Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש ברכבי תופעה מוזרה שגורמת לי לחשוד שהטיימינג ברכבי לא תואם בכמות שיניים.

הרכב עובד מעולה בסרק (800 סלד) ומגיב טוב ללחיצת הדוושה, אבל מצלצל כשהרגל נוגעת בדוושת הגז, יש לציין כי הרכב מקודם ל-15 מעלות, כאשר היצרן דורש 8 מעלות.

הבעיה שכשאני על 8 מעלות הרכב מצלצל מכל מאמץ ומכל פתיחת מצערת, והמינימום קידום בכדי להפסיק את הצילצולים הוא 15 מעלות מנק מתה עליונה.

ואקום המפלג תקין ועולה עם פתיחת המצערת.

החגורת טיימינג שיש לי כרגע

http://www.gatesautocat.com/drive/LADA-(AvtoVAZ)/2107/21072/B032105/10-85_07-95/17095

החגורת טיימינג שמוצעת באיביי למנוע שלי

http://www.gatesautocat.com/drive/FORD-(Europe)/Transit-120/FT120/NBA/04-91_07-94/11603

לשני החגורות יש 122 שינים והנתונים ניראים זהיים,האם הן זהות?

אם כן,מה עלולה להיות הבעיה ?

פורסם

לפי הקישורים שנתת הרצועה שיש לך זאת הרצועה המתאימה.

ספרתי במיוחד בשבילך, גם אצלי 122 שיניים.

זה אולי נשמע מטומטם אבל הייתי מציע לך לפרק את הרצועה הקיימת ולהתחיל לספור שיניים, אולי משהו השתבש שם.

בנוסף לדעתי תבדוק שוב שהמנוע בנקודות.

בהצלחה, משה.

פורסם

תחושת הבטן שלי היא, שהתבלבלת בכיוון ההצתה.

נסה לרדת לאפס קידום ותראה אם המצב משתפר.

ככל שאתה מקדם את ההצתה המנוע מצלצל יותר.

קידום= לפני הזמן איחור אחרי הזמן. אם המפלג מסתובב בכיוון השעון אז 11.45 מוקדם והמנוע יצלצל אבל ב 12.00 הוא יעבוד ללא צילצול אבל לא יעיל.

יכול להיות שאתה צריך לכוון אות ל 6 מעלות קידום ולרדת לאט לאט עד שיצלצל רק במעמס ב 40 ק"מ לשעה בהילוך 4.

אבל פינטו כבר אוטו מודרני...

ויתכן ונדרש כיוון עם מחשב שיהיה הדרך הנכונה לאתר את הבעיה.

יכול להיות שהבעיה בחיישן נקישות או מגוון חיישנים אחרים שמשבשים את המידע במנוע וגורמים לצלצולים.

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה על התשובות.

למנוע הפינטו אין אפילו חיישן אחד. יש שסתום pcv אבל הוא לא קשור לבעיה הנתונה.

המערכת זהה לכל רכב משנות ה-70.

ברור לי כל העניין של הקידום ואיחור וההשלכות, אך פה משהו פשוט לא הגיוני.

מחר אני אפרק את הטיימינג ואת ההצתה ואחפש עבור ליקויים באחד המערכות.

עוד אפשרויות יתקבלו בברכה!

נדב.

פורסם

מה שאתה מסביר שקורה זה בדיוק הפוך למה שאמור לקרות במציאות, כמו שאמרו לפניי ככל שמקדמים הצתה דווקא יגדלו הצלצולים.

יכול להיות שיש לך חופש בפולי, בדרך כלל המרכז של הפולי הוא משכך תנודות מגומי, כאשר הוא מתבלה עם הזמן אז נוצר מצב שכאשר באים לכוון הצתה הוא בעצם משבש הכל בגלל החופש שנוצר בו, אולי זה המצב אצלך.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

לאחר פירוק ובדיקה של המפלג הוא נמצא פגום וכל בריחת הניצוץ שקיימת באשמתו.

בהזדמנות זו אשמח אם למישהו בפורום יש יחידה של הצתה אלקטרונית למנוע פינטו שהגיע בסיירה לרוב.

תודה לכל העוזרים. נדב.

פורסם

מה שמוזר, המנוע שיש לך הוא 1.6 ובררתי עם חנות חלפים ותיקה והוא טוען שמנוע 1.6 צריך חגורת טיימינג עם 119 שיניים.

חבר׳ה- עדיין זקוק למפלג במצב תקין לרכב היומיומי שלי.:roll:

נדב.

• תוכן חדש...