Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק של 52 ליטר בפביה 2002 (מיכל של 45 ל')

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים תדלקתי בנהריה בתחנת דלק סער 95 תדלוק עצמי. כשהמשאבה קפצה נדהמתי לגלות שהחיוב עמד על 51.6 ליטר כשמעולם מעולם לא נכנס מעבר ל42-43(גם כשהמיכל ממש עמד להתרוקן). יצויין כי נכנסתי לתדלק ממש לאחר שנדלקה לי נורה, מה שאומר שבמיכל היו כ 9 ליטרים של דלק וזה אומר שיש כאן חריגה של כ15 ליטר!

כמובן שהתלוננתי לבעל התחנה שהזמין טכנאי לבדוק את המשאבה... היום הוא בישר לי שהמשאבה תקינה ושאם אני רוצה אני יכול לתבוע \ להתלונן. ראיתי פה כמה דברים דומים ונאמר כי בואגיות יש כפתור לשחרור אויר מה שמאפשר הכנסת דלק נוסף... יש לי סקודה פאביה 2002 ומעולם לא נתקלתי בכפתור וחוץ מלהכניס את המשאבה לפיה לא התעסקתי מעבר בסביבת פתח התדלוק...

מה לדעתכם עלי לעשות?

תודה.

פורסם

אז מה אתה רוצה?

לתבוע אותם על 50 שקל בבית דין לתביעות קטנות?

תפנה לשירות לקוחות תסביר להם את החוסר היגיון תאיים בתביעה ותבקש החזר.

פורסם
אז מה אתה רוצה?

לתבוע אותם על 50 שקל בבית דין לתביעות קטנות?

תפנה לשירות לקוחות תסביר להם את החוסר היגיון תאיים בתביעה ותבקש החזר.

קודם כל זה מעל 100 שקל וזה לא הכסף, זה עיקרון העקיצה. אף אחד לא אוהב שעוקצים אותו וזה כולל אותך אני בטוח.

שנית אני מנסה להבין אם אולי יש בעיה כלשהי אצלי שעלולה היתה לגרום לעודף הדלק... בדקתי ותא הדלק לא דולף כמובן אבל אולי אני מפספס משהו.

בכל אופן אני מפרסם את זה כאן כדי להזהיר אנשים נוספים מפני התחנה הזו.

פורסם

אם זו אכן "עקיצה", אז לכו תדעו כמה עוד אנשים בעל התחנה הזה עוקץ. מעניין אם אפשר להגיש תלונה במשטרה על כך, אולי שיחקרו את הנושא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תריץ חיפוש..

כל התשובות שם.

45 + 7 ליטר רזרבה.

כמו שכבר כתבתי קראתי את כל האשכולות האלה והם כולם מדברים על רכבים חדשים 2010 ומעלה. הפביה שלי מודל 2002 ואין לה "כפתור שחרור אוויר" וגם לא 7 ליטר רזרבה. יש מיכל של 45 ליטר וזהו. מנגנון ה"בטיחות" היחיד בכל הנוגע לשמירת דלק זה שהנורה נדלקת כשיש 9 ליטר במיכל... זהו. בנוסף אני גם לא המשכתי לסחוט את המשאבה... היא קפצה אחרי 51 ליטר לבד וזה לא קרה מעולם.

פורסם

VWM היקר, היו לנו שתי פאביות MK1 - הראשונה 2002, השנייה 2006. יש כפתור שחרור (לפחות היה ב-2006) ויש 45 ליטר עם עוד 7 רזרבי אקסטרה, זה נאמר מניסיון. למיטב זכרוני - גם בספר רכב המקורי כתוב מפורשת לגבי הרזרבה.

יתכן מאוד שזה לא תקין (בעיה במשאבה / דרך לעשוק את המתדלקים התמימים שלא שמים לב לכך) ויתכן מאוד שזאת הפעם הראשונה שהגעת למצב בו המיכל התרוקן כמעט לחלוטין ויצא לך למלא אותו עד קצה היכולת שלו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
VWM היקר, היו לנו שתי פאביות MK1 - הראשונה 2002, השנייה 2006. יש כפתור שחרור (לפחות היה ב-2006) ויש 45 ליטר עם עוד 7 רזרבי אקסטרה. חבל לנו על הויכוח, זה נאמר מניסיון. למיטב זכרוני - גם בספר רכב המקורי כתוב מפורשת לגבי הרזרבה.

אני אבדוק שוב לגבי הכפתור (יתכן ופספסתי) אבל עברתי על הספר רכב כולו ולא מצאתי נתונים לגבי רזרבות במיכל. בהנחה וזה אכן המצב - מדוע בתדלוק הזה החליטה המשאבה להמשיך למלא ובאחרים לא? האם לא היה צורך בהכוונה מצידי?

פורסם

אצלי הנורה הייתה נדלקת הרבה אחרי 9 ליטר.

משהו באזור ה4~5. כשמחשב הרכב הראה טווח של 50קמ עד האפס.

ובלי קשר לפאביה - מדי פעם המשאבות לא "חשות" את כיס האוויר בזמן וממשיכות להזרים דלק. (כלומר אין "קפיצה")

זכורה לי פעם אחת שתדלקתי 98 בתחנת דור אלון-אליאנס בחדרה שהמשאבה הייתה ממש איטית ולא עצרה והזרימה משהו כמו 5 ליטר על הרצפה.

אחרי שעצרתי אותה והבנתי כמה כסף הלך "על פארש" עכשיו.. שמתי לב שהדלק פשוט "עומד" בפיית התדלוק ולא זז לשום מקום.

כשסגרתי את המכסה - יצאו עוד כמה טיפות החוצה, פשוט היה מלא עד אפס מקום.

ייתכן שהיית קרוב למצב שלי, ומכאן התדלוק המוגזם לכאורה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אצלי הנורה הייתה נדלקת הרבה אחרי 9 ליטר.

משהו באזור ה4~5. כשמחשב הרכב הראה טווח של 50קמ עד האפס.

ובלי קשר לפאביה - מדי פעם המשאבות לא "חשות" את כיס האוויר בזמן וממשיכות להזרים דלק. (כלומר אין "קפיצה")

זכורה לי פעם אחת שתדלקתי 98 בתחנת דור אלון-אליאנס בחדרה שהמשאבה הייתה ממש איטית ולא עצרה והזרימה משהו כמו 5 ליטר על הרצפה.

אחרי שעצרתי אותה והבנתי כמה כסף הלך "על פארש" עכשיו.. שמתי לב שהדלק פשוט "עומד" בפיית התדלוק ולא זז לשום מקום.

כשסגרתי את המכסה - יצאו עוד כמה טיפות החוצה, פשוט היה מלא עד אפס מקום.

ייתכן שהיית קרוב למצב שלי, ומכאן התדלוק המוגזם לכאורה.

תראה, כשהוצאתי את המשאבה לא היה דלק שעמד בפתח הפיה או משהו כזה... אפילו טיפות לא היו. גם אצלי המחשב תמיד מראה 50 ק"מ עד סוף המיכל בצורה עקבית... כאמור גם כשזרקתי על הנורה ותידלקתי ממש על קצה הגבול (פעמיים - שלוש), התדלוק הגיע ל43 ליטר גג. בטח לא 51...

פורסם

זה לא הגיוני לחלוטין!

אצלי המיכל הוא 47 ליטר ומעולם זה לא קפץ לי אחרי 38 ליטר גם כאשר הייתי על הE.

מצד שני לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות (חוץ מפשוט לתדלק במקום אחר בפעם הבאה) .

לפני כמה שנים כשעבדתי בתחנת דלק אמינה ומוכרת גם היו קורים כאלו מקרים מדי פעם , ולא היה ממש מה לעשות בעניין.

אגב על העמדות תדלוק אמורה להיות מדבקה של מכון התקנים שהיא עברה בדיקה של "אימות דיוק".

פורסם

כנס לתחנה אחרת כאשר "ממש לאחר שנדלקה לך הנורה" ובדוק כמה נכנס. צלם במצלמה.

בתדלוק שאחריו חזור שוב על אותה תרגולת כשאתה מצלם...

על סטיות של 1-3 ליטר לא נעשה עניין. כי המדידה פשוט אינה מספיק מדוייקת אלא אם אתה תוקע את המכונית בלי דלק ומתדלק עד קצה הפיה.

לחילופין תגיע עם מיכל שנפחו מדוד מראש - למשל 20 ליטר ועשה בדיקה. - צלם כמובן...

חזור לכאן עם המסקנות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כנס לתחנה אחרת כאשר "ממש לאחר שנדלקה לך הנורה" ובדוק כמה נכנס. צלם במצלמה.

בתדלוק שאחריו חזור שוב על אותה תרגולת כשאתה מצלם...

לחילופין תגיע עם מיכל שנפחו מדוד מראש - למשל 20 ליטר ועשה בדיקה. - צלם כמובן...

חזור לכאן עם המסקנות.

בדיוק מה שתכננתי לעשות :lol:

אתדלק בתחנה אחרת אחרי שנורה תדלק ונראה מה יהיו הממצאים. אם שוב תכנס כמות לא סבירה... הבעיה אצלי. אם יכנסו 36-38 ליטר כמו תמיד - אותה משאבה מזייפת (למרות בדיקת הטכנאי) ובמקרה כזה אגיש תלונה למועצה להגנת הצרכן.

פורסם

טיפ לתדלוקים הבאים, אחרי שאת מכניס את אקדח התדלוק לפייה, חכה כמה שניות לפני שאתה לוץ על ההדק, ושים לב שהוא לא מריץ מספרים סתם, היה על זה תחקיר בכולבוטק!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...