכלל תותח ומקצוען וכל הכבוד לו על העבודה היפה שעשה!

אני כועס על תמי 4 שגרמו לי לתאם 5 מפגשים בשבועיים וטרטרו אותי ככה.

ולבסוף גם הם יצאו ממש מפגרים כי עלות התיקון של המפגש החמישי בלבד היתה מעל 2000 ש"ח (מכשיר חדש עולה 1500).

כששאלתי אותם מלכתחילה (וגם בהמשך) אם ניתן להחליף את המכשיר, נאמר לי שאין סיכוי שזה יקרה.

לבסוף אני אמנם מרוצה מהתוצאה הסופית אבל מעט מאוכזב מהדרך.

פורסם
יש לך ניסיון עם שני המוצרים? יש הבדל בטעם המים שלהם? אני שואל כי אני שוקל לעבור מתמי 4 לאלקטרה בר בקרוב, וטעם המים חשוב לי מאוד.

אין שום הבדל בטעם המים לטעמי לפחות.

ההבדלים הם במה שציינתי בלבד.

אני הייתי בוחר שוב באלקטרה בר. למי שרגיש לרעש יותר ממני הייתי ממליץ על הפרימו.

פורסם
2000 שקל ללקוח שאין לו אחריות, ממש לא העלות של העבודה והחלפים לחברה עצמה.

לא...

העלות שתמי 4 משלמים לטכנאי קירור על העבודה ועל כל החלפים.

פורסם

ולבסוף גם הם יצאו ממש מפגרים כי עלות התיקון של המפגש החמישי בלבד היתה מעל 2000 ש"ח (מכשיר חדש עולה 1500).

כששאלתי אותם מלכתחילה (וגם בהמשך) אם ניתן להחליף את המכשיר, נאמר לי שאין סיכוי שזה יקרה.

לבסוף אני אמנם מרוצה מהתוצאה הסופית אבל מעט מאוכזב מהדרך.

אין ספק שההתנהלות הזו מטומטמת, אבל כנראה שאחוז המכשירים שיושבים שנה במחסן ואז מושמשים דיי נמוכה, כי ל"נישה" הזו של פתרונות כנראה שאין להם דרך מהירה לביצוע (הרי ברוב המקרים או שיש לך מתקין שבא לשים מכשיר חדש, או שיש לך טכנאי לתיקון תקלה).

בגדול, מכשיר שעומד זמן רב זה לא טוב. א-ב-ל... כמה שטיפות - והוא חוזר למצב חדש.

איך מבצעים שטיפה ? ע"י איפוס.

השטיפה היא למעשה "מילוי מיכלים". המכשיר מגיע מהיצרן עם מיכל מים חמים ומיכל מים קרים, ריקים ממים.

התהליך הוא תהליך חובה מאחר ואם הוא לא מבוצע (אין אפשרות לדלג עליו, הסר דאגה מליבך) הגוף חימום יכול לעבוד באויר ולהישרף מהר מאוד (וגם לשרוף את המיכל אולי).

הפרוצדורה היא פשוטה - והיא מופיעה בסרטון הזה: (שים לב שבסרטון, מעל האופציה של מילוי מיכלים בתפריט, יש טמפ' רתיחה של המים - וניתן לשנות אותה ל 100, לפחות ככה זה אצלי).

http://www.youtube.com/watch?v=QIAyc5qUUPw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אצלי, משום מה, גם כשמצב "חסכון בחשמל" מופעל, אם אחד הילדים מוזג לעמו כוס מים קרים, כמה דקות אח"כ המכשיר מתחיל להרתיח.

ניסיתי אפילו לכבות אותו לגמרי דרך התפריט על הצג. ברגע שאתה מדליק אותו, הוא מתחיל להרתיח.

מיד אחרי הפסקת חשמל (שלרובן הנבלה גורם:lol:) הוא מתחיל להרתיח.

היום אנסה את מה שפלג הציע לגבי המתג מאחורי המכשיר.

לא נתקלתי בתופעה אף פעם.

ניסית לאפס את המכשיר ? בדקת הגדרות ?

נסה לבצע שיחזור הגדרות יצרן + איפוס ומילוי מיכלים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אין ספק שההתנהלות הזו מטומטמת, אבל כנראה שאחוז המכשירים שיושבים שנה במחסן ואז מושמשים דיי נמוכה, כי ל"נישה" הזו של פתרונות כנראה שאין להם דרך מהירה לביצוע (הרי ברוב המקרים או שיש לך מתקין שבא לשים מכשיר חדש, או שיש לך טכנאי לתיקון תקלה).

בגדול, מכשיר שעומד זמן רב זה לא טוב. א-ב-ל... כמה שטיפות - והוא חוזר למצב חדש.

איך מבצעים שטיפה ? ע"י איפוס.

השטיפה היא למעשה "מילוי מיכלים". המכשיר מגיע מהיצרן עם מיכל מים חמים ומיכל מים קרים, ריקים ממים.

התהליך הוא תהליך חובה מאחר ואם הוא לא מבוצע (אין אפשרות לדלג עליו, הסר דאגה מליבך) הגוף חימום יכול לעבוד באויר ולהישרף מהר מאוד (וגם לשרוף את המיכל אולי).

הפרוצדורה היא פשוטה - והיא מופיעה בסרטון הזה: (שים לב שבסרטון, מעל האופציה של מילוי מיכלים בתפריט, יש טמפ' רתיחה של המים - וניתן לשנות אותה ל 100, לפחות ככה זה אצלי).

http://www.youtube.com/watch?v=QIAyc5qUUPw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

איציק

איציק, אני מהרגע הראשון אמרתי להם בטלפון שנדרשת פה עבודה די רצינית כי המכשיר מטונף וישב שנה במחסן עם מים שהעלו כנראה עובש ולך תדע מה חי לי במיכל...

והם בכל זאת החליטו בביקור הראשון לשלוח מתקין ולא לשלוח טכנאי ולכן הטיפול נגרר לכל כך הרבה מפגשים.

הטכנאי הראשון ראה את החול ובכל זאת נפנף אותי בנוגע להחלפת מיכל המים הקרים בטענה ששטיפה מספיקה וגם שזה בלאגן וזה לוקח שעה וחצי...

בדיעבד ברור לי למה - עלות החלפת מיכל מים קרים שווה יותר ממכשיר חדש!

פורסם

שתי הערות:

1- המים החמים אינם עוברים דרך הפילטר הלבן (ואולי גם לא דרך הנורה), כך שאם מפסיקים את החימום (ע"י הורדת המפסק),

מקבלים מים כמו שיוצאים מהברז.

2- חיבור הצינורית לנקודה שבקיר נסתמת במשך הזמן - דבר שגורם לירידת לחץ המים שבא לידי ביטוי ב"זיוף" הכמות שנקבעה לכוס. פתיחת החיבור מהנקודה ושחרור מים יפתור את התופעה.

פורסם

ואם לא מבטלים את החימום על ידי המפסק הם כן עוברים בסנן והנורה? לא נראה לי, אני די בטוח שהמים עוברים את אותה הדרך כך או כך.

לפי הטענה שלך יוצא מצב שמים רותחים מהמשכיר הם בדיוק כמו מים מהקומקום שמילאנו מהברז.

בכל מקרה אני משתמש במעקף פלסטיק המורכב במכשיר במקום הסנן המקורי, וסנן סטנדרטי מורכב על הצינור הזנה של המים בדרך למכשיר, כך שהמים מסוננים עד לפני שנכנסו למכשיר. מה שיוצר מצב שהמים בטוח עברו דרך הפילטר גם עבור המים החמים וגם כאשר הכפתור חימום כבוי.

פורסם
אצלי יש את הבר הזה, ברגע שהוא יראה איזשהיא רמיזה על זה שהוא צריך לעבור תיקון כלשהו הוא מייד עף לכיוון המדרכה שמישהו אחר יאסוף אותו

בשלב זה אני מבחינתי מוסיף מתחת לכיור המטבח ערכת סינון פחם פעיל + UV ומחבר אותם אל ברז המים הקרים של הכיור (מותקן אצלי כבר סנן מיקרוני ראשי)

התמי הזה לא עושה שום דבר טוב, מה שהוא לא עושה טוב:

1. הוא צרכן החשמל הגדול ביותר בבית (יש לי לוח חכם שמראה לי צריכת חשמל עם גרפים של כל צרכן בבית), יותר מ 2 המקררים שיש לי יחד

2. המיים הקרים בו לא ממש קרים, לא תמיד קרים ואחרי מילוי 2 כוסות הם בכלל לא קרים (אפשר להגדיר את טמפרטורת המים אבל זה מישר קו עם חשבון החשמל)

עם כל הכבוד, אני מחזיק 2 בקבוקי מים קרים במקרר, הם תמיד קרים, תמיד מלאים ותמיד מספיקים.

3. המים החמים בו הם אף פעם לא חמים מספיק או לא "מוכנים", שרוצים שיהיו חמים אז לוקח לו זמן לחמם אותם, למה שבזמן הזה לא אחמם מים בקומקום בו בחלקיק זמן במיקרוגל?

למה אני צריך להרתיח את כל המתקן בשביל חצי כוס מים חמים?

אני יודע שאפשר לכוון שהטמפרטורה של המיים החמים תשמר אבל זה יראה יפה מאוד בחשבון החשמל.

4. הנדסת האנוש שלו ממש בית שימוש ללא שימוש, אי אפשר להניח שום סוג של בקבוק כדי למלא אותו

5. מה נותן לי בר מים אם אני לא יכול למלא סירי בישול עם מים מסוננים?

בקיצור הבר הזה מיותר, תופס מקום על השיש, ספק אם הוא עושה את העבודה של הסינון כמו סינון חיצוני, אוכל מלא חשמל, תחזוקה יקרה וגם מתקלקל!

הציפיות שלך לא ריאליות. אני לא חושב שזה אפשרי, מבחינה טכנית, גם שהבר יהיה קטן, גם שיהיה אפשר להניח עליו בקבוקים וסירי בישול (ד"א כן אפשר למלא, פשוט מעבירים מכלי אחר), גם שתהיה כמות גדולה של מים קרים וגם שלא יצרוך חשמל.

2. יש אפשרות למלא מיכל מים חמים (כמו שיש בתמי למים קרים בלבד), מה שהופך מילוי סיר במים רותחים לפשוט מאוד.

לא מדוייק. אין כפתור ייעודי (כמו במים הקרים), אבל כן אפשר להגדיר כמות גם במים החמים.

פורסם

לא מדוייק. אין כפתור ייעודי (כמו במים הקרים), אבל כן אפשר להגדיר כמות גם במים החמים.

כנראה שלא הבנת למה אני מתכוון. אני דיברתי על אלקטרה בר, והיתרונות והחסרונות שלה לעומת התמי 4.

באלקטרה יש כפתור יעודי למיכל מים חמים (שזה בעצם ללחוץ על מים חמים בלי ללחוץ על כוס קודם לכן).

פורסם
שתי הערות:

1- המים החמים אינם עוברים דרך הפילטר הלבן (ואולי גם לא דרך הנורה), כך שאם מפסיקים את החימום (ע"י הורדת המפסק),

מקבלים מים כמו שיוצאים מהברז.

זה בוודאות לא נכון.

אני לגמרי רואה הבדל במים (בצלילות ובטעם) בין הרתחה בקומקום להרתחה בתמי 4.

• תוכן חדש...