Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי Goodyear Eagle F1 asymetric2

yosbar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Cuore Sportivo,

אני אהיה יותר משמח אם תוכל לשלוח לי הודעה פרטית אחרי שגיבשת כבר דיעה על הגודייר

כרגע המצב בסדר מבחינת הצמיגים הם עוד במצב טוב אז זה לא כ"כ דחוף..

amiger המחיר של הקונטי שציינת היה עבור צמיג חדש וטרי? כי הצמיגים שיש לי כרגע ברכב

נרכשו ע"י הבעלים הקודם גם כן משם והם יחסית ישנים (הבנתי שבמלאי נמצא אצלהם רק ישן, להזמין אפשר מכל מקום)

רעש כביש לא כל כך מפריע לי, חשוב לי שיהיה צמיג אוחז ביבש ורטוב ובעל אורך חיים סביר, אני גם ככה נוסע 14K בשנה בערך.

אגב, איזה לחץ מומלץ לנסיעה ביום יום? הצמיגים שלי מלאים בחנקן כרגע ומולאו ב 35 כפי שרשום בהוראות יצרן

39 זה לא גבוהה מידי?

הגודייר דווקא מאד קורצים לי, המחיר שלהם מאד אטרקטיבי והחוות דעת עליהם בכל האינטרנט מצויינות

הצלחתי להשיג אותו גם במחיר טוב יותר ממה שציינתי קודם.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף לספורטיבו, הצמיגים האלו מאוד נוחים! הקודמים (המקוריים) שהיו על הרכב היו זוועת עולם מבחינת נוחות.

מבחינת אחיזה אין מה לדבר, מעולים!(מה גם שהוצאת זנב יותר מבוקרת היום ונשלטת יותר מבעבר עם הצמיגים הקודמים). כיף :-)

אגב, במבחנים השונים הם נמצאים ראש בראש עם הטופ.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

^

איזה צמיגים הגיעו עם הרכב במקור?

Cuore Sportivo,

בכיף. אני צריך קצת זמן איתם כדי לגבש דעה, מצד שני הנסועה שלי אינה מועטה, אז כנראה שזה לא ייקח יותר מדי זמן.

אשמח לעדכן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
Cuore Sportivo,

amiger המחיר של הקונטי שציינת היה עבור צמיג חדש וטרי? כי הצמיגים שיש לי כרגע ברכב

נרכשו ע"י הבעלים הקודם גם כן משם והם יחסית ישנים (הבנתי שבמלאי נמצא אצלהם רק ישן, להזמין אפשר מכל מקום)

רעש כביש לא כל כך מפריע לי, חשוב לי שיהיה צמיג אוחז ביבש ורטוב ובעל אורך חיים סביר, אני גם ככה נוסע 14K בשנה בערך.

אגב, איזה לחץ מומלץ לנסיעה ביום יום? הצמיגים שלי מלאים בחנקן כרגע ומולאו ב 35 כפי שרשום בהוראות יצרן

39 זה לא גבוהה מידי?

הגודייר דווקא מאד קורצים לי, המחיר שלהם מאד אטרקטיבי והחוות דעת עליהם בכל האינטרנט מצויינות

הצלחתי להשיג אותו גם במחיר טוב יותר ממה שציינתי קודם.

35 זה נמוך מדי. למיטב זכרוני 39 מקדימה ו36 מאחור, כתוב לך במדבקה על דלת שמאל ובספר הרכב.

אורך חיים לא תמצא בשום צמיג בגברת שלך, היא אוכלת צמיגים.

אתה יכול לכוון את הפרונט ולהאריך קצת את חיי הצמיגים, להקפיד להפוך קדימה אחורה ואז תוכל להגיע לבסביבות 25-30 אבל לא יותר.

אני לא יודע לגבי מלאים, נפרדתי מהמידה הזו בתחילת 2011 אבל המקור הכי זמין שמצאתי אז היה בי.מ.

פורסם

אולי אצלך ב SW (נכון?) זה שונה, אני זוכר שכשהלכתי לנפח צמיגים בחנקן אני הקראתי לו מהדלת 35

כשהוא שאל אותי, אני יודע שאצלי הרכב אוכל צמיגים לכן אמרתי אורך חיים סביר, צריך לחיות עם זה :lol:

בקשר למלאי זמין זה פחות משנה לי, בצמיגים הבאים אני לא אתפשר על צמיג שעמד במחסן

אני פשוט אתקשר מראש להזמין כשאני ירגיש שזה הזמן

ופרונט נעשה בתחילת החודש, היו קצת סטיות לא חמורות אני אחזור בעוד כשבוע שבועיים לבדיקה חוזרת

(על חשבונם אחרי 1000 ק"מ)

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אני על סט של Goodyear Eagle F1 asymetric2.

מידה 245.35.18 RFT.

חוץ מהמחיר וחוסר הזמינות במלאי, הצמיגים האלו מצוינים. אחיזה מצוינת ביבש ובמיוחד ברטוב.

שימו לב שהיבואן אינו מחזיק במלאי מידות מיוחדות, כמו נניח ה245. כך שאם תתקלו בבועה או בתקלה אחרת באחד הצמיגים, תצטרכו להחליף 2 (לחברה אחרת) ולא 1, כך שההוצאה כבדה מאוד.

פורסם
^

איזה צמיגים הגיעו עם הרכב במקור?

NEXEN צמיג אקו כלשהו. על הפנים.

אגב, אצלי לחץ אוויר אמור להיות 32, אבל אז יש לי היגוי יתר. אני מנפח על 36.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון + התרשמות.

לאחר קריאת מספר מבחנים רלוונטיים, השוואת מחירים, מו"מ וניקוי ראש (יש עוד יצרנים מלבד מישלין) פינקתי את הגברת עם

רביעיית Good Year Eagle F1 Asymmetric 2 (מידה 225/45/17 קוד Y, במקור W).

הרכב הוא אלפא רומאו ג'ולייטה, 1.4 ט' מולטיאייר, גיר TCT.

296210_10151700856392952_856256362_n.jpg

התרשמות:

נכון לכרגע, נסעתי עליהם כ-1,000 ק"מ ולהלן התרשמותי מצמיגים אלו, בהשוואה לצמיגים המקוריים פירלי צ'ינטורטו P7, אשר עברו 30,000 ק"מ.

נוחות ורעש מיד אחרי שיצאתי מ"צמיגי פרויד" (הפנצ'ריה הקבועה שלי) הרגשתי שאיכות הנסיעה השתפרה. הצמיג מעט רך יותר וסופג כל סוג של מפגעי כביש שונים טוב יותר מהצמיגים המקוריים. בנוסף, לטעמי הוא גם מעט שקט יותר. יחד עם זאת, יש לקחת זאת בע"מ שכן למיטב ידיעתי אין מדובר על צמיג שקט/רך באופן יוצא דופן אלא שפשוט הפירלי המקוריים פחות טובים.

אורך חיים הדבר היחיד שאני יכול לציין כרגע הוא שה-treadwear של הגודייר הינו 300 לעומת 260 בפירלי.

ביצועים, אחיזה כאן קבור הכלב!

מכיוון שיצא כך שהרכב קיבל טיפול 30,000 ק"מ, החלפת בלמים (צלחות + רפידות) והחלפת צמיגים בו זמנית העדפתי לא לבחון את יכולות הצמיגים ישר, ורק אתמול, אחרי כמה מאות ק"מ עם הצמיגים והבלמים החדשים, ניגשתי לעניין ובחנתי את הצמיגים יותר לעומק. הוספתי 3 psi מעל המלצת היצרן, לכל מקרה, ויצאתי לדרך.

המסלול (למי שמכיר את איזור חיפה):

כביש דורי (לכיוון מרכז זיו) => משם למנהרה (לכיוון המת"מ) => פרויד (עלייה לכיוון חורב) => פרויד (ירידה חזרה) => צינון בלמים בכביש החוף עד עתלית (לכיוון דרום) => בית אורן (מלמטה לכיוון עספיא) => צינון בלמים עד איזור דניה, שם עצירה קטנה לצילומים (לא כל מוצלחים לצערי) => המשך נסיעה עד לתחנת הדלק (סונול הטכני) דרך: מרכז חורב, מרכז זיו, הכביש המחבר בין כביש דורי לנשר (הלוך חזור) ועלייה על עוקף קריות עד לתחנת הדלק.

קראתי הרבה על האחיזה הטובה של הגודייר אך לא ציפיתי לשיפור שכזה, ישנו הבדל ברור לטובת הגודייר בהשוואה לפירלי.

רמת האחיזה והיציבות בתוך הסיבוב השתפרה משמעותית כשזה כולל הענות מיידית ויציבה יותר בכניסה לתוך הסיבוב ומהירות גבוהה יותר ביציאה, אפילו הQ2 שהיא מערכת מבוססת ABS המדמה את פעולתו של דיפרנציאל מוגבל החלקה עובדת באופן יעיל וחלק יותר.

מעבר לכך, בתוך הסיבוב, הצמיגים החדשים מדגישים את התכונות הטובות של שלדת הג'ולייטה; אפשר להרגיש את הציר האחורי משתף פעולה ברצון עם ההגה ובנוסף ניתן לבצע תיקונים קטנים בתוך הסיבוב עצמו בבטחון רב יותר.

מחיר המחיר של "צמיגי פרויד" הוא 780 ש"ח לצמיג (כולל הרכבה ואיזונים). אין מדובר על המחיר הזול ביותר בנמצא, אך לאור השירות הטוב שאני מקבל אצלם הוא מספק בהחלט.

בנוסף, המישלין PS3 (בהם חשקתי ממזמן) עולים בסה"כ כ-1,200 ש"ח יותר. לאור העובדה כי לפי ביקורות מחו"ל יתרונות המישלין מסתכמים במעט יותר נוחות, מעט יותר שקט וקצת יותר אורך חיים (תיאורטית ה-treadwear של המישלין הוא 320 אאל"ט, 20 יותר מהגודייר) אך בעלי אחיזה קצת פחות טובה ומחיר גבוה בהרבה, ניתן לומר כי חסכתי 1,200 ש"ח.

לסיכום,

אמנם עברתי רק 1,000 ק"מ עם הצמיגים החדשים, אך כבר בשלב זה אני חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה כאשר החלטתי ללכת על הגודייר ואני יותר מאשר ממליץ על צמיג זה.

יש לציין שוב כי לגבי אורך חיים בפועל אין לי מושג, אם כי לפי הנתונים היבשים הוא אמור להיות סביר בהחלט.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מסכים איתך בהחלט על מה שכתבת בקשר לנהיגה בסיבובים, הרכב התחיל לשתף פעולה הרבה יותר טוב מבעבר מכלל הבחינות, אך לצערי הרב אם תעבור איתם יום יומיים של התגרזנות, הם יתחילו להראות לך שהם בדרך הבטוחה לפח :-(:lol:

ZOOM-ZOOM

פורסם

מוזר. גם אני עם הצמיג הזה (הגיע במקור עם האוטו)

כרגע אני אחרי 28000 ק"מ שכללו הרבה התגרזנויות, כולל מספר ימי מסלול בכוכב יאיר והם עדיין נראים בסדר.

נכון שהכתפיים כבר לא כמו שהיו בהתחלה ויש פה ושם נזק נקודתי עקב אספלט מחורבן אבל הם עדיין תקינים לחלוטין.

פורסם

הם תקינים יחסית, אבל הדופן כבר שחוקה (לא לגמרי), וזה לא משהו הגיוני אחרי כ-3K ק"מ, כשברור שהרוב המוחלט הוא נסועה רגילה.

תמונה:

20130525_160800.jpg

אני רק מחכה שלא יהיו חריצים בכלל ואז אחליף שוב :wink:

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם כך אז בכיף. למען האמת, עליתי 2 ראנים אחרונים ללא הפסקה ביניהם, כשההפסקה הקודמת לפניהם גם הייתה של 6 דקות. כנראה זה גם "עזר" לצמיג להגיע למצב כזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...