Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא. גם כשכתוב שכן, אז לא.

במקרה הטוב מקבלים 80 אחוז ממחיר המחירון. בדרך כלל זה 50-70 אחוז ממחיר המחירון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, אתה סתם מכליל.

אני מסכים אתך שלהכנס לטריידאין ביום בהיר ללא מבצע זה פשוט הזמנה לשחיטה כשרה.

ולכן הסיכוי היחיד לקבל קרוב למחירון על האוטו יהיה רק בימי מבצע. אבל חשוב לציין שגם בימי מבצע היבואנים מערימים קשיים.

צריך שהרכב שאתה מוסר יהיה במצב טוב (וכך יצא גם בבדיקה), צריך שיהיה הפרש גדול בין שווי הרכב שאתה מוסר לבין הרכב שאתה קונה (כ-50K ש"ח) וקצת התמקחות כמובן לא תזיק.

וכמובן צריך לקחת בחשבון שיש בעיה נוספת והיא שרוב הרכבים בארץ במצב תחזוקה ירוד והבעלים שלהם חושבים שיש להם זהב ביד.

בקיצור, פעמיים בצעתי טריידאין בחיים שלי, פעם אחת בחברה ופעם שניה במגרש. ב-2 המקרים קבלתי מחירון תמורת מחירון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מבדיקה אישית טרייה, גם אם רכב חדש לגמרי יורידו לך מינימום 14% - 10 על זה שהורדתה ניילונים ו-4 על זה שרכב כבר יד ראשונה :-D

מחירון אפשר לקבל על רכב שמור, שעלותו 20-30K.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

פעם-פעם היה אפשר לקבל מחיר סביר, ועכשיו ממש לא. הסיבות העיקריות:

1. שוק מוצף בגלל ליסינג.

2. סוכנויות הטרייד-אין הן יחידות רווח עצמאיות שנדרשות להצטיין בשורה התחתונה ולא להקריב בשביל המכירה.

3. רכבים חדשים קטנים וזולים מעודדים אנשים לא לקנות יד שניה באזור של ה- 60-70 אלף.

אז בפועל מה שקורה כשאתה בא לקנות רכב חדש זה שהסוכנות מקבלת הצעה עבור רכבך בטלפון מהטרייד-אין, בלי לראות בכלל את האוטו, וזהו מחיר המקסימום. הוא נמוך מהמחירון משמעותית או לחילופין קרוב אליו אבל רק על חשבון הנחה שהיית מקבל אחרת על הרכב החדש (כלומר, סבסוד של הסוכנות המוכרת).

פורסם

בקיצור, פעמיים בצעתי טריידאין בחיים שלי, פעם אחת בחברה ופעם שניה במגרש. ב-2 המקרים קבלתי מחירון תמורת מחירון.

סביר להניח שתמורת מזומן ללא טרייד היית מקבל הנחה מאוד משמעותית מהמחירון ששילמת.

לכן, מ"המחירון" שקיבלת עבור הרכב הישן, צריך לקזז את הסכום שהפסדת.

סתם לדוגמא - אפשר לקנות מאזדה 3 מחברת ליסינג ב-50K (בערך). אם תלך על עסקת מחירון תמורת מחירון, תשלם 65K על אותה מאזדה. ז"א שילמת 15K עודפים. לפעמים זה יכול לגרום למצב שלמעשה מסרת את הרכב שלך בחינם או תמורת סכום סמלי.

בד"כ עדיף למכור בשוק הפרטי ולא לחפש את הנוחות של מפתח תמורת מפתח.

פורסם

אם אתה משדרג בגדול אז אולי וגם לא תקבלי את ההנחה שהיית מקבלת על אותו הדגם אם היית נכנסת עם מאני מזומני.

אבא שלי השאיר ברנו-רעננה סניק (בת שלוש, יד ראשונה ק"מ נמוך בלי תאונות) וקיבל עליה מחירון + 2% - אמיתי לגמרי!

אבל קנה קולאוס, שזה רכב לא ממש מבוקש וגם לא זול!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אף חברה לא משלמת מחירון,

בטח לא מגרש של סוחרים.

היחידים שיכולים להרשות לעצמם לזכות מחירון בטרייד אין זה היבואנים(שיש להם סבסוד).

הם מוכרים רכב חדש ברווח עצום ולכן יש להם אפשרות לסבסוד(אם כי גם שם לוקחים בחשבון הפחתות).

בכל אופן,

במידה ויש לך רכב בעייתי למכירה,

עדיף לך לעשות טרייד אין.

תוכל להסתכל על ההנחה שנותנים לך ממחיר הקניה כ"סבסוד" למחיר הרכב שלך.

בהצלחה.

פורסם
סביר להניח שתמורת מזומן ללא טרייד היית מקבל הנחה מאוד משמעותית מהמחירון ששילמת.

לכן, מ"המחירון" שקיבלת עבור הרכב הישן, צריך לקזז את הסכום שהפסדת.

סתם לדוגמא - אפשר לקנות מאזדה 3 מחברת ליסינג ב-50K (בערך). אם תלך על עסקת מחירון תמורת מחירון, תשלם 65K על אותה מאזדה. ז"א שילמת 15K עודפים. לפעמים זה יכול לגרום למצב שלמעשה מסרת את הרכב שלך בחינם או תמורת סכום סמלי.

בד"כ עדיף למכור בשוק הפרטי ולא לחפש את הנוחות של מפתח תמורת מפתח.

קודם כל נתחיל מזה שאני מסכים אתך שעדיף למכור בשוק הפרטי וכך אני ממליץ לרוב מכריי.

הדוגמא שאתה נתת היא קיצונית מדיי. הבאת רכב לא סחיר שיש עליו הנחות מפליגות. אם היית לוקח לדוגמא טויוטה קורולה לא היית מגיע לסכום כזה מופרז.

בהמשך לדבריו של סולל הדרך, אתה יוצא מנקודת הנחה שאת הרכב שלי הייתי מצליח למכור בשוק הפרטי במחירון. אז פרסמתי אותו במשך חודשיים וקבלתי רק טלפון אחד. מה היה קורה אם הייתי ממתין עוד חודשיים? רק ההפרש שהרכב היה יורד לי במחירון היה יותר גרוע מהכסף ש"הפסדתי" בסוכנות.

ברור שהחברות לא עושות את הטריידאין כשירות לציבור ובשורה תחתונה זה עולה לך כסף. בנוסף אי אפשר לתמחר את הנוחות של החלפת מפתח תמורת מפתח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בתור סוכן מכירות באחת מחברות הטרייד אין הגדולות בארץ אומר שלרוב אני ממליץ ללקוחות למכור את רכביהם בשוק הפרטי.

לעומת זאת, ישנם הרבה לקוחות שאינם מעוניינים להתעסק עם מכירת רכב, ולכן מוכנים לוותר על כמה אלפי שקלים בשביל לקבל "מפתח במפתח".

יש לזכור שגם מחירון לוי יצחק מזכיר כי לחברות הטרייד אין יש זכות לגבות עמלת טרייד אין בסך 12% מסכום העסקה. בסופו של דבר, טרייד אין הוא כאב ראש לחברה. צריך להכין את הרכב, לבצע טיפול, להעמיד במגרש, לחכות שמישהו יגיע, להוריד לו במחיר מהמחירון ולשלם שכירות למגרש. כל אלו לעיתים לא משתלמים לחברה ולכן קורה שרכבים לא סחירים יקבלו הרבה פחות מהמחירון.

• תוכן חדש...