Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לך תמי-4 פמלי ? כנס לכאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המים (כל המים, אלה שהולכים להיות חמים, ואלה שהולכים להיות קרים) עוברים את הסינון (פחם+UV) לפני שהם בכלל מגיעים למיכלי הקירור/חימום.

כך שמה שאמר אבנר לא נכון.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמה דברים שכדאי לדעת !

1. מיכל מים חמים נוזל.

2. סננים - אפשר גם להשיג מקוריים ובזול יחסית

בחנות "צלול" שפתח תקוה (ברחוב שטמפפר מול המשטרע) אפשר לקנות ערכת 2 סננים ונורת UV מקוריים בעלות של 560 שח ! כאשר ב"שטראוס" עצמה תשלמו מעל 700 של כולל משלוח (ואחרי !!! הנחה של 20% על החלפים).

3. סננים - אפשר גם לעקוף את המקוריים.

לפני כמה שנים יצא לשוק "מעקף". המעקף מתחבר במקום הסנן המקורי ועל קו המים הנכנסים למכשיר מתקינים סנן פחם איכותי ופותרים את הכבילות ליצרן.

אממה, דאז יצאו מעקפים בצבע שחור שהיו גורמים לנזק למכשיר (סדקים בחיבורים). הנזק היה מופיע אחרי כמה חודשים ולא מייד.

כיום יצא מעקף חדש משופר בצבע לבן שיפתור לכם את הבעיה.

אז מה היה לנו שם ?

ב"צלול" בפתח תקוה יש לכם חלקים מקוריים (!!) לתמי-4 פמלי שלכם. דברו עם בחור נחמד בשם איתמר, הוא מקצועי ומבין עניין. את הטלפון והכתובת תוכלו להשיג בגוגל ללא בעיה

ב 450 שח יחליפו לכם מיכל מים חמים חדש, מקורי !, זהה לחלוטין לזה שקיים במכשיר (אותו היצרן !).

ב 300 שח תוכלו לקנות את המיכל ולהחליף לבד - למי שמתמצא.

איציק

באמת איציק אני מתפלא עלייך, מצד אחד נתת תגובה יפה ומקצועית כמו שאתה יודע ומצד שני שכחת כמה אלמנטים חשובים מאוד שהבנתם הייתה חוסכת לך המון כסף כאב ראש והבנת התמונה הכוללת,

הסכם שירות לתמי 4 פמלי הוא בסביבות ה700 ש"ח, כמו שאמרת, אמהמה...?

אצל הבחור ה"נחמד" איתמר היית רוכש 2 מסננים ונורה "מקוריים" בעלות של 560 ש"ח? אז ככה, לתמי 4 אין משווקים מורשים לחלפים לברי המים שלה, ז"א שהחלפים הם חיקויים ברמה כזאת או אחרת או גנובים, בחור נחמד? הוא נתן לך "אחלה מחיר"! למה שלא יהיה נחמד?

בוא נעשה חישוב יחד,

בעלות של 560 ש"ח רכשת 2 מסננים ונורה בטיב כזה או אחר מאדם פרטי, נסעת אליו רכשת קנית, בזבזת קצת זמן והגעת להחליף את החלפים. נניח שהחלפים במצב מצויין אחד לאחד והם גם לא גנובים אלא פשוט "נפלו מהמשאית" של תמי 4, הדלתא בין 560 ל700 שקלים היא 140 ש"ח, שבהם היית מקבל 2 משלוחים שונים עד הבית שהיו חוסכים לך את הנסיעות אליו, עלות משלוח היא 40 ש"ח כפול 2 הגענו ל80 ש"ח על ההפרש ונותרו כ40 ש"ח שזה בעצם יוצא לך במקרה כזה ההבדל בין לרכוש לבד מסוכן פרטי או לקבל את השירות מהיצרן עצמו, שיחסוך לך כל עלות כזאת או אחרת של 350 או 500 ש"ח על מיחם כזה או אחר, אני מדבר על אחריות מלאה לטכנאים וכל חלק טכני כזה או אחר שיתקלקל במהלך תקופת האחריות השנתית, דבר שיכול לחסוך לך מאות ואף אלפי שקלים במקרה של תקלה רצינית בבר.

אז יפה אתה אדם טכני ואני מאוד מעריך אנשים שיודעים לעבוד עם הידיים, אבל גם לך לפי החישוב שלי יהיה משתלם יותר לעשות שירות לתמי 4 במידה וקיים אצלך אחד כזה.

החישוב הפשוט והקצר יותר אומר, רכשת חלפים בכ560 שקלים לעומת מסלול של 700 ש"ח שכולל גם אחריות מלאה לתמי 4, וכבר כתבו לפניי כאן על התיקונים החוזרים ונשנים שחלקנו היינו צריכים לעבור.

ד"א יש גם מסלולים ללא משלוחים, אתה יכול להגיע גם לסניף המרכזי לקבל אותם אם אין לך בעיה של ניידות.

למען הגילוי הנאות הכותב הוא עובד החברה, אני לא מתכוון לסנגר עליה בשום אופן, לא התחתנתי איתה ואני לא מקבל עמלות על התגובות שלי כאן, אני כאן על חשבון הזמן הפנוי שלי בהתנדבות ועל דעת עצמי, אם לא הייתי מאמין במה שאני כותב אז לא הייתי כותב את זה, אז אני מבקש להתייחס בהתאם.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אינני נמצא כעת בבית, אבל האם ניתן לבדוק ולקבוע טמפ' רתיחה ל 100 מעלות לאחר שהמכשיר כבר פועל שנה + ? המכשיר הינו מכשיר משנת 2012, דגם FAMILY , כאשר קביעת הטמפ' מים קרים לדוגמא, מתבצעת בגרף עולה ויורד למי שמכיר. או כיצד אני יכול לדעת או דרך גורם מקצועי או דרך מי שעובד בחברה או מכיר, שבמידה ואני מעלה אתה הגרף עד הסוף של טמפ' המים החמים, זה 100 מעלות?

תודה מראש.

פורסם
שתי הערות:

1- המים החמים אינם עוברים דרך הפילטר הלבן (ואולי גם לא דרך הנורה), כך שאם מפסיקים את החימום (ע"י הורדת המפסק),

מקבלים מים כמו שיוצאים מהברז.

2- חיבור הצינורית לנקודה שבקיר נסתמת במשך הזמן - דבר שגורם לירידת לחץ המים שבא לידי ביטוי ב"זיוף" הכמות שנקבעה לכוס. פתיחת החיבור מהנקודה ושחרור מים יפתור את התופעה.

טעות.

האלמנט הראשון בתוך המכשיר אחרי הברזים החשמליים הוא הסנן, לכן גם המים החמים וגם המים הקרים עוברים סינון.

הנורה מתפקדת רק במים הקרים - כי המים החמים עוברים הרתחה ואין צורך.

באמת איציק אני מתפלא עלייך, מצד אחד נתת תגובה יפה ומקצועית כמו שאתה יודע ומצד שני שכחת כמה אלמנטים חשובים מאוד שהבנתם הייתה חוסכת לך המון כסף כאב ראש והבנת התמונה הכוללת,

הסכם שירות לתמי 4 פמלי הוא בסביבות ה700 ש"ח, כמו שאמרת, אמהמה...?

אצל הבחור ה"נחמד" איתמר היית רוכש 2 מסננים ונורה "מקוריים" בעלות של 560 ש"ח? אז ככה, לתמי 4 אין משווקים מורשים לחלפים לברי המים שלה, ז"א שהחלפים הם חיקויים ברמה כזאת או אחרת או גנובים, בחור נחמד? הוא נתן לך "אחלה מחיר"! למה שלא יהיה נחמד?

אומנם אין "משווקים מורשים" אבל יש להם חלקים מקוריים. לא תואמים, לא תחליפיים - מקוריים. אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך !

החלקים באריזה של שטראוס... צא מהבועה, אל תגיד "לא יכול להיות" או תוציא את דיבתם (גנובים\חיקויים וכד') - דע לך שבעסקים כמו בעסקים, הכל יכול להיות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה האינטרס העסקי של שטראוס מים לשווק את החלקים שלה דרך מפיצים?

זה לא ברור לי ,במיוחד כאשר החברה מצהירה שהיא לא משווקת את החחלפים שלה דרך צד שלישי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מי אמר ששטראוס משווקים?

בעולם של היום המצב הוא פשוט מאוד. שטראוס אומרים ליצרן בחו"ל "שלח לי מליון סננים" והוא שולח להם עם לוגו שלהם על הסננים, במקביל, איציק מתקשר לאותו יצרן ואומר לו "שלח לי 500 סננים" והיצרן שולח לו עם לוגו של CF.

עכשיו אתה מבין שלשטראוס אין בלעדיות על החלפים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
טעות.

האלמנט הראשון בתוך המכשיר אחרי הברזים החשמליים הוא הסנן, לכן גם המים החמים וגם המים הקרים עוברים סינון.

הנורה מתפקדת רק במים הקרים - כי המים החמים עוברים הרתחה ואין צורך.

איציק

צודק - התבלבלתי בסדר.

פורסם

אומנם אין "משווקים מורשים" אבל יש להם חלקים מקוריים. לא תואמים, לא תחליפיים - מקוריים. אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך !

החלקים באריזה של שטראוס... צא מהבועה, אל תגיד "לא יכול להיות" או תוציא את דיבתם (גנובים\חיקויים וכד') - דע לך שבעסקים כמו בעסקים, הכל יכול להיות.

איציק

אני חוזר ואומר לפי הצהרת חברת תמי 4 אין לה משווקים מורשים, למעט מסננים ונורות ייעודיים ל"תמי 4 תת כיורי", וגם אותם אפשר למנות על יד אחת.

לפיכך אני אומר פשוט את האמת, לא מכיר את הבחור שעליו דיברת ולא את החנות, מה שאני כן יכול להבטיח לך זה שלא רק שלתמי 4 אין משווקים מורשים, האינטרס של החברה הוא להשאיר את הלקוח כלקוח של החברה, לרכוש את החלקים בחברות במועדון וכך להפוך את הלקוח כלקוח עד, ז"א לא ללקוח שרכש פעם מוצר מהחברה והלך להשתמש בו לבד, אלא להמשיך ולרכוש מוצרים כאלו ואחרים, החל מחלפים ועד מכשירים, ישירות מתמי 4, במחיר שלה ובתנאים שלה.

היו המון קומבינות בעבר ע"י טכנאים של החברה שהיו בצורה כזו או אחרת (לא רוצה להיכנס לפרטים) מצליחים להשיג מסננים נורות וחלקים לתמי 4 אל מחוץ לחברה והיו סוחרים בהם באופן אישי, כיום ההקפדה עליהם היא ברמה מאוד גבוהה ביחס לשנים עברו (לדוגמא טכנאי של החברה לא מספק מסננים ונורות אלא במקרים מאוד ספציפיים, קטע אה?).

שלא נדבר על גניבות מהדואר, שליחים של חברות שעובדות עם החברה ועוד דרכים אחרות.

להשיג? אפשר להשיג חלקים מקוריים בחוץ, הדרך? לא תהיה ישרה, נקודה.

תיאוריות על איך כל אחד יכול להשיג, אפשר להנפיץ מפה ועד הודעה חדשה, האמת בשחור על גבי לבן היא שלשטראוס מים יש פטנט על המסננים שלה, שחברה אמריקאית (שכחתי את שמה כרגע) מסויימת מייצרת את המסננים האלה רק לשטראוס מים, ז"א שהחברה הזו לא תמכור את המסננים ל"מתחרים" של תמי 4 ובטח לבטח תמי 4 לא תמכור את זה לספקים אחרים, למה? כי זה לא כלכלי לתמי4 וזה פשוט לא קורה, נקודה.

איך הבחור השיג את המסננים? אין לי מושג, הדרך? קרוב לוודאי לא חוקית.

אני ואתה איציק יכולים מחר ללכת לשוק טירה ולרכוש חליפה של אדידס, בסכום מסויים, זה לא אומר שהיא תהיה מזוייפת כי היא מהשוק ולא מהחברה עצמה, רוב הסיכוי שגם לא ממש יהיה אכפת לנו איך המוכר השיג את החליפות, במיוחד אם הקנייה תהיה לנו ממש משתלמת. מה שספציפית במקרה של המסננים שרכשת צביקה, מצטער להגיד שלדעתי יצאת פראייר. הבדל של 140 שקלים בין רכישה עצמאית של החלפים לבין אחריות שנתית לטכנאים ותקלות + שני משלוחים הביתה? מבלי להעליב זו דעתי. מספיק שתהיה לך תקלה אחת קטנה של יותר מכמה גרושים ואתה מפסיד פה כסף וזמן יקר.

בקשר לבחור שלך, כל עוד הוא לא יציג לך תעודת ספק של תמי 4, אם קיים דבר כזה בכלל, מבחינתי הוא מוכר ציוד לא שלו.

אם תצליח להוכיח לי אחרת אז אני יותר מאשמח לאכול את הכובע שלי.

אני עובד מספר שנים בחברה, יש לי מעט נסיון גם בדברים האלה, למרות שהתעסקות בגניבות וזיופים זה לא תחום ההתעסקות שלי שם, מה שכן אני מתעסק בו זה שיווק מכירות ברים, מוצרים חדשים, חלפים ואיך לא, סקירת מתחרים. בכל פעם שיוצא משהו חדש לשוק אני מקבל ומעביר תדרוך רציני יותר או פחות בהתאם לגודל המתחרה, אז תעשה חישוב כמה שעות עבודה זה 4 שנים כפול 9 שעות ביום, להתעסק נטו בתמי4, מן הסתם בחנויות פרטיות כאלה ואחרות שמוכרות את הציוד של תמי4, מקורי או לא, מבלי להמעיט בערכם, אין לנו ממש זמן להתעסק ברמת העובד. אני משאיר את זה לגורמים המתאימים.

אגב, היה לי בעבר סיפור כזה עם חנות למסננים ששיווקה מסננים מקוריים של תמי 4 לפני כשנתיים עם חנות אחרת באזור רחובות. דיווחתי עליהם להנהלה, משם אין לי מושג איך זה התגלגל.

בשורה התחתונה לשטראוס מים אין ספקים מורשים לחלפים והחלקים שלה במדינת ישראל, נקודה.

פורסם
אינני נמצא כעת בבית, אבל האם ניתן לבדוק ולקבוע טמפ' רתיחה ל 100 מעלות לאחר שהמכשיר כבר פועל שנה + ? המכשיר הינו מכשיר משנת 2012, דגם FAMILY , כאשר קביעת הטמפ' מים קרים לדוגמא, מתבצעת בגרף עולה ויורד למי שמכיר. או כיצד אני יכול לדעת או דרך גורם מקצועי או דרך מי שעובד בחברה או מכיר, שבמידה ואני מעלה אתה הגרף עד הסוף של טמפ' המים החמים, זה 100 מעלות?

תודה מראש.

אשמח לתשובה.

פורסם
מי אמר ששטראוס משווקים? בעולם של היום המצב הוא פשוט מאוד. שטראוס אומרים ליצרן בחו"ל "שלח לי מליון סננים" והוא שולח להם עם לוגו שלהם על הסננים, במקביל, איציק מתקשר לאותו יצרן ואומר לו "שלח לי 500 סננים" והיצרן שולח לו עם לוגו של CF.

בדיוק!

פורסם

לפיכך אני אומר פשוט את האמת, לא מכיר את הבחור שעליו דיברת ולא את החנות, מה שאני כן יכול להבטיח לך זה שלא רק שלתמי 4 אין משווקים מורשים, האינטרס של החברה הוא להשאיר את הלקוח כלקוח של החברה, לרכוש את החלקים בחברות במועדון וכך להפוך את הלקוח כלקוח עד, ז"א לא ללקוח שרכש פעם מוצר מהחברה והלך להשתמש בו לבד, אלא להמשיך ולרכוש מוצרים כאלו ואחרים, החל מחלפים ועד מכשירים, ישירות מתמי 4, במחיר שלה ובתנאים שלה.

היו המון קומבינות בעבר ע"י טכנאים של החברה שהיו בצורה כזו או אחרת (לא רוצה להיכנס לפרטים) מצליחים להשיג מסננים נורות וחלקים לתמי 4 אל מחוץ לחברה והיו סוחרים בהם באופן אישי, כיום ההקפדה עליהם היא ברמה מאוד גבוהה ביחס לשנים עברו (לדוגמא טכנאי של החברה לא מספק מסננים ונורות אלא במקרים מאוד ספציפיים, קטע אה?).

שלא נדבר על גניבות מהדואר, שליחים של חברות שעובדות עם החברה ועוד דרכים אחרות.

להשיג? אפשר להשיג חלקים מקוריים בחוץ, הדרך? לא תהיה ישרה, נקודה.

ברור לי שרמת החרדה של שטראוס היא מקסימלית בכל מה שקשור לנורות ולסננים, כי על זה החברה מתקיימת (קונה בגרוש מוכרת ב 700 שקל). אני לא אתפלא אם על מכירת המכשירים הם מפסידים אבל אחרי שנה\שנתיים עם סננים ונורות הם מרוויחים יופי.

אני לא יודע מה ההסכמים שלהם עם היצרנים ומה מקובל בענף - אבל היום, כמו שאפשר להשיג חלקים מקוריים לרכב X במוסך מורשה, תוכל למצוא גם חנויות שרוכשות מהחברה עצמה חלקים *או* מיבוא מקביל, ומוכרת ללקוחות פרטיים.

עם שטראוס זה סיפור יותר קיצוני כי הם רוצים לשמור על בלעדיות בכל מחיר, רק חבל שזה מכניס לתוך הסיפור גם הלשנות מיותרות.

אני חושב שבגדול, אם החנות קונה את הסחורה בצורה מסודרת מספק\יבואן עם חשבונית, זכותה למכור את הסחורה איך שבא לה - בדיוק כמו בענף הרכב: אתה יכול לקנות מהיבואן חלקים באופן ישיר, ואתה יכול ליבא בעצמך ולמכור. כל עוד זה נעשה חוקית, לא היבואן ולא אף אחד אחר יגיד לי מה מותר לי למכור ומה לא.

השאיפה של כולם היום היא ל"מוצר בלעדי", כי ככה הם רוצים להבטיח לעצמם שכל מכשיר שנמכר הוא פרנסה עתידית בטוחה. ברוב המקרים זה לא עובד. תוך זמן קצר מאוד יש חיקויים ו/או חלקים ביבוא מקביל או ייצור מקביל, מה שהופך את הרעיון ללא רלוונטי, בדיוק כמו שתוכל להשיג היום כמעט כל חלק אפשרי לאייפון 5 דרך האינטרנט.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברים,

מישהו יודע האם מיכל המים החמים (הכולל את גוף החימום )זהה בין הארבע פמילי לארבע פרימו ?

תודה מראש למי שימצא את הזמן לענות.....

פורסם

האם תמי 4 FAMILY בדגמי 2012, ( המכשירים שבהם הטמפ' נקבעת ע"פ גרף עולה ויורד ) ניתן לבדוק או לכוון רתיחה ל 100 מעלות?

אין אופציה כזאת בתפריט לטמפ' מים רותחים, רק פושרים וקרים.

תודה מראש.

פורסם
האם תמי 4 FAMILY בדגמי 2012, ( המכשירים שבהם הטמפ' נקבעת ע"פ גרף עולה ויורד ) ניתן לבדוק או לכוון רתיחה ל 100 מעלות?

תודה מראש.

בצע איפוס ומילוי מיכלים כמו שמוסבר בסרטו היוטיוב שצרפתי, שם ליפני ביצוע מילוי מיכלים יש אופציה לקביעת טמפ רתיחת המים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה מראש.

בצע איפוס ומילוי מיכלים כמו שמוסבר בסרטו היוטיוב שצרפתי, שם ליפני ביצוע מילוי מיכלים יש אופציה לקביעת טמפ רתיחת המים.

איציק

לפי שזכור לי ניתן לכייל את הטמפרטורה עד 102 מעלות, תזכור רק שנקודת הרתיחה משתנה ביחס לגובה הגאוגרפי שאתה נמצא בו, לדוגמא באזור מישור החוף טמפ' הרתיחה היא 100 מעלות, ואם אני לא טועה בירושלים היא תהיה בסביבות ה98 מעלות.

טמפ' גבוהה מדיי יכולה לגרום לטיפטופים מהפיה בעת ההרתחה עקב הרתחת יתר, אם התופעה הזאת מופיעה אחרי כיול הטמפ', אפשר לנסות להוריד מעלה אחת או שתיים.

• תוכן חדש...