Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נישבר לי גלגל שיניים מפלסטיק חלק מהטימינג. המחיר שמצאתי מעל 1100 שח+מעמ. לא קצת מוגזם לגלגל שיניים מפלסטיק?

אין תחליפי. עכשיו אני צריך אותו רק בכדי לדעת עם המנוע תקין ולא התעקמו שסתומים.

למה המחירים כאלה גבוהים?

פורסם

במידה ומדובר על גל הזיזים אז זה בהחלט המחיר ולפעמים אין אפשרות לחלץ את הבורג שמחזיק אותו ללא ריתוך.

במקרה והלכו הראשים ,מצטער לבאס אבל כנראה שתאלץ לשלם את כל המשכורת הבאה למוסך.

פורסם

חכה,תבדוק כמה עולה טסה מקורית ואז בכלל :shock: .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זהו הגלגל הורכב והמנוע דופק.

לדברי המכונאי הנזק 2 ראשי מנוע כולל החלפת שסתומים שהתעקמו. סט טימינג חדש ואטמים .כמובן שגם שמן

אין לי הרבה ברירות האוטו לא במצב נסיעה ואני חייב לסיים אותו .המחיר שהמכונאי דורש

עבודה 1500 שח כולל החלפה של תושבות מנוע וטימינג

2 ראשי מנוע כולל השסתומים 1200 שח

מה אתם אומרים על המחירים?

אני מביא לו סט טימינג קומפלט . שמן מנוע. סט אטמים .

איזה שמן מנוע ממומץ?

פורסם
נישבר לי גלגל שיניים מפלסטיק חלק מהטימינג. המחיר שמצאתי מעל 1100 שח+מעמ. לא קצת מוגזם לגלגל שיניים מפלסטיק?

אין תחליפי. עכשיו אני צריך אותו רק בכדי לדעת עם המנוע תקין ולא התעקמו שסתומים.

למה המחירים כאלה גבוהים?

זה הסיבה למה סובארו גובים מחירים בשמיים.

תגיד, לא עדיף לך לקחת מנוע מפירוק שעבר פחות ק"מ?

אולי תוכל לקחת את המנוע של ה -138-150-160 כ"ס , כי לפי מה שאני זוכר זה אותו מנוע רק עם כמה שיפורים שהוכנסו לו.

פורסם

בשביל לדעת עם המנוע שלי תקין היתי חייב לקנות את הגלגל שיניים שיצא כולל בורג 1500 שח.

במנוע מיבוא וגם מפירוק חייב לעשות טימינג .למנוע שלי יש רק 140000 ק"מ ועם 165 כ"ס

מנוע מפירוק עולה לפחות 5000 שח לפני עבודה ככה שיצא לי יותר זול לתקן.

פורסם

המחיר שקיבלת בסה"כ סביר בדגם הזה יש להוציא את כל המנוע מהרכב בכדאי לפרק את הראשים ורק כאשר המנוע בחוץ ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך בשביל לוודא שהנזק אכן בשני הראשים,במידה והוא רק באחד צריך להפחית כמובן מהמחיר.את הבורג שתופס את גלגלת הקאמשפט צריך כלי יעודי בשביל לפרק אבל מרבית המוסכים יחלצו אותו בריתוך,את המותחן ההידראולי של הטיימינג אין צורך להחליף במידה והבוכנה לא נוזלת.חובה להחליף את המחז"שים של גלי הזיזים ואטם הראש כמובן אבל במידה ואתה לא מביא סט אטמים מקורי למכסאות השסתומים והפלגים עדיף כבר להשאיר את הישנים.דבר חשוב מאוד הוא סגירה של גלי הזיזים לפי מומנט,חיזוק לא נכון יגרום לרצועה לעוף על הסטרטר הראשון.

פורסם
אני צריך לחזור למוסך לאחר שעשיתי ראשים לחיזוק?

ממש לא.אבל שים לב שהמכונאי עובד לפי הספר בחיזוק הראשים ישנם לפחות שבע שלבים שכוללים שיחרור וחיזוק ויש להקפיק עליהם.

פורסם

מקווה מאוד שהמכונאי יודע מה הוא עושה .הוא עבד שנים במוסך מורשה סובארו .

זה לא המכונאי שלי ,ונאלצתי להסכים שהוא יבצע את העבודה בגלל איפה שהאוטו עומד,

האוטו אחרי שיצא מהמוסך יכנס למוסך שלי לבדיקה מקיפה כולל העבודה שהמכונאי האחר עשה .

פורסם
המחיר שקיבלת בסה"כ סביר בדגם הזה יש להוציא את כל המנוע מהרכב בכדאי לפרק את הראשים ורק כאשר המנוע בחוץ ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך בשביל לוודא שהנזק אכן בשני הראשים,במידה והוא רק באחד צריך להפחית כמובן מהמחיר.את הבורג שתופס את גלגלת הקאמשפט צריך כלי יעודי בשביל לפרק אבל מרבית המוסכים יחלצו אותו בריתוך,את המותחן ההידראולי של הטיימינג אין צורך להחליף במידה והבוכנה לא נוזלת.חובה להחליף את המחז"שים של גלי הזיזים ואטם הראש כמובן אבל במידה ואתה לא מביא סט אטמים מקורי למכסאות השסתומים והפלגים עדיף כבר להשאיר את הישנים.דבר חשוב מאוד הוא סגירה של גלי הזיזים לפי מומנט,חיזוק לא נכון יגרום לרצועה לעוף על הסטרטר הראשון.

נשמע לי ממש מסובך - למה לא לתכנן מנוע שגם נח לעבוד עליו ?

פלסטיק במערכת טיימינג? בחיים שלי לא ראיתי - כנראה שאני עובד על רכבים ישנים מדי :wink:

• תוכן חדש...