Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה למעוטי יכולת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עובד במגזר השלישי כבר כמה שנים, הנה התובנות שלי:

א. משרדי הרווחה והבריאות מעבירים הרבה מאוד מהאחריות שלהם לעמותות, ומשאירים לעצמם רק את המימון והפיקוח. כך למשל, כל תחום האומנה, הפיגור, הזיקנה, הטיפול בילד בסיכון, והטיפול בנפגעי הנפש בקהילה- כל כולו מופרט לחלוטין.

המדינה מתקצבת את הטיפול הנל בצורה מלאה, אך שלא משאירה כסף כמעט לשום דבר שהוא קצת מעבר. דוגמא- אנחנו מפעילים מרכז יום לקשיש, ומאוד רוצים שיהיה בו גם טיפול באמצעות בעלי חיים- אין כסף. מה שמכריח אותנו לגייס תרומות מהציבור אם רוצים לתת קצת יותר.

פורסם
לא הבנתי.

הסקר בדק את כלל העמותות והוציא השיאנים. אין שיאנים בקרב העמותות שתומכות בנזקקים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ב. ככלל, השכר בעמותות נמוך משמעותית מאשר בחברות. שכר העוסים מגוחך , ועומד על עד 7000 ש״ח לחודש, ללא שום תנאים סוציאליים המקובלים במגזר הציבורי ( גם לא קרן השתלמות)

ג. האווירה בעמותות הרבה יותר מוכוונת נתינה ומסירות, גם מהמגזר הציבורי וודאי מהעסקי. לדוגמא, כשחברה ועמותה מראיינות עוס לאותו תפקיד, הראיון בחברה יהיה הרבה יותר מוכוון לשיווק מאשר ליכולת מקצועית טיפולית.

ד. שכר הבכירים כמעט ואינו מפוקח, ותלוי הרבה מאוד ברצון הוועד המנהל. יש הנחיה כללית של רשם העמותות שהנהלה וכלליות לא יעברו אחוז מסויים, אך אם את. עמותה עם מחזור של כמה עשרות מליונים בשנה, מאוד קשה להגיע לאחוז הזה.

ה. נכון שיש עמותות עם שכר מאוד גבוה לבכירים, אך לרוב יהיו אלו עמותות עם רמת ניהול נדרשת מאוד גבוהה- מאות ואלפי עובדים, ועדיין השכר יהיה נמוך משמעותית מאשר תפקידים מקבילים במגזר הפרטי.

ה. גיוס התרומות אינו קשור לשכר הבכירים. לדוגמא, לעמותת מטב עם כ20k עובדים יהיה מן הסתם שכר גבוה לבכירים ( לא בדקתי). זה לא אומר שלרכזת מועדון הנכים בטבריה יש מספיק תקציב לפעילות, וגם אם הבכירים יקצצו בשכרם זה לא מה שישנה את התמונה.

ו. יוצאות מכלל זה עמותות העוסקות בחלוקת מזון פרופר לנזקקים. אני מסכים שזה מאוד צורם לראות עמותה כזו עם תנאים מופלגים לבכירים.

ז. הכי טוב- מצא עמותה שאתה מזדהה עם מטרותיה, האמן באנשים המובילים אותה ותתרום לה בלב שלם. כל מבצעי ההתרמה ההמוניים פחות לטעמי.

ח. תרומה לעמותה לדעתי לא צריכה להחליף את ההתנדבות והעשייה של כל אחד ברמה האישית.

אחרון- אכן, כפי שכבר נכתב, המדינה מתנערת מאחריותה ומשאירה וואקום אליו נכנסות העמותות. עדיף בעיני שהיא היתה לוקחת חזרה זאת לאחריותה

פורסם

השנקל שלי (ברוטו, 1.20 ש"ח נטו):

מהכנסתי הצנועה נגזר נתח מכובד למדי שמטרתו רווחה. איני מרגיש אשם שאיני תורם שום שקל נוסף לעמותות כאלה ואחרות.

מה כן אני עושה? מנדב את כישורי המקצועיים לעמותות שאני מזדהה עם מטרתן. לא מתבייש לומר גם שאני מחפש אפיק התנדבות שייתן לי אתגר או סיפוק מקצועי.

פעם קיבלתי הצעת עבודה בשכר עבור עמותה מסויימת. הסכמתי, ולאחר הפעילות שביצענו, בה התרשמתי עמוקות מפעילות העמותה וחבריה, לקחתי את הצ'ק וקרעתי אותו מול עיניו ההמומות של האחראי :). מאז הם יודעים שמתי שהם צריכים אני שם בשבילם.

פעם ניגש אלי פעיל של גוף סביבתי ברחוב להתרים. אמרתי בנימוס שאין לי גרוש, אבל אשמח להתנדב בתחום מקצועי. אמר שאין לו מושג מה אני רוצה ממנו, ואפילו לא הסכים לקחת כרטיס ביקור שלי ולהעביר הלאה. חבל, ה-20 ש"ח שביקש שווים הרבה פחות מיום עבודה שלי.

ולסיום - הרבה אנשים תורמים עבור הרגשת הסיפוק המעט פטרונית של לעזור לאיזה אחר ערטילאי. זה מקובל ונורמלי סה"כ, אבל זו הרמה הנמוכה ביותר של תרומה, לדעתי האישית בלבד. אני שמח מאוד שיש מי שמציק לו וטורח לברר לאן הולך כספו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אם זה מעניין מישהו, מחר אני עוזר בהסעות לחברה שמארגנים ארוחת חג לכמאה נזקקים (הסעות לאנשים, לארוחה ומהארוחה). אזור ראשון. אם מישהו מעוניין, אני פה בה"פ\בנושא הזה.

פורסם

בעירי יש פנימייה לנוער בסיכון(אתם יודעים היכן אני גר, גיגול קטן ותבינו )

המקום הזה הוא ביתי השני בשבע השנים האחרונות, אני מבלה עם הנוער הזה

לפעמים בסתם שיחה או נגינה על גיטרה, מציאת עבודה לבוגרים וסתם סוג של סחבק שלהם.

לפעמים דמגוגיה טובה מובילה לדיון, זה לא כזה רע, זו לא מילה גסה. (קריצה ).

למדתי כמה דברים חדשים אך לא מספיק בכדי לשנות את דעתי הראשונית,

אני בטוח שישנם עמותות מסודרות שפעולתם כשרה - אין בכוונתי להכליל.

אאחל לכולכם שנה טובה ותודה למשתתפים הדומיננטים בשרשור (פנדוב, תודה מיוחדת ).

בשלב זה אין לי מה להוסיף יותר.

Gn'f'R

פורסם
למדתי כמה דברים חדשים אך לא מספיק בכדי לשנות את דעתי הראשונית,

שהיא...?

פורסם

אני מסכים עם העובדה שבעמותה מקצועית מסויימת(דגש מקצועית )

חברי ההנהלה יזכו לשכר גבוה שווה ערך גם למגזר הפרטי, (מפאת כישוריהם המיוחדים הבאים לידי ביטוי).

עדיין קשה לי לקבל את העובדה שעמותה אשר מטרתה

היא איסוף אוכל לעניים, חברי הנהלה יזכו לשכר

לא פחות ממטורף. בן-אדם, זה מזון...

גם אם גייסת(בעזרת אלפי מתנדבים ) (מתנדבים! ) 40 מיליון זו לא סיבה להגדיל את הנתח שלך.

זו ראיית הדברים שלי.

Gn'f'R

פורסם

מחוץ לסופרים (בירושלים לפחות) יש אנשים עם עגלות שאוספים מצרכי מזון. הרעיון הוא שכשאתה קונה, אז תקנה עוד משהו ותשים כשאתה יוצא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עדיין קשה לי לקבל את העובדה שעמותה אשר מטרתה

היא איסוף אוכל לעניים, חברי הנהלה יזכו לשכר

לא פחות ממטורף. בן-אדם, זה מזון...

גם אם גייסת(בעזרת אלפי מתנדבים ) (מתנדבים! ) 40 מיליון זו לא סיבה להגדיל את הנתח שלך.

זו ראיית הדברים שלי.

מתנדבים או תורמים?

כמה מזון מחולק?

לכמה נזקקים?

באיזו תדירות?

איך רוכשים את המזון?

כמה אנשים עוסקים בהפצתו?

כלומר, מה גודל האופרציה הנדרשת כדי שמזון בשווי 40 מיליון ש"ח אכן יגיע ליעדו?

אני יכול להגיד לך דבר אחד. אם אני מנהל עסק עם הכנסות של 40 מיליון ש"ח, רק מנהל הכספים שלי לבדו ירוויח הרבה יותר מ-8 אלף ש"ח בחודש...

זה מבלי להכנס להנהלת החשבונות הנדרשת לנהל סכומים כאלה.

פורסם

בוקר טוב, אתה לא מנהל עסק, אין לך הכנסות של 40 מיליון.

אתה מנהל לצורך העניין אופרציה שמטרתה בסוף דבר, העברת טובין. יש לך תרומות של 40 מיליון.

מציע לקוראי השרשור לקרוא את דברי צביקי ואולי גם לשאול אותו שאלות עניניות.

פורסם

זו בדיוק הבעיה עם התפיסה שלך. אתה לא מנהל עסק, אלא עמותה ללא כוונת רווח. באת "לתת", או לקחת? ברגע שאתה מסתכל על זה בצורה של רווח והפסד, לך תנהל עסק ההולם את כישוריך ותרוויח כאוות נפשך. אם בחרת להקדיש זמן לחברה או לחלק ממנה, מצופה ממך (לפחות על פי תפיסתי) שלא להרוויח, בוודאי לא סכומים מנקרי עיניים כאלה. רוצה להרוויח יותר? לך לעבוד במשרה ההולמת את כישוריך, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...