Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חבל על הנהגים בכביש?

אחד כזה יאבד שליטה (כי לנסוע 60 קמ"ש על צמיגים ברוחב של אינץ' זה מתכון לאי יציבות בציר הרוחבי), יעוף לו לתוך השמשה, ואז הנהג כמובן יהיה אשם כי זה הכי נוח והילד הוא "ילד נורמטיבי" או "צעיר נורמטיבי" והם כולם "בני טובים", ויקיזו את דמו של הנהג בכל מדיה אפשרית עוד לפני שבוחן תנועה בכלל הגיע לזירת התאונה.

די לכתוב שטויות.

ילד בגיל לא חוקי לרכב על אופניים חשמליים, שנוהג בכלי לא חוקי (הרבה כאלה, שמוסבים בניגוד לחוק), שפוגע ברכב - הנהג ייצא אפילו בלי שלילה ל-30 יום.

מי שפוגע בו כזה ילד, שייתבע את ההורים. אפשר לעשות בוחטה נאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר לבעיה בתור נהגה, שכל מה שנכתב נכון.

אני מרגיש את הבעיה גם בתור הולך רגל, כבר מספר פעמים שיצא לי לטייל עם הבת שלי בת שנה ושמונה.

פשוט מפחיד לתת לה ללכת לבד, יד בדי.

הכלים האלו כבר מסתובבים בכל מדרכה, טיילת, קניונים וכו' ונסעים ללא שום אחריות.

גם בגן ציבורי הקטן ליד הבית כבר לא ניתן לשחרר אותה לשחק לבד, הם נוסעים במהירות בין המתקנים בלי שום מחשבה.

השבוע בגן ציבורי נסע ילד בין 7-8 שלא מגיעה לריצפה ומרכיב עוד ילדה יותר קטנה, חוסר השליטה שלו נראה בברור.

אכן תופעה...

פורסם

אז אתם אומרים שיש עומס בכבישים, והמחקרים מראים שבעוד מספר לא רב של שנים כולנו נעמוד, פיסית, בפקק, מבלי שהוא יזוז מטר.

אז יש תחבורה ציבורית - התלוננתם שהיא אף פעם לא מגיעה בזמן, שחם בקיץ, קר בחורף, המון אנשים צפופים ויקר מדי.

אז באה המדינה ומצאה פיתרון, אפילו הגבילה אותו ע"י חוקים ונתנה תו תקן ליחידות סגולה שעומדות בתקן.

אז נכון שיש כמה פלוצים שהורסים את הכל. לא צריך להרוג אותם, צריך לחנך אותם.

אני נוסע כמעט כל יום לאוניברסיטה, מרחק של 10 ק"מ לכל צד, חלק קטן מהם על כביש. אז נכון שיש לי רישיון כבר קרוב ל-7 שנים ואני משתדל להקפיד על חוקים ולכבד את המכוניות מסביבי (שמצידן רק חלק מכבדות אותי).

אתם מפספסים את הנקודה - האופניים החשמליים (חשמליות?) הם העתיד. כבר היום אני רואה עשרות אנשים מבוגרים, מכופתרים (וחובשים קסדה) בדרכם לעבודה. בדרך הקלה כמובן. מבלי לעמוד בפקקים, מבלי להתעצבן על העוקפים בפניה ימינה, מבלי לבזבז יותר מכמה פרוטות לנסיעה.

אגב, ת"א הגדילה לעשות בצורה של סלילת כבישי אופניים - שומר על בטיחות הרוכבים, הנהגים והולכי הרגל. שאפו להם על זה. רמת גן, לעומת זאת, לא סללה מטר אחד של שבילי אופניים שלא במרחב פארקים.

אגב, רוב האופניים מוגבלות ל-15 קמ"ש, אך ניתן "לפתוח" את המצערת ל-25 קמ"ש וגם זה עם רוח גבית. ממש מהירות האור. רובן מגיעות עם פנס קדמי ואחורי, משבת מצערת ובלמי דיסק קדמיים.

יש פה ניסיון לשמור על בטיחות כל המשתמשים, אך המוכרים לא יכולים לטפל גם בחינוך של ההורים. בזה שיטפלו בעצמם.

לשם ההבהרה, אופניים שנוסעות 60 קמ"ש עולות ה-ר-ב-ה יותר מ-5,000 ש"ח. אני מהמר שיעלו אף יותר מקטנוע 125 סמ"ק.

פורסם

לדעתי אתה זה שמפספס את הנקודה.

זה אכן מבורך כל עוד זה משמש את מה שאתה מתאר, אבל פה מדובר על שימוש אחר ולא על בחור מכופתר שיוצא לעבודה.

גם הטרקטורונים הגיעו בהתחלה ככלי עבודה.....

אתה מוזמן לחנך אותם, כולנו נשמח.

פורסם
די לכתוב שטויות.

ילד בגיל לא חוקי לרכב על אופניים חשמליים, שנוהג בכלי לא חוקי (הרבה כאלה, שמוסבים בניגוד לחוק), שפוגע ברכב - הנהג ייצא אפילו בלי שלילה ל-30 יום.

אין צורך לשער השערות, דורסי אמיר בלחסן הורשעו ונידונו ל 3 שנות מאסר על הפקרת פצוע, הם כלל לא הואשמו בדריסה עצמה או אפילו בתאונה (הילד היה על קורקינט חשמלי, התפרץ לכביש ונדרס. מאז הוא צמח).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היה גם מקרה של נהג רכב שהרג קשיש על קלנועית, לאחר שלא ראה אותו בסיבוב.

מכיר בת של ידידים שפגעה והרגה רוכב אופניים, שבא במהירות בירידה ולא עצר בעצור.

זה לא שתולים כאן נהגים נטולי אשמה...

אז באה המדינה ומצאה פיתרון, אפילו הגבילה אותו ע"י חוקים ונתנה תו תקן ליחידות סגולה שעומדות בתקן.

אז נכון שיש כמה פלוצים שהורסים את הכל. לא צריך להרוג אותם, צריך לחנך אותם.

זהו.

שיש הרבה יותר מכמה פלוצים.

יש, לפחות בצפוניה התל אביבית בה אני חי, המון ילדים שרוכבים על כלים כאלו שלא כחוק (לא הגיל של הילדים ולא הכלים עצמם).

אני אישית רוכב על מדרכות גם, אבל כמו כל דבר בחיים, אפשר לעשות זאת באופן סביר ומתחשב בסביבה, ואפשר לרכב כאילו המדרכה של אבא שלך.

אני שולט באופניים שלי באופן סביר (רוכב גם שטח) ואני לא מעז לרכב על המדרכה (אפילו בשבילי אופניים) במהירויות של רוכבים על אופניים חשמליים, וזה כולל ילדים, זקנים ונשים בשמלות ומגפיים... לא אוכלוסיה שתתמרן טוב ממני

לכן מה שצריך זה להסדיר ולאכוף.

ולחנך גם את הנהגים שאופניים על הכביש זה לגיטימי.

זה קודם כל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
די לכתוב שטויות.

קראת או לא קראת את התגובה שלי?

את המילים "לפני שבוחן תנועה הגיע בכלל לזירת התאונה" פיספסת?

לא מדובר בכלל ברמה החוקית/משפטית, אלא שקודם כל יבוצע רצח אופי לנהג בכל אתרי התקשורת למיניהם, יצוצו להם כל מיני עדים, עדי אופי לגבי הנערים הנורמטיביים וכו'.

איך אפשר לקרוא את התגובה שלי ואז לכתוב לגבי שלילה ל-30 יום? מה הקשר בין מחט לת*ת?

הנהג יכול לתבוע את ההורים, אולי יזכה במשהו אחרי 3-4 שנים או יותר, ואחרי שרצחו את אמ-אמא שלו בתקשורת על התביעה הזו לא תהיה אפילו חצי שורה במקומון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה טועה, מידי יום מתרחשות תאונות עם הרוגים, חלק מההרוגים ילדים וחלקן אפילו באשמת הנהג.

אם הדורס לא איזה מפורסתם או שלחילופין מדובר בפגע וברח, במידה והנהג עצר, הגיש עזרה והזעיק את מד"א/ משטרה, תמצית התיחחסות התקשורת תהיה "ילד נהרג היום בתאונת דרכים" וזהוא.

הנה דוגמא טריה מאתמול, איפה העליהום?

פורסם

ההרגשה שלי היא שכל עוד זה בפריפריה ו/או הנפגע הוא הולך רגל זה לא מספיק פיקנטי.

תאונה נניח בצפון ת"א כשהילד על אופניים חשמליים תייצר הרבה יותר באזז.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אותי ״דרסה״ פוסטמה על אופניים חשמליים בזמן שהלכתי על המדרכה. היא צעקה ״זהירות״ והתנגשה בי מאחור בערך ב״זהי״ עם הכידון בגב, נפלה והתחילה לצרוח עלי שאני לא מסתכל. הסברתי לה שאם היא רוכבת על המדרכה זה די אחריותה לתמרן בין המפגעים השונים כולל הולכי רגל. כשנרגעה מעט והפסיקה להאשים אותי היא טענה שהיא ניסתה לעצור ולא הצליחה.

מי שרכב על אופניים חשמליים מכיר בטח את התחושה של מנוע העזר, ברגע שאתה מתחיל את תנועת הפידול הוא נכנס לפעולה, ובתלות בדגם האופניים זה לפעמיים נותן דחיפה גסה קדימה. לדעתי זה מה שקרה לה.

הכלים האלה הם עוף מוזר מבחינה מוטורית. אין להם מקום בכביש ולא על מדרכה. בשבילי אופניים באיזורים צפופים הם מהירים מדי. זה לא שיש לי התנגדות גורפת לקיומם, הם די יעילים, אבל בהיעדר חוק ברור (או יותר נכון אכיפה) מחייבים שימוש מושכל, מה שכמובן לא קורה ולא יקרה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
ביום שישי לפני שבוע וחצי הייתי עד ביחד עם עוד כמה חברי פורום לתאונה בין טויוטה לנד קרוזר שננהג ע"י נהגת מסכנה לבין ילד רכוב על אופניים חשמליים שנסע נגד כיוון התנועה והתפרץ ללא כל אזהרה לנתיב נסיעתה.

למזלו, הנהגת לא נסעה מהר, וכך למרות שהוא היה ללא כל אמצעי מיגון, חוץ מכמה חבלות יבשות ומכה לאגו הוא לא ניזוק יותר מידי.

.

האמת שרציתי גם לכתוב על המקרה זה עוד לפני, כי בעיניי זה היה די מזעזע ומלחיץ אפילו סתם לראות את זה מהצד.

כשאתה רואה תאונה כזו מטרים ספורים ממך, אתה מבין כמה זה עניין של מזל בשביל אותו הילד שהלנד קרוזר נסעה לאט יחסית, והנהג בה הספיק לבלום די בזמן ולא קרה כנראה שום דבר לילד. באותה מידה הוא יכול היה לסיים את האירוע הזה בשיקום ארוך, או בבית הקברות העירוני. בתור ילד הוא אולי לא מבין את זה, אבל ההורים שלו בהחלט אמורים להיות מסוגלים להבין שמה שהם נותנים לעשות לילד שלהם זה סופר מסוכן.

m3x7r3m3, התאונה שאלעד ואני מתארים לא היתה רחוקה מצפון תל אביב. הגיעה ניידת משטרה אחרי איזה חצי שעה, אני לא יודע מה קרה בהמשך, אבל לאור העובדה שמי שהיה ברכב הפוגע עצר ונשאר במקום וזה שהיו לא מעט עדים שראו שהילד התפרץ לכביש ולאור זה ששמעתי את השוטרים אומרים לנהג ואישתו שאין להם מה לדאוג והם לא אשמים בכלום, אני בספק אם מישהו יבוא או בא אליהם בטענות עד עכשיו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה יש לנו כעת? אופניים חשמליות שמסוגלות לחצות את קו ה60 קמ"ש,

אלה של 5 אש"ח מגיעות גג ל30 קמ"ש, גם עם הסרת הגבלה (מה שבתורו מקטין להם את הטווח נסיעה מ30 ק"מ ל5-7).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
m3x7r3m3, התאונה שאלעד ואני מתארים לא היתה רחוקה מצפון תל אביב. הגיעה ניידת משטרה אחרי איזה חצי שעה, אני לא יודע מה קרה בהמשך, אבל לאור העובדה שמי שהיה ברכב הפוגע עצר ונשאר במקום וזה שהיו לא מעט עדים שראו שהילד התפרץ לכביש ולאור זה ששמעתי את השוטרים אומרים לנהג ואישתו שאין להם מה לדאוג והם לא אשמים בכלום, אני בספק אם מישהו יבוא או בא אליהם בטענות עד עכשיו.

אתה יכול להגיד שזה היה המקרה אם חו"ח הילד היה בן של שופט, או סתם קרוב משפחה של איש תקשורת כזה או אחר?

במיוחד אם לא היה מזל כמו במקרה שראיתם והילד היה לפחות מובהל לטיפול נמרץ.

בחצי שעה הזאת עד שמגיעים שוטרים (שכמובן הם לא מוסמכים להגיד לך "אל תדאג זה לא אשמתך", זה תפקיד של בוחן תנועה לקבוע אשמה) הסיפור כבר יכול להתפרסם ב-YNET ושות', כבר יוציאו את כל העבר התעבורתי של הנהג עד שיגיע בוחן תנועה למקום, ואז בעיתון למחרת יספרו על זה שלנהג יש 3-4 עבירות מהירות, עם טור אישי של שמואל אבואב ועל זה שהילד היה מקסים ומצטיין בלימודים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שמע, אתה כ"כ משוכנע אז סבבה, בא אתה תעשה את העבודה הקשה, תן מקרה אחד ל"בן של..." שהיה אשם ובעקבות הקשרים של אבא עשו עליהום לא מוצדק על הנהג.

אפילו הנכדה המטומטמת של פואד הבינה מהר מאוד שצריך להוריד פרופיל ולסתום את הפה.

זה התחיל ב"פיל תקף נערה בספארי" ומהר מאוד התגלגל ל"נכדתו של פואד התפרצה לספארי באישון לילה תחת השפעת סמים ואלכוהול".

• תוכן חדש...