Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאמי יש סיריון ישנה 2007

ראיתי שיש פה אנשים תותחים אחד אחד, ולכן חשבתי למה לשלם 400 שקל למוסך עדיף שיסבירו לי בקצרה איך מחליפים ברכב זה שמן, אם למישהו יש תמונות זה יהיה אדיר.

אני עבדתי בתור מכונאי בעיקר על משאיות העניין שברכב זה פילטר השמן הוא שקוע ולא בולט כמו ברוב הרכבים ולכן לא חשבתי על דרך נחמדה לפתוח מבלי לגרום לנזק אם למישהו יש רעיון/ יש מפתח יעודי אשמח לשמוע

תודה

פורסם

אכן יש כלי יעודי בכדי להחלף את פילטר שמן ברכבים.

תשים כלי/מתקן לאיסוף השמן מתחת לבורג הריקון של הרכב.

פתח את בורג הריקון (תיזהר משמן חם!) ותן לשמן לזוב לכלי ריקון.

אח"כ תפתח גם את המכסה למילוי שמן, ותוריד גם את פילטר השמן הישן מהרכב.

אחרי שכל השמן מסיים לזוב מהרכב סגור את פקק הריקון.

קח את הפיטר שמן החדש, תוריד ממנה את הכיסוי פלסטיק (מאוד חשוב!!!) ותמרח על הקוטר שלה מעט מהשמן הישן. תבריג אותו על הרכב ביד. יש אומרים שבסוף תן לה סיבוב עם הכלי שמיועד לכך בערך שמינית סיבוב.

תמלא שמן חדש ותסגור מכסה מילוי שמן. תבדוק מפלס השמן. תניע את הרכב תן לרכב לעבוד מעט. תכבה.תמתין כמה דקות ותבדוק שמן שוב.

אל תזרוק את השמן והפילטר הישן בזבל!!!!! רק מחזור (מוסך הקרוב אליך).

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת

עיקר הבעיה אצלי הוא הפתחיה של הפילטר

איפה אני קונה מפתח כזה ומה עלותו?

פורסם

בחנות של כלי עבודה בדרך כלל יש מפתוחות שמן, אם אתה רוצה יעודי אז תקנה פילטר שמן חדש ותחפש את המפתח המתאים, אוניברסלי גם יכול לעבוד.

פורסם

אני הולך למוסך להחלפת שמן כי על הדרך הוא מסתכל ורואה תקלות שרואים רק כאשר מרימים את הרכב על הליפט. גומיות ציריות קרועות, תפוח הגה לא תקין וכיוצא בזה. הנה דוגמה, בקורולה של אחותי נדלקה המנורה בלווח המחוונים בצורת מנוע. חיבור למחשב הראה תקלה P306 או 309. בכל מקום אמרו לי שצריך להחליף את הממיר, סיפור של 3,000 ש"ח בערך. הלכתי למוסך לטיפול והרימו את הרכב על הליפט. התברר שהחוטים שמחוברים לחיישן חמצן מתחת לרכב נקראו. דרך אגב, זה גרם לצריכת דלק גבוהה יותר. המוסכניק הלחים את החוטים, התחבר למחשב ומחק\ ביטל את התקלה. הנורה כבוייה כבר כמה ימים. מילא, בפיאסטה שלי הפילטר נמצא בצד ואפשר להגיע אליו אבל במכוניות אחרות זה באמת סיפור לפתוח את הפילטר אם אתה מתכוון לזחול מתחת לרכב. יש כאלה שמעלים את הרכב על בוקים אבל אני חושש מזה. בשביל הכמה מאות שקלים לא כדאי לסכן את הבריאות. בסך הכל זה פעם בשנה.

זוהי דעתי בכל מקרה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שבוע טוב,

לאחר לא מעט חפירות באינטרנט הצלחתי לאתר את המפתח הדרוש.

פילטר לסיריון קוטרו הוא כ 72 מילימטר ועל כן ישנן שתי אופציות:

1. מפתח יעוד שלגבי מידתו אני לא בטוח במאה אחוז רק אחר שאכנס מתחת לרכב אדע.

2. לדעתי האופציה העדיפה יותר עבור הצרכן- הזמנה של מפתח אוניברסלי מהסוג הזה.

(רציתי לשים קישור אבל כרגע אין לי מספיק הודעות.(

יש לחפש באיבי oil filter tools.

שימו לב שצריך מפתח שהזרעות שלו יחסית דקות ושטוחות לא עגולות אחרת הוא לא יכנס.

ומידותיו צריכות להיות משתנות מ 60-100 מילימטר.

לדעתי אחלה מחיר 40 שקל עם המשלוח והוא יכול להתאים להרבה סוגי פילטרים. נכון הוא לא נוח כמו המפתח המדויק אבל זה יכול לעשות את העבודה טוב מאוד.

לגבי הביקורת אצל מוסך, אני חלילה לא מזלזל בידע וביכולת שיש למוסכים העניין שלעיתים זה לא משתלם. זה תלוי מאוד מה רוצים למשל לגבי החלפת ברקסים על אף שאת הידע הטכני אני מאמין שאפר למצוא באינטרנט את זה לא הייתי עושה לבד. לכן זה לא שהרכב לא יראה בכלל מוסך אלא הדברים המינורים שאפשר לעשות לבד אני בעד כי זה גם חוסך עלויות וגם נחמד..

עידו

פורסם

מנסיון - מפתח פילטר ייעודי נוח יותר לשימוש ב"תנאים ביתיים" שאינם כוללים ליפט. מפתח מסוג עכביש (שזה המפתח שתיארת כמפתח אוניברסלי) אומנם עושה את העבודה, אבל כשעובדים בתנאים לא אידאליים הוא פחות נוח לשימוש ממפתח ייעודי שמתיישב על הפילטר.

מפתח ייעודי עולה דולרים בודדים, לא רואה סיבה להשקיע במפתח עכביש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...