Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

כן, אבל מי אמר שאותו יחצ״ן או בן של מקושר ירצה לעזור לו בעתיד? מנסיוני אנשים טובים מאד בלקחת אבל לעתים קרובות שוכחים לתת בתמורה כאשר תנאי העסקה לא נסגרים מראש ובאופן ברור. לכן הצעתי לעגן כל עסקה כזאת בהסכם מיידי ולא לחכות לכך שאולי יום אחד תזדקק למשהו ואולי מישהו מאלה יעזור לך (או שלא).

כרגע הבחור נמצא בעמדת כח, כדאי שינצל זאת. לבקש עזרה כשאתה בעמדת הנזקק יכול לעבוד רק מול אנשים טובים, ולך תדע מול איזה אנשים הוא עובד שם. ובכלל, לך תזכיר להם בעוד שנה שפעם עשית להם טובה...

לא אמרתי לקבוע הסכם , אחרי שהוא יעזור אנשים יזכרו אותו , אני לא מדבר עוד שנה שנתיים לבוא ולבקש טבוה , אבל לך תדע איזה דלתות אתה סוגר כשאתה אומר לא , ועל סיכומים שכבר כתבת , וכבר אצלך.

מה שאני אומר זה שמי שלא יודע את החומר , גם הסיכומים לא יעזרו לו , אבל STIO ירוויח גם הרגשה טובה של עזרה , וגם במכללה יהיו לו "חברים" (עד כמה שאפשר להיות חברים).

אתם בוחרים להסתכל על זה כ - למה שמישהו שלא כותב בשיעור יקבל את כל החומר שאני כותב? למה אני פראייר ? , ואני מסתכל על זה כ - רשמתי את זה , אני לומד מזה , אנשים נוספים ילמדו ויצליחו , ואני לא סוגר לעצמי דלתות.

תסכים איתי אבל DERISH שלא חסרים סטודנטים , ומה שהוא לא ייתן סטודנט אחר ייתן , כי הרוב עוזרים ואין להם בעיה לשחרר חומר , אז במקום להיות האיש הרע שלא מחלק צילומים (כי ככה יסתכלו עליו וירכלו) , תהיה האחלה גבר.

בקשר לטלפון זה עניין אחר , אני ישר אומר שמפריעים לי או שאני לא יודע

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אסייג ואומר שמעולם לא הייתי סטודנט. מה שכן הייתי זה תלמיד תיכון, חייל ועובד בחברות בסדר גודל שונה.

הרצון הטוב הוא מבורך ונכון, אבל מנסיוני, במערכות כאלה שבהן אנשים נמדדים נקודתית (למשל במבחנים) ולא לאורך זמן, אין כ"כ מקום לדבר על נאמנות או הכרת תודה על שירות שנעשה. כשאנשים לחוצים להתכונן למבחן הם יגידו כל מה שצריך וינצלו כל מי שצריך בשביל להוציא ציון טוב, מה יקרה אחרי זה כבר לא מעניין אותם. כאמור, לא הייתי סטודנט אבל את הכלל הפשוט הזה למדתי באינספור ביקורות בצבא וסיכומי רבעון בעבודה.

בתנאים רגילים - פספסתי שיעור, אפשר להעתיק סיכום - כמובן שהייתי עוזר בלי לחשוב פעמיים. בתנאים של "יש מבחן, אפשר להעתיק את המחברת שלך עם סיכומים של כל הסמסטר" הייתי מתנה את השירות הזה בתמורה מוגדרת מראש, בהתאם למה שהסברתי לעיל. יש להבדיל בין שיתוף פעולה לניצול טוב לבם של אנשים חרוצים, ולא לאפשר את השני. שת"פ זה נהדר ותורם לכולם, אבל בסופו של דבר גם התלמיד החרוץ צריך להתמקד בלימודיו ולא להתפזר על עזרה לעשרה בטלנים שלא סוחבים אקדמית או שפשוט לא הקדישו ללימודים את תשומת הלב הראויה. אני לא שואף לחנך אנשים כאלה, אבל במצב כזה הסנטימנטים והרצון הטוב אינם רלוונטיים, ולאור העזרה שאגיש להם אצפה לקבל משהו בתמורה.

סביר להניח שחילוקי הדעות בינינו נובעים מהבדלים של נסיון בחיים, אולי בסביבה המוגנת של האוניברסיטה לא הכל קר וציני כמו שהתרגלתי לראות בתחום העסקי. אני תוהה כיצד יענו כל אותם סטודנטים שמגיבים פה על שאלה דומה בעוד עשר שנים.

פורסם

ולגבי מה שאנשים רושמים פה: "למה שאני יתן לאנשים שלא כתבו כלום כל השנה?" יש לי שתי חברים שהכתב שלהם כל כך לא קריא ולא מובן עד שלא תמיד הם בעצמם מצליחים להבין אותו, אז הם פשוט מקשיבים בשיעורים ואח"כ משיגים ממישהו אחר את כל מה שהם כתבו, וממש לא בגלל שהם לא רוצים להשקיע.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

למה? אני לא מצליח להבין את הכתב של עצמי :)

בתואר הראשון הייתי כותב ולא מבין את הכתב של עצמי, אבל היה איתי מישהו שהיה שולח סיכומים לכיף לכולם.

עכשיו, בתואר השני, יצא לי לשלוח סיכומים לא מעט פעמים גם לאנשים שאני לא מכיר ושלא ראיתי אף פעם במהלך השנה. מה איכפת לי? בסוף, הציון הוא אישי, ובדרך כלל אנשים בכל מקרה יתקשו ללמוד למבחן אם לא עשו כלום כל השנה. ואם במקרה יצליחו ויקבלו 100? שוב, מה איכפת לי? זה לא על חשובני או במקומי...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תגידו, אתם השתגעתם? למכור?! למרוח?!

במקום לראות בסטודנטים האחרים יריבים, תראה בהם שותפים. תפתחו דרופבוקס ותתחילו לדחוף לשם סיכומים, דפי נוסחאות, רפרנסים וכו...

כל מי שיש לו משהו מעלה ובסוף לכולם יש הכל, זה יהפוך את החיים של כולכם להרבה יותר קלים, ויפסיקו לשגע לך את המוח.

הקומוניזם עובד מעולה במקרים האלה.

מחזק.

מתחילת שנת הלימוד הנוכחית התיקיה אותה פתחתי למחלקה תפחה למימדים של 2GB של תרגילים, מבחנים, פתרונות והרצאות מסוכמות.

בהתחלה העלתי את החומר שהיה לי.

לאחר מכן יצרתי קשר עם סטודנטים משנים מתקדמות יותר והעברתי מהם את החומר הרלוונטי לשנה הנוכחית.

וכמובן בעזרת גוגל ומאגרי מידע של מוסדות לימוד נוספים הוספתי קבצים נוספים.

לקראת תקופת בחינות ראשונה התווספו עוד 500MB של מידע ע"י חברי לספסל.

מידע שאני לא הצלחתי להשיג והמידע הזה עזר לי מאוד.

וגם עכשיו לקראת בחינות סמסטר ב' העלו כמות עצומה של מידע.

כדי שלא ישגעו אותך, תטיל על הראשון שמבקש סיכום שיסרוק את כל הדפים, יאגד הכל לכדי קובץ PDF וישלח לך אותו/ יעלה לדרופבוקס.

המצב הזה יפסיק לחלוטין את הנדנודים.

אגב, גם אני לא פותח את המחברות/דפים שאני כותב בהם. המידע כ"כ מבולגן והכתב לא כ"כ קריא כשכבר לא זוכרים על מה מדובר.

פורסם

מה שאתה מתאר הוא שתוף פעולה, כאשר אתה היית היוזם, אבל רבים תרמו לריכוז הידע. לא על כך נסב הדיון.

לא מצליחים להבין את הכתב של עצמם? זה כבר הזוי.

תופעה ממנה סבלתי קשות. באופן בסיסי כתב היד שלי זוועתי, ובתקופת הלימודים שלי בטכניון עבדתי הרבה במשמרות לילה, כך שבהרצאות הכתיבה שלי היתה בלתי קריאה לחלוטין. למרבית המבחנים למדתי מספרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עניין הסיכומים זה משהו אחד וזה שמציקים לך זה עניין אחר, מדהים כמה אנשים יכולים להיות אינטרסנטים ולהתקשר רק שהם צריכים משהו, אני מבין שהמילה לא!! היא מילה קשה אך אין מה לעשות צריך להשתמש בה לפעמים, או שהכי טוב שתגיד שגם אתה לא מבין את החומר וזהו!

+1

אני גם חושב שההתעלקות בטלפון זה חוצפה.., להגיד לא יודע ואין לי מסיר ממך את הרעה

מבחינת הסיכומים הייתי נותן למעגל הקרוב שיכול לתרום לך במקרה ו..

ואם מישהו מחוץ למעגל צריך צילומים שיילך למי שכבר צילם ממך כדי לא לסבך לך את החיים

כלומר אתה מעביר ל3-4 חברים נגיד ושכל השאר יציקו להם וזה התמורה שהם מחזירים לך חלק מהכאב ראש הולך אליהם..,

בסופו של יום גם לעזור למישהו ולהסביר עוזר לך בסוף ומחדד אצלך דברים..,בנתיים אני רושם הכל כמו טטלה נראה מה יקרה לי עם הזמן (:

פורסם
עניין הסיכומים זה משהו אחד וזה שמציקים לך זה עניין אחר, מדהים כמה אנשים יכולים להיות אינטרסנטים ולהתקשר רק שהם צריכים משהו, אני מבין שהמילה לא!! היא מילה קשה אך אין מה לעשות צריך להשתמש בה לפעמים, או שהכי טוב שתגיד שגם אתה לא מבין את החומר וזהו!

אין דבר כזה שאני לא מבין את החומר עם ציונים במקצועות הקשים (המתמטיים) בין 82 הכי נמוך ל- 96 הכי גבוה, כשרוב האנשים נכשלים (62% נכשלים בסטטיסטיקה סמסטר שעבר). אנשים רואים את הציונים, ואם לא אז שואלים אותי או שואלים מישהו אחר שכבר יודע כמה קיבלתי. אם אני אגיד שאני לא יודע זה סתם יוציא אותי מטומטם ושקרן. לא יעבוד...

לגבי טלפונים , יש לך סמארטפון לא?

תוריד Black List caller, ותתחיל לסנן בנעימים.

אתה לא מתרגל ולא ז*** של אף אחד שאתה יכול לענות ככה חופשי באמצע היום לאנשים.

ובא לציון גואל!

יש לי נוקיה 5800 עם בלאק ליסט, אבל אם אני מפעיל את זה על מספר ספציפי והוא מתקשר, אז הוא (המתקשר) מגיע ישירות לתא הקולי. מה יקרה אם הוא יתקשר מחסום, לחסום גם את כל החסומים? או יתקשר מהטלפון של הבית שאין לי בזיכרון? אם הוא מתקשר אליי מהנייד שלו זה מגיע לתא קולי, אבל מהבית זה מצלצל? גם פה אני יוצא אידיוט.

עדיין מסתקרן- מה אתה לומד, איפה וכמה זמן.

שלחתי בה"פ. מי שרוצה בה"פ מוזמן לשאול.

מה שכן, לגברת שמתקשרת הייתי מסביר, אחרי 10 דק' בערך מתחיל לאותת לה שמספיק (שמעי אני צריך ללמוד גם, אני באמצע משהו) זה באמת מעצבן מה שאתה מספר.

אז היא אומרת לי: "טוב, כשתסיים תחזור אליי", או: "אז מתי להתקשר? בערב זה טוב"?... יש את אלה שמסמסות לי מראש לחזור אליהן שזה שיא החוצפה. צירפתי כמה דוגמאות מתחילת סמסטר שעבר, אבל קחו בחשבון שיש עוד כ- 300 הודעות בנייד רק בסגנון הזה... רק כדי שתראו לאיפה החוצפה של האנשים מגיעה.

בנוגע לסיכומים מסמסות לי עשרות פעמים כדי שחס וחלילה אני לא אשכח להביא את החומר. ושלא תחשבו שיש רק בנות נצלניות, לא חסרים גם בנים.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

כל עוד אתה משתף פעולה הם יחלבו, עד שתתן תשובה החלטית. אולם, אתה טוען שתשובה כזו יכולה להוציא אותך לא יפה בעיניי אחרים וניכר כי הנושא חשוב בעיניך.

פתרון אחר זה לתת להם פרה אחרת לחלוב.

כמו שהצעתי, להעלות את החומר לדרופבוקס ולשתף עם כולם. ככה שאתה לא תאלץ לסחוב דפים ולהשאיל אותם למספר לא ידוע של אנשים.

בצורה כזאת אנשים יפסיקו להציק לך בנוגע לסיכומים.

אם תרגיש נדיב תוכל להעלות גם תרגילים. ואם לא, תסנן את כולם בתשובה של "עוד לא עשיתי, כנראה אעשה בלילה שלפני" או משהו בסגנון.

פורסם

זה מוגזם, זה מזכיר לי את "פורוורד לשרגא" מרמזור

אם אתה רוצה להישאר נחמד תעשה כמו שאמרו כאן תעלה לאנשהו,קבוצה בפייסבוק דרופ בוקס וכו'..

ולא מעבר..,במקומך הייתי מבהיר לאנשים לא ליצור קשר טלפוני בשום דרך ותגיד להם את זה בפנים ולא בהודעה, אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד למה

תעזור למי שיתן לך גב במקרה הפוך או מישהו שמשקיע ולא הכי הולך לו.. מהם תקבל את מלוא ההערכה

פורסם

שלום לך, בד"כ לא מגיב בשרשורים כאלו. אחרוג ממנהגי.

ברור שאין כאן תשובה חד משמעית וברורה אך יש סיבה שאתה שואל- כנראה התופעה התרחבה מעבר למה שנראה לך כסביר.

כלומר, אתה למעשה יודע את התשובה, רק שלא נוח לך איתה. לא נוח לך להגיד לחלק מן האנשים לא.

עצתי לא טובה יותר או פחות מאחרות שניתנו , בחר לעצמך.

תן לחברים, תן למי שעוזר לאחרים או יעזור לך. אל תיתן למי שאינך מכיר כמעט כלל. כאשר אתה עוזר לרבים, זה מביא עוד רבים. כשאתה נותן לצלם אח"כ מבקשים גם עזרה טלפונית או אחרת. במידת מה אתה מביא זאת על עצמך.

אינך צריך לעשות שמיניות באויר כדי לחמוק. למד להגיד לא.

יש גם הבדל בין לתת לצלם לעזרה אקטיבית.

מישהו רוצה עזרה קבועה? תן לו שעורים בתשלום.

אין קו חד משמעי בין להיות טוב ללהיות פראייר, אך שאלתך מעידה על תחושותיך.

אתה חרוץ, אתה "בסדר" כנראה גם אינטליגנטי.

יש אחרים שמוכשרים לא פחות ממך, הם רק עצלים יותר, או עובדים יותר, תחמנים או נצלניים יותר. יש כל מיני.

לאלו התחמנים והנצלניים ישנו יתרון מובנה עליך שיתבטא בהמשך חייהם- יש להם מרפקים. גם לך יש יתרון משלך- שמור עליו.

שינצלו מישהו אחר.

בהצלחה בלימודים.

נ.ב האחרונה היא חצופה במיוחד.

פורסם
עזור למי שתתן לך גב

חמשה-שה תוים

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גיא הייתי במצב דומה לך אבל הרבה פחות סטרילי

אצלי זה היה שנתיים של לימודים ועוד קורס צבאי של 4 חודשים בכיתה אורגנית של 20 סטודנטים לאורך כל התקופה.

אצלי זה היה פחות סטרילי כי כולנו כמעט גרנו במעונות, חדר ליד חדר, מרחק של פחות מדקה הליכה.

אתה יכול עוד לסנן אנשים בטלפון. איך תסנן אותם במעונות שבהם הדירה שלך זה מרכז הבילוי הראשי והדלת תמיד פתוחה?

לשמחתי הכרתי שם את אשתי היום ואז הבנות של הכיתה תפסו מרחק.

אני יכול להגיד לך שגם כשהפסקתי לעזור כי בקורס תכנות יש לך מבחנים של שבוע ושבועיים ואני לא הייתי מוכן להסתכן בשבילם, היחס לא השתנה כלפיי אבל כן חיפשו להם את הבא בתור שיעזור להם.

רק בשביל לסבר את האוזן הסיכון קיים ומשמעותי לגבי תפיסה בקורס תכנות, אחד מהחברים הכי טובים שלי נתפס ביום האחרון של המבחן האחרון של שבועיים על זה שהוא עזר למישהו אחר מהקבוצה ועלה למשפט צבאי.

הסיבה היחידה שלא זרקו אותו מהקורס ( וצה"ל היה מפסיד תוכניתן וראש צוות מצוין) זה שהיה מדובר על היום האחרון של המבחן האחרון והוא יצא בזול רק עם שבוע ריתוק - עד סוף הקורס

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...