Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין טופס 4- משלמים ארנונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אז הסוגיה שלי מתחילה ככה:

אני שוכר בית קרקע וילה כבר כחצי שנה,

מדובר על שכונה חדשה שבנויה אולי קצת יותר משנה.

השכונה היא שכונה פנימית, כזו שלא נמצאת על הכביש (יש מספר בתים שהם מאותה בניה אך הם על הכביש כך שהם קיבלו טוםס 4) ולהיכנס אליה יש שתי כניסות.

באופן כללי כל השכונה הזו ללא כביש גישה, ז״א שתי הכניסות אליה וכל המתחם עצמו של השכונה להגיע כח אחד לביתו הוא ללא כביש סלול אלא כורכר, עם ביובים בולטים בצידי הדרך ובורות.

אין עמודי תאורה בשכונה וכמו כן אין פחי אשפה או פינוי אשפה וכמובן שלא נדבר על זה שאין נקיון כי אין בעצם מה לנקות (הכל כורכר).

אז שאלתי לעו״ד או כאלו שמבינים ומתמצאים בנושאי עיריות.

האם עליי לשלם ארנונה כאשר העירייה איננה מספקת לי דבר מכל שירותיה:

פחים ופינויים

תאורת רחוב

כביש גישה ומדרכות

נקיון הרחוב

ונניח שכן, כפי שקיבלתי את חשבון הארנונה שלי בסך 1650 שח האם לא ראוי עקב הנסיבות של אי מתן שירות לתושב להפחית מתשלום הארנונה?

הליכה ברגל היא בלתי נסבלת בדרך הכוכר ואף. מסוכנת. מספר פעמים הצלחנו למעוד אשתי ואני וגם אורחים מהאבנים והבורות.

פינוי הזבל מהבית מצריך העמסתו לרכב ונסיעה לפח בשכונה אחרת. בזבוז זמן,דלק וטינוף הרכב בריח ומיץ זבל. לכן נהייתה מן מזבלה קטנה כבר בחוץ שנראת כמו מפגע תברואתי.

אפילו לצאת עם הקטן (שנה וחצי) עם האופניים בשבת נהיה בלתי נסבל בעקבות הכורכר. והחושך במקום פשוט מסכן הולכי רגל גם כי בעצם אין מדרכות.

אשמח לקבל עצתכם! תודה ולילה טוב!

פורסם

השאלה שלי היא - איך אתה מתגורר בבית ללא טופס 4? הרי הטופס בעצם מראה שהמבנה ראוי למגורים, לא? ולמה כל כך הרבה זמן אין טופס 4?

פורסם

בשל בעיות ביורוקרטיות גם אני גר בבית נטול טופס 4 זה כחמש שנים.

חוקית - אסור לך לגור בבית הזה, ולחברת חשמל אסור לחבר אותך.

אבל אם אתה מחובר - עליך לשלם את הארנונה. אם תבחר לא לשלם מהסיבות שהבאת יתכן שתקבל צו פינוי מהעיריה.

מכיוון שאתה שוכר אינך יכול לטעון שאתה כבול למקום ושלא ידעת על התנאים הסביבתיים שאינם נאותים.

(ואם זה לא מגולם בשכר הדירה - לא ממש ברור לי למה אתה גר שם :shock:)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
השאלה שלי היא - איך אתה מתגורר בבית ללא טופס 4? הרי הטופס בעצם מראה שהמבנה ראוי למגורים, לא? ולמה כל כך הרבה זמן אין טופס 4?

בשל בעיות ביורוקרטיות גם אני גר בבית נטול טופס 4 זה כחמש שנים.

חוקית - אסור לך לגור בבית הזה, ולחברת חשמל אסור לחבר אותך.

אבל אם אתה מחובר - עליך לשלם את הארנונה. אם תבחר לא לשלם מהסיבות שהבאת יתכן שתקבל צו פינוי מהעיריה.

מכיוון שאתה שוכר אינך יכול לטעון שאתה כבול למקום ושלא ידעת על התנאים הסביבתיים שאינם נאותים.

(ואם זה לא מגולם בשכר הדירה - לא ממש ברור לי למה אתה גר שם :shock:)

האמת שבזמן חתימת החוזה אני לא כל כך הבנתי מה זה אומר מה המשמעות שאין טופס 4, ולכן שאלתי את בעלי הדירה שהם אגב גם הקבלנים של אותה שכונה חדשה.

הם אמרו שבסך הכל זה אומר שאין חיבור ישיר לחברת חשמל, וחיבור ישיר למים כך שאצטרך לשלם להם את הכסף לפי שעון חשמל ומים חיצוני. זהו.

לא ידעתי שהדבר אומר שאין פחי אשפה ופינוי אשפה שזה מצרך בסיסי ויומיומי, וגם לא טרחו להגיד לי שכשאתה בלי טופס 4 אתה מחובר בחברת החשמל למה שנקרא "חשמל זמני" והתעריף שלו יקר יותר מהתעריף הרגיל לבית, כך שאני משלם גם חשמל יקר יותר.

בנוסף, הם אמרו שזה עניין של חודש חודשיים (בזמן חתימת החוזה) ועברה כבר חצי שנה ומבירורים שלי מתברר שאנשים גרים כאן בשכונה הזו כבר כשנה וחצי ללא טופס 4 .

את כל זה אני יודע היום בדיעבד

פורסם

אז א' - למדת לקח חשוב.

ב' - למה אתה לא מטפל בזה עכשיו? אין צפי לקבלת טופס 4? תעבור דירה. למה שתחיה בתנאים של רחוב שהעירייה לא קיבלה אותו עדיין, תשלם חשמל יקר יותר ותסבול מחוסר תשתיות נורמלי ואי פינוי זבל?

בחוזה שלכם לא רשום שום דבר לגבי קבלת טופס 4? אין איזשהו זמן גבולי שאחריו אתה אמור לקבל אותו?

פורסם

לגבי הטופס 4 הם ״התחייבו״ בע״פ. והחוזה הוא לשנתיים.

בכללי לא רע לי השכונה היא באיזור טוב ומבוקש בעיר שלי וקרוב לי לעל מקום ים מרכז קניות מכון הכושר שלי קניון וכו.

אני אומנם משלם לא מעט אבל הטענה שלי היא דווקא לא לבעלי הבתים, אלא לעירייה..

האח זה חוקי שעירייה תגבה מיסוי ארנונה המורכב ברובו על תשתיות,נקיון,תאורה,ואשפה

כשהיא לא מספקת בכלל את השירותים הללו?

פורסם

האם זה חוקי שהממשלה תגבה מיסים שאתה לא רואה עליהם שום תמורה? חגיגית כן :-D

כעקרון זה - תשלם ואנחנו כבר נחליט אם להוציא את זה עליך או על מיטה זוגית לביבי במטוס שלו.

אצלנו באשדוד, נבנה לפני מספר שנים רובע חדש. כמובן שלא היססו ישר לקחת מהתושבים ארנונה כאשר חלק מהזמן הרחובות היו חשוכים, לא היו פחים ובקושי היו כבישים.

• תוכן חדש...