Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש כאן

אתמול קיבלתי בשעה טובה סיאט מיי שהזמנתי

לפני שבוע וחצי.

ברצוני להתייעץ איתכם לבעלי המכוניות במשפחה הזו(ובכלל).

למרות שהרכב אצלי יומיים בלבד עם 170 ק"מ,נתקלתי בעניין קצת מציק של העברת הילוכים,במיוחד ברעש חריקה ברוורס ולפעמים ראשון. ועוד משהו שקרה לי פעמיים שלוש,בנסיון להכניס להילוך שלישי,זה הרגיש תקוע וגם בחזקה לא נכנס. לאחר העברה חזרה למצב סרק ואז שוב הכנסה להילוך שלישי הוא נכנס חלק... מציין שהמצמד לחוץ עד הסוף... האם זה בגלל שהרכב עוד ממש חדש? קראתי קצת בחול במכוניות הדומות אפ! למשל שיש שיח על הילוכים... רק לא מצליח להבין שם יותר מדי.

תודה מראש:)

פורסם

לחבר יש 107שרכש מהשקית וגם הוא התלונן על תופעה דומה של קושי בהכנסת הילוכים.

לימים זה הסתדר

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
בעניין הילוך ראשון ואחורי, יכול להיות שאתה לא בעצירה מלאה ו/או קלאץ' שלא לחוץ עד הסוף.

האמת שאני בעצירה ולוחץ עד הסוף

ברוורס אם אני מעביר ממש ממש לאט זה נכנס די חלק...

חשבתי כבר לגשת למוסך לבדוק שמן גיר וכאלה יהיה קצת מגוחך האמת,רק אתמול מסרו לי אותו...

פורסם

בפיקנטו שלי כשרק קיבלתי אותה הייתה בעיה בהורדה להילוך שני והעלאה אליו, עם הזמן הייתי צריך ללמוד את המהירות כניסת הילוך (מהירות הזזת ידית ההילוכים) וסוג של הזווית שלה. וכמובן בלי קשר עם הזמן זה נעלם גם אם אני מכניס את ההילוך קצת באגרסיבות מה שלא היה קודם.

פורסם

בנסיעת מבחן זה לא קרה?

בכל אופן תבדוק אם בפורום פה יש נושאים דומים על כך, מישהו רכש פה לפני זמן מסוים סיאט מיי תנסה לדבר איתו

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

ההילוך הראשון {לפחות} לא צריך לחרוק בכלל . גם האחורי , שוב לאחר עצירה מלאה . אם זה ימשיך להציק ככה , אז כיוון ידית הילוכים במוסך יפתור הבעיה . אצלי עובר חלק וקל מאוד .

בקרוב אעלה תמונות דרך אתר אחר .

פורסם
ההילוך הראשון {לפחות} לא צריך לחרוק בכלל . גם האחורי , שוב לאחר עצירה מלאה . אם זה ימשיך להציק ככה , אז כיוון ידית הילוכים במוסך יפתור הבעיה . אצלי עובר חלק וקל מאוד .

בקרוב אעלה תמונות דרך אתר אחר .

היי יוסי ובכלל לכולם תודה על התשובות.

ההילוך הראשון לא חורק,יצא לי פעמיים שלוש שהוא לא נכנס חלק אלא בכח,למרות שהמצמד לחוץ עד הסוף.

לגבי הרוורס. גם,ברגע שאני מעביר אותו לאט הוא לא חורק רק לסרוגין והבנתי שזה בגלל שאין סנכרון לרוורס כמו שאר ההילוכים.

מה שיותר הטריד אותי היה שבאמצע נסיעה באמת בנסיון להכניס לשלישי כשהמצמד לחוץ עד הסוף,הוא ממש סירב להכנס להילוך

ורק לאחר שהחזרתי לניוטרל ושוב לשלישי זה נכנס חלק.

חייב לציין שהיום נסעתי בבוקר מרחק של כ30 ק"מ ולא חוויתי בעיות,יתכן ובאמת זה עניין של זמן. אתן לזה צ'אנס עד הק"מ האלף.

אגב,הייתם ממליצים על דאבל קלאץ'? לפני הכנסת הרוורס ובהורדת הילוכים? כי קראתי בחו"ל שזה מאוד בריא אבל שבאוטו חדש לא נהוג,השאלה אם יש קשר.

תודה בכל מקרה לכולם על התשובות,עזרתם לי מאוד. :)

פורסם
לא בטוח עד כמה זה רלוונטי למכוניות חדשות, אבל טיפ לגבי רוורס: עצירה מוחלטת, לחיצה על הקלאץ, מחכים 3 שניות ואז מכניסים להילוך.

רלוונטי, זה לא הקטע של הלחכות סתם, לפני שמכניסים לרוורס צריך שהסל"ד יהיה סרק (1000 ומטה) ושהאוטו לא יזוז בכלל. בנוסף בהכנסה לרוורס ברוב המכוניות כדאי לעשות את ההעברה לאט, אם עושים מהר יש חריקה לפעמים (כי אין סנכרון ברוורס או משהו כזה)

הילוך ראשון נכנס במהירות איטית מאוד, כמעט עצירה, יותר מהר מזה יהיה התנגדות.

שאר ההילוכים אם לא נכנס לך טוב אז אולי כי זה אוטו חדש חדש או שסתם אתה לא רגיל לידני, תנסה להעביר בצורה יותר מדוייקת ולא באלימות כמו באוטומטי, זה מזיז שמה דברים בגיר עם הידית ולא מפעיל משהו חשמלי כמו באוטומט אז תנסה לעשות את זה יותר ברגש :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
רלוונטי, זה לא הקטע של הלחכות סתם, לפני שמכניסים לרוורס צריך שהסל"ד יהיה סרק (1000 ומטה) ושהאוטו לא יזוז בכלל. בנוסף בהכנסה לרוורס ברוב המכוניות כדאי לעשות את ההעברה לאט, אם עושים מהר יש חריקה לפעמים (כי אין סנכרון ברוורס או משהו כזה)

הילוך ראשון נכנס במהירות איטית מאוד, כמעט עצירה, יותר מהר מזה יהיה התנגדות.

שאר ההילוכים אם לא נכנס לך טוב אז אולי כי זה אוטו חדש חדש או שסתם אתה לא רגיל לידני, תנסה להעביר בצורה יותר מדוייקת ולא באלימות כמו באוטומטי, זה מזיז שמה דברים בגיר עם הידית ולא מפעיל משהו חשמלי כמו באוטומט אז תנסה לעשות את זה יותר ברגש :roll:

היי...

האמת שאני רגיל לגיר ידני... אני מתחיל כנראה להבין שבאמת אולי בגלל שהאוטו חדש חדש יומיים על הכביש.. להשתפשף עוד טיפה... אכן היום לא חוויתי משהו יוצא דופן... חוץ מבאמת בשילוב להילוך שלישי שסרב להכנס אך לחיצה נוספת על הקלאץ הכניסה אותו...

בכל מקרה תודה רבה לכולם על התשובות העוזרות:) אגב ממליץ בחום על הסיאט מיי,ממש נהנה ממנו:))

• תוכן חדש...