Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אנחנו אמורים לקבל בקרוב רכב ראשון להסעת נכה.

רכב מסוג טרספורטר T5. תיבת הילוכים ידני. הדגם הכי פשוט לא מפואר, רגיל.

עכשיו האם זה נכון שהרכב הזה מגיע כלשון הסוכן "קליפה"?

ריק. בלי שום מולטימדיה, בלי מזגן, בלי מושבים מלבד המושבים בעמדת נהיגה, כמעט בלי כלום. אוטו ריק.

חלק אומרים לי שנכון, חלק אומרים שזה לא נכון ושהרכב כן מגיע עם מערכת מולטימדיה בסיסית, מזגן, וכל השאר.

יש לציין כי זה אומנם רכב להסעת נכה, ונרכש דרך הביטוח לאומי - אבל המחיר ששולם הוא מחיר מלא למיטב הבנתי.

זה לא שסוכנות הרכב קיבלה סכום נמוך. פשוט הנכה רוכש את הרכב בהנחה, אבל כל שאר הסכום משולם על ידי הביטוח לאומי.

שאלתי את הסוכן בהתחלה אם אפשר לקבל בבקשה משהו, אולי צבע אחר, או ג'אנטים גדולים יותר כי הם ממש קטנים (אם תראו בגוגל תמונות תבינו, אבל זה לא נורא), או איתוראן - הוא אמר לי "לא מגיע לכם כלום. אתם גם ככה קונים את הרכב בהנחת נכים, אם היית קונה אותו במחיר מלא כמו לקוח רגיל הייתי יכול לתת לך משהו".

רק לאחרונה הבנתי שזה שקר.

לא נעים לדעת ששיקרו אותך. כי זאת הוצאה גדולה קרוב למאה אלף שקל, ואם היה אפשר לקבל משהו שינעים את החוויה לנכה באוטו כמובן שהיה משמח מאוד.

אבל בסדר. עבר.

הרכב בקרוב כבר מסיים התקנות ויעבור אלינו.

רק רוצה לדעת הוא עבד עלי גם עם ה"קליפה", לא שזה יעזור כ"כ, אבל זה יתן לי תשובה לשאלה של האם גם פה שיקרו עלי.

אני גם הולך להיות פעיל פה מאוד כשיגיע הרכב הראשון שלנו, אז מודה לכם כבר מעכשיו.

אין לי ידע בכלל ברכבים, מקווה שתעזרו לי ברכבים בביטוחים וכל מה שקשור לתחום הזה.

פורסם

ערב טוב,

ההורים שלי עוסקים בתיירות ובימים אלו אני מחפש רכב בסגנון (יונדאי I800,8+1) ולכן צברתי מידע רב על התהליך שמבוצע בארץ.

חברות האבזור נכים/הסעות קונות את הרכבים כרכבים מסחריים: ללא חלונות,ללא מזגן בחלק האחורי,ללא דיפונים מאחור ועם ריצפה זולה שמתאימה להובלת מטענים ולא נוסעים.(כל מה שנאמר משתייך לחלק האחורי)

בארץ מתבצע התהליך במלואו של כל ההתקנות (חיתוך חלונות,מזגן,דיפון,ריצפה,מושבים או במקרה שלך מעלית להסעת נכה).

החלק הקדמי של הרכב נשאר ללא שינוי,כיוון שמדובר בגרסה הזולה ביותר אשר יעודה להוביל מטענים רמת הבטיחות ברצפה וכך גם האבזור של הנהג. אל תצפה למערכת מקורית עם שליטה מההגה או בקרת אקלים וכדומה...הרי מחפשים איך לחסוך.(ביטוח לאומי לא פראיירים)

זהו בעיקרון,מקווה שלא תתאכזב ושמח שלא קנית תיבה DSG אוטומטית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ערב טוב גם לך חבר!

תודה רבה על הידע שנתת לי פה, המון תודה.

אני כמובן לא ציפיתי לקבל מערכות מתקדמות או שליטה מההגה וכאלה, אלא פשוט שמעתי מכמה אנשים שאומרים

שהרכב לא באמת מגיע עירום, אלא הוא דווקא כן מגיע עם מזגן, מערכות בסיסיות וכו'

עכשיו שמח לדעת ממישהו שבאמת מבין. כי כאמור מקודם רק שמעתי מאנשים, אין לי איך לבדוק את זה בוודאות.

לא נעים כ"כ לקרוא שרמת הבטיחות לא הכי גבוה, כי הרכב תוכנן להסעת מטען, אבל בסדר מה נעשה?

זה הרכב שאושר. נקווה שזה רכב טוב לפחות. לקחנו אותו כי הוא מספיק גדול לכל הצרכים של הנכה.

אני גם שמח שעשינו שיקול ובחרנו שאחי ישב לצידי, אחי הוא הנכה.

כי אני מבין מדבריך שמקדימה עדיף מאשר מאחורה שמלכתחילה החלק האחורי תוכנן לא לנוסעים.

בחרנו שלוותר על המושב הכפול שלצד הנהג וכמו כן על רוב המושבים ברכב, בכדי שאחי יוכל להיכנס מהמעלית שמאחורה

ולשבת לצד הנהג. כמובן שהכל בטיחותי עם נעילות מתקדמות לכסא גלגלים עם מכשיר מיוחד.

מקווה שכך גם חווית הנסיעה תהיה נעימה ומהנה לאחי מאשר לשבת מאחורה ולהרגיש לא בנוח.

רק נקווה שזה לא יפגע בנו בעתיד, בעת מכירת הרכב.

אבל כשנגיע לגשר - נחצה אותו. יש עוד מספר שנים חבל לחשוב על זה כבר מעכשיו.

פורסם

אחי נכה ג'כ, והרכב מגיע בחלקו האחורי כמו שנכתב פה עירום לגמרי וחסום, כל הפתיחה של החלונות, הרכבת הספסלים וכו' נעשית כאן בארצינו ע''י חברת האיבזור. כל זה נכון אם אושר לך t 5 קצר סגור.

אצלינו ברכב חברת האיבזור ציפתה את כל הדיפונים.

מזגן אחורי יותקן בארץ (ותגיד תודה כי לפני כמה שנים לקחנו סיטרואן ג'מפי ולא אושר מזגן אחורי)

פורסם

שלום,

לאחרונה חשבתי לקנות רכב כזה - שהגיע מסחרי (ערום) ו "נפתח" עבור שימוש של אדם בעל נכות.

מהיכרות של התהליך עם ביטוח לאומי, לאחר כמה שנים יש זכות להחליפו בחדש.

כדאי שתהיו מודעים לתמחור בעת המכירה:

ביררתי עם שמאי רכב, לטענתו כשמוכרים אותו, התמחור על כל האבזור הנלווה הוא 5% תוספת על רכב מסחרי ולא כמו רכב פרטי כזה. זאת למרות שלאחר השמשתו לנוסעים הוא במפרט דומה או אפילו בסטנדרט גבוה יותר מרכב רגיל.

למשל ברכב יונדאי I800 קיים דגם מסחרי שבשנת דגם מסוימת הוא זול ב 15% מרכב I800 לנוסעים. לאחר הפיכתו לרכב נוסעים - פתיחת חלונות, מיזוג אחורי, ספסל אחד או שניים מאחור, ערכו יהיה 10% פחות מרכב הנוסעים.

מקווה שהמידע תורם

סופרמן - ערכתי את ההודעה מקווה שהמידע ברור יותר.

פורסם

jbi - תודה רבה לביטוח לאומי שאישרו לנו גם מזגן, בהחלט.

למרות שזה נראה מאוד הזוי שרכב מגיע עירום ללא מזגן אפילו.

הרי הרכב הוא לנכה, שזה חשוב פי כמה שיהיה לו נוח ונעים ברכב - איך הם מצפים שנכה יהיה ברכב בקיץ בלי מזגן?

במיוחד כשהמחיר של הרכב הוא מחיר מלא. לא כפי שהסוכן רכב ניסה לספר לי שהם לא מרוויחים כי זה מחיר נמוך לנכה.

כתוב בטופס הזמנת הרכב את מחירו המלא. היבואן הרי לא באמת מקבל חצי מחיר.

זה שהנכה משלם על הרכב סכום נמוך מהסכום המקורי, לא באמת אומר שהרכב נקנה בסכום הנמוך. כי הביטוח לאומי מוסיף את ההיתרה.

אז מה ההבדל בין נכה שקונה רכב לבין אדם רגיל שירצה לקנות רכב מסוג טרספורטר T5?

הוא גם יקבל אותו עירום? מוזר

אבל לא מתלוננים, תודה רבה שוב לביטוח לאומי על האישור למזגן.

יש לי שאלה - אתם מרוצים מהרכב? גם אצלכם זה T5 קצר תיבת הילוכים ידנית?

אשמח לשמוע בכמה מילים על הרכב, תודה רבה.

עריכה: שמתי לב לתגובתך motkemot - לא הבנתי כ"כ למה התכוונת, אם תרצה להסביר אני אשמח. תודה.

פורסם

הרכב מגיע עם מזגן כמובן אבל רק בחלק הקדמי . מכיוון שזהו רכב בגרסא המסחרית אין מזגן בחלק האחורי כי הוא מיועד להובלת סחורה.

אין ה הפדל בין אדם שיבוא לרכוש את הגרסא המסחרית יקבל את אותו הרכב בדיוק. כמובן שזה שונה מאוד אם הוא יזמין גרסת נוסעים שדרך אגב מעט מאוד כאלה נמכרות בארץ רובן נקנים בתור מסחרית ועוברים הסבה להסעת נוסעים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

רוב המוחלט של הטרנספורטרים T5 שמגיעים לארץ, ושמשמשות לנכים/ הסעות/ ואף משפחות, מגיעים עירומים ככה. הסיבה היא פשוטה- מיסוי.

רכב שמגיע עירום מהמפעל, יהיה זול יותר עבור היבואן.

המיסוי הוא סביב ה115%, והוא חל על הרכב כולל מחיר האבזור המקורי מהמפעל. אבל, המיסוי על האבזור הזה כשהוא מותקן בארץ נמוך בהרבה- בין 18% ל-50% מס בערך. לכן יותר משתלם לייבא רכב עירום ולהתקין את האיבזור בארץ מאשר להביא אותו מהמפעל מוכן ולשלם הרבה יותר.

אם אני לא טועה, הרכב שמגיע עם אבזור מלא מהמפעל לא נקרא טרנספורטר אלא קראוול, שיקר מהטרנספורטר ב100 אלף ש"ח אם לא יותר. כל זה הבנתי מנכה שמחזיק בקראוול מפוארת ביבוא אישי ושעשה בירור מקיף בנושא.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הבנתי, תודה רבה לכם, החכמתי.

היום יצא לי להיפגש עם סוכן ביטוח.

הבנתי שיש מספר סוכני ביטוח לרכבי נכים, ואין טעם לנסות לפנות לביטוחים הרגילים (כמו שכולנו מכירים, האלה מהפרסומות).

כי אם אפנה לביטוח רגיל סביר להניח שלא יסכימו לבטח רכב של נכה, גם אם הוא לא נוהג בו, אלא מוגדר כרכב נכה.

אני בקרוב אפתח נושא חדש על זה, כי אני רוצה ממש להיכנס לעומק העניין וללמוד הכל לבוא מוכן לפגישות הבאות.

המון תודה לכל מי שעוזר לי ומשתף אותי מהידע שלו, אני אשמח ללמוד מכם זה יעזור לי מאוד בתהליך.

אעשה עוד מספר בדיקות ואז אפתח נושא חדש עם שאלה על ביטוח. אני ממש בור בנושאים האלה, לא יודע דבר.

תודה

פורסם

לדעתי בעת מכירת הרכב זה דווקא יתרון- מי שמוביל סחורה ישמח לקנות רכב שנסע מעט בתור רכב פרטי ולא רכב עם קילומטראז גבוה שהעמיסו עליו הרבה משקל

פורסם

במצבך, הביטוח הלאומי קובע לך את המפרט של המכונית, וזה לא נתון לשיקולו של היבואן.

אחרי שתקבל את המכונית לידיך, תוסיף, תחליף ותעשה מה שבא לך.

כמו שכתבו בתגובות מעלי, נדיר כיום שמכוניות מסוג זה מגיעות מוכנות מחו"ל, וההסבות המבועות כיום בארץ אינן נופלות באיכות מהמקובל באירופה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

יש לי קרובת משפחה נכה ככה שאני מכיר את העסק.

פעם ראשונה שהיא קיבלה רכב עם מעלית, זו הייתה ג'אמפי. הג'אמפי הגיעה דווקא לא ערומה. 1+8 מושבים, עם חלונות מקוריים.

ביטוח לאומי לא אישר התקנת מזגן, ולכן בעת ההזמנה הוסף סכום כסף על מנת שיהיה מזגן מאחור.

פעם שניה שהיא קיבלה רכב, זה היה טרסנפורטר T5 מוגבה. בעקרון אישרו רכב ערום, אבל הוסיפו כסף ולקחו רכב עם חלונות מקוריים מאחור.

לגביי מיזוג וכו':

מערכת מולטימדיה אל תצפה לקבל, אפילו מערכת בסיסית של רדיו דיסק MP3 אין.

מזגן יש מלפנים, מגיע מהמפעל כך.

בתא הנהג אל תצפה לנפלאות, איכות החומרים לא מרשימה במיוחד והאבזור דל למדי. אין מחשב דרך, אין שליטה על ההגה, אין כלום.

מזגן מאחור בדרך כלל מתקינים בחברות של המעליות (תמן, אצמ וכו'), בטרנספורטר הגיע מהיבואן כי קיבלו אישור למזגן מביטוח לאומי.

כנ"ל לגביי מערכת וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

botzek1 - מסכים איתך. בתנאי שבאמת נסעו מעט.

גם צריך לנסוע לביקורות מדי פעם לבתי חולים לבדוק שהכל בסדר.

אצלנו למשל הרכב נרכש להנאת הנכה, הולכים לנסוע הרבה.

אח שלי רוצה לעשות תוכנית שיקום, ללמוד, להנות, לעבוד, חיים רגילים מלאים מכל טוב.

אני כבר מחכה שהרכב יגיע בכדי להתחיל את כל התהליך. כרגע בלי רכב קשה מאוד.

מועדון סאאב - הבנתי, תודה

dorsht - הג'אמפי באמת נראת בחירה טובה, לא יודע באמת למה בחרנו את הטרספורטר, אולי כי זה מה שאישרו לנו.

ביטוח לאומי לא אישר לכם מזגן בג'אמפי? איך זה אפשרי לא לאשר מזגן לרכב של נכה? גם ככה זה המון כסף הרכב ואחרי זה הביטוח שרק היום ביררתי והציעו לי הצעה מטורפת ביטוח במחיר 15,000 ש"ח :shock:

אני כמובן עוד אבדוק את הנושא. אבל הבנתי שזה המחיר כי אני נהג חדש + נהג צעיר.

אבל על זה כבר נדבר בנושא אחר שאני אפתח.

סתם שאלה, למה להוסיף כסף ולקחת חלונות מקוריים? מה ההבדל בין פתיחת חלונות שעושים פה בארץ?

אתה רציני שאין אפילו MP3 בסיסי לשמוע שירים? רדיו בנסיעה? נקווה שנופתע לטובה

עוד שאלה אחרונה, מה זה מחשב דרך?

תודה

פורסם

dorsht - הג'אמפי באמת נראת בחירה טובה, לא יודע באמת למה בחרנו את הטרספורטר, אולי כי זה מה שאישרו לנו.

ביטוח לאומי לא אישר לכם מזגן בג'אמפי? איך זה אפשרי לא לאשר מזגן לרכב של נכה? גם ככה זה המון כסף הרכב ואחרי זה הביטוח שרק היום ביררתי והציעו לי הצעה מטורפת ביטוח במחיר 15,000 ש"ח :shock:

אני כמובן עוד אבדוק את הנושא. אבל הבנתי שזה המחיר כי אני נהג חדש + נהג צעיר.

אבל על זה כבר נדבר בנושא אחר שאני אפתח.

סתם שאלה, למה להוסיף כסף ולקחת חלונות מקוריים? מה ההבדל בין פתיחת חלונות שעושים פה בארץ?

אתה רציני שאין אפילו MP3 בסיסי לשמוע שירים? רדיו בנסיעה? נקווה שנופתע לטובה

עוד שאלה אחרונה, מה זה מחשב דרך?

תודה

זו הג'אמפי מהצורה הקודמת.

זו הייתה בחירה גרועה, אבל המשפחה לא ידעה את זה, שכן הנכה נאלץ לשבת לא בכיוון הנסיעה. ממש לא נוח.

לא אישרו מזגן בג'מאפי, זו אכן החלטה הזויה. הוסיפו את זה לרכב בתוספת תשלום, זה באמת לא נורמלי.

ביטוח 15 אלף ש"ח נשמע מוגזם, אבל אתה מדבר על נהגים חדשים, צעירים.

אני אבדוק לך מחר איך קוראים לחברה שקרובי משפחה שלי מבטחים בה, עד כמה שזכור לי המחירים שם הרבה יותר ריאלים והוא מבטח המון רכבי נכים. אולי תקבל ממנו הצעה טובה יותר.

תראה, בתכלס אין כמו מה שמגיע במקור עם הרכב. לא יעזור כלום. מה שמקורי זה בנוי בצורה טובה ומותאם לרכב ב100%. אני לא אומר שבארץ עושים עבודה חרא, אבל הייתי מעדיף שייגעו כמה שפחות ברכב. זו למשל סיבה שברכב שלי לא התקנתי חלונות חשמל מאחור, למרות שהייתי יכול בתוספת תשלום ממש זעומה.

גם ככה מתקינים מספיק ומתעסקים עם המערכת חשמל, אז עדיף לצמצם להם התעסקויות.

אין אפילו MP3 לשמוע שירים, כן. אבל תמ"ן בבאר שבע סיפקו רדיו DVD עם הרכב. (את המסך התקינו מאחור)

בכל מקרה כמה כבר עולה מערכת סבירה? לא נורא במיוחד.

מחשב דרך זה מחשב שמציג לך נתונים על הנסיעה/ות שלך. למשל צריכת דלק רגעית, צריכת דלק ממוצעת, טווח משוער לכמות דלק הקיימת, כמה דלק צרכת מאז האיפוס האחרון וכדומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לימדת אותי דברים חדשים, לא ידעתי את זה.

אני אחפש בגוגל תמונות איך נראה מחשב דרך להבין טוב יותר מה זה הדבר הזה.

חבל לי לשמוע שהרכישה של הג'אמפי התגלתה כלא טובה, מקווה שהנכה לפחות לא סבל 5 שנים עד להחלפה.

מתאר לעצמי כמה זה לא נעים, לא נוח לשבת שלא בכיון הנסיעה. האם הוא באמת היה כך 5 שנים עד ההחלפה?

אנחנו הגדלנו והחלטנו שבראש ובראשונה חשובה לנו הנוחות של הנכה, בראש ובראשונה.

לכן ביקשנו מסוכן הרכב להוריד את המושב כפול מקדימה, מאחורה כמה שפחות מושבים בכדי מעבר קל ונוח לנכה.

הנכה ביקש לשבת לצד הנהג, בכדי לא להרגיש כאילו מסיעים אותו ברכב הסעות מאחורה.

נקווה רק שזה לא ישפיע בעתיד בעת מכירה.

כי אולי יהיה קשה יותר למכור ככה את הרכב בעתיד. כל שינוי סידור הישיבה, הורדת מושבים, ביטול מושב כפול.

אבל זה 5 שנים, כמו שכתבתי קודם נגיע לגשר - אחרי זה נחשוב איך נחצה אותו.

אני אשמח מאוד לקבל את פרטי חברת הביטוח, המון תודה לך. תרגיש חופשי לשלוח לי הודעה.

• תוכן חדש...