Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף TSI מול מאזדה 3 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח מאוד ליעוץ ועזרה -

מתלבט בין גולף שנת 2009/2010 מנוע TSI ( מנוע 1400, 122 כ"ס ) לבין

מאזדה 3 שנת 2009/2010 , 5 דלתות 2000 סמ"ק, 150 כ"ס .

כאשר מה שחשוב לי שהרכב יהיה מהיר וחזק - מבחינת תגובות מהירות, יציבות על הכביש ובטיחותי ( עברתי לאחרונה תאונה עם גולף 2000 - נכנסו בי בעוצמה מאחורה והרכב הוכיח עצמו כחזק ביותר ) .

כמובן גם כמה שיותר חסכוני ואמין

אודה לכל דעה, עצה וכו'

פורסם

עצה שלי להתרחק מTSI וDSG בלי אחריות כמו מאש.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

הגולף רכב טוב בכל פרמטר למעט האמינות, ולצערנו זה מאוד קריטי במיוחד בגולף שכל חלק עולה כמו מאזדה.

לך על המאזדה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
המאזדה 3 ידועה בתור רכב "היפראקטיבי" 2.0 הרבה יותר חזקה מהגולף המצויינת פה.

הגולף הרבה, אבל הרבה יותר חזקה ומהירה מהמאזדה, בכל מהירות ומכל מהירות.

בנוסף, היא עדיפה עליה בכל הפרמטרים האפשריים, החל ממרווח פנימי ונוחות נסיעה וכלה בביצועים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בוא נגיד שה 1.2 TSI יותר חזק מהמזדה 2.0

(בדוק) אז כמובן שה 1.4 הרבה יותר.

טכנולוגית TSI חדישה הרבה יותר, חזקה הרבה יותר, והרבה יותר חסכונית!

המזדה מצויידת במנוע עצל, (ה 2 יחסית בסדר) שאוכל המון דלק,

תיבת הילוכים מיושנת עם 4 העברות,

כסאות ספסל שאחרי נסיעה בין עירונית יש כאבי גב,

וכמובן המחיר בהתאם,

הגולף TSI עם תיבת DSG זאת בחירה מצויינת, עם תיבה שעברה הרבה שיפורים ועכשיו היא באמת אמינה,

זמינה, זריזה, וחכמה.

פורסם

מאזדה 2.0 הצורה השניה מ-2009 מצויידת בתיבת הילוכים עם 5 הילוכים לא 4, לדעתי המאזדה עדיפה על הגולף אוטו מאוד מפנק חזק ומאוד אמין, לדעתי קצת צפוף בתא הנהג אך עדיין רכב מצויין!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
בוא נגיד שה 1.2 TSI יותר חזק מהמזדה 2.0

(בדוק) אז כמובן שה 1.4 הרבה יותר.

טכנולוגית TSI חדישה הרבה יותר, חזקה הרבה יותר, והרבה יותר חסכונית!

המזדה מצויידת במנוע עצל, (ה 2 יחסית בסדר) שאוכל המון דלק,

תיבת הילוכים מיושנת עם 4 העברות,

כסאות ספסל שאחרי נסיעה בין עירונית יש כאבי גב,

וכמובן המחיר בהתאם,

בוא נגיד שה-1.2 TSI לא מהיר בהרבה מהמאזדה 3 עם מנוע ה-2 ליטר, אם בכלל. ההבדל הוא בסלד נמוך בעיקר, ששם לגולף יש יתרון במומנט בזכות המגדש שהוצמד לה. ה-1.4 אכן מהיר יותר, בהפרש.

המאזדה לא מצוידת במנוע "עצל". בגרסאות ה-1.6 בהחלט היא לא מתבלטת לטובה, אבל התחושה בה מספיק זריזה. בגרסאות ה-2 ליטר המאזדה זריזה מאוד, בכל מצב. תיבת ההילוכים אגב, במנוע הגדול של המאזדה היא בעלת 5 מהירויות (המוכר גם במאזדה 6 היוצאת) שכויל עם אופי "ספורטיבי" שמנצל באמת יופי את המנוע (הילוך ראשון קצר, לא ממהר לעלות הילוך, נותן קיק דאון במהירות כשצריך, מהיר בתגובות שלו ביחס לגירים פלנטריים אחרים...). המושבים רחוקים מלהכאיב בגב, הנוחות בסדר גמור, המושבים דווקא טובים ותומכים. במיוחד בספיריט שמצוידת במושבים טובים יותר מהגרסאות החלשות. המחיר? המחיר של הספיריט דומה לזה של הגולף ונהנה מביקוש ער יחסית.

בנוסף היא מהנה בהרבה יותר מהגולף הבנאלית ואמינה יותר (בצורה מוכחת). לרעה נגיד שהיא פחות מהירה מהגולף וצורכת יותר דלק.

הגולף TSI עם תיבת DSG זאת בחירה מצויינת, עם תיבה שעברה הרבה שיפורים ועכשיו היא באמת אמינה,

זמינה, זריזה, וחכמה.

הגולף בשילוב המנוע הזה זו בחירה מצוינת אולי כשהוא עובד. בפועל הגיר והמנוע לא הוכיחו את אמינותן ועובדה שכל יומיים נפתחים לך כאן נושאים על בעיות ברכבים האלה.

"אמינה"? אני מצטער, אני לא אוכל את זה שעכשיו השילוב הזה כן אמין למרות השיפורים. עדיין מוקדם מדי בשביל להוכיח. אני הייתי ממליץ לפותה"ש להתרחק מהשילוב הזה, במיוחד כשאין אחריות.

"זמינה"? מה זאת אומרת? :roll:

"זריזה"? בהחלט. וגם חסכונית יותר מבחינת צריכת דלק. עלויות הטיפולים, היחס של צ'מפיון (ולא רק שלהם. בחו"ל גם לא חסרים בעיות שירות לוואג למי שלא יודע) אמינות הגיר והמנוע לא מפצים על זה לדעתי.

"חכמה"? מה היא פותרת משוואות?!

שורה תחתונה לדעתי הגולף מכונית טובה מבחינת נוחות, איכות, מרווח, בידוד רעשים והנדסת אנוש, אבל הגיר והמנוע עומדים לרעתה. בשילוב היחס של היבואן והמחירים הגבוהים בטיפולים לדעתי זה פשוט לא שווה את זה.

המאזדה לעומת זאת צורכת יותר דלק, תהיה אטית יותר ביחס לגולף, נוקשה יותר ואיכותית פחות. למרות כל זה אני בכל מצב הייתי בוחר במאזדה, מהסיבה שארבעת הסעיפים האלה המאזדה לא נכשלת, אלא היא פשוט פחות מצטיינת. לטובתה עומדים יתרונות רבים כמו אמינות גבוהה ומוכחת, אבזור טוב, נוחות נסיעה לא רעה והתנהגות כביש מהנה.

פותח השרשור, שתיהן יהיו בטיחותיות יותר מהגולף שהייתה ברשותך. הגולף שלך אם אינני טועה קיבלה ציון של 4 כוכבים בסטנדרטים פחות מחפירים, ואילו הגולף והמאזדה שאתה שואל עליהן קיבלו 5 כוכבים לפי הסטנדרטים החדשים יותר וגבוהים יותר.

פורסם
הגולף הרבה, אבל הרבה יותר חזקה ומהירה מהמאזדה, בכל מהירות ומכל מהירות.

בנוסף, היא עדיפה עליה בכל הפרמטרים האפשריים, החל ממרווח פנימי ונוחות נסיעה וכלה בביצועים.

התחלתי לחשוב כמה זמן יקח לי לכתוב על כל השטויות שהופיעו פה בשרשור, אבל במקום זה אני מצטט את חן :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קח את המאזדה, הגולף תאכיל אותך מרורים.

אז גם אני אכתוב בקצרה.

ההורים שלי מחזיקים ב TSI 1.4 DSG עם 122 כ"ס מעל 3 שנים. כמה מרורים שהם אכלו. יום אחרי שהוציאו את הרכב מהסוכנות נתקעו ליד הבית וגררו את הרכב לבצע עדכון תוכנה שהיה אמור להעשות בבונדד לפני המסירה. ומאז מסכנים, פעם בשנה אבא שלי לוקח את הרכב לטיפול וזהו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
נתקעו ליד הבית וגררו את הרכב לבצע עדכון תוכנה שהיה אמור להעשות בבונדד לפני המסירה. ומאז מסכנים, פעם בשנה אבא שלי לוקח את הרכב לטיפול וזהו.

באמת שלא הבנתי

"מסכנים" או " "פעם בשנה טיפול וזהו"?

פורסם
הגיר והמנוע לא הוכיחו את אמינותן ועובדה שכל יומיים נפתחים לך כאן נושאים על בעיות ברכבים האלה.

לגבי הגיר אני מסכים, אולם יש להמתין ולראות אם ההחלפות לחלקים המשופרים

פתרו את בעיות האמינות, לגבי המנוע שפות"ש שואל לגביו (122 1.4).

אין שום דיווחים על בעיות אמינות חריגות, בניגוד לאחיו כפול המגדשים.

כמו כן ,הנושאים שנפתחים כאן הם לא מדד לשום דבר.

היות ומדובר, בקמצוץ זערורי של בעלי רכבים ביחס לארץ, ובוודאי ביחס לעולם.

• תוכן חדש...