Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פונטו 2000, התקנתי מוח ו2 שלטים לנעילה המרכזית, והייתי רוצה להבין איך אני מתקין אזעקה למערכת.

יש לי 2 כבלים פנויים בנעילה המרכזית, כבל אחד לסירנה וכבל אחד למתאם מרים שמשות, על מנת שתהיה לי אזעקה אני צריך לחבר סירנה לכבל של הסירנה ויש לי אזעקה ברגע של פריצה? או שצריך מערכת מיוחדת של אזעקה?

פורסם

היציאה לסירנה היא רק כדי לתת לך אינדיקציה קולית בפתיחה ובנעילה.

כדי שתהיה לך "אזעקה", אתה צריך להוסיף משהו שיתן לה טריגר (חיישני שטח/נפח/זעזועים, חיווי דלת פתוחה וכו') , משהו שיקבל את הטריגר (מוח האזעקה) ומשהו שיתריע על ההפעלה (פעם היתה סירנה, היום SMS לנייד/חיווי ע"י ביפר במחזיק המפתחות).

דא"ג1 - לציין, שמערכת המפעילה סירנה אינה חוקית להתקנה ולהפעלה בישראל מאז 2011, לפי תקנה 10א:

"10א. לא יתקין ולא יפעיל אדם, בין בעצמו ובין על ידי אחר, מערכת אזעקה קולית ברכב, הגורמת לרעש. לעניין זה, 'הפעלה' - לרבות דריכת מערכת האזעקה בעת נעילת הרכב או בדרך אחרת".

דא"ג2- היעילות של המערכות האלו הוכחה כנמוכה מאד עד לא קיימת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

וכמה תעלה לי מערכת של אזעקה? כי נראה לי שישנם חיישנים מכייוון שיש ברכב כרגע אזעקה מנותקת מכיוון שאבדו השלטים, וחיברתי מוח אחר לנעילה המרכזית.

פורסם

תלוי איזה אזעקה תרצה.

אזעקת ביפר "טובה" עולה כ-600 ש' כולל התקנה.

אף מתקין אחראי לא יסתמך על החיישנים הקיימים, כי רוב הסיכויים שהם ישנים/תקולים ויגרמו לאזעקות שווא.

יש אזעקות באיביי גם ב-15$.

יעילות בעיקר בלהרגיז את השכנים.

שקול התקנת אזעקת GSM (אפילו סינית פשוטה, כמו זו) הכוללת מערכת איתור לווינית

אתה יכול לקבל בSMS נ"צ מדוייק של איפה הרכב נמצא בכל רגע.

אתה מקבל SMS אם הופעל חיישן/נעשה נסיון התנעה של הרכב.

אתה יכול לשלוח SMS למערכת, והיא משביתה את הרכב במקום (זה לא חוקי,ועלול להרוג את הגנב בתאונה, אבל גם לגנוב רכבים זה לא חוקי. אז זה לשיקולך...)

אתה מקבל SMS (לבחירתך) כשהרכב בתנועה/עובר מהירות מסויימת/יוצא מרדיוס גיאוגרפי מוגדר.

אתה יכול לשמוע מה קורה בתוך הרכב, ובחלק מהדגמים אפילו להתחבר לרמקולים של המערכת ולצעוק על הגנב...

בחלק מהמערכות (שעולות כפול מזו שבדוגמה) אתה יכול אפילו להתקין מצלמה שגם תתן לך תמונה מתוך הרכב.

ואתה מקבל SMS התראה+מיקום אחרון (ע"י סוללת גיבוי פנימית) אם מישהו מוצא בכל זאת את המערכת (שכל החוכמה היא שהיא תהיה מוצפנת היטב ברכב) ומנתק אותה.

כל מה שזה יעלה לך (בנוסף לעלות המערכת) זה מחיר של SIM פרה-פייד, המוטען בכמה עשרות שקלים, כדי שיהיה למערכת קו פתוח כדי לשלוח לך SMS בשעת הצורך...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...