Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש שנוהג על הרכב של אמא כבר תקופה, ולאחר שסיימתי את הלימודים ההורים שלי החליטו שהם מעוניינים לקנות לי רכב. אני די מתעקש על רכב ידני שכן אני נהנה מנהיגה על רכב ידני יותר מאשר על אוטומט. הלכתי עם ההורים שלי היום לחפש רכב בפי גלילות, ויצאתי עם 2 הצעות לרכבים אבל מחירם גבוהה ממה שההורים שלי מוכנים לשלם.

לכן חשבתי על 2 רכבים שמאוד מצאו חן בעיניי ולדעתי יכנסו בתקציב שההורים שלי רוצים להוציא (שאני לא יודע כל כך מה הוא אבל לפי מה שאני מבין מהם זה באזור ה35-40 אלף) ורציתי לשמוע חוות דעת על שניהם:

רנו קליאו ספורט: שמעתי שיש לרכב המון תקלות והוא לא אמין האם זה נכון? האם הוא חייב להיות מתודלק רק בדלק 98?

טויוטה יאריס T: איך האוטו מבחינת אמינות? האם קיימות מחלות ידועות לרכב? והאם אפשר למצוא אחת שמורה בתקציב הזה?

ובכללי הייתי מעוניין לדעת איזה מהן עדיפה.

הצרכים שלי מהרכב כרגע הן בעיקר נסיעות עירוניות ומידי פעם בינעירוניות, אבל מחודש ספטמבר אני מתחיל קד"צ ולכן אצטרך את הרכב לנסיעות בינעירוניות לרמת גן כל יום.

אשמח לקבל את חוות דעתכם,

תודה

פורסם

לדעתי יאריס תהיה עדיפה:

-לנהג חדש ללא הרבה נסיון

-רכבים בני 8-10 ואתה הולך להיות חייל אם הכנסות מוגבלות. ליאריס אין מחלות ידועות, היא דיי פשוטה מכנית. אין רצועת תזמון אלא שרשרת.

-צריכת דלק טובה

רק תשים לב שמעל 100 קמ"ש יש רעש די רציני בתא נוסעים. אז או ששמים מוזיקה או נוסעים לאט יותר:)

פורסם

היאריס מאוד כיפית לנהיגה ( 5 שנות ניסיון).

הגה מצוין, יציבה, הרבה כוח בכל הילוך, בנויה היטב ואמינה וזולה לאחזקה, מרווחת יחסית לגודלה.

חסרונות עבורי: רועשת מעל 100 קמ״ש, מעבירה כל אבן על הכביש, תנוחת נהיגה גבוהה.

בקיצור, הרכב הכי מהנה שהיה לי.

תבדוק טוב את מצבה, כי ביד שנייה הרכבים האילו היו אצל הרבה נהגים מועדים לפורענות.....

פורסם

אם רוב הנסיעות שלך עירוניות, לך על היאריס.

רק תקנה אטמי אוזניים כשאתה עולה איתה לכביש המהיר, ותזכור לא לעבור את ה-115 קמ"ש.

משכנתא זה קל

פורסם
אם רוב הנסיעות שלך עירוניות, לך על היאריס.

רק תקנה אטמי אוזניים כשאתה עולה איתה לכביש המהיר, ותזכור לא לעבור את ה-115 קמ"ש.

למה?

קודם כל מבחינת יציבות ובטחון - היא גם במהירויות הרבה יותר גבוהות מצויינת.

מבחינת הרעש - ב 120 אין משמעותית יותר רעש מב -100 (כבר לא כ"כ שקטה)

להגדיר את זה כצורך לשים אטמי אוזניים - סתם הפרזה.

פורסם

מצד שני לרעש הזה יתרונות:

-קשה לעבור מהירות מותרת

-לא מאפשר לדבר אם עברת את המהירות המותרת - כל הריכוז בכביש

-שומר על צריכת דלק (ע"ע 1)

:lol:

ואם אתה כמוני שלא שומע כלום בגלל הפרשי גובה בירידה מהרי ירושלים - בכלל הסתדרת :-D

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הן לא ברות השוואה בכלל, בזמנו כשהייתה לי את הקליאו לחבר הייתה (ועדיין יש..) את היאריס - אולי היא מתנהגת יחסית טוב אבל בהחלט חסר שם כוח, שזה טוב לצעיר שעובר מליסינגטומטית משפחתית אבל בהחלט אין מה לצפות למכות בגב או רכב נהיגה אגרסיבי.

ולגביי הקליאו, אם אין לך כסף זמין למוסך למקרה חירום, אני הייתי מתרחק - בגדול הרכב אמין אבל אלו כבר רכבים בני עשור לפחות והתקלות שם לא זולות (ולי עוד היה רכב בן 5-6), וגם צריך לתדלק 98..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אין ספק שההשוואה ביניהן עושה עוול לקליאו.

האחזקה של הקליאו לא יקרה יחסית לתמורה, אבל כן יותר יקרה מרכב משפחתי רגיל.

אם התמורה שווה לך את זה, ואם אתה יכול להרשות לעצמך (שוב, לא מדובר באלפי שקלים בחודש, אבל הרכב דורש תשומת לב) זה כבר שיקול שתעשה עם עצמך.

מגאן 265

פורסם

קניתי יאריס ספורט 2003 לפני חצי שנה, חוץ ממה שציינו פה לגבי עניין הרעש הרכב בסה"כ מאוד נוח , 4 אנשים מתמקמים בו בקלות

מערכת המושבים מאחורה מאוד שימושית בגלל שהיא מאפשרת להגדיל את תא המטען ולהקטין בהתאם לצורך ע"י פעולה פשוטה של משיכה בידית, ואם צריך להכניס משהו מאוד גדול אז המושבים מתקפלים בצורה מוחלטת גם.

צריכת הדלק לא יורדת מ 1-15 , ובנסיעות יותר אגרסיביות תקבל משהו כמו 1-11/12.

הרכב מאוד כייפי לנהיגה , ויש לו מספיק כוח לצאת לעקיפה בכל הילוך.

דבר אחד תבדוק טוב זה שאין בעיה עם הממיר קטליטי או החיישן חמצן. זה מאוד בעייתי כי רק מקורי מתאים וזה לא יוצא זול.

פורסם

אני חושב שהיאריס היא אופציה מתאימה יותר,אמנם הקליאו לא נוראית לאחזקה ביחס לתמורה שהיא נותנת אבל היאריס זולה משמעותית לאחזקה.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
למה?

קודם כל מבחינת יציבות ובטחון - היא גם במהירויות הרבה יותר גבוהות מצויינת.

אני לא אמרתי שהאוטו לא יציב או בטוח.

סה"כ יש לו גיר קצר, וזה מתבטא במהירויות גבוהות.

משכנתא זה קל

פורסם
אני לא אמרתי שהאוטו לא יציב או בטוח.

סה"כ יש לו גיר קצר, וזה מתבטא במהירויות גבוהות.

נכון, אם רק היה לו הילוך 6......

פורסם

אם אתה מעוניין בחבילה שמספקת המון פאן וכוח ומחפש כלי ספורטיבי לך על הקליאו כמה ליגות מעל היאריס .

אם אתה מעוניין באמינות יפנית לך על היאריס .אין בכלל מה להשוות קליאו ספורט ליאריס בעוד הקליאו סטיק עסיסי היאריס קינוח פרווה לעומתה .

מניסיון על 2 קליאו ספורט ,הרכב לא מומלץ לנהגים חדשים וכ"ו..

• תוכן חדש...