Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה אם אתה קצת מתעכב? אל תמהר לשום מקום.

יש לי כבר 36 אלף ק"מ על הרכב שלי, גם ידני, לפעמים גם אני קצת מזנק לאט מהרמזור, שיחכו בסבלנות, אם אתה נוסע בנתיב ימני - שיעקפו אותך משמאל ויעזבו אותך לנפשך. (אני נוסע בימני רוב הזמן, למעט עקיפות כמובן)

סע רגוע ואל תלחץ מהתרבות הישראלית הידועה לשמצה.

אם זה מפריע לך, לך ותתרגל במגרשים כמו שאמרתי לך. תתרגל זינוקים מהמקום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכבים לידך מרמים.

הם משתמשים בגיר אוטומט. כל מה שהם צריכים לעשות זה להזיז את הרגיל מהבלם לדוושת המצערת והרכב שלהם נוסע.

בידני אם אתה לא במצב מוכנות מתמדת, לוקח רגע יותר להתחיל נסיעה. גם אני ברכב שלי בדרך כלל מפגר אחרי הרכב לידי בתחילת נסיעה ברמזור. (אם כי אני משיג אותו קצת אחר כך ;) )

בקיצור, אל תתרגש כמו שכתב הבחור מעליי, סע רגוע, ושכל השאר יתאזרו בסבלנות, או שישתגעו מעצבים, למי אכפת?

כל עוד אתה בנתיב הימני, אתה לא מפריע לאף אחד.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אף אחד עוד לא נפגע מזה שהוא התעכב עוד כמה שניות ברמזור

כמו שאמרו לך כבר - סע רגוע והתעלם ממעצבנים שמתעצבנים. סמוך עליהם שהם כבר יעקפו אותך

ניסיון תמיד ממשיכים לצבור. גם אחרי 100 ק"מ וגם אחרי 100000 ק"מ. תמשיך לנהוג ותשתדל להנות מהנהיגה

התייחסותך לאחיך ולמשפחתך ראויה להערכה גדולה. אל תחמיר עם עצמך יתר על המידה

מתכון ל קפה נוטלה

פורסם

תודה חברים,

איזה כיף לראות את השמות שלכם, ושוב להתכתב אתכם, משמח אותי מאוד :-D

מי שפגש אותי, הבין שאני קצת בחור לחוץ, או יותר מדי חושש, לא הרבה, אלא קצת.

לכן אני לא ארגע עד שלא שאדע להתחיל נסיעה מהירה, בלי לעכב אחרים. אני מבין שזו לא עבירה, זה פשוט הרגשה לא נעימה שלי,

כלפי האדם שמאחורי. אבל באמת שזה לא נורא, אני משתדל כל פעם להשתפר.

אם אני רואה שאני מתחיל לעכב, אני עוצר בשוליים שרכבים יעקפו, או למדתי להדליק משולש שזה גם אומר שרכב יכול לעקוף.

מאוד חשובה לי ההרגשה של הנהגים מאחורי או לידי. אני לא יודע למה, אבל זה חשוב לי, אבל זה שטויות, זה סתם משהו שאני מייחס לו חשיבות.

חוץ מזה, באמת שהכל נפלא.

תודה על המילים היפות, ובאמת שאני לא עשיתי שום דבר שמגיע לי, אם כבר, זה אתם.

החברים שהגיעו, החברים שהגיבו, אם אני נזכר ביום שבו פתחתי את ההודעה לעומת היום, אני ממש גאה ושמח.

אותו יום לא הצלחתי להתקדם עם האוטו, פחדתי להתחיל נסיעה, זינוק בעליה. היום בזכותכם הכל שונה, הכל אחרת - תודה!

:-D

פורסם
הרכבים לידך מרמים.

הם משתמשים בגיר אוטומט. כל מה שהם צריכים לעשות זה להזיז את הרגיל מהבלם לדוושת המצערת והרכב שלהם נוסע.

בידני אם אתה לא במצב מוכנות מתמדת, לוקח רגע יותר להתחיל נסיעה. גם אני ברכב שלי בדרך כלל מפגר אחרי הרכב לידי בתחילת נסיעה ברמזור. (אם כי אני משיג אותו קצת אחר כך ;) )

בקיצור, אל תתרגש כמו שכתב הבחור מעליי, סע רגוע, ושכל השאר יתאזרו בסבלנות, או שישתגעו מעצבים, למי אכפת?

כל עוד אתה בנתיב הימני, אתה לא מפריע לאף אחד.

וגם הרכבים על ידך הם רכבי ליסיניג, שלא אכפת להם להזניק את מד הסל"ד אל התחום האדום.

אף אחד לא אמור שברמזורים צריך לזנק כמו בהזנקה למירוץ. סע בקצב שלך, כביש זה לא תחרות למרות שרבים מהנהגים חושבים כך.

צריך להתחשב באחרים ולפי מה שתיארת אתה עושה זאת, אך אין הדבר אומר שצריך להתכופף ועוד להושיט את הווזלין.

פורסם

כיף לשמוע שיש התקדמות רחמים, ככל שתצבור נסיון הכל ירגיש לך יותר טבעי.

תנסה להתחיל נסיעה בעזרת הקלאץ' והגז במקביל, כך תקבל תחילת נסיעה מהירה וחלקה יותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

השרשור הזה היה לי קצת מוזר בהתחלה ,קצת כמו ללמד שחיה בהתכתבות ,אבל אבל לאט לאט הלך וצבר תאוצה והוא באמת מחמם את הלב. המון בהצלחה רחמים ואני שמח שהפורום (וחבריו!) עזרו לך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

איזה כיף לראות התקדמות מזה:

דווקא היום, כשקיבלנו את הרכב, מה קרה? אני מגלה שאני נוהג זוועה. אין לי פשוט מילים אחרות להשתמש בהם.

זה סכנה לתת לאח שלי לשבת לידי (הוא מעוגן עם עיגונים לשבת לצד הנהג, הכיסא שלצד הנהג זז עם גלגלים)

לזה:

אני מסיע את משפחתי לאן שהם מבקשים ממני, ושמח לעשות זאת, מאוד שמח.

אני רואה את אחי שמח ומאושר כשהוא יושב מקדימה ומסתכל על הנוף, כשהוא נהנה משירים שהוא אוהב.

אני יכול לעזור יותר לאמי עם הקניות, ועם סידורי היום יום, כי כעת אנחנו ניידים יותר.

Some-faith-in-humanity-has-been-restored.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כיף לשמוע, גם את התגובות.

ידידי, לגבי ה"זינוק" (עדיף: תחילת נסיעה או יציאה מהמקום) קח בחשבון שהרכב שלך שוקל כפול מהרכבים לידך, והשילוב מנוע/יחסי גיר לא חזק כפליים מהרכבים לידך, לכן הם פשוט זריזים יותר (ובנוסף, המנטליות התחרותית על הכביש שהוזכרה).

פורסם

רחמים - יש רק דרך אחת לצבור ניסיון וביטחון עצמי בנהיגה: לנהוג, והרבה!

אני לא מטיף לך לנהוג סתם. זהי יקר, זה שוחק את הרכב, זה מזהם את הסביבה. אבל לנצל כל הזדמנות ולנהוג כדי לצבור את הביטחון הדרוש.

איני זוכר אם כבר סיפרתי זואת בפורום, אבל גם אם כן - אחזור על כך: אבא שלי קיבל את רשיון הנהיגה לפני 50 שנה. היה בן ארבעים ומשהו, וגם הסיפור איך עבר את הטסט שווה שרשור.

מכל מקום, הבחור קנה פיאט 600. למי שלא מכיר - מדובר ברכב קטן, קצר, צר ועם גלגלים של קורקינט. בשבוע הראשון נסע מהבית עד תחנת הסעות של העבודה - משהו כמו קיומטר בכל כיוון. אחרי שבוע החליט שצריך לגשת למוסך כיון שהיה נדמה לו שמשהו לא תקין. נסה למוסך - זה כ-10 ק"מ מהבית, בדרך איה הולך רגל קפץ לפני המכונית הבחור בלם וסובב את ההגה, התוצא - סלטה כפולה, 720 מעלות, הרכב עם גג מגומט עבל על הגלגלים. בנס הוא לא נפגע חוץ מכמה שריטות שטחיות (להזכיר - 1964, חגורות הבטיחות בקושי הומצאו ובודאי שלא הגיעו לרכב עממי). הזעיק לעזרה את השכן בעל הנסיון בנהיגה כדי שיחל אותו. השכן פקד עליו: שב מאחורי הגה, הנע את הרכב וסע למוסך. אם לא תנהג כעת לא תנהג לעולם.

אבא שלי קיבל את העצה, נהג את הקילומטר או שניים עד המוסך. אחרי התיקון הרכב חזר ושרת אותנו עוד 5 שנים.

והחשוב ביותר: אבא שלי קיבל ביטחון עצמי, המשיך לנהוג, וגם כיום, בגיל +90, עדיין נוהג 50-100 ק"מ בשבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

רחמים, אל תתרגש מזה שאתה מתחיל לנסוע לאט, אל תלחץ מזה. אתה נוסע על רכב מסחרי ולא חייב לקרוע את המנוע בכל רמזור כדי לספק איזה ליסינגאי שלוחץ פול גז ברכב האוטומטי שלו.

תתחיל את הנסיעות שלך לאט, שמור על האוטו והכל יהיה בסדר. אני גם באוטומטי מתחיל נסיעה לאט, לא מתרגש מאף אחד. מי שרוצה, שיעבור לנתיב שמאלי ויעקוף.לא רוצה לקרוע את האוטו ולא רוצה להתחרות עם אף אחד.

כל עוד אתה בנתיב הימני, אין לך ממה לחשוש - תתחיל את הנסיעה לאט, אל תמהר לשום מקום. :wink:

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper, TRONCHO, NINJMNKY, Eily

אתם צודקים, אני אולי אפילו אתחיל פחות לייחס לזה חשיבות. לתחילת נסיעה מהירה.

הכביש הוא לא מקום למשחקים, ואין תחרויות בכביש.

אני רק יכול לקוות שהנהגים יבינו שאני לא עושה זאת בכוונה, ויתחשבו כשיראו שזה רכב מסחרי, קצת גדול וכבד יותר מרכב רגיל.

בכביש יש מצבים ורגעים לא נעימים כל כך.

כשיוצא לנו לנסוע דרך מושבים למשל, שיש שם הרבה פסי האטה, אני משתדל לנסוע הכי לאט שאפשר,

כי הכסא גלגלים קופץ, והרגליים של מי שיושב בכיסא מקבלות מכות, ולפעמים יוצא שאני גורם לפקק של יותר מכמה רכבים, וזה מציב אותי

במצב מאוד לא נעים מצב אחד. אני מנסה שלא יהיה לאחי לא נעים, מצד שני יש מאחורי שיירה של מכוניות שבטח עצבניות עלי, ואני מעכב אותם,

ולפעמים אנשים צופרים וכועסים, צועקים, אז צריך ללמוד איך להתנהג באמת במצבים שכאלה.

למשל למדתי להפעיל משולש אזהרה, ואז חלק מהנהגים מבינים שאני לא עושה להם בכוונה.

במושבים למשל בכל כמה מטרים יש פסי האטה, לפעמים יש 10 פסי האטה, אם לא יותר.

אז יוצא שאני נוסע לאט את כל הכביש הזה, וזה באמת מעצבן אחרים, כי זה לא משהו של כמה שניות או דקה.

DJI, זה מה שאני מנסה ללמד את עצמי לעשות.

אני צופה בסרטונים ביוטיוב, ומשתדל למצוא חומר כתוב באינטרנט.

אני לא כל כך זוכר איך עושים זאת, או אם למדתי את זה בכלל. לכן זה קצת קשה לי.

אולי ברגע שאלמד להשתמש עם הגז והקלאץ' ביחד, אני אגלה שכך הייתי צריך לנהוג מלכתחילה.

אני אף פעם לא לוחץ על הגז כשרגל שמאל לוחצת על הקלאץ'.

כי הבנתי שזה אסור. אני לא יודע למה, אבל ככה הבנתי. אולי הבנתי לא נכון וצריך לשנות הרגלים.

koka, נכון חבר, גם אני חשבתי ככה.

אם תשים לב, לא באמת חשבתי שאני אצליח לשפר את כישורי הנהיגה שלי.

הנושא נפתח כפריקה פשוט. לא היה לי את מי לשתף עם הכישלון והתסכול, שסיימתי שיעורי נהיגה, יש רכב חדש בחנייה, ואני לא מצליח לנהוג.

הפורום הפתיע אותי מאוד.

ידעתי שיש כאן אנשים נפלאים ומדהימים, ברצינות, אני הרי נעזרתי בפורום עוד לפני הנושא הזה.

אך בפעם הזאת הפורום הפתיע אותי עד מאוד.

האנשים שנתרמו לעזור, הגיעו עד אלי, תמכו בי, אנשים שלא יכלו להגיע אך עזרו לי בהתכתבות או בשיחות, מודה לכם עד מאוד.

הכרתי כאן חברים יקרים, במציאות ובצורה וירטואלית, שאני שמח בכל פעם שיוצא לי לשמוע מכם.

אני עד היום מדי פעם מתכתב עם חברים יקרים, מדי פעם יוצא לי לדבר בטלפון, זה משמח אותי מאוד ואני שמח להכיר אנשים טובים מקארספורום.

תודה שיש את הפורום הנפלא הזה.

לילה טוב לכולם, סופ"ש נעים.

פורסם

גם אני נוסע לאט בפסי האטה, כדי לשמור על הבולמים של הרכב,

יש קטע שלם בבאר שבע שאני נוסע בו, יש בו לפחות 10-15 פסי האטה, אני נוסע בסביבות 25-30 קמ"ש באיזור הזה (למרות שזה כביש עירוני ומותר 50 קמ"ש),

מי שלא טוב לו שיחפש מקום לעקוף או שיחכה בסבלנות, אני לא הורס את הרכב שלי בשביל אף אחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני למדתי כלל חשוב בכביש בתקוםה הקצרה שאני נוהג, זה עוזר לא לעשות טעויות חמורות מתוך לחץ, אנשים שאתה מעקב מאחורה זה לא העיניין שלך, אם מצפצפים לך אל תגיב תיסע כמו שאתה חושב לנכון, אני כמובן לא מדבר על ליסוע 50 בכביש של 90 או להתנחל בשמאלי במהירות איטית, אני מקווה שהבנת למה התכוונתי, תיסע כמו שאתה והכביש מאפשרים ופשוט תתעלם מיצפצופים או מלחשוב על מי שמאחורייך, אם נכבה הרכב לא נורא לא מת העולם, תניע ותמשיך בנסיעה כרגיל

להיות לחוץ בנהיגה זה מתכון לצרות .

יש פה המון טיפים טובים תיישם אותם ותראה שלאט לאט פשוט תוציא את האוטו בכיף בלי לחשוב על הסיוט של מה יקרה בדרך, בהצלחה...

Using Tapatalk

• תוכן חדש...