Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי - האם משתלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נדבק לצורך הדוגמא לאחד מהמבצעים האחרונים למגזר ההייטק,

ניסאן קשקאי 1.6 ידנית. מחיר מחירון באיזור ה 127 אלף, מחיר ליסינג:

8K מקדמה, ו1350 ש"ח בכל חודש(צמוד מדד), ל30 חודשים, בסופם

מחזירים כמובן את הרכב.

האפשרות האחת, היא לרכוש את הרכב בצורה הרגילה(תשלום 127K מראש), לספוג את

ערך ירידת הרכב (כ20 אחוז לשנה הראשונה, כ10 אחוז לכל שנה אח"כ)

שיוצא בסוף השנתיים וחצי: מינוס 44 אלף.

האפשרות האחרת, היא לרכוש בליסינג, ולשלם מקדמה +30 חודשים, יוצא מינוס 48 אלף.

על פניו, המחיר הסופי בקיזוז ירידת ערך הרכב מול אופציית הליסינג, יוצא כמעט

אותו הדבר. והיתרון בליסינג הוא שלא משלמים את כל ה127K ושוברים את הראש

בסוף למכירת הרכב, אלא משלמים רק 48K ובתשלומים רבים..

אז, איפה הקאצ'?

פורסם

הקאטצ׳ הוא מה שקורה במידה ואתה מחליט להמשיך עם הרכב. אם היה לך כיף עם הקשקאי שלך ותרצה להישאר איתו מעבר ל-30 החודשים, תצטרך לשלם את היתרה ותיהיה יד שנייה מליסינג. ככה שגם שילמת 4,000₪ יותר וגם קיבלת רכב ששווה פחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הקאטצ׳ הוא מה שקורה במידה ואתה מחליט להמשיך עם הרכב. אם היה לך כיף עם הקשקאי שלך ותרצה להישאר איתו מעבר ל-30 החודשים, תצטרך לשלם את היתרה ותיהיה יד שנייה מליסינג. ככה שגם שילמת 4,000₪ יותר וגם קיבלת רכב ששווה פחות.

מהנסיון האחרון שלי עם רכב ליסינג מהעבודה, הם ירדו חזק במחיר בשביל שארכוש אותו מהם

(מאזדה 3). אז אני מניח שבסוף התקופה יהיה אפשר להוריד אותם משמעותית, אם ארצה להמשיך.

מלבד זאת, לאנשים שלא סוחבים עם רכב יותר מידי שנים (ורוב האנשים שאני מכיר הם כאלו),

זו נשמע כמו עיסקה לא רעה. אל תשכח שבכסף ששמת בצד על כך שלא שילמת הכל מראש,

גם הוא משמעותי ויכול לשחק תפקיד בבנק\השקעות.

אני מבין שיש הפרש לרעה, אבל משום מה היתי בטוח שהוא משמעותי יותר. בסה"כ נשמע

כמו הפרש לא גדול במיוחד.

פורסם

אתה יוצא מנקודת ההנחה שרוב האנשים יודעים איך לקחת 80 אלף ₪ ולשחק איתם בבורסה או לקנות איתם אג״חים. זה לא עובד ככה, האדם הפשוט לרוב יתקע את הכסף שלו בפק״מ עם 0.0000004 אחוז ריבית.

לגבי סיום העסקה - אתה משווה עסקת ליסינג תפעולי מהעבודה לעסקת ליסינג פרטי וזה לא אותו הדבר. בליסינג הפרטי אתה חותם מראש על אופציית סיום העסקה ועל המחיר, בדרך כלל מחירון לוי יצחק מינוס 12 אחוז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה יוצא מנקודת ההנחה שרוב האנשים יודעים איך לקחת 80 אלף ₪ ולשחק איתם בבורסה או לקנות איתם אג״חים. זה לא עובד ככה, האדם הפשוט לרוב יתקע את הכסף שלו בפק״מ עם 0.0000004 אחוז ריבית.

לגבי סיום העסקה - אתה משווה עסקת ליסינג תפעולי מהעבודה לעסקת ליסינג פרטי וזה לא אותו הדבר. בליסינג הפרטי אתה חותם מראש על אופציית סיום העסקה ועל המחיר, בדרך כלל מחירון לוי יצחק מינוס 12 אחוז.

הבנתי. תודה.

והגיע הזמן להפסיק עם המחירון לוי יצחק הבדיחה הזה, שכל קשר בינו לבין המציאות, מקרי בהחלט.

פורסם

ניסאן קשקאי ידני חדש 0 ק"מ דרך חברת ליסינג עולה 111,000 ש"ח.

ירידת ערך ריאלית (לדעתי) היא +/- 15% בשנה.

כלומר לתקופה של שלוש שנים ירידת הערך תהיה 43K ש"ח, שזה 1,194 ש"ח לחודש.

אם אתה מתכוון להחליף רכב כל שלוש שנים ותרצה לממש את הרכב שלך יש סיכוי שתזדקק להוריד עוד קצת בגלל שהרכב יד-1 ליסינג (מימוני), נניח עוד 10%.

כלומר סה"כ הרכב עלה לך לשלוש שנים 50K ש"ח, שהם 1390 ש"ח לחודש.

בשיטת הליסינג שהבאת העלות החודשית היא 1,616 ש"ח.

כלומר ההבדל הוא 220-420 ש"ח לחודש, כלומר לתקופת ההסכם (30 חודשים) 6,600-12,600 ש"ח.

האם זה שווה או לא, כל אחד יחליט לבד.

אגב, אם יש לך כוונה להחזיק את הרכב תקופה ארוכה יותר אז העדיפות לרכישה עולה.

פורסם

הרשו לי להכניס אספקט נוסף לתמונה, יש אנשים שלוקחים הלוואה כדי לממן את מחיר הרכב החדש ואז יש לקחת גם את הריבית על ההלוואה בחשבון.

איני יודע אם זה המקרה עם פותח השרשור..

פורסם
הרשו לי להכניס אספקט נוסף לתמונה, יש אנשים שלוקחים הלוואה כדי לממן את מחיר הרכב החדש ואז יש לקחת גם את הריבית על ההלוואה בחשבון.

איני יודע אם זה המקרה עם פותח השרשור..

לא, אני לא מתכוון לקנות רכב בזמן הקרוב.

סתם נתקלתי במבצע הזה של הייטק-זון, עשיתי את החישובים,

והתפלאתי שההפרש לא גדול. לאחר התיקונים כאן, זה מסתדר יותר.

• תוכן חדש...