Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כל הדרמטיות,

מה תגובת הנהג שפתח את הדלת למקרה?

למקרה הצער זאת די מישהי שאני מכיר אבל אין מה לעשות והקטע שהיא אומרת שאני צריך לשלם לה על הדלת ואני לא כלכך הגבתי מהלחץ נתתי לאבא שלי לטפל בזה ככה גם שאני לא יסתכסך איתה או משהו

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היא קצת חיה בסרט. תעבירו את כל הפרטים לחברת הביטוח שלכם, והם ידעו להתמודד איתה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"תאונה" ראשונה. נבהלת. אתה מודאג מההשלכות.

טבעי.

א. אתה לא אשם בשום אופן, ואתה לא משלם לאף אחד על שום דלת. (אלא אם אתה פילנטרופ נדיב במיוחד). הביטוח שלך, לעומת זאת, לא מחלק כסף בחינם, ולכן לא רק שלא יתקן לחצופה את הרכב, אלא גם לא יתקן על חשבונו את הרכב שלך, אלא אם תתבע את הפוליסה שלך, אישית.

ב. זה שלא הגבת, זו התגובה הכי טובה שיכולת להגיב:lol:. ממילא לפי תנאי פוליסת הביטוח הסטנדטית, אסור לך להודות באשמתך בנזק. וזה שלא יצאת וצעקת עליה/הרבצת לה, זה בכלל לטובתך...

אתה לא בוחן תנועה, ואין לך את הכלים לשם כך. כל תפקידך בתאונת נזק בלבד, הוא להחליף פרטים ולפנות לביטוח.

כשתפנו לביטוח, כבר יסבירו שם לגברת הנכבדה על תקנה 80 א לתקנות התעבורה, שלא צייתה לה, ושגרמה לתאונה:

80. פתיחת דלת וסגירתה

(א) לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך.

וזה לא משנה בכלל אם היית בעקיפה,בנסיעה בנתיב שלך,בריחוף קל, או כל הגדרת שקר אחרת, כמו שזה לא משנה אם היא עמדה באמצע הכביש,או חנתה בחניה בכחול לבן ולא שכחה להפעיל פנגו וגם אם חלילה עקפת אותה על פס לבן (שזה BIG NO NO בפני עצמו,כן?:lol:) במקרה הגרוע תהיה לך "אשמה תורמת" ולא אשמה מלאה.

ג. מאחר ואתה לא אשם בתאונה, גם אחרי שתודיע לביטוח שלך, והם יטפלו עבורך במקרה, התביעה על המקרה הזה לא תרשם לחובתך,הפרמיה שלך לא תעלה וזה לא יופיע בגליון ה"עבר הביטוחי" שלך.

בקיצור- תרגע,תן לביטוח שלך לטפל בה, וסע בזהירות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפות"ש - אם הבנתי נכון, עקפת את הרכב העומד/חונה בנתיב נגדי לתנועתך. אם זה המצב, יש לך אשמה לא מעטה, שכן מדובר בעקיפה מבלי שווידאת שהדרך פנויה (תקנה 47 ד'). משום מה רוב המגיבים התעלמו מעובדה זו.

אם אין לך תיעוד מצולם של ההתרחשות (מצלמת רכב), קרוב לוודאי שכל צד ישא בנזקיו. הנהגת עם הדלת הפתוחה - כי היא עצרה במקום אסור ופתחה דלת ללא שוידאה שאין סכנה, אתה - כי עקפת מבלי שווידאת שהדרך פנויה ואין נשקפת סכנה או הפרעה לרכב אחר. כל זאת בהנחה שאכן עקפת בנתיב נסיעה נגדי ולא נסעת בנתיב שלך.

כל זאת ממקרה דומה מאוד של חבר. חברות הביטוח דחו תביעה אחת של השניה, וכל צד תיקן נזקיו בעצמו.

לגבי הרכב השלישי שניזוק, זו כבר שאלה סבוכה יותר. לדעתי - אם רכבך פגע בו, קרוב לוודאי שאתה תישא באשם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• ספונסר פורום
פורסם
דבר ראשון על תכנס לפניקה דבר שני הוא אשם! ברגע שיושבים ברכב פותחים את הדלת לכיוון הכביש וקורה תאונה הם אשמים. צריך לקחת פרטים של הביטוח של הנהג+פרטים של הנהג. צריך להודיע לחברת הביטוח שלך מה קרה (זה לא משנה כרגע מי אשם) או לסוכן והוא כבר יעביר הלאה. הנהג האשם צריך להפעיל ביטוח (במקרה והתיקון יהיה יקר) אם הוא לא מודה באשמה ואתה רוצה לקצר תהליכים תפעיל הביטוח שלך שהוא יתבע אותו.

צודק לדעתי זה שפותח דלת הוא זה שפורץ צנתיב שלך וחובת הזהירות חלה עליו.

לעינין הנזק והיתנהלות עם חברת הביטוח .צור איתי קשר טלפוני 0546999223 אלי אמרן שמאי רכב , הכוון אותך .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
לפות"ש - אם הבנתי נכון, עקפת את הרכב העומד/חונה בנתיב נגדי לתנועתך. אם זה המצב, יש לך אשמה לא מעטה, שכן מדובר בעקיפה מבלי שווידאת שהדרך פנויה (תקנה 47 ד'). משום מה רוב המגיבים התעלמו מעובדה זו.

אם אין לך תיעוד מצולם של ההתרחשות (מצלמת רכב), קרוב לוודאי שכל צד ישא בנזקיו. הנהגת עם הדלת הפתוחה - כי היא עצרה במקום אסור ופתחה דלת ללא שוידאה שאין סכנה, אתה - כי עקפת מבלי שווידאת שהדרך פנויה ואין נשקפת סכנה או הפרעה לרכב אחר. כל זאת בהנחה שאכן עקפת בנתיב נסיעה נגדי ולא נסעת בנתיב שלך.

כל זאת ממקרה דומה מאוד של חבר. חברות הביטוח דחו תביעה אחת של השניה, וכל צד תיקן נזקיו בעצמו.

לגבי הרכב השלישי שניזוק, זו כבר שאלה סבוכה יותר. לדעתי - אם רכבך פגע בו, קרוב לוודאי שאתה תישא באשם.

היא עמדה בנתיב שלי חסמה לי תנתיב ראיתי שאין מכוניות באופק אז הקפתי אין שם שום פס הפרדה רצוף והיא עמדה באדום לבן שאסור עצירה לא הייתה לי דרך למנוע את התאונה...

פורסם

הייתה לך דרך למנוע תאונה - להמתין עד שהנתיב יתפנה( לפי דבריך, הנהגת הייתה ברכב שלה). לעניין קו הפרדה רצוף - לא רלוונטי. הקדש 3 דקות מזמנך וקרא את התקנה הרלוונטית לעקיפה (47 ד). לצורך הבהרה - האשמה שלך -היותך בנתיב הנגדי לנסיעתך בעת קרות התאונה, ובשל כך יש לך אחריות לא מבוטלת למה שקרה, כי על פי המחוקק "לא ווידאת שלא נשקפת סכנה לרכבים אחרים או למשתמשי דרך"

פורסם
הייתה לך דרך למנוע תאונה - להמתין עד שהנתיב יתפנה( לפי דבריך, הנהגת הייתה ברכב שלה). לעניין קו הפרדה רצוף - לא רלוונטי. הקדש 3 דקות מזמנך וקרא את התקנה הרלוונטית לעקיפה (47 ד). לצורך הבהרה - האשמה שלך -היותך בנתיב הנגדי לנסיעתך בעת קרות התאונה, ובשל כך יש לך אחריות לא מבוטלת למה שקרה, כי על פי המחוקק "לא ווידאת שלא נשקפת סכנה לרכבים אחרים או למשתמשי דרך"

תסביר לי מאיפה אתה מביא הדברים (בלי לפגוע). הוא אמר שהיא הייתה בנתיב שלו וגם עמדה על אדום לבן וגם פתחה את הדלת לכיוון הכביש בלי לבדוק שהוא הכן פנוי ובכך היא גרמה לתאונה. זה שהוא עקף אותה זה בסדר גמור, היא צריכה לדעת שהיא לא היחידה בכביש.

פורסם

הדברים הם מנסיון מצטבר במשך החיים :). אני מציע שנחכה ונראה איך יתקדם הסיפור.

הנה כמה דברים לחשוב עליהם בזמן הזה:

http://www.lawguide.co.il/articles/2252/%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%A2%D7%AA-%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A9%D7%90%D7%99_9214/

אם העניין יגיע למשפט (והוא לא יגיע קרוב לוודאי), השופט ישאל את מיודענו :"מדוע לא המתנת בנתיב שלך עד שהרכב יזוז, הרי לפי דבריך הנהגת הייתה ברכב ? ומדוע היית צריך לצאת לעקיפה בנתיב נגדי לנסיעתך?" תחשוב על תשובות כבר מעכשיו..

בגדול, אם אין הקלטה רציפה של הארוע, אז זו מילה שלה מול המילה שלו. עובדתית, הוא אשם ,כי יצא לעקיפה בנתיב נגדי, וגרם לתאונה.

מקרה דומה,אך שונה מעט: קטנוע נוסע על שול ימין במהלך פקק (משטרה מתירה נסיעה כזו), לפתע נהג רכב העומד בכביש כחוק, פותח דלת נוסע (מצד ימין), והקטנוע פוגע בדלת. מי אשם? אחרי שתמצא תשובה לזה, תחזור.

ולסיכום , לך אל נמלה עצל, ראה דרכיה ולמד. נחכה בסבלנות להתפתחות הסיפור ונחכים כולנו מנסיון מצטבר.

שיהיה שבוע טוב.

פורסם

בלי לחץ, תן את כל הצילומים לחברת הביטוח, דבר עם המנהלת תביעות של חברת הביטוח שלך ותסביר לה בדיוק מה קרה.

אפילו תשרטט לה על נייר או מחשב את כל מה שהתרחש.

תגיד שאתה לא אשם בשום דבר והחברת ביטוח שלך תתבע את החברת ביטוח של הנוסעת שפתחה את הדלת.

ואז גש לתקן את רכבך, בתאום עם חברת הביטוח אתה יכול לתת למוסך צ'ק דחוי ל 90 יום עד כאשר תקבל את הכסף מהנתבעת.

תחייה את החיים כי מחר תמות

פורסם
הדברים הם מנסיון מצטבר במשך החיים :). אני מציע שנחכה ונראה איך יתקדם הסיפור.

אם העניין יגיע למשפט (והוא לא יגיע קרוב לוודאי), השופט ישאל את מיודענו :"מדוע לא המתנת בנתיב שלך עד שהרכב יזוז, הרי לפי דבריך הנהגת הייתה ברכב ? ומדוע היית צריך לצאת לעקיפה בנתיב נגדי לנסיעתך?" תחשוב על תשובות כבר מעכשיו..

בגדול, אם אין הקלטה רציפה של הארוע, אז זו מילה שלה מול המילה שלו. עובדתית, הוא אשם ,כי יצא לעקיפה בנתיב נגדי, וגרם לתאונה.

מקרה דומה,אך שונה מעט: קטנוע נוסע על שול ימין במהלך פקק (משטרה מתירה נסיעה כזו), לפתע נהג רכב העומד בכביש כחוק, פותח דלת נוסע (מצד ימין), והקטנוע פוגע בדלת. מי אשם? אחרי שתמצא תשובה לזה, תחזור.

ולסיכום , לך אל נמלה עצל, ראה דרכיה ולמד. נחכה בסבלנות להתפתחות הסיפור ונחכים כולנו מנסיון מצטבר.

שיהיה שבוע טוב.

מתי אני אמרתי שראיתי שיש אנשים באוטו כשאני עוד לפני שאני באתי לעבור את הרכב שהוא גם ג'יפ שחור אז מאחור לא רואים את האנשים שבאוטו גם הרכב עמד שם קרוב ל2 דקות

פורסם

לפות"ש - פטבוי טועה ומטעה.

גם הקישור שצירף, מתייחס להפרעה לתנועה שבאה ממול (בכלל לא רלוונטי למקרה שלך).

מותר לעקוף, גם על הנתיב הנגדי, ובתנאי שלא חצית פס הפרדה רצוף, ושלא יצרת הפרעה לתנועה הבאה ממול.

לגבי השאלה שהוא טוען שהשופט ישאל אותך, סביר שהיא לא תשאל.

במשפט העברי קיים מושג שנקרא "מבחן האדם הסביר".

הנה ציטוט מחוק הנזיקין סעיף 35:

"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות". בהתאם לכך, המבחן לקביעת התנהגות רשלנית הוא מבחן "האדם הסביר"

במקרה שלנו, "אדם הסביר", הרואה מכשול בדמות ג'יפ חונה בנתיב נסיעתו, לא ימתין דקות ארוכות עד שיואיל בטובו בעל הג'יפ להתחיל מחדש בנסיעתו, אלא יעקוף אותו בזהירות. על אחת כמה וכמה כשהדרך פנויה ואין תמרור המונע זאת ממנו.

כל נהג, כולל פטבוי היקר, עושה זאת פעמיים בשבוע, מבלי להקדיש לכך מחשבה מיוחדת.

לשיטתו של פטבוי (היפטתית), אם הגברת היתה משאירה את רכבה כך וממשיכה ליום עבודתה, והיה מסומן גם קו הפרדה רציף לצד הג'יפ החונה, אתה, וכל מי שיגיע אחריך היתם אמורים להמתין שהיא תסיים את יום עבודתה כדי לעבור....

הגברת הנכבדה נהגה בחוסר זהירות פעמיים: ראשית כשחסמה נתיב נסיעה, ושנית כשפתחה דלת בחוסר זהירות.

עכשיו,היא מנסה לנצל לטובתה את העובדה שאתה בחור צעיר, וככל הנראה לא "עבריין מנוסה":roll:.

אל תתן לזה לקרות.

שים לב להודעה של אלי אמרן, שמאי הבית של הפורום, שהוא בלי שום ספק, יותר מנוסה וידען מכולנו כאן גם יחד.

אני ממליץ לך בחום לנצל את הצעתו הנדיבה, ולהתייעץ איתו טלפונית. הוא ילמד אותך המון על איך להתנהל הלאה, ומנסיון, הוא לא גובה (מחברי הפורום) שכ"ט עבור ההתייעצויות הללו, למרות שהן שוות כסף רב.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

fatboy אתה טועה ומטעה.

לא היה רכב בנתיב הנגדי שפות"ש הפריע לו, התאונה נגרמה אך ורק בגלל רשלנות של הנהגת בג'יפ שפתחה דלת מבלי להסתכל.

הוא לא עבר על תקנה 47 ד'

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

הרי זה ברור כי הדרך הייתה פנויה במרחק מספיק לאפשר לו את העקיפה, לא היה בכלל רכב ממול, והוא לא יצר הפרעה וסיכון לאף רכב אחר.

זאת שפתחה דלת מבלי להסתכל מה קורה בכביש יצרה הפרעה וסיכון.

אגב natco

"מבחן האדם הסביר", הוחלף כמעט לחלוטין ב"מבחן האדם מן היישוב", שכן האדם הסביר תואר לא פעם כ"סופרמן שאינו טועה לעולם", ומבחן האדם מן היישוב מקל יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ובמאמר חז"ל - "נמתין ונראה", כל שאר הדיבורים דברי סרק הם, וחשיבותם כשלג דאשתקד8)

נ.ב. NATCO היקר, "הפוסל במומו פוסל". אם אתה מבצע עבירות תנועה פעמיים בשבוע, כדברייך, אל תסיק מכך שכולם עושים זאת.

לדוגמה, אם אני נתקל ברכב החוסם מעבר/נתיב נסיעה שלא כדין, (גם בהיותי הולך רגל), אני ניגש אל הנהג, מצוייד במצלמה, ותוך כדי צילום רציף, מבקש ממנו להזיז את רכבו המפריע לתנועה, אחרת אדווח למשטרה תוך העברת הצילום. עובד כמו קסם! ממליץ לנסות!

פורסם

פות"ש אני מבין שזה קרה בכניסה לבית הספר שלך, מה שאומר שזה איזור שבו אסור להחנות אבל הרבה הורים עוצרים כדי להוריד את הצאצאים שלהם מול השער. תוכל לתת קישור לרחוב בגוגל MAPS? כדי שנראה איזה סוג כביש זה.

אני מאמין שהצדק איתך, היא עצרה על הנתיב ואתה היית חייב לעקוף אותה כדי להתקדם, זה לגיטימי לגמרי.

אחת הבנות פתחה את הדלת לכיוון הכביש בלי להסתכל בכלל וקרה מה שקרה, אני מאמין שעצם העובדה שהיא עצרה על נתיב באדום לבן פועל לטובתך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...