Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שרשמתי בכותרת,היום בבעלותי טויוטה קורולה שנת 2008 רובוטית כמובן, עם 165K ק"מ,היא בבעלותי כשנתיים וקצת ונסעתי עליה כבר 65K ק"מ.

בתקופה האחרונה הקלאצ' מתחיל קצת לזייף,הלכתי למוסך ולפי דבריו הקלאצ' אכן קצת מחליק אבל הוא עוד במצב סביר וכשעוזבים את הברקס הרכב מתחיל לנוע,לדבריו אין מה להיכנס כרגע להוצאה K5 שקלים חדשים ושאמשיך לנסוע עליו עד שיגמר לגמרי,יש לציין שעשו לרכב קלאצ' ב93K ק"מ.

ועכשיו לדילמה הרצינית,כמה שזה ישמע מפתיע להרבה מכם אני פשוט מאוהב ברכב,פשוט מאוהב, ואסביר למה: הרכב גדול יחסית ובמיוחד בהיתחשב בכך שלא נוסעים בו יותר מנהג ונוסע ברוב הזמן ,הרכב נוח ברמה סבירה+,הרכב חזק ויחסית הוא מרגיש מאוד חזק ביחס למתחרות וגם ביחס לקורולה האוטומטית היותר חדשה בזכות הגיר הרובוטי,הרכב חסכוני מאוד ולאחר שנתיים של למידת נהיגה על הגיר הרובוטי אני יכול לציין לכם שהוא חסכוני בטירוף למי שילמד לנהוג עליו כמו שצריך וסתם בשביל לסבר את האוזן ולא אני לא ממציא,נסעתי עם הרכב לאילת בחודש שעבר נסעתי הלוך חזור ועוד קצת על מיכל אחד! שזה יצא לי 820 ק"מ על 49 ליטר בחישוב מהיר 1 ל17 וזה עם מזגן שני אנשים ו4 מזוודות על מהירות ממוצעת של 90-110,ולא אני לא ממציא רוב הפעמים שאני מתדלק זה לאחר שהרכב עבר קרוב ל700 ק"מ הרכב נוסע אצלי 50 % עירוני ו 50% בין עירוני זה לגבי הצריכת דלק המדהימה שלו,לגבי אמינות.... אין הרבה מה להגיד ולהרחיב פשוט חוץ מ...אמין!לגבי טיפולים שוטפים אני עושה לבד כל 15K ק"מ וזה עולה לי בערך 200 שקל לטיפול כך שזה ממש שולי, מעבר לכך הרכב באמת לא מתחיל אפילו להראות סימני עייפות בשום מובן שהוא הרכב נוסע מאוד חזק,שקט, ללא קרקושים מיותרים מפלסטיקים בתא הנוסעים הכל עובד חלק לא מתקלף לא נשבר באמת שמושלם כי אחרי הכל מה צריך ברכב יותר מכוח אמינות צריכת דלק מצוינת נוחות ועמידות?? (יש לציין שהרכב היה בבעלות ליסינג כך שאין לי שמץ איזה חיים עברו עליו לפני שהגיע לידיי)

ובטח אתם שואלים את עצמכם אם אני כל כך מאוהב ברכב למה לי למצוא לו יורשת? אז ככה בדרך כלל אני מחליף רכב כל שנה וחצי שנתיים (לא לרכב חדש) והיא אצלי כבר שנתיים וקצת מעבר לכך היא גם מתחילה לצבור קצת ק"מ נסועה של 65K ק"מ בשנתיים זה לא מעט אבל כשאני חושב על יורשת לא מצליח לחשוב על שום מכונית שתיתן לי מה ששלי נותנת לי,בכולן יהיה חיסרון אחד יותר ואפילו בקורולה החדשה יותר יש חיסרון של צריכת דלק יותר גבוהה היא יותר חלשה ואין לה תפעול ידני(למקרה ששאלתם את עצמכם על צריכת הדלק,אז כן אני נוסע אך ורק על התפעול הידני) ובאזור המחירים של הטויוטה שברשותי באמת באמת שאני לא רואה רכב שמציע לי את מה שהיא נותנת לי כרגע :אמינות למופת, צריכת דלק מצוינת ,נוחות וכוח.

רציתי לשמוע את דעתכם על הדילמה,אני יודע שרוב עם ישראל רק שומע על קורולה רובוטית ישר הוא חושב על אוטו מסורבל ולא נוח בעליל,אבל אני ישר חושב על יצירת מופת.

האם להשאיר אותה ולקחת בחשבון הוצאה לא קטנה בעתיד הקרוב ולקחת בחשבון את הפזמ הגבוה שלה או שעליי להיתפשר על רכב אחר באזור התקציב שלה שאכן יהיה חיסרון אחד או יותר?

אם תרצו לשמוע עוד מה אני חושב על הרכב חסרונות /יתרונות אז בכיף אני יכול לדבר עליה במשך ימים!

מעבר לכך הייתי רוצה לשאול אם 165K ק"מ זה משהו שהמנוע של טויוטה באמת אמור להיתרגש ממנו?

וגם בעל המוסך אמר לי שאם הצלחתי להחזיק על הקלאצ' הנוכחי 70K ק"מ וסביר להניח שיחזיק עוד 10-15K בערך אז כנראה אני באמת יודע לנהוג על הרכב בצורה הטובה ביותר האם נכון?

פורסם

אם אתה נהנה ממנה אז תשאיר אותה ,התקלות בינתיים הן רק תיארטיות, אז מקסימום תחליף קלאצ'. לגבי יורשת אני חושב שואגיות עם DSG ומנוע 1.2 יהיו לא פחות חסכוניות בנהיגה עדינה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

הרכב משרת אותך נאמנה, לא עושה בעיות... למה להחליף?

אם וכשתתחיל להראות את גילה - תחליף.

בכל מקרה, מבחינת ירידת ערך, היא כבר עברה את הירידה המשמעותית.

כלכלית, כדי לא להיות מופתע עם צורך להשקיע סכום גדול מדי בעתיד, למימון רכב חדש הרבה יותר, אתה יכול לקחת את הסכום שתיכננת להוסיף לקניית רכב חדש יותר, ולשים בחיסכון/השקעה. כל חודש תוסיף גם את הסכום אותו היית מוסיף על הרכב הבא לחיסכון. ככה תיווצר לך קופה נאה בצד, שבינתיים גם עושה קצת כסף. כשתרצה להחליף, יהיה לך חיסכון רכב זמין, ואולי לא תצטרך להשתמש בכולו...

להחליף מוצר צריכה שעובד טוב בחדש, ללא צורך, זה סתם להוציא עכשיו כסף, שיכול בינתיים להיות בכיס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה כ"כ מאוהב באוטו לדבריך.אולי עדיף "לקמות" אותה מחדש במחיר החלפת הקלאצ' ולסוע בשלום לעוד הרבה שנים טובות?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כן נראה לי שבאמת אשאר איתה בינתיים וגם אם אצטרך להחליף את הקלאצ' אז זו דאגה אחת פחות.

בקשר לקניית אותו אוטו,זו גם דרך של חשיבה אבל לדעתי עדיף כבר להישאר עם מה ששלי ומה שאני מכיר ומה שאני יודע איך טופל לפחות בשנתיים האחרונות ומה הוחלף וכו'.

מבחינת הק"מ הגבוה יחסית שלה,זה לא משו שאמור להדאיג אותי מבחינת בלאי המנוע או הגיר?

יש לציין שהמנוע מושך חזק חסכוני מאוד ומבחינת שמן לדעתי הוא אוכל קצת(בערך 3.5 קילו ל15 אלף ק"מ) אבל הסיבה לכך היא לדעתי הנסיעות המרובות בבין עירוני כשהמהירות היא 120+ אז גם הסל"ד שלה נורא גבוה ונושק ל4000 אבל עדיין חסכוני מאוד.

פורסם

להחליף מוצר צריכה שעובד טוב בחדש, ללא צורך, זה סתם להוציא עכשיו כסף, שיכול בינתיים להיות בכיס.

אהבתי את השורה הזו מאוד!! תודה!

פורסם
סליחה...5 אלף קלאצ?

כן לקלאצ' ורובוט,האמת שבאמת אני לא יודע מה לחשוב אם זה הרבה או קצת.

לפני חודש קניתי קלאצ' לפיג'ו 206 ב500 שקל:-/.

פורסם

טויוטה ידועה במנועים והגירים האמיניים מאוד שלה, לדעתי אתה יכול להישאר, למרות שבתכלס ק"מ כזה בשנת 2008 אני הייתי מסנן או אם הייתי כבר עם אחד הייתי מנסה למכור אותו...אבל זה רק אני. ובאמת מעניין לראות שדגם ישן יותר חזק מדגם חדש :)

פורסם

אהבתי את הסיפור על הקורולה שלך, גם לי יש אחת כזאת בעל 138 ק''מ .

רכב אמין חזק חיסכוני זריז, תשאר איתה זה ברור ואחרי שתחליף קלאץ תעשה איפוס לגיר .

פורסם
טויוטה ידועה במנועים והגירים האמיניים מאוד שלה, לדעתי אתה יכול להישאר, למרות שבתכלס ק"מ כזה בשנת 2008 אני הייתי מסנן או אם הייתי כבר עם אחד הייתי מנסה למכור אותו...אבל זה רק אני. ובאמת מעניין לראות שדגם ישן יותר חזק מדגם חדש :)

האמת שלדעתי זה לא כל כך מעניין כי ההבדל בין שלי לחדשה הוא ששלי רובוטית והחדשות יותר אוטומטיות עם יחסי העברה ארוכים יותר,החסרון אצלי הוא ההעברות הילוכים האיטיות בשל המצמד היחיד.

בקשר ללקנות את אותו רכב אני פחות אוהב את הרעיון כי נכון יש לי ק"מ גבוה יחסית ואני יכול למצוא את אותו רכב עם לפחות 50K ק"מ פחות אבל לדעתי עדיף להישאר עם שלי כי ככה אני יודע מה יש לי ביד ואיך מטופל ואם באמת ב 15K ק"מ הקרובים ילך לי הקלאצ' אז אשקיע את את זה על הרכב ואשכח מזה לתקופה הבאה,למרות שלדעתי תיקון כמו קלאצ' שזו כרגע תאורטית הבעיה היחידה ברכב שלי יכולה לבוא גם ברכב עם 50-60 K ק"מ פחות הכל תלוי בצורת הנהיגה של הנהג,זו דעתי לפחות,ועובדה שאכן הצלחתי להחזיק על אותו קלאצ' בינתיים 72K ק"מ בזמן ששמעתי על סיפורים שהלך לאנשים קלאצ' לאחר 30 K ק"מ,האמת שיש כל מיני טריקים שעזרו לי לשמור על הקלאצ' במיוחד בדרכים עירוניות.:)

פורסם
אהבתי את הסיפור על הקורולה שלך, גם לי יש אחת כזאת בעל 138 ק''מ .

רכב אמין חזק חיסכוני זריז, תשאר איתה זה ברור ואחרי שתחליף קלאץ תעשה איפוס לגיר .

האמת שרציתי לעשות עכשיו איפוס לגיר אבל בעל המוסך המליץ שלא כי הוא אמר שזה יזרז את בלאי הקלאצ' שנשאר.

• תוכן חדש...