Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה הגדולה היא ההספקים/איכות שאתה מעוניין בהם.

היחס ביניהם הוא זה שיקבע את אופי ההמלצות.

ניתן להמליץ על מגברים שייעודם היא איכות גבוהה לעומת זאת, ניתן להמליץ על מגברים שייעודם היא הספק גבוה.

מה ההספק המשוער של הקומפוננט העתידי?

מה ההספק המשוער של הסאב העתידי?

מגברי 4 ערוצים מוגבלים בהספק שהם מפיקים בגישור, לעומת מונובלוקים עתירי הספק שמאפשרים לרדת ל- 2 ו- 1 אוהם ולהנות מהספקים כפולים ומכופלים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית האופציה של מגבר שני ערוצים ומונו נשמעת לי עדיפה על ארבעה ערוצים.

בשביל להפעיל סאב תצטרך לגשר מגבר ארבעה ערוצים, זה אומנם נפוץ, אבל גורע.

בסה״כ ה lrx הוא מגבר טוב, אך מתומחר קצת יקר ביחס לאיכות המוצרים האחרים באותו טווח מחיר.

SCANSPEAK

פורסם

ישראל, אם אני זוכר נכון מהמפגש האחרון שהייתי,

אין הספק משוער של קומפוננטים, וגם של הסאב.

ובלי שום קשר, הרמקולים עומדים על 80 וואט RMS, והסאב שכנראה אני אקנה (לא בטוח), יעמוד על 600 וואט ב2 אוהם.

אני יותר מרגיש שהמגבר לא מצליח לדחוף את הרמקולים מספיק. כאילו אין "בשר", או כל תיאור כזה או אחר.. מה שתבחר.

אני מחפש משהו שייתן לי מכל דבר. ולפי דעתי ה-LRX קולע לא? בסופו של דבר, כל מגבר ברמה הזאת ייתן לי יותר מה-JBL הנוכחי.

אני לא מחפש יותר מידי וואטים מפוצצים ומחרישים אוזניים. אני מחפש צליל עם "נוכחות" נקרא לזה. מה שכרגע לא קורה.

משהו בסגנון SQL אבל ב"פרצוף שלך" (IN YOUR FACE), מושג שמוכר היטב מתחום הסטריאו הביתי. משמע, לא צליל "עמום".

HU: Pioneer AVH-Z5050BT + Mosconi AMAS-LD4C DSP: Mosconi Gladen 6to8 AEROSPACE Amp1: Mosconi AS200.4 Amp2: Mosconi AS100.4 Front: Gladen AEROSPACE 165.3 ACTIVE Sub: DOUBLE Gladen Zero Pro 10

פורסם
אישית האופציה של מגבר שני ערוצים ומונו נשמעת לי עדיפה על ארבעה ערוצים.

בשביל להפעיל סאב תצטרך לגשר מגבר ארבעה ערוצים, זה אומנם נפוץ, אבל גורע.

בסה״כ ה lrx הוא מגבר טוב, אך מתומחר קצת יקר ביחס לאיכות המוצרים האחרים באותו טווח מחיר.

דעתך מקובלת.

לפי הבנתי, ה-LRX מסוגל להתמודד עם 700 וואט ב-2 אוהם. מעל ומעבר לצרכים שלי.

לגבי היכולת שלו "לשלוט על האלמנט", אנחנו נחיה ונראה.

לא יעבוד טוב? נקנה מונו 8)

ובוא נפסיק לקחת אותו בתור מוצר חדש מבחינת תמחור כי זה לא נכון. המחיר הוא מתחת ל-2000. ולפי דעתי קשה מאוד להשיג מגבר שייתן תוצאות טובות מזה במחיר הזה. אלא אם כן אני טועה, אז תקנו אותי.

HU: Pioneer AVH-Z5050BT + Mosconi AMAS-LD4C DSP: Mosconi Gladen 6to8 AEROSPACE Amp1: Mosconi AS200.4 Amp2: Mosconi AS100.4 Front: Gladen AEROSPACE 165.3 ACTIVE Sub: DOUBLE Gladen Zero Pro 10

פורסם

זה גם מה שאני חושב. אבל כל מקרה לגופו, ובלי לדעת אם מדובר על סאב כמו פירלס שיסתפק ב 200-300RMS או בסאב כמו אולטימו שידרוש לא פחות מ 1000RMS- אנו מגששים באפלה.

עריכה:

עומרי- הקדמת אותי, אני תכף אתייחס.

פורסם

אני מבין שאתה די נעול על המגבר ורק מחפש חיזוק חיובי- אז קיבלת. אחלה מגבר, אתה כנראה גם קונה אותו במחיר כמו 1500 ש"ח ואתה לא יכול להרכיב משהו אחר- אז לך על זה.

אבל בוא נבחן את הדברים לעומק:

שמעת פעם LRX4.1 בגישור? התנסית איתו על כמה סטים? אתה יודע כמה חזק הוא במציאות כמה ה 700 ב 2 אוהם האלו באים לידי ביטוי ביחס למגברים אחרים? כמה איכותי הוא ביחס לדברים האחרים שאתה יכול להביא?

אם הוא לא יספיק אז תביא מונו? למה מראש לקנות משהו שאולי לא יספיק? כדי להגביר טוויטרים עם 130RMS לערוץ? למה לא לקנות למשל בתקציב הזה VRX שהוא יותר איכותי, ואם זה לא יספיק לסאב אז תביא מונו, ואז לפחות אתה נשאר עם מגבר איכותי יותר הן לוופרים והן לטוויטרים?

למה לא ללכת על מגבר 2 ערוצים טוב בצירוף מונובלוק שיתאים לצרכים שלך? ג'נסיס דואל מונו + ג'נסיס פרופייל שנמכרים כאן ביד שניה? או מגבר אטון 2 ערוצים בצירוף מונובלוק רוקפורד למשל?

אני בסך הכל מנסה להציג לך את האמת- ה LRX מגבר טוב, סבבה לגמרי, לא איכותי כמו VRX, לא חזק כמו שנדמה לך, אבל במחיר הנכון ובמצב הנכון הוא יכול להיות אחלה בחירה.

אצלי אישית תהיינה 3-4 אופציות שכנראה תקדימנה אותו.

פורסם

ישראל,

יש VRX במחיר הזה של 1500 שקלים?

זה שהתקציב הוא 3000 שקלים לא אומר שאני רוצה להשתמש בכולו. כמה שפחות יותר טוב :lol:

בוא נתחיל מהתחלה, ב-1500 שקלים אתה חושב על תחלופה יותר טובה?

אתה שואל למה אני קונה משהו שיכול להיות שאני לא כל כך אוהב? האמת, שזה בסה"כ כיף. התחביב הזה עולה הרבה זה ידוע, וככל שאתה מתקדם יותר במידע אתה טובע יותר בהוצאות.

ועדיין אני יוצא מנקודת הנחה שכל דבר יהיה יותר טוב מה-JBL הבסיסי שלי. פשוט כל דבר.

אני יודע שה-LRX על הנייר נראה טוב יותר משהוא במציאות,

אבל אני גם יודע שאם אני אקנה מגבר 2 ערוצים + מונו אני ארצה לשפר את מערכת החשמל באוטו.

אצלי במיוחד, דבר גורר דבר, אין לי גבול. ואם אני זוכר נכון באוטו שלך יש שני מצברים בפגאז', ואני זוכר איך הפח שלך באימפרזה רעד כמו משוגע, אין דברים כאלה! אבל באמת שאני אפילו לא חושב להגיע לרמות האלה. לא מחפש יותר מידי, סה"כ לשמוע מוזיקה באוטו, עם הקפה בבוקר ושאני יוצא מהעבודה בערב שאני חזור הביתה. שתהיה לי איכות שצריך וגם עוצמה שצריך.

אני לא מחפש איזשהו פרגון כזה או אחר באמת שלא. האמת שאת הפוקל קניתי בלי להתייעץ עם אף אחד, ואפילו בלי לשמוע אותם בכלל. פשוט ידעתי שלא משנה מה עדיין זה יהיה יותר איכותי מהאינפיניטי שהיו לי. והם באמת כאלה, משמעותית יותר טובים.

ואני לא יודע אם זה נראה ככה או לא, אבל אין פה אפילו קמצוץ של הרמת קול או טון דיבור.

פורסם

נתחיל בזה שלא קשה לעבור את הרמה של ה jbl, הם לא מגברים נקיים, לדעתי לפחות.

אבל אם אתה פותח שרשור ושואל איזה הגברה ניתן לרכוש ב 3k, אתה תקבל המלצות חמות לציוד במחיר הזה, אף אחד לא ימליץ לך על lrx, כשניתן לחשוב על vrx )יש עוד חברות, סתם דוגמה), ועם כל ה 700 ואט רמס של ה lrx, בטווח המחיר שלו הוא אופציה רחוקה מהמעודפים עלי באופן אישי.

ולא, מגבר שני ערוצים ומונו חביב לא יידרשו שידרוגי חשמל כל כך משמעותיים, לרוב שידרוגי החשמל (פלוס מינוס עד 1kwrms( נגמרים בשלושת הגדולים, שזה לא סיפור, בכלל לא.

וזה שאתה רק רוצה להנות מקצת מוזיקה בבוקר, welcome to the club.

SCANSPEAK

פורסם

VRX מיד שניה יעלה אולי 2500-3000 ש"ח, אבל זה לא שפה יש V ושם יש L, יחי ההבדל הקטן, איך שאומרים. או יותר נכון, ההבדל הוא גדול.

אני יוצא מנק' הנחה שאתה רוצה להתקדם כמה שאפשר במסגרת התקציב שאתה כתבת, ולא לתת לך המלצה שתשלח אותך בעוד כמה חודשים לאותו מצב שאתה נמצא בו עכשיו שאתה שוב מוכר וקונה, שוב נמצא בשדרוגים וזמן ללא מערכת, שוב מפסיד במכירת ציוד יד שניה ומוסיף על המוצר שהיית צריך לקנות מראש. Been there, Done that, אני משתף מניסיון כדי לחסוך לאחרים את התלאות שאני (וגם אחרים) כבר עברתי.

שיפור מה JBL? פייז RS, סלסטרה FA, קיקר 650.4, רוקפורד 800.4 אלו רק חלק ממגברי ה 4 ערוצים ביד שניה שנמכרים סביב ה 800-1400 שקל וכולם יהוו שיפור משמעותי מה JBL שלך, זה לא קשה במיוחד.

למה שתרצה לשדרג מע' חשמל? כי יש לך 2 מגברים? כמות המגברים לא משנה את צריכת החשמל, מה שכן משנה זה יעילות המגברים וההספקים שלהם, ז"א שכל עוד מדובר ביעילות דומה- ההספק שתתן לרמקולים הוא מה שיקבע את צריכת החשמל, גם אם מדובר במגבר אחד של 8 ערוצים או ב- 8 מגברי מונובלוק של ערוץ בודד כל אחד. אם כבר בנושא החשמל- ברוב המקרים יש יתרון להפרדת המגברים כי זה מאפשר לך לבחור במונובלוק קלאס D יעיל מבחינת חשמל, כזה שיוכל באמת לתת לך 700RMS בתנאי מע' החשמל המקורית, ולא להישאר יפה על הנייר.

אני לא חושב שאתה מדבר בהרמת קול, או משהו כזה, וגם אני לא, למען הסר ספק. אך מילותיך "נחיה ונראה", חרו לי, כי אם כותבים בפורום, מנסים לקבל המלצה, ואם מישהו ממליץ מנסיונו על משהו והוא נענה כך, אני חושב שזה קצת מראה על נטיה לכיוון המגבר שאתה רוצה (וזה בסדר גמור) וקצת אטימות לקבלת סיקור (חוות דעת) ממישהו שכבר ניסה את העניין.

אם אשאל שאלה בפורום, אענה לעצמי, ומי שינסה לתת לי תשובה מעט שונה ממה שהצעתי לעצמי, לא אקבל אותה? אראה מצחיק מעט, לא כן ?

בני הקדים אותי :)

ולגבי לשמוע קצת בבוקר- היו ימים שהסתכלתי על קומפוננט ב 2000 ש"ח ואמרתי לעצמי: מי המשוגעים שמשקיעים כאלה סכומים בדברים האלה? מצחיק, היכן שאני נמצא היום.

פורסם

בוודאי שיש מציאות טובות יותר, אף אחד לא התווכח איתך או עם bengee, "אין חכם כבעל ניסיון". ולצערי ניסיוני מועט.

אני לא מנסה לשכנע את עצמי שאני קונה מגבר טוב, אני יודע שאני קונה מגבר טוב. אולי הוא לא הכי טוב, אולי הוא לא מתומחר הכי נכון, אבל הוא טוב יותר ממה שיש לי זה בטוח.

נכון שפתחתי את השרשור במגבר עד 3K, דברים השתנו מפתיחת השרשור הזה לעכשיו. התקציב כרגע צנח ל1500 שקלים.

מכל הרשימה שכתבת יש משהו שיותר טוב מ-LRX בטווח מחיר הזה? (1500)

נ.ב,

אני ממש נהנה מהדיון הזה.

פורסם

גם אני נהנה מאוד להידיין איתך.

ב- 1500 שקלים, רוב הסיכויים שה LRX היה הבחירה שלי, אם כי לא הייתי מסתפק בו אלא כבר משקיע את מה שאני יכול להשקיע ומביא ב- 2500-3000 מגברים טובים יותר, כנראה 2 ערוצים ומונו, כאלה שלא ארצה למכור בעתיד, אלא רק להוסיף להם אולי עוד מגבר 2 ערוצים במעבר אפשרי לאקטיבי או 4 ערוצים במעבר אפשרי ל- 3 חלקים.

פורסם
גם אני נהנה מאוד להידיין איתך.

ב- 1500 שקלים, רוב הסיכויים שה LRX היה הבחירה שלי, אם כי לא הייתי מסתפק בו אלא כבר משקיע את מה שאני יכול להשקיע ומביא ב- 2500-3000 מגברים טובים יותר, כנראה 2 ערוצים ומונו, כאלה שלא ארצה למכור בעתיד, אלא רק להוסיף להם אולי עוד מגבר 2 ערוצים במעבר אפשרי לאקטיבי או 4 ערוצים במעבר אפשרי ל- 3 חלקים.

או ואבוי מה עשית עכשיו.

אקטיבי? שאני אביא מונובלוק, (אתה רואה? אני כבר יוצא מנקודת הנחה שאני מביא מונובלוק :roll: )

אני אשתמש ב-LRX על אקטיבי 2 חלקים, או WAY3 בתוספת עוד מגבר 4 ערוצים. נראה.:-D

-Negative-,

שותה לי את כל התקציב. אולי חודש הבא..

• תוכן חדש...